- 3 Şubat 2009
- 10.082
- 17.612
- 823
- 45
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Her sene kutlanan doğum günü bana da garip geldi. Çocuk değil ki...Üstelik sürekli sizi hazırlık sürecine dahil etmesi de doğru değil. Kendisi hazırlar sürprizini sizi davet eder. Doğrusu da budur. Kayınvalideniz sizden duyduğu bu sözlere rağmen oğluna hala baskı yapıyorsa diyecek birşey bulamıyorum.Böyle insanlara da imrenmiyor değilim. Demekki düşünecek, tasalanacak başka dert yok; aklı doğum günü ve özel günleri kutlamada. Eşim bile doğum günümü ilk 3 sene kutladı. Artık kutlamıyor, ben de onunki kutlamıyorum. Çünkü rutine binince sürpriz özelliği de kalmıyor.3 yıllik evliyim kayinvalidem her görümcemin doğum günü yaklaştığında süpriz yapalim hazırlanalım ister herkesi organize eder falan.2 sene peşpeşe yardım ettim ona gecen sene 7 aylık hamileyken 2 tepsi kurabiyeyi yapmayı beceremeyip beni çagırmıştı gel yapalım diye yaşı genc bu arada ve hamur isinden anlar.Bu detayı konuyu anlayın diye veriyorum ama iş benim dogum günüme gelince haberi oldugu halde yokmus gibi davranılır arkadaslar kutlar sosyal medyada durum paylasırım görür de ağız ucuyla bile kutlamaz.Hatta gecen sene kızına dogum günü yaptigi aksam benim misafirim gelecekti katilamadim bir dilim pasta ayirir misin dedigimde ayirmamisti hamile olmama ragmen.O zamanlar aramız iyiydi yani.Dün akşam beni gördü .... nin dogum günü yaklaşıyor ne yapicaz dedi valla ayırmam seni kızımdan diyorsun ama yıllardır kızına sürprizler yapıp sıra benimkine gelince ağız ucuyla doğum günümü bile kutlamıyorsun.Kızına bekarlıga veda yapmak istedin evimi açtım organize ettik seve seve yaptım karşılık beklemek değil ama insan duymak ister hic kusura bakma bir olur iki olur ben boyna sana yardım edemem dedim ağzından tek kelime çıkmadı tamam dedi iyi dememiş miyim ? Görumcemle bir sorunum yok bu arada kendisini severim o da beni sever zaten hep onun hatrina yardım ettim.Ayrıca k.validemle aramızda lohusalık döneminde hoş seyler yasanmadı eski samimiyet yok bir kac gundür canim cicimdi bundanmış demek ki.Eşimle tel.de konusuyorlar esimi darliyor duyuyorum oglum kardeşine napcaz napsak diyor eşim doğum gunlerini zerre önemsemez leylosla konuşun dedi baktim k.v ahlanip vahlaniyor yardım edenim yok diye ne demeli simdi buna.1 ay önce kızına evimde bekarliga veda duzenledim daha ne yapayim
Aynen katılıyorum. İşin bir de bu boyutu var.Küçücük bebek olan evde bu kadar insanı toplama çabası nedir ? Aile arasında mı yapılıyor.
