Beni düzeltin

Bir ilgin veya yetenegin varsa kendin gibi insanları bul ve aralarına karış :)) aynı yaştayız benimde cok fazla arkadasım olmadı.Sosyal hesaplarım (facebook,twitter vb) olmadı halada yoktur.Yalnızdım.
Motosiklet kullanıyordum gidip bir motosiklet forumuna üye oldum orada çok sıcak karşılandım hemen kendi sehrimden bir motosiklet kulubune davet edildim bile ve gittim tabi artık birsuru arkadasım vardı gezip tozdugum,eglendigim daha sonra baska kulupten arkadaslarım oldu iyiki tanimisim iyisiyle kotusuyle hepsini :))
simdi evliyim ve baska bir şehre geldim burada arkadaslarim yok oyle samimi ama eşim var bir eksiklik hissetmiyorum
Neyse diyecegim o ki yalnizlik acizlik degildir ama arkadas istiyorum ve uyum saglayamiyorum diyorsan"kendin gibi " birilerini bul :)) bir gorusun bir dusuncenin ustune bile ayni dusunceyi paylasan insanlarin arasina girebilirsin.

Sonuna kadar okumadım ama Anladığım kadarıyla bir Özgüven eksikliği yaşıyorsunuz bunu aşabilcek tek insanda sizsiniz. Sık sık kalabalık ortamlarda bulunup kim ne der diye düşünmeden konuşup davranmanızı tavsiye edebilirim. İçine kapanık insanlar herkese zor gelir ve onlara yaklaşmazlar insanlara böyle olmadığınızı gösterin.

Tamda tahmin ettiğim gibi fiziken hiç bir sorun yok.Maşallah diyeyim.Zaten bu tür sorunları genelde fiziken göze çarpan,bir ortama girince ilgiyi üstüne çeken insanlar yaşıyor.(Şahsi gözlemlerim) Hep bir ilgi görüyorlar.Hep ''çok güzelsin,şuran şöyle,buran böyle'' denildiği için böyle bi nasıl desem bi çekingenlik oluyor sanırım.Herhangi bir mekana girince gözler sana çevriliyor.Hele birde utangaç bir tipsen sesin içine kaçıyor.Hiç konuşamıyorsun.İçten içe hoşuna gidiyor aslında ama bi yandanda öyle şeyler duymak istemiyorsun.Çünkü o andan sonra herkes sadece fiziğe bakıyor sanıyorsun.Aslında bu durumun avantaj olması gerekir.Ama sessiz sakin bir tipsen o olmuyor işte.Yırtmak lazım bu duvarı.Ufak ufak başla mesela.Hiç konuşamam dediğin insanlarla konuşmak için adım at.Birde duruş çok önemli.Ben şimdiye kadar aldığım eleştirilerin hepsini duruşum yüzünden aldım.Böyle bi sinirli bi kızgın itici duruyorum farkındayım.Belki sende öylesindir.Hiç söyleyen oldu mu ? Bi sor bakalım çevrene.Ama ne yaparsan yap değişmiyor bu duruş biliyomusun.İstediğin kadar çabala olmuyor yani.Sürekli ''kendini beğenmiş'' yaftasını yiyorsun ister istemez.Ben senin sorununun bu olduğunu düşünüyorum.Çok güzel bir kızsın.Birazda sert duruyorsan insanlar yaklaşmaya çekinir haklı olarak.
Son olarak şunuda eklemek isterim ki yalnızlık çok güzel bir şey.Dostluk filan yalan dolan.Bir tane sevgilin olsa sana yeterde artar bile.Hem dost olur hem sevgili.Mis gibi.Sen doğrudan buna odaklan :)

Çok teşekkür ederim. Öyle çok ortamlara giren birisi değilim, çok övgü almadım, sadece bu bahsettiklerimi birkaç kişiye (ki bir tanesi annem) anlattığımda sacmalama demişlerdi ciddiye almamislardi. Zaten söyle bir şey var, ben gerçekten çevre tarafından çok begenildigimi hissetsem böyle komplekslere kapılmam. Begenildigimi hissetmiyorum. Bu bir kadın için ihtiyaç. Bu sebeple dönüp kendime neden diyorum ekseriyetle. Niye begenilmiyorum. Cevap bulmaya çalışıyorum.
Herkesle dost olabilen birisi değilim zaten. Cok özel bir duygu samimiyetsiz kişilerde alelade şekilde yaşamak istemiyorum bu duyguyu. Ama benim de çevrem olsun istiyorum. Ben de gencim. Ben de gezeyim ben de arkadaşım için bir şeyler yapayım ve benim de arkadaşlarım benim için bir şeyler yapsın. Bunlar güzel şeyler olmalı. Samimi olmalı. Sevgili konusunda çok çok guvensizlestim kendime. Öyle her bakışı her sözü üzerine alınan bir kız değildim,değilim, inanın. Ilk kez alındım ilk kez öyle bir şey yaptım ve reddedildim. Çok üzülüyorum.teşekkür ederim

