Beni düzeltin

Canım ilk önce sabah kalktığında yeni bembeyaz bir sayfa aç kendine,kendinden,olumsuz gördüğün yanlarından sıyrıl ve dünde bırak,sürekli kendini eleştirmeyi ve hor görmeyi bırak,ben böyleyim ben şöyleyim,bunu yapamam,edemem gibi olumsuz tavırlardan uzak dur,yaşın çok genç ve yolun henüz başındasın,kendini yeni keşvediyorsun bu yüzden hataların normal ve olmalıdırda,ne güzel üniversitedesin okulda dersler ve sınavlar dışında katılabileceğin etkinlilkler vardır bunları takip et ve katıl,farklı şeylerle ilgilenmek seni geliştirir ufkunu açar,ne kadar öğrenirsen o kadar bilgi sahihibi olur ve fikrin olur,bu sayede insanlarla konuşabileceğin şeyler olur ve öz güvenin yerine gelir,içinde bulunduğun isteksiz halinden kurtulursun.ortamlarda kendini kasma ve korkularından sıyrıl,derin bir nefes al,ilk denemede olmaz ikincide olmaz bakmışsın üçüncüde özgüven tavan yapmış bu tür ortamlarda bir iki arkadaş mutlaka edineceksin bu kişiler sayesinde bir kaç arkadaş daha edinirsin bir bakmışsın arkadaş ortamını kurmuşsun bundan sonrasıda çorap söküğü gibi gelir zaten,sadece kendini biraz arkadan itmen yeter,

Herkese teşekkürler. Bir şey itiraf etmek istiyorum. Ben psikoloji öğrencisiyim ve sırf merakimdan böyle bir şey yapma gereği duydum. Özelden ve buradan söylediğim kısa süreli yalanlar için özür diliyorum.
Fotoğraf attığım ve konuştuğum birkaç kişi oldu ancak 2 tanesi bana aydınlanma yaşattı şu anda. Birisi daha dar şeyler giy ruj sür ilerde kocan da ister hem falan dedi. Biri de çok şuh görünüyorsun insanların yanına yaklaşmak isteyeceği biri gibi değilsin dedi. Ikinize de teşekkür ederim. Isim vermeden yazıyorum ama okursunuz muhakkak. Gördüm ki insanları mutlu etmek mümkün değil. Gördüm ki ben ne olursam olayım sizin gibi olmazsam tam değilim, eksigim. Fotoğraflarını attığım çok beğendiğim en yakın arkadaşlarımdan bir tanesidir, izin alarak yaptım tabi ki.
Bunu söylemeyecektim esasen ama şu forumda o kadar çok insan var ki benzer problemleri olan, sonucu görsünler, bilsinler istedim. Ceza alacaksam da alayım,yardimci oldugunuz için teşekkürler. Herkese iyi geceler..

Son düzenleme:
Hadi bir sosyal medya hesabı aç beni ekle :) hatta gel kahve içelim ben çok iyi ablan olurum. :) tek derdin bu olsun. Kurslara git, spora yazıl. Yoga öneririm kesinlikle, benim hayatımı değiştirdi. Ev arkadaşımın aynı şekilde ki onunda özgüven eksikliği vardı ne doktoru önerdi. Yoga olumsuz duyguları, kaygıları, kompleksleri atmanızda çok önemli bir adım.
Hem bu tür ortamlarda arkadaş edinirsin. Seni senden başka kimse daha fazla sevemez. Kendini çok sev. Aile bile bir yere kadar sana en yakın kişi yine sensin.

Psikoloğa gitmek istemiyorum. Kendim halledebilirim. Boş yere para dökmek istemiyorum. Yöntemini bilmem gerekli sadece. Neyi nasıl yapacağımı nerde ne düşüneceğimi bilmem gerekli
Zaten biliyor olsan sorunun olmaz ki ama. O zaman oncelikle dis gorunusunden basla. Guzel kiyafetler, kuafor ve sonra gulumse insanlara. Goz temasi kur. Pozitif gorun. Bazi insanlar vucut diliyle aman bana yaklasma der gibiler. Bu tip insanlari gozlemle. Bir de rahat insanlari. Aradaki farki gor ve buna gore kendini degistirmeye calis.

Alınan 2-3 kiloya yahut da kötü giden bir ilişkiye bağlı olacak kadar kırılgan bir özgüven sahip olmak yalnızca bir ergen psikolojisi olarak kalmalı, mümkünse o da olmamalıdır

Ahh ahh üniversite hayatımın ilk 2 yılını anlattın resmen. Beni hayata döndüren eşim oldu. Tam da ümidi kestiğimde buldu beni. 2013 temmuzu. Nişanlanarak tanıştık resmen. Görücü usulünün dibi Görmüş aşık olmuş istetti adam Ondan sonra hayat bambaşka bir hal aldı. Son iki yılım harika geçti. Böyle işte..
Seni de hayatını değiştirecek eşin olacak insan bulsun inşallah. Güzel bir ömrün olsun. Yaşıtız bu arada

Biraz hata yapın.. Yanilin... Yalnız ve dimdik duran insanlara özenmeyin. Öyle bi4 şey yok çünkü. Bir de buraya yazmaktan daha işe yarar bir şey yapın psikolojik destek alın. Bu önemli bir sorun çünkü

Psikoloğa gitmek istemiyorum. Kendim halledebilirim. Boş yere para dökmek istemiyorum. Yöntemini bilmem gerekli sadece. Neyi nasıl yapacağımı nerde ne düşüneceğimi bilmem gerekli

Canım ben psikolog diilim ama kendim uzunca süre psikoterapi görmüş bundan da yararlanmış biriyim. Tabi ki kesin olarak bilemem ama senin sorunun bence yanlış düşünce kalıpların. Mesela bu reddedilme meselesi benim başıma gelse evet üzülürdüm ama kesinlikle rezil oldum diye düşünmezdim. Bu rezil oldum, ben farkliyim, beni kimse sevmeyecek gibi düşüncelerden kurtulmalisin. Dr. Burns-iyi hissetmek kitabını öneririm. Boyle negatif düşüncelerini fark etmeni ve degistirmeni sağlayabilir. Ve de düşüncelerini degistirirsen seni kısıtlayan davranışlarını da degistirirsin ce bir de bakmissin istediğin gibi bir sosyalligin var, şu an sadece gereksiz yere korkuyorsun. Ben şahsen seninle arkadaş olurdum çok akıllı kendini düzgün ifade eden tatlı birine benziyorsun. Ama farkında değilsin.

Sen bilissel davranisci terapi yontemlerini aratstir. Olmadı ücretsiz okul rehberliği vb sana çok yardım edecektir sosyal konulardaki reddedilme korkunu asmanda :)

rica ederim.
benim uzun zaman önce açtığım bir konu var özgüvenle alakalı. o'na bakarsanız beterin beterini görürsünüz.
hepimiz yaşıyoruz böyle şeyler ama bir şekilde atlatılıyor.

yaş gectikte insan kendini tanıdıkca beden ve duygusal olarak bence kendini daha cok seviyorum.
düşünüyorum lisedeyken bende oldukca gerı planda kalan bırıydım bu benım tercıhım gıbıydı ama neden boyleydı bılmıyorum. daha sonra ılerleyen yıllarda piştim galiba.
kendini sevmekten başlayabilirsin. önceden mesela önceden derken ooğlum yenı dogdugu ve takıben 2-3 sene cok zayıftım asırı zayıftım oyle soylıyım suanda ne zayıfım ne sısman yasımda 28 tabı sımdı oturdu yanı hersey bence kafana takma
herkez gecıyor bu donemlerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…