Vaka sayıları artıyor millet gün yapma gün yapma peşinde
Agziniza sağlık3 yıllik evliyim kayinvalidem her görümcemin doğum günü yaklaştığında süpriz yapalim hazırlanalım ister herkesi organize eder falan.2 sene peşpeşe yardım ettim ona gecen sene 7 aylık hamileyken 2 tepsi kurabiyeyi yapmayı beceremeyip beni çagırmıştı gel yapalım diye yaşı genc bu arada ve hamur isinden anlar.Bu detayı konuyu anlayın diye veriyorum ama iş benim dogum günüme gelince haberi oldugu halde yokmus gibi davranılır arkadaslar kutlar sosyal medyada durum paylasırım görür de ağız ucuyla bile kutlamaz.Hatta gecen sene kızına dogum günü yaptigi aksam benim misafirim gelecekti katilamadim bir dilim pasta ayirir misin dedigimde ayirmamisti hamile olmama ragmen.O zamanlar aramız iyiydi yani.Dün akşam beni gördü .... nin dogum günü yaklaşıyor ne yapicaz dedi valla ayırmam seni kızımdan diyorsun ama yıllardır kızına sürprizler yapıp sıra benimkine gelince ağız ucuyla doğum günümü bile kutlamıyorsun.Kızına bekarlıga veda yapmak istedin evimi açtım organize ettik seve seve yaptım karşılık beklemek değil ama insan duymak ister hic kusura bakma bir olur iki olur ben boyna sana yardım edemem dedim ağzından tek kelime çıkmadı tamam dedi iyi dememiş miyim ? Görumcemle bir sorunum yok bu arada kendisini severim o da beni sever zaten hep onun hatrina yardım ettim.Ayrıca k.validemle aramızda lohusalık döneminde hoş seyler yasanmadı eski samimiyet yok bir kac gundür canim cicimdi bundanmış demek ki.Eşimle tel.de konusuyorlar esimi darliyor duyuyorum oglum kardeşine napcaz napsak diyor eşim doğum gunlerini zerre önemsemez leylosla konuşun dedi baktim k.v ahlanip vahlaniyor yardım edenim yok diye ne demeli simdi buna.1 ay önce kızına evimde bekarliga veda duzenledim daha ne yapayim
Es gecmese neyse derim deBir şey yapmanıza gerek yok diyeceğinizi demişsiniz. Çok da iyi demişsiniz. Doğum günlerini biz de kutlarız ailece 40 yaşına da gelsek kutlarız yani. Ama kızına yapıp sizi es geçmesi hoş değil.
Aileleri degiş edelim ben 3 senede yildim vallahiÖfff kocamın aılesınde hıc atraksiyon yok ya
Haketti yani tesekkurlerAgziniza sağlık
Haketti ne yapayim.Bence çok gereksiz bi çıkış olmuş ya
Kadının üstüne bi kamyon lafı dökmüşsünüz resmen
Altin gunu stili aynen oyleBir sürü hazırlık yapılıyormuş ki tek başına yapamıyormuş, bir sürü kişi birleşip hazırlanıyormuş.Altın günü gayet de Leyloş'un anlattığı stil. Bana komik geldi ne yalan söyleyeyim.
Aileleri degiş edelim ben 3 senede yildim vallahi
Daha da yaklasmam inan aile huzurum öyle yerindeki o hayatimda yokkenBir şeyleri sürekli yapınca göreviniz haline geliyor maalesef . Böyle yüz göz olmaktansa mesafe candır.
Gelinler oturunca bir seyler durtuyor onlarıHamilelik ve lohusalıkta güçsüz ve hassas olabiliyor bazı kadınlar. O zaman dolup bu zaman taşması normal yani.
Maksat gelin çalıştırmak olsun. Kaynanam da çocuğumu elinden telefon düşmeyen ergen torununa baktırmadım diye saydırmıştı, '' Sen rahatına ne düşkünsün. '' diye. Rahatsam paramla rahatım, ona neyse.
Yapiliyorsa adil olunacak ama oyle degil miBizim ailede de yapılır doğum günü en özel gün kabul edilir değil 29 , 72 sine giren babama bile yaptık :) Ben o yüzden doğum günü yapılmasını hiç garipsemedim. Altın günü kıvamında olmuyor ailece bir araya gelip o insana özel olduğunun hissettirilmesinin nesi kötü.
Tabii ki onunki evlatsa biz neyizBir şey yapmanıza gerek yok diyeceğinizi demişsiniz. Çok da iyi demişsiniz. Doğum günlerini biz de kutlarız ailece 40 yaşına da gelsek kutlarız yani. Ama kızına yapıp sizi es geçmesi hoş değil.
Yok gaddarlikla alakasi yok bence yapmamak kimseyi gaddar yapmaz tipki yapanin yucelmedigi gibiBöyle şeyleri duyunca kendimi çok gaddar gibi hissediyorum. Asla görümceme yapacağım şeyler değil çünkü.
Yok yok aslaBekarlığa vefatı evinizde yaptırınca hizmetlisi olarak görmüş. Çok güzel demissiniz bir daha bence evinizde bir şey yapılmasına da izin vermeyin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?