• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni düzeltin

morethannow

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
12
10
3
32
Çok yalnız hissediyorum. Bu forumu birkaç hafta önce internetten saç renklerine bakarken keşfettim. Baktım ki böyle de bir bölümü var, insanlar yazıp paylaşıyorlar. Ben de üye olayım dedim ve bugüne kısmetmiş. Çok yalnız hissediyorumu bu bilgi aşamasından önce yazacak kadar yalnız hissediyorum. Üniversite öğrencisiyim 22 yaşındayım. Arkadaşım yok. Sebebini bilmiyorum. Biraz garip biriyim galiba. Ya çok seviyorum insanları ya nefret ediyorum. Aciz hissediyorum. Annem babam dışında kimse tarafından çok sevilmedim. Ailemle aram hep çok iyiydi ama bu yeterli gelmiyor. Çünkü ben artık mecbur olmadığı halde beni sevecek insanlar bekliyorum. Ben de gezip tozmak istiyorum. Yaşıtlarım gibi. Hiç sosyal medya hesabım olmadı. Açmaya da korkuyorum. Çünkü orda da yalnız, 13 takipçili, 20 arkadaşlı, fotoğraflarına yorum ve begeni gelmeyen biri olurum diye düşünüyorum.
Her zaman böyle değildim. Dik duran bir yapım vardı çoğu zaman. Hâlâ da öyleyim içimde fırtınalar kopuyor dışarı bir şey belli etmiyorum. Kendime acıyorum. Önceden güzel bulurdum kendimi. Artık öyle değilim heralde diyorum öyle olsam bi seven, sahiplenen çıkardı.
Tek başına mutlu ve güçlü insanlardan öğrenmek istiyorum. Nasıl yapıyorsunuz? Ne düşünüyorsunuz? Insan bir şey olmak isteyince olur. Yalnız ve güçlü olmak istesem ve bununla mutlu olmayı dilesem elbet olurum bir şekilde. Ama ben istemiyorum galiba. Yaşamak istiyorum. Hayata karışmak istiyorum. Bir yandan yapmacık ve samimiyetsiz ilişkilere gelemiyorum. Ya en güzel ilişkileri kurayım, en samimi haliyle duygularımı yaşayayım ya da hiç olmasın kimse diyorum. Kimse olmuyor.
Lisede çok zayıftım. Sonra üniversitede kilo aldım ve kendimi güzel bulmaya başladım. Ama şimdi önüne geçemiyorum. Ideal kilomdan fazlayım galiba.
Bir de şu var. Geçen sene bir çocuğa açıldım ve reddedildim. Ben çocuk beni istiyor zannediyordum konuşmaya çalışıyor gibi geliyordu ama sevgilim var dedi. Üzerime alınmışim. Büyük hata yapmışım. Ondan sonra da çok düştü özgüvenim.
Duzelmek istiyorum. Ben toparlanmak istiyorum. Galiba zekiyim ama pek akıllı değilim. Hayatın neresinden tutsam elimde kalıyor gibi hissediyorum. Kendimde neyi değiştirmeliyim bana söyleyin ama kırmadan. Kırılınca hırçınlaşabiliyorum. Istemeden ben de kirabiliyorum sonra. Fiziksel olarak burada kendim hakkımda bilgi vermek istemiyorum ama isteyenlere fotoğrafımı atabilirim. Dürüst bir şekilde neyi değiştirmem gerektiği konusunda fikir vereceklere. Psikolojik olarak da nasıl tan anlamıyla ozguven sahibi olunur bilmek istiyorum. Bir yıl önce böyle bir internet sitesinde böyle şeyler yazmak bana çok aciz gelebilirdi. Bunu yaptığıma hala inanamıyorum. Umut ediyorum galiba hâlâ.
Teşekkür ederim. Dağınık anlattım kusura bakmayın.

Daha çok gençsin, sosyal medya hesaplarında beğeni yorum gelmesi önemli değil ki hesap açıp orada arkadaşlarını görüp bir çay kahve içmeye gidebilirsin.
Spora yazıl mesela plates grupları oluyor hem sağlık için hem çevreni genişletmek için iyi olabilir.
Kendini sev lütfen.
Yolun başındasın ne aşklar geçecek ne kazançlar ne kayıplar. Hayat tam da bu.
Senin sahip olduğun bir anne-baba var. Emin ol dünya üzerinde bir çok kişiden şanslısın.
Yeter ki iste. :KK200:

Merhaba :) ben de buraya birkaç hafta önce yine sizin gibi derdimi paylaşmak için katıldım. Anlattıklarınızı okuyunca neden bilmiyorum sizle tanismanin cok iyi olabilecegini dusundum. Bence cok iyi niyetli ve icten birisiniz. Anlattiklariniz arasinda bazi detaylar var ki hayatimda zaman zaman ben de ayni seyleri hissettim. Belki bircok insan da hissediyordur. Universiteye gittigim ilk zamanlar su dediklerinizi bire bir yasadim diyebilirim.
Bana kalirsa halletmeniz gereken ilk sey ozguven. Arkadas ve diger her sey zamanla kendiliginde gelecektir.

Tek derdin bu olsun inşallah.
Özgüven problem değil, istersen aşarsın.
Kendine güvenirsen zaten aradığın arkadaş çevren zamanla oluşur.

Merhaba :) ben de buraya birkaç hafta önce yine sizin gibi derdimi paylaşmak için katıldım. Anlattıklarınızı okuyunca neden bilmiyorum sizle tanismanin cok iyi olabilecegini dusundum. Bence cok iyi niyetli ve icten birisiniz. Anlattiklariniz arasinda bazi detaylar var ki hayatimda zaman zaman ben de ayni seyleri hissettim. Belki bircok insan da hissediyordur. Universiteye gittigim ilk zamanlar su dediklerinizi bire bir yasadim diyebilirim.
Bana kalirsa halletmeniz gereken ilk sey ozguven. Arkadas ve diger her sey zamanla kendiliginde gelecektir.
Konu sahibiyle aynı hisleri paylaşan tek değilmişiz, ben de bunu düşünüyordum ki siz de aynı şeyleri yazmışsınız, ne yapsak acaba toplaşıp 5 çayı mı yapsak acaba:110:

Bende de aynı şekilde özgüven eksikliği ve bi ortama girdiğimde dışlanılacakmışım gibi bir his var sürekli. Bunu aşmak biraz zor oluyor galiba, ben 2 senedir uğraşıyorum ama hala aynı kendimi bıraktığım yerdeyim, utangaç, çekingen, sıkılgan.. Şimdiden +3 olduk galiba, yalnız değilmişsiniz :)

Daha çok gençsin, sosyal medya hesaplarında beğeni yorum gelmesi önemli değil ki hesap açıp orada arkadaşlarını görüp bir çay kahve içmeye gidebilirsin.
Spora yazıl mesela plates grupları oluyor hem sağlık için hem çevreni genişletmek için iyi olabilir.
Kendini sev lütfen.
Yolun başındasın ne aşklar geçecek ne kazançlar ne kayıplar. Hayat tam da bu.
Senin sahip olduğun bir anne-baba var. Emin ol dünya üzerinde bir çok kişiden şanslısın.
Yeter ki iste. :KK200:
Spora gidiyorum zaten. Orda da arkadaşım yok. Sporumu yapıp çıkıyorum. Insanin özgüveni olmayınca her şey bambaşka bir hal alıyor. Özgüveni tam bir birey olmak istiyorum. Ama elim kolum bile yabancı geliyor. Çirkin geliyor. Abartiyor olabilirim. Ama böyle hissediyorum. Teşekkür ederim.

