- Konu Sahibi Dumadumadum
-
Yaşadıklarınıza çok ama çok üzüldüm. Hiç bir canlı bu denli kötü davranışları hak etmez.
Bana nedense annenizin psikolojik bir rahatsızlığı varmış gibi geldi.
Babanızla arası nasıldı bilmiyorum ama babanızın size karşı olan ilgisi onda bir rekabet hissi oluşturmuş
olabilir mi acaba? Şiddetle ilgili bir makalede şunları okumuştum :
Bazı babalar çocuklarına karşı daha verici davranırken eşlerine saygıda ve nezakette ihmalkar davranabilir.
Bu durumda eşiyle arasında sevgi boşluğu gündeme gelebilir.
Sevgi ve saygı konusunda ihmal edilen eşlerin, çocuklarının sevgisini kıskanması çoğunlukla bu tür davranışların sonucunda ortaya çıkar.
Dengeli davranmak ve rolleri karıştırmamak bu noktada önemli.
Ben sizi tebrik etmek istiyorum çünkü çocukluğunda şiddet görenlerin çok büyük bir yüzdesi
yaşadıklarını unutup aynı şiddeti kendi çocuğuna da uyguluyor.
Sevgi ve saygı dolu bir annesiniz, annenizin olamadığı her şeysiniz...
Çook teşekkür ediyorum.
Kadın dayanışmasına en güzel örnek bu forum işte.
Birbirini hiç görmemiş konuşmamış tanımamış insanlar ne güzel ortak oluyor dertlere.
Ne güzel destek oluyor sanki daha evvel tanışmış hissi uyandırıyor bu durum.
Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Daha evvel bu denli ayrıntılı kimseyle paylaşmamıştım.İçim rahatlıyor yazdıkça....
Üzülme lütfen, anneyim biliyorsun, anneliği kızımla öğrenip pekiştiriyorum, annelerin yüreğinde şefkat olmazsa anne olamaz ki
Keşke bir ablan olsaydı, ablalar annenin yerini tutamaz belki ama kocaman yürekli bir abla şefkatiyle sarıp sarmalardı seni.
Babacığınında mekanı cennet olsun İnşaAllah
Teşekkür ediyorum mune ablacım..
Evet keşke ablam olsa idi..
Ama iki tane halam var.Gören annen mi diyor.
Üzerime titrerler çok severler.2günde bir arayıp sorarlar.
Kendi öz annem 15günde bir bazen ayda bir işte.
Böyle davranışlar bazen benim annemdede oluyor....
Sana bir olayımi anlatayim... Ben bir bebegimi kaybettim 21 haftalikti doğum anında kaybettim...sonra yine hamile kaldım çok zor bir hamilelik geçirdim kanama enfeksiyon... Neyse oğluma erken doğum yaptım.. 34+4 te... Bebegimi kuveze aldılar antibiyotik tedavisi uyguladilar bendeki enfeksiyon gecmesin diye... Neyse çok şükür sağlık durumu iyi enfeksiyon yada bir rahatsizligi yoktu... Dogumunun 4.gününde bebeğinin hemşiresi bebegime kalp ekosu yapıldığını kalbinin açık olduğunu kalp kapağının tam kapanmadığını söylediler.... Bunu duyunca nasıl ağladım zaten önceki bebegimi kaybettim bunuda kaybetmekten ödüm kopuyordu her anım korkuyla geçiyordu bunuda duyunca aglamaktan helak oldum... Daha önce ablam aradı eşi süpriz yapmış türkiye uçak bileti almış 1 haftalığına istanbula gideceklermis annemi çağırıyordu ablamda oturduğum ülkenin başka birrbolgesindeydi dedimki yıllardır tatil yapmadin esinle benim doğum zamaninimi buldu esin...oda yemin etti biletten haberim yoktu gece internetten almış bileti gitmesek bilet yanacak esim doğum yaptığını daha bilniyordu felan... Neyse dedim gelmek istiyorsa gelsin...konuşmamızın arkasından oğlumun kalbini öğrendim.... Neyse annem geldi... Dedim böyle böyle seni çağırıyor cocuklarina bakacakmissin inanirmisin annem havalara uctu ben giderim dedi... Çok zoruma gitti demedi kızım sen ne yapacaksın... Anneannen sende kalsin ben gidecem dedi... Eşim şehir dışında çalışıyor benim yüzümden ise gidemiyor hastanede nekadar kalacagim belli değil...bebegimin durumu ortada... Anneannem almanyada yaşıyor bir kelime fransızca bilmez ekmek alamaz hergün büyük oglumu okuluna birakamaz sinirlendim anneanneme istersen sende gidebilirsin dedim... Üstüne annem beni haksız tuttu... Benim zoruma giden demedi kızım yardıma ihtiyacın varmı gitsem kirilmazsin değilmi bunu söylese canımı alsa zoruma gitmezdi... Eşim işine hiç gitmedi evde oğlumla ilgilendi hastanede bizle... Çok şükür ogunun. Akşamı hemsire defalarca özür dileyerek geldi başka bir kadınla karıştırmış oda kerdanili bir kadın verdiler turkiyede yıllar önce yaşadıkları için onu türk zannetmiş diğer çalışanlar türk bayanın oğlu deyince ben zannetmiş... O sırada ikimizin bebegide kuvezdeydi neyse şükür benimkinin sagligi iyiymiş.... Annem gitti... Bebeğine ayrıntılı kan tahlili yapıldı bütün sonuçlar iyi çıkınca kuvezden çıkardılar... 2 günde benim odamda kaldı oğlum sonra hastaneden ciktik.... Ablam doğum yapsaydı aniden ben türkiye gitseydim bu vaziyetteyken annem beni bencillikle suclardi üstüne annem giderken babamda çok hastaydı evde tek basinaydi onun bile çok zoruna gitti ben bu haldeyken gitmesine... Benim vijdanim yine rahat etmedi babamı aradim gel bu hasta halinde evde kalma bize gel dedim.. Alanına kaynanasida burda onu cagirsa o giderdi ama benim eşimin kimsesi yok sadece benim ailem var zor zamanımda annem gitti hiç demedi gidersem kirilurmisin oğlumun iyi haberini duymadan gitmeye karar verdi gitti... Ama allah var iyiliginide aradada olsa inkar etmim..... Hep diyorum eşim bana iyi olsun dünya kötü olsun.... Allaha binlerce şükür pamuk gibi kalbi var... Bazen herşey herkes dortdortluk olmuyor....
Herkesin bir derdi var işte.Bizim de annelerden yana.
Ama biz onları yaşaya yaşaya kendi evlatlarımıza hayırlı layık anne olacağız inşallah.
Şevkati sevgiyi eksik etmeyeceğiz onlardan.
Senin bebeğine de geçmiş olsun canım.
Karışıklık olduğunu okuyunca oh çektim valla :)
Rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın.