beni ilgilendirmez ama dikkatimi çekti

larisya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
1.224
8
36
İstanbul
Kızlar facemde akrabam sürekli içkinin yasaklanmasından dolayı tepki verici paylaşımlarda bulunuyor.10 sene öncede annesi babasından içki yüzünden boşandı.kendide babasını kınamıştı ağızına alınmıyacak küfürler söylemişti.kınadığı babası gibi içki delisi oldu.gerçi beni ilgilendirmez ama bende içkiye çok karşıyım.bu yüzden çok yuvalar bozuldu halada bozuluyor.sağlığada çok zararlı.iyi birşey olsa bende destekliyeceğim ama desteklenecek yanıda yok.ilk önce babası az içermiş sonra günden güne çoğaltmış.anneside sarhoş olan babasından çok dayak yemişti.bunlar aklına gelmiyormu anlamadı bizede babasının içki içerek yanlış yaptığını söylüyordu.hem hatta b.k içsin diyordu.ozamanlar 14 yaşındaydı.şimdi 24 yaşında ve babasının yolunda.bende zamanında babasını yadırgayan oğlunun hatasını kendine hatırlatacaktım duvarımda imalı bir söz paylaşarak.sonra vazgeçtim çünkü beni ilgilendirmez ama dikkatimide çekti.

Beni arkadaşımın abisi içkili bi sürücü yüzünden öldü ama yasağa o da karşı. Ne yazık ki yasağa değil yasaklayanlara bakıp karşı oluyor bazı insanlar.

Kimin ne içtiği kimseyi ilgilendirmez isterlerse ölene kadar içsinler ama o halde direksiyona oturmasınlar. O halde direksiyon başına geçenlerin ölüp ölmesi gerçekten hiç umrumda değil ama olan sokakta ki insanlara oluyor. Benim arkadaşım durakta otobüs beklerken alkollü bi sürücü yüzünden canından oluyordu hemde gündüz vakti. İnsana bu kadar zararı dokunan bi madde elbette ki belli sınırlarda yasaklanmalı. Yarın öbür gün alkollü sürücünün altında kalanın biz olmayacağı ne malum?

Boşver canım bencede...
İçki tüm kötülüklerin anasıdır demeişler boşuna :18:

evet içki her yönden zararlı.kaç kişinin ölüm nedeni oldu.

ayrıyetten bunu yasaklayanada çok tepkili.ama önemli olan kimin yasakladğı değilki yanlış olması önemli/COLOR]

işte yasaklar böyle cezbedici oluyor
bahsettiğin kişinin hayatı çocukluğu alkolