- Konu Sahibi Dumadumadum
-
Aynen ya :) cepten yazınca minik minik şaşı gibi oluyorum .
Yayla gibi yazmak varken :)
Annem 9 yıl bekar kaldı ipekcim.
Ve evleneli 1 sene oluyor şuan.
Adam nişandan bir hafta sonra annemden kartlarını istemiş annem de itirazsız vermiş.
Annem kanala çıktığında 17 milyar bir kredi borcu vardı.Eşi o borcu kapattı teminat vermiş güya!
Neyin teminatysa artık!
Sonra bir senedir annemin biriken maaşı 17 mlyarı geçti.Adam o parayı ona sayıyor yani.
Annemin geçen ay dişlerinden yana bir sıkıntısı varmış.
Dişçiye gidip ön dişlerinden yaptırmış .3 Milyara yakın tutmş.
Annem diyor ki Allah razı olsun yaptırdı dişlerimi vs.
Dedim hangi parayla yapıldı o dişler kesin senin paranadır.
Evet benim maaşla yapıldı.E o zaman ne diye Allah razı olsun diyosun sanki o mu ödedi parayı.
Birşey diyemedi.
Annemin parasıyla annemin dişini yaptırıyor adama bak ya.
Annem de iyi birşey gibi anlatıyor.
Gstringgiyensuaygırı, ablacımm forumdaki yorumlarına aa bak güzel yazmıştır bi okuyayım diye ayrı bi itina gösterip okuyorum ve fikirlerine değer veriyorum.Normal şartlar altında siz diye hitap ederdim fakat bu konu gözlerimi dolu dolu etti okudukça,şuan resmi olamayacağım.
Mesleğin güzel,yorumların şen şakrak olunca ben hayatına dair böyle bir hikaye beklemezdim,okudukça şoka girdim.Nasıl güçlüymüşsün ki bu yaşadıklarını kaldırmışsın ve hala dimdiksin.Maşallah sana ve senin gibilere.
Ablacım cennet annelerin ayakları altındadır ama mühim olan doğurmak değil ANNE olabilmektir.Sen bunu başarmışsın,annendeki sevgisizliğe rağmen sen anne olabilmişsin.Annene fazla bir şey demeyeceğim zaten arkadaşlar benim bu konudaki düşüncelerimi yazmışlar genel olarak.Ama demişsin ya video ekliycem diye ben merakla onu bekliyorum çünkü annenin kim olduğunu merak ediyorum.
Diyebileceğim tek şey Allah seni eşinle çocuğunla(çocuklarınla) iki dünyada da mutlu etsin ablacım
seni anlayabiliyorum.
benim annem iyi kadındır ama beni incittiği öyle çok zaman oldu ki...
şimdi aramız iyi,hergün konuşuruz ama bişey var...
nasıl desem?
her sesini duyduğumda içim bir kez daha kırılıyor.
çok denedim unutmayı ama yok unutamıyorum.
bu yüzden kendime kızıyorum,
acısınıda anneme daha iyi davranarak çıkarıyorum...
elimden geldiğince maddi manevi destek oluyorum.
karşılık beklemeden.
hayat kısa...
en azından içim rahat,Allah gecinden versin eğer annem bir gün vefat ederse ''keşke'' dememek için elimden geleni yapıyorum.
annem mutlu olsun,ondan da önce Rabbim razı olsun yeter.
konularımda var...çok çatıştım ailemle bekarken,evlilik benim yeniden doğuşum olacak dedim ve çok şükür öyle de oldu.
benim annem biraz duygusal o yüzden üzerine titriyorum herşeye rağmen.
fakat senin annenin ya yüreği katı ya da duygularını gösteren bir hanım değil.
ne olursa olsun,vicdanının rahat etmesi için sen sana düeşni yap.
git can ciğer ol demiyorum tabiki.
gene mesafeli ol.
sadece ara,halini hatrını sor,bir ihtiyacı varsa karşılamaya çalış.
annen için değil,Allah rızası için yap,bişey kaybetmezsin hatta çok şey kazanırsın emin ol
ve...
sen bunun bilincinde bir kadın olduğun için senden güzel bir anne olacak.
anneliği annenden öğrenmedin ama doğuştan anne olmuşsun.
bu çok güzel birşey
Oncelikle annelik şefkat demek sevgi özveri mi demek gerçekten...çok çarpıcı sosyolojik araştırmalar var anneligin de bir noktada kültürel ozellik tasimasiyla ilgili. Mesela bebeğini kaybeden annenin hisleri ve tavri bile kulturden kulture değişebiliyor. Çinli annelerle batılı annelerin çocuklarıyla iliskiler cok farklı (Kaplan Anne'nin zafer marsi adlı amy chua'nin kitabini tavsiye ederim). Anneligin biyolojik ve evrensel bir tarafi olsa da sonradan ogrenilen yönleri de bir hayli fazla bence.