Herkese teşekkür ederim. Burada bari yalnız hissetmedim. Ancak ben daha realist görüşler istiyorum. Şunu yap böyle yap gibi. Böyle düşünürsen daha iyi olur, şöyle düşünürsen özgüvenini toparlayabilirsin gibi. Fiziksel olarak da guzel görünmemi sağlayacak önerilere açığım. Dedigim gibi fotoğraf da atabilirim. Yeter ki beni toparlayin, nolur. Artık ben de yaşamak istiyorum.

Bende de aynı şekilde özgüven eksikliği ve bi ortama girdiğimde dışlanılacakmışım gibi bir his var sürekli. Bunu aşmak biraz zor oluyor galiba, ben 2 senedir uğraşıyorum ama hala aynı kendimi bıraktığım yerdeyim, utangaç, çekingen, sıkılgan.. Şimdiden +3 olduk galiba, yalnız değilmişsiniz :)
Hukuk mu okudunuz, ben de hukuk okuyorum ya benim gibi birisini buldum çok mutluyum :KK49:

Sosyal medya hesaplarında çok like alınca bununla mutlu olan tipleri hep çok keko bulmuşumdur.Ayyy fotoğrafım yorumdann beğenidennnn yıkılıyoooooooorrrrr diyen köy tipler var.onlar bana her zaman hayatta hiç bir başarı elde edememiş bir insanın hangi kişisel sebeplerle sevineceğini biilemediğinden mutluluğu böyle saççççma sapann şeylerde arayan tipler gibi göründü.Arkalarından da önlerinden de yıkılarak gülerim. Bu yüzden böyle boş beleş şeylere hiç aldırıp etme,edenede s*çarak gül.
İkincisi hayatta her zaman arkadaş olmak istediğim insanlara kendim yanaştım,arkadaş olmaktan vazgeçtiklerimden de kendim uzaklaştım.Çünkü bunun kararını kişi kendisi verir.Yani bu senin kararın.İnsanların seninle iyi anlaşmasını onların arkadaş olarak gelmesini beklemek yerine istediğin kişiyle sen yakınlık kur.Yani bunun bir sürü yolu var.Hangi birini söylesem bilemedim.Mesela üniversiteye ilk gittiğim zaman yurdun giriş kapısı bozuktu.Hiç arkadaşı yok tabi kimsenin daha oda arkadaşlarından başka.Kapı bozukken 2 kız dışarıda kaldı birinci katta biz vardık ve ışık açıktı diye bize seslendiler.İnip kapıyı açtım sonra teşekkürler bilmemneler derken gelin isterseniz çay içiyoduk birlikte içelim filan dedim kabul ettiler geldiler.Birlikte çay içtik sohbet ettik derken başka gün onlar kendi tanıdığı insanların yanına bizi çağırdı odalarına filln bütün yurtça arkadaş olduk ama ben sadece o en baştaki iki kızla çok yakın arkadaş olmayı tercih ettim ve diğerrlerine selam vermekten fazlasını yapmazken ötekilerle çaylar yemekler.Üçüncü yılımızda hala en iyi dört arkadaşız :))) yani kendin seç ve yakınlaş..Ayrıca 5 kilo fazlam olduğunu düşünüyorum yinede missss gibi güzelim ;)

