Beni dünyaya getiren insan: Anne mi demeliyim...

herkez ANNE olamaz .başka diyicek kelıme bulamadıgımız için o kişiye anne demek zorundadır . malesef ailelerimizi seçme şanşımız olmuyor .ama senın mükemmellll bir anne olduguna hiç şüphem yok. ( sende abartıpta çocugunu sevgınle sıkma ) bazıları böyle yapıyor

evet annelik dogurmakla olmuyor kesinlikle katiliyorum. insan cocukken annesinden babasindan alamadigi sevgiyi ilerki yasamindada olsa hep ariyor. onun eksikligini herzaman heryerde hep yasiyor. keske kimsesiz bir cocuk olarak yetisseydim yada beni bir kuruma vermis olsalardi bu kadar uzulmez canim yanmazdi diyorum bazen. hayat bazi insanlara cok iyi davranirken bazilarini acimasizca yok sayiyor.anne olucaklara olmayi dusunenlere tek tavsiyem cocuklarinizin karnini doyururken sevgi ihtiyaclarini doyurmayi asla unutmayin.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Bazı kadınlar annelerine bakarak nasıl bir anne olması gerektiğini öğrenir bazıları ise nasıl bir anne olmamaları gerektiğini öğrenir. Siz ne yazık ki nasıl bir anne olmamanız gerektiğini görmüşsünüz. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kimseden bir şey beklememeyi, kendi ayaklarınız üzerinde durmayı ve eğer başka çocuğunuz varsa ya da ileride olursa onlara hakkaniyetli davranmayı öğrenmişsiniz. Keşke tüm bunlar yaşanmadan elde ettiğiniz öğrenmişlikler olsaydı ama bunlar da cebinize kalan karlar oluyor sanırım. Eşinizle, çocuklarınızla mutlu bir hayatınız olur umarım.

Cennet her Annenin ayakları altında değil malesef...
Evlat ayrımcılığı yapan hiç bir anneye hakkım helal değil, inşallah ahirette her ayırdığı evladıyla yüzleşirler
Var mı bu kadar korkunç bir şey
Neyini beğenmiyorsun evladının, kaşını mı gözünü mü sesini mi saçını mı?
Ne bu bencillik ya, Allah ıslah etsin..

insanları çektiği acılar olgunlaştırır arkadaşım.şu kk da bir derdim var bölümünde sadece okuyup sessiz kalan ama içinde ne fırtınalar kopan insanlar vardır.bide iyi yanından bak eğer böyle bir annen olmasaydı çocuğuna bu kadar özenli bir anne olamazdın belki.yaralarını evladınla eşinle sarman ve evliliğine bakmanı tavsiye ederim.inan bana bende çok ama çok zor bir çocukluk geçirdim anlatsam sayfalar yetmez.evlendim ankaraya geldim ailemle ilgili sorunlar hala bitmedi.ama artık bencilim tek önemli şey var bu hayatta kendi çekirdek ailem.keşke demenin faydası yok .annen düşüncesiz bence davranışlarını plansız hesapsız yapıyor.o da öyle de geç canım.Allah evladımızla eşimizle sınamasın ...

canım benim çok çok üzüldüm kelimeler anlatamaz hislerimi..
ama sen çok çok iyi bir anne olacaksın ve yaralarını oğlunla saracaksın..
Rabbim seni kimseye muhtaç etmesin..

tüm belaların başı annelerin adaletsizliğinde saklı sanki...

Canım, sordun mu annene hiç ?
Neden böyle olduğunu, tüm bize yaptığın karşılaştırmaları yüzüne vurup ?

aslında çoğu kadın ilk çoğuna çok düşkün.ben hem kendi annemden hem de KV den biiyorum

Bunuda çok duydum büyüklerden, fakat çocuklarının arasında yine en çok ezilen yine büyüklermiş .
Ama büyük, küçük fark etmiyor, insanin cani demek acimadan büyümuyor,
Bazi çocuklar düştüğünde anneleri koşarak yerden kaldirir ya,
İşte, bazı güçlü karakterli çocuklar / insanlar tek başina ayağa kalkmasını öğreniyorlar, ayaklarinin üstünde aslan gibi dura biliyorlar, ne güzel! :)

Ama çok derin bir yerlerde, işte orda bazen fırtınalar kopuyor olmali..

Son düzenleyen: Moderatör:
İnan ne diyecegimi bilemiyorum.

Anne-baba da olsa kimseye hakettiği degerden fazlasını vermeyeceksin.

Ama ben sebebini acaba istenmeyen bir gebelik mi diye düşündüm.
Genelde istenmeyene gebeliklerle dogan çocuklara anneler bu şekilde davranabiliyor...

Dertsiz insan var mıdır acaba ?
Varsa çağırın alnından öpücem :)
Kk sayesinde kafamı dağıtıyorum.
Hatta bilen bilir.Forumda yazdığım bir iki yerden biri derdim var bölümü.
İnsanların dertlrini okumak yorum yapmak ortak olmak hoşuma gidiyor.
Rabbim hepimizin yüreğini kötü acılardan korusun inşallah.
Babamı kaybettiğimde dünyam durmuştu benim.
En çok sevdiğim ve beni en çok sevip kollayan nsan terketmişti beni.
Zamanla kabuk bağladı yaram.

ayyyyyy birden böyle oldum
dalga geçiyo sanma sakın gerçekten şaşırdım ne zaman çıktı anneniz oraya:26::26:

1Sene olmadı daha.