Senin annenin annesiyle iliskisi nasilmis diye sorucam ama kardesine gayet iyi davrandığıni soylemissin. Cudana'nin dedigi gibi istenmeyen bi gebelik miydi acaba...bir ofke var sanki...ama çok üzüldüm ben de ve ne yazik ki teselli edilecek bir durum degil. Bu derinde bir yara ve nasil olur bilmem ama umarim gun yüzüne cikmaktan vazgeçer
Gercekten boyle insanlarin olduguna inanmiyorum inanmak istemiyorum. evlet kayirmak nasil olabilir. boyle bir anne (!) nasil olabilir. ben dogurmakla anne olunmaz diyenlerdeyim.size teselli veremiyecegim cunku faydadi yok biliyorum...belki hamileyken zorluklar yasadi belki cok acilar cekti ama bu onun annelik yaptigi anlamina gelmez. Bebegi dogurup cope atanlarida duyuyoruz onlarada mi anne dememiz lazim sirf sanci cekti diye. belki sizin anneniz bu kadar acimasiz degil yaptigida affedilir sey degil.
kusura bakmayin belki iciniz rahatlasin diye yazdiniZ ama icinize su serpecek iki kelime edemedim..daha icimden neler soylemek geliyor boyle insanlara ama sizi daha fazla uzmek istemiyorum. gercekten Allah size buyuk sabir vermis. ins. bir omur yavrularinizla esinizle mutlu olursunuz...
bir baba için denilebilir dünyaya getirmekle baba olunmuyor diye ama bir anne için denmemeli,
siz de bir annesiniz, 9 ay bebeğinizi karnınızda taşıdınız, bilmiyorum zorluklar çektiniz mi? ama ben kendi açımdan baktığımda ilk 4 ay yaşamaktan soğudum hamileliğimde, son 2 ay mide yanmalarından çatı ağrısından uyuyamadım.
doğum sancısı çektiyseniz bilirsiniz ne kadar zor olduğunu, hayatımda yaşadığım en büyük fiziksel acıydı doğurmam 2 gün sürdü.
dikişleriniz varsa 1 hafta oturur kalkarkenki acı doğurmaktan da beter.
bitti mi? hayır .
göğüsleriniz kanasa bile emzirirsiniz. acıdan kıvransanız bile. yeterki o doysun.
sonra uykusuz geceler. allahım 1 saatçik uyuyabilsem.
sonra sürekli ilgi bekleyen bir canlı, artık siz yoksunuz o var. bütün hayat planı ona göre işliyor.
3 aylık anneyim henüz, doğurmakla anne olunmaz diyenlere belki o yüzden katılamıyorum, çok yeniyim belki.
annenizde annelik vasfıı yokmuş belki, anne olmamalıymış, ama yine de anneniz.
anne demelisiniz bence sizi dünyaya getiren insana.
siz zaten diyorsunuz, kandillerde bile arıyormuşsunuz. benim bu mesajım, size hayvanlar bile daha iyi annelik yapar, anne değil şeytan vs yazanlara. bir anne annedir, ya iyi annedir, ya kötü annedir. ama annedir.
Evet illa ki her genç kızın annesiyle çatışması olmuştur.
Bak senin de olmuş.Ama senin annen farklı benimkinden.
Benimki sevgisini gösterir genel anlamda.
Bir tek benden uzak.
Ama alışığım ben annesizliklere.
Arada bir hatırlıyorum o zaman çkarıyorum dikenlerimi elimde olmadan.
Sana bişey söyleym mi aramak hiç içimden gelmiyor.
O aradığında da bitsin kapatalım diye bakıyorum.
Çünkü biliyorum ki içten değil.Soğuk konuşmaları uzak tavırları...
Şuan evli olduğu adama mahçup olmamak adına arıyor.
Ama annemi kaybedersem eminim üzülürüm o kadar taş kalpli değilim.
Gerçi şurada beni taş kalpli olmakla suçlayan bir iki kişi var ama olsun...
Allah uzun ömür versin benimle olmasa da benden uzak mutlu olsun rahat olsu yeter napalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?