Herkese çok teşekkür ederim yorumları için, şu an resim kursundayim zaman buldukça alıntı yapıyorum yapamadiklarimi da okuyup beğeniyorum

Anladım.Emin ol bende sen kadar yalnızım.Ama ben çevremde birilerinin yokluğunu aramıyorum.Tam tersi kimse olmasın diye sildim herkesi.Çünkü kimse sen kadar samimi olmuyor.Ama yinede dertleşebileceğin,sinemaya gidebileceğin,saçmalayabileceğin birilerinin varlığını istemen çok doğal.Spora gidiyorsun resim kursuna gidiyorsun ne kadar güzel.Demekki aktif bi insansın.Şöyle bişeyde var.İnsanlar gerçek dostu erken yaşlarda buluyor bulabilirse.Büyüdükçe o işler dahada zorlaşıyor.Benim sevgili bul dememdeki amaç buydu aslında.Dogru insan olduktan sonra her şeyin olur.Özgüven sorunun olsa gidip o çocuğa açılamazdın.Sana umut verip sonrada sevgilim var dediyse o onun terbiyesizliği,boşver.Duruş meselesini sen bi düşün.Başka sebep olamaz gibime geliyor.

birilerinin gelip senle arkadaş olmasını bekleme sen git konuşmaya çalış. not bahanesiyle muhabbet kurabilirsin. sen cevrendekilere söyle buluşup bir şey mi yapsak diye. bence bu işle böyle. bir iki tane arkadaş edin bi kaç kez dışarı çık gerisi zaten gelir

Onun terbiyesizligi ama ben de dünden heveslisi gibi gidip hemen açıldım. Benim de aceleciligim, yanlış kararım, ben kendime ettim sanki. Sert durduğumu söylerler ama sert biri değilim. Vicdan sahibiyim,duygusuz olamıyorum istesem dahi. Bu çok çok büyük engel olmamalı. Duruş değil de anlayamadığım başka şeyler vardır belki insanları benden uzak tutan. Belki de çirkinimdir gerçekten. Ya da belki iticiyimdir. Bilemiyorum. Diksiyonum düzgündür esasen. Hafif,civik hareketler de yapmam. Ama belki insanlara itici gelen bir şeyim vardır.teşekkür ederim

Mrb canım bi an kendimi gördüm sanki sende (2-3 yıl önceki halim) yaşlarımızda yakın 23 üm bende eski halimi anlatayım biraz sessiz içine kapanık birisiydim lisede tahtaya kalkmaya bile çekinirdim annem hocalarımla konuşmuş o bilse de kalkmaz siz kaldırın diye,üniversiteye hazırlanmak için dersaneye gittim eve geldim arkadaşım yok diye ağladım başka dersaneye gitmek istiyorum falan diye yaş 19 bu arada :) annme dersaneye gitmiş hocamla konuşmuş tabi ben bunları sonradan öğreniyorum.
Nasıl değiştiğime aştığıma gelince soru sormak amaçlı birileriyle muhabbete girdim,kendimi hiç beğenmezdim lisede bütün arkadaşlarımın sevgilisi vardı benim 20 yaşıma akdar olmadı biraz makyaj bakım kıyafet bi iki iltifat alınca özgüvenim yerine geldi.
Üniversite sosyalleşmek için çok rahat bir ortam sağlıyor.bi gün sene başında kulüplerin standını gördüm ve 2 -3 kulübe kaydoldum.yeter artık dedim birilerini beklemiycem artık bişeyler yapmak için.bir kişiyi bile tanımadan faaliyete gittim faaliyet sonunda 10 kişiyle kaynaşmış olarak döndüm mesela sonrasında hadi buluşalımlar bişeyler yapalımlar derken bi baktım bi sürü yeni insan ve sürekli bi yerlere gidiyorum.kulüplerde ortak bir amaç olduğundan muhabbet kurmakta kolay oluyo herkes yeni olduğundan gayet rahat tanışabilirsin.Tam da okulların başlangıcı bence hemen bir kaç kulübe katılmalısın bir adım atmış olursun :))
Bi gün internette bi sosyal sorumluluk projesi gördüm mail attım bende sizinle olma istiyorum diyebi anda hiç tanımadığım insanların arasına girdim.
Part time işlerin çok artısını gördüm bu konuda insanlarla iletişimi arttırıyor özellikle tanıtım v.s işleri öncesindeki görüşmesi sonrasında insanlarla iletişim kurması ve yapman gereken tek şey pozitif olup enerjini karşındakine aktarmak bu şeekilde olumlu dönüşler aldıkça öz güvenim arttı.
Sosyal medya olayına gelince ev arkadaşımın bir sürü takipçisi arkadaşı vardır hatta aramızda espiri konusudur ben fenomenim sen menemen falan diye ama sanal sonuçta normal hayatta ben olmadan dışarı çıkmaz yada bi yere gidiceği zaman hep yanında bi tanıdık olsun biri olsun ister iletişim kuramaz çekinir o like lar normal hayatta bi işe yaramıyor yani :)
Reddelmene gelince de kolay kolay üstüme alınmam dediğine göre açıldığın kişi herkese mavi boncuk dağıtan bi tipmiş ki sevgilisi varken sana öyle hissettirebilmiş kendini kötü hissetmene gerek yok yani
Çok uzun yazdım ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım istersen daha sonra da konuşabiliriz :) :)