Yazan tüm arkadaşlarımın yorumları tek tek okudum.
Paylaşanlara teşekkür ediyorum.
Evet hepinizle hemfikirim sonuna kadar.
Annem beni dünyya getirdi.Sadece o kadar.
Maneviyatımı mahvetti benim.
Lise bitene kadar yemediğim dayak kalmadı.
Sözlü şiddet de cabası.
O buzlu camları bana sildirdiğini hiççç unutmuyorum.Ya parmak uçlarım morarırdı soğuktan.İki saat ısıtamazdım.
Burada herkes soruyor annen neden gelmiyor ziyaretine vs.
Şaşırıp kalıyorum ne diyeceğimi.
Sünnet yaptım.Mevlüt oldu evimde.
Oturduğu yerden kalkıp bana yardım etme zahmetinde dahi bulunmadı.
Doğum yaptım.4.Günümde eşimin akrqbaları geldi.
Çay servisi ikram servisi yapıldı.
Mutfak bulaşık dolu.Toplamadı bile.O dikişlerle ben topladım.
Unutamadığım o kadar çok şey var ki...

Buara bir arkadaşım psikiyatr desteği almam gerektiğini söylemiş.
Evet psikiyatr desteği alıyorum.

belkide annen şuan kendi başına bela sarıyor haberi yok sen yinede dua et onun için her insanın yeryüzünde sıkıntı veren bir musallatı vardır seninki annenmiş Rabbim aranıza muhabbet versin

Beni de en çok etkileyen sana buzlu camları sildirmesi

Neden bu kadar kötüydü sana karşı anlam veremiyorum...

Basligi gorunce ne olursa olsun anneden bahsediyo yoksa anne mi demeliyim ne demek gibi dusunmustum ama kusura bakma boyle dusundugum icin gercekten konunu okuyunca diyecek bisey bulamadim. Eger bu annelikse pes...

Canım, annene bunu sordun mu dedim, ama cevap vermedin :/

Sevgiyi bilmek,sevgiyi öğrenmek diye birşey olsa, diyeceğim ki ''kadına kimse sevgiyi öğretmemiş''.
Bu his,sevgi annenize bahşedilmemiş ben ona da üzüldüm. Merhametsiz, şevkatsiz,sevmeyi bilmeyen
insan çok yazık.Halbuki hayat sevgiyi paylaştıkça güzelleşir.Sevgiyle kalın.

Buzlu camları sildim parmaklarim morardi demistinya... Geçen hafta ablamdaydim ve kar yagmisti ablamin oğlu disarda arkadaşıyla konuşurken benim oglumda 2 yaşında kapıyı açık görünce çıkmış kapinin önünde çıplak elle karla oynadı gördüğüm dakka firladim dışarı... Eve getirdim kısa bir süre sonra elleri acimaya başlayınca cigligi bastı... O halini görünce ellerini kalurufere yaklastirdim elleri isinincaya kadar hem ufledim hem ufaladim her annenin yuregi bir olmuyor... Dogurarak anne hiç olunmuyor...

Insan dün ne yedigini unutuyor ama küçüklüğündeki kötü anıları asla unutmuyor.... Beynin bir kosesinde kalınıyor....

Canım, annene bunu sordun mu dedim, ama cevap vermedin :/

Konuşmaya kalksam lafı tıkardı ağzıma.
Sana öyle geliyor vs vs...
Bana öyle gelmiyor.Ayrımcılık yapıyorsun.Neden sevmyorsun derdim.
Kardeşime alınan neden bana alınmıyor?
Sen özel üniversite okuyorsun.Onun parasını neden görmüyorsun derdi.
Babam tercihlerim arasına özelleri de yazdırmıştı.Annem duyunca küplere binmişti.
Özele para mı verilir.Şunun kızı devletlerde okuyor vs vs...
Babam da sen karışma kazanacak olan ben okutacak olan ben derdi.
Oysaki kızkardeşim ortaokulu kolejde okumuştu.
Bunu da söylemiştim anneme.
Benim üniversitemin parasından bahsediyorsun ama kardeşimin kolejinin parasını es geçiyorsun demiştim birkere.
Umursamamıştı annem.

Gelin olan birine anne neler yapar ne gibi hazırlıklar çeyizler yapar hepimiz biliriz değil mi.
Havlular eşarplar oyalar daha neler neler.
Annem bunlardan hep azar azar verdi bana.Neymiş kardeşime ayırması lazımmış.
Bu yüzden ben çeyiz sermesi yapamadım.
Nevresim takımını yalvar yakar aldırdım hiç unutmam.
3Tane almıştı.Neymiş ona hak vermeliymişim çeyiz zor işmiş.
Kızkardeşim evlendi.Nevresimleri saymakla bitmez ve hepsi markaydı.
Onun çeyizleri o kadar çoktu ki çeyiz sermesi bile yaptı.
Yemek takımı istedim.Kendi kullandığını verdi.
Kaseleri yok.Yemek tabakları 6tane pasta tabağı 12 tane.Yarısı kırılan bir takım.
Kardeşimin 2 kahvaltı takımı ve3 yemek takımı vardı.Ve hepsini annem almıştı.
Bunları hep vurdum yüzüne.
Senin zamanında elim sıkışıktı derdi örtbas ederdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…