Sosyal medya hesaplarında çok like alınca bununla mutlu olan tipleri hep çok keko bulmuşumdur.Ayyy fotoğrafım yorumdann beğenidennnn yıkılıyoooooooorrrrr diyen köy tipler var.onlar bana her zaman hayatta hiç bir başarı elde edememiş bir insanın hangi kişisel sebeplerle sevineceğini biilemediğinden mutluluğu böyle saççççma sapann şeylerde arayan tipler gibi göründü.Arkalarından da önlerinden de yıkılarak gülerim. Bu yüzden böyle boş beleş şeylere hiç aldırıp etme,edenede s*çarak gül.
İkincisi hayatta her zaman arkadaş olmak istediğim insanlara kendim yanaştım,arkadaş olmaktan vazgeçtiklerimden de kendim uzaklaştım.Çünkü bunun kararını kişi kendisi verir.Yani bu senin kararın.İnsanların seninle iyi anlaşmasını onların arkadaş olarak gelmesini beklemek yerine istediğin kişiyle sen yakınlık kur.Yani bunun bir sürü yolu var.Hangi birini söylesem bilemedim.Mesela üniversiteye ilk gittiğim zaman yurdun giriş kapısı bozuktu.Hiç arkadaşı yok tabi kimsenin daha oda arkadaşlarından başka.Kapı bozukken 2 kız dışarıda kaldı birinci katta biz vardık ve ışık açıktı diye bize seslendiler.İnip kapıyı açtım sonra teşekkürler bilmemneler derken gelin isterseniz çay içiyoduk birlikte içelim filan dedim kabul ettiler geldiler.Birlikte çay içtik sohbet ettik derken başka gün onlar kendi tanıdığı insanların yanına bizi çağırdı odalarına filln bütün yurtça arkadaş olduk ama ben sadece o en baştaki iki kızla çok yakın arkadaş olmayı tercih ettim ve diğerrlerine selam vermekten fazlasını yapmazken ötekilerle çaylar yemekler.Üçüncü yılımızda hala en iyi dört arkadaşız :))) yani kendin seç ve yakınlaş..Ayrıca 5 kilo fazlam olduğunu düşünüyorum yinede missss gibi güzelim :KK66:
Ben de sosyal medyayı samimi bulmuyorum. Ama bu gelip geçici bir dönem değil,insanlar ciddi ciddi oralarda yaşıyorlar. Iliskilerini oralardan geliştiriyorlar. Ve ben ayak uydurmadıgim için dışarda kalmış hissediyorum. Ben insanlar bana yaklaşsin istiyorum. Ketumum da biraz. Öyle olunca böylece kalakaliyorum bi başima. Dizilerde filmlerde benim gibi karakterleri başrol yapıyorlar,gerçek hayatta görünmezim. Ozguveniniz için sizi tebrik ederim. Çok kıymetli bir şeye sahipsiniz.

:KK76:oyyy oyy utangac,skilgan hayatta hic biseyi beceremedigini sanan guzel kizlarim benim:KK19:bidene de bende var boyle kizkardesim, anacim onu duzeltene kadar tabiri caizse tipim kaydi:KK53:diyebilirim..sizinde sanirim ayni sorun,hep karsidakinin ne dusundugunu,dusunecegini onun yerine dusunmek:KK48:karisik oldu farkindayim ama uzerine iyice dusunurseniz anlarsiniz yani kendinizi daha bi adim atmadan,daha karsidakinin uzerinde birakacaginiz etkiyi bilemezken,acimasizca yargilamaniz kaanitimce boyle,bizimkinde oyleydi cunku kendine karsi hep onyargiliydi neyseki duzeldi artik cok sukur.Mesele su once KENDINI SEVMEKLE basliyacaksin :21:her sabah uyandiginda,aynanin karsisina gecip, kendine gulumseyerek bi gunaydin de bakalim,konus kendinle aslinda ne kadar guzel oldugunu,kendin abarttigini soyle, (simdi ben delimiyim oyle konusacam kendi kendime :KK53:)diyebilirsin ama en guzel terapi bicimidir insanin kendiyle konusmasi,paylasmasi bunlarla basla derim ve sakin aldirma hic kimseye disariya cik,varsa durumun bi kuafore git:21:bi sekil saclarina mesela yada kestir,en onemlisi guzelim GULUMSE!senin derdinin ilaci bu ..