Bana atar mısın canom:) gayet güzel anlatmışsın. Çok da duygusalsın belli. Sen at bi gerisini konuşalım..

Benim o yaslarda sosyal fobim vardi. Psikologa gitmistim. Haftalik odevler veriyordu. Mesela yolda tanimadigin birine bir sey sormak gibi. O an ne hissettigimi, neler oldugunu, karsidan nasil tepki aldigimi yaziiyordum ve ustunde konusuyorduk. Offf bunu yapamam dedigim odevler de verdi ama su an hatirlamiyorum nasil seyler oldugunu. Psikologa gidebilirsin bence.

Psikoloğa gitmek istemiyorum. Kendim halledebilirim. Boş yere para dökmek istemiyorum. Yöntemini bilmem gerekli sadece. Neyi nasıl yapacağımı nerde ne düşüneceğimi bilmem gerekli

Merhaba sizin enerjiniz çok güzel. Bunu yazıdan hissettim sadece. Okulla ilgili kurs ve aktivitelere daha çok katılmalıyım belki. Ben yapmacık bir şey görünce delirdigim için bu tarz toplu şeylerden uzak tutuyorum kendimi. Hani limon fobisi olan birinin karşısında limon yenince yüzünün şekli değişir, delirir ya, aynen öyle oluyorum. Biraz torpulemeliyim galiba bu yönünü artık.

Bu konuda biraz daha toleranslı olabilirsin belki bende yapmacık insanları sevmem ama toplu aktivitelerden uzaklaşmak yerine o kişilerden uzaklaşmak en azından ilişkiyi belirli bi seviyede tutmak çözüm olabiliyor :)
Kulüpler kurslar ve part time işler çok işe yarıyor bence düşünki annem arkadaşım yok diye dersaneye gidip hocalarımla konuşmuş şimdi bizim kız iyice çingene olup çıktı der iyi anlamda tabi :))

Ya ben üniversitede okuldan yurda yurttan okula yapıyodum sürekli...
Kimseyle muhabbetim yoktu benim de aynen bu şekil 1 senemi çarçur etmişim.. 2.senemde dedim böyle üniversite mi olur
ben 10 sene sonra çoluğumu çocuğumu eşime bunları mı anlatacam başladım etrafımdaki kişilerle yakınlaşmaya muhabbet kurmaya.. hiç tanımadığım öğrenci gruplarına girip çok arkadaş edindim.. şimdi yurda yatmadan yatmaya gidiyorum ki bazen o bile olmuyor...
Benim varlığımı 2.sınıfta farketmişlerdi bir de her gören sen bizim sınıfta mısın diyordu

Ben o foto isteyecek olan meraklı melahatlerden biriyim :))

Sen kendini sevip değer vermezsen sana hiç kimse değer vermez.önce bunu bil ve en önemlisi kompleks yapıp kimseyi kendinden üstün görme o dışarıda gördüğün öz güvenli sandığın bir çok insanda ne eksikler var bir bilsen sen önce güzel yanlarını gör hayatı sev dört elle sarıl. yanında olup yapmacık sahte dostlukların olacağına hiç olmasın daha iyi sabret..
Ayrıca ne fotoğraf göndereyim felan bir abla olarak yapma derim kısa ve öz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…