- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
"daha ben nişanlıyken anneme bayram temizliğine git dedi.kesin kayınvalidem söylemiştir.iş çıkışı giitim gece on ikiye kadar bayram temizliğini yaptım.evlenincede tabi bu değişmedi." şu cümlenden sonra gerisini okumadım. Sen kendin gönüllü hizmetçi olmuşsun. Adamların suçu ne şimdi?bir arkadaşın dedini okudum ve yorum attım başımdan geçenleri.sonra dedim ben niye konu açıpta içimi dökmüyorum.ve sonuç ortada.sadece özetlenmiş bir 3 yıllık evlilik hayatı bu kadar uzun sürdü.evlendiğimizin ilk senesi kayınvalidemler ve eltim (herkesin kocasıda var) toplaşıp pikniğe gittik.piknikten döndük dönerkende eşime dedim dondurma da alalım annemlerde yiyelim oyle gecelim dedim eve neyse hepbirlikte yedik içtik kalkıyoruz.tam kapıdan çıkarken kayınvalidem eşimin ve kaynımın suratına tükürdü.bi erkek olup karılarınıza piknik sepetini boşalttıramadınız dedi.şok oldum sonra eltim le bana da döndü.sizin ikinizide toplasak bi gelin etmezsiniz dedi.eve geldik tabi eşim benimle konuşmadı.polan alerji yapmıştı herhalde yüzüm gözüm şişti istifra ediyorum sürekli heryerimde kırmızı lekeler çıktı ama eşim dönüp bakmadı bile.ertesi gün gittim annesinden özür diledim.çünkü kayınvalidem hep iş bekleyen bi insan.daha ben nişanlıyken anneme bayram temizliğine git dedi.kesin kayınvalidem söylemiştir.iş çıkışı giitim gece on ikiye kadar bayram temizliğini yaptım.evlenincede tabi bu değişmedi.bayram temizliklerinin yanında her misafiri geldiğinde öncesinde temizliği yiyecekleri,işten çıkınca gidip misafirin tabaklarını toplamak.akşam yemeği servisler falan kabus gibiydi.sesimi çıkartamıyordum çünkü biliyordum yapmasam kocamla aram bozulacak.3 senelik evliyim 3 senemde boyle geçti.normal oturmaya bile gitsek ben işten erken çıkıyorumeşim benden iki saat sonra gelirdi.gittigimde kayınvalıdem temizliğe başlamış olurdu alırdım elinden ben supurur silerdim.yemeği hazırlardım.sofrayı kurardım.ama diyemezdim be kadın sen bizim geleceğimizi biliyorsun.butun gun ne yaptın.onlara gitmediğimiz zaman da kayınvalidemi çağırırdım o da bütün kız kardeşlerini toplar bütün gece servis yapardım.ertesi gün yataktan kazınarak eve giderdim.her bayram saat altıda eşim beni annesine bırakırdı namaza giderdi ben kahvaltı hazırlayayım diye.kahvaltıyı hazırlardım saat 11 de gidip kocası eltimi de alır gelirdi hazır sofraya.onlar kahvaltılarını yapıp eltimin annesine giderlerdi.ben sofrayı toplamadan hiç bir yere gidemezdim.kayınvalideme bir bayram sordum.kahvaltı hazırlamaya eltim niye gelmiyo diye.onun çocuğu var dedi bana.bende 3 kere düşük yaptım,cocugum olmuyor.bari bunu soyleme bana.eltim okadar çok kıymetli ki.anlatamam.kayınvalidem kandil akşamı oh kayın validen yazlıga gitmiş kandilleşmekten yırttın dedi.(annemin yazlığı arabayla 15 dk)okadar ağrıma gitti ki.ama şaka yapmış meğersem.eşim bu konuda bile annem hakkında konuşma dedi.benim yaptıklarım hiçe sayıldı hep.daha okadar çok şey varki.anlatmakla bitmez.en sonunda topladım çantamı gittim annemin evine.sonra geldiler beni almaya.herşeyi anlattım ben bunlarımı hakediyorum size bunları yaparken dedim.bi bardak çayın lafını yapıyorsan hiç yapma iş bana ben sizden iş falan bekleyen bi insan değilim zaten dedi.şok geçirdim.neyse eve döndüm eşimle şimdi iyiyiz ama bende de bir korku şimdi bayram yaklaşıyor,bir bomba bekliyorum.çünkü artık iş miş yapmayı kesinlikle düşünmüyorummmmm.eşimin yine suratına tükürür erkek olupta karınıza bi bayram temizliği yaptıramadınız diye.eşimde annesine nasıl bi erkek olduğunu göstermek için gelir benimle kavga eder yapacaksın diye.ama papaz hergün pilav yemez.evliliğim bitecekse bitsin yeter artık ben hiç kimsenin hizmetçisi değilim.bakalım bundan sonra ne olacak.yorumlarınız benim için çok önemli çünkü çıldırmak üzeriyim arkadaşlar.
Kafana silah dayamadılar sanırım nişanlıyken temizlik yap diye, sen kendini iyi göstrmek için gittin. Şimdi batmaya başlaması çok tuhaf.