Nedense çok güzel bir kız olduğunu düşündüm.Fotograf gönderebilir misin ? Gördükten sonra detaylı yorum yapmak istiyorum.

bayılıyorum böyle sevimli dertlere
1- her şeyden önce kendinizi seveceksiniz. bu "ayyyy ne mükemmelim harikayım ben" tarzı bir ego yüksekliği değil realist bir yaklaşım olacak. örn; mesleğimi elime almak üzereyim, sağlıklıyım, oturmasını kalkmasını bilirim gibi pozitif yönlerinizin farkına varacaksınız.
2- aileniz dışında kimseden o karşılıksız sav sevgiyi bulamayacağınızı kabul edeceksiniz. ihtiyaç kişiyi köleleştirir. birileri sizi sevsin ihtiyacındaysanız kendinizi kalıptan kalıba sokar o kişişer tarafından sevilebilecek bir kişi haline getirmeye çalışırsınız ki sonuçta olan size olur. sizi hayatında isteyen kişi (eş, dost, arkadaş) sizi olduğunuz gibi kabullenir ve sever.
3-hem bedenen hem ruhen kendinizi geliştirin. bunun için de elbette spor ve kitap lazım. spor hayatın bir rutini haline gelmeli (beceremedim şimdiye kadar) ha keza kitap da öyle. okurken her önünüze geleni değil size bir şeyler kayabilecek kitapları okuyun.
4- yapı olarak çekingen biri olabilirsiniz ya da dışarıdan sert görünüyorsunuzdur insanlar iletişim kurmaktan çekiniyorlardır. siz yanaşabilirsiniz. spora gittiğinizde oradakilerden birine merhaba demek, sınıfa girdiğinizde ilk ders kimin diye sormak insanların size ulaşması için gereken kapıları açar.
5-o en son mevzuyu hiçççççççççççççççç düşünmeyin. hepimizin öyle şappadanak kaldığı olaylar oldu. bakışlara anlam yüklersiniz bir cesaret girişirsiniz ama gerçek öyle değildir. kabul görmek ne kadar doğalsa reddedilmek de doğal. sizie hayır demesi sizdeki bir eksiklikten kaynaklanmaz. sanırım mükemmelliyetçilik var biraz. bunu hata olarak görüp kendinizi affedemiyorsunuz. yıllar sonra bunu düşünüp kahkaha atacaksınız zaten. bugünden başlayın bu olaya gülmeye.

ve yapabilirseniz bir psikologla görüşün tavsiye isteyin. birebir konuşmalar kişinin kendini keşfetmesinde daha yararlı olur.

Sosyal medyada sürekli resim paylaşan insanlar bence mutsuz insanlar. Şunu yaptım bunu yaptım şunu yedim. Ne gerek var herseyini millete göstermeye içinde yaşa güzel anılar biriktir insanlara gösteriş yapmak için değil..

Kendine gelince spor yapman iyi birsey sağlık açısından da ruhen de insanı rahatlatiyor.
Arkadaş ortamlarına girebilirsin bir cok kisi bu şekilde arkadas ediniyor illa hepsine guvenmen gerekmez hem insanları tanımış olursun.
Farklı klüplere katilabilirsin okulda.
Belli surelerde kuafore gidebilirsin bi sac kestirme bile iyi geliyor bana mesela.sacinin sekliyle rengiyle oynama yapabilirsin boyamak istemiyosan uçlarına renk katabilirsin.
Kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim. Ozguven kazanmana yardimci olabilir :)

bayılıyorum böyle sevimli dertlere
1- her şeyden önce kendinizi seveceksiniz. bu "ayyyy ne mükemmelim harikayım ben" tarzı bir ego yüksekliği değil realist bir yaklaşım olacak. örn; mesleğimi elime almak üzereyim, sağlıklıyım, oturmasını kalkmasını bilirim gibi pozitif yönlerinizin farkına varacaksınız.
2- aileniz dışında kimseden o karşılıksız sav sevgiyi bulamayacağınızı kabul edeceksiniz. ihtiyaç kişiyi köleleştirir. birileri sizi sevsin ihtiyacındaysanız kendinizi kalıptan kalıba sokar o kişişer tarafından sevilebilecek bir kişi haline getirmeye çalışırsınız ki sonuçta olan size olur. sizi hayatında isteyen kişi (eş, dost, arkadaş) sizi olduğunuz gibi kabullenir ve sever.
3-hem bedenen hem ruhen kendinizi geliştirin. bunun için de elbette spor ve kitap lazım. spor hayatın bir rutini haline gelmeli (beceremedim şimdiye kadar) ha keza kitap da öyle. okurken her önünüze geleni değil size bir şeyler kayabilecek kitapları okuyun.
4- yapı olarak çekingen biri olabilirsiniz ya da dışarıdan sert görünüyorsunuzdur insanlar iletişim kurmaktan çekiniyorlardır. siz yanaşabilirsiniz. spora gittiğinizde oradakilerden birine merhaba demek, sınıfa girdiğinizde ilk ders kimin diye sormak insanların size ulaşması için gereken kapıları açar.
5-o en son mevzuyu hiçççççççççççççççç düşünmeyin. hepimizin öyle şappadanak kaldığı olaylar oldu. bakışlara anlam yüklersiniz bir cesaret girişirsiniz ama gerçek öyle değildir. kabul görmek ne kadar doğalsa reddedilmek de doğal. sizie hayır demesi sizdeki bir eksiklikten kaynaklanmaz. sanırım mükemmelliyetçilik var biraz. bunu hata olarak görüp kendinizi affedemiyorsunuz. yıllar sonra bunu düşünüp kahkaha atacaksınız zaten. bugünden başlayın bu olaya gülmeye.

ve yapabilirseniz bir psikologla görüşün tavsiye isteyin. birebir konuşmalar kişinin kendini keşfetmesinde daha yararlı olur.
Ben size özellikle çok teşekkür ederim. Bu kadar uğraşıp yazmissiniz ve yazınız tam anlamıyla aklımdakilere hitap ediyor. Aslında hepsinin sebebinin sonuncusu olduğunu bile düşünmüyor değilim. Şükürden uzak bir insan değil(d)im, güzel şeyleri görebildiğim çok şeyler de oldu. Ancak o olayda kendimi affedemiyorum. Kendimi çok küçük düşmüş hissediyorum. Toparlayamiyorum. Biraz iyi olsam sonra aklıma geliyor yine kiziyorum kendime. Aşmak gerek aslında, biliyorum. Umarım yapabilirim

Ben size özellikle çok teşekkür ederim. Bu kadar uğraşıp yazmissiniz ve yazınız tam anlamıyla aklımdakilere hitap ediyor. Aslında hepsinin sebebinin sonuncusu olduğunu bile düşünmüyor değilim. Şükürden uzak bir insan değil(d)im, kotuluklerin arasinda güzel şeyleri görebildiğim çok zamanlar da oldu. Ancak o olayda kendimi affedemiyorum. Kendimi çok küçük düşmüş hissediyorum. Toparlayamiyorum. Biraz iyi olsam sonra aklıma geliyor yine kiziyorum kendime. Aşmak gerek aslında, biliyorum. Umarım yapabilirim

Öncelikle belirteyim,bu sene kendime yakın bulduğum ve arkadaşım dediğim iki kişinin kemdilerine çeki düzen vermesiyle artık benimde arkadaşlarım var.az ama öz.ondan önce bende sizin gibiydim.sorunun çok az bir kısmı sizden kaynaklanıyor.onun dışında inanın bana kafa dengeniz olduktan sonra çok iyi anlaşıyorsunuz.ben üniversiteye hazırlanırken dersanede yapayalnızdım.yani kendi isteğimle tek takıldım.çoook güzeldi gerçektende.derslerime daha iyi çalışabiliyordum.yalnızlık güzeldir.ancak üniversitede biraz sıkıcı.güvenebildiğiniz kafa dengi arkadaş bulursanız çok daha güzel olur

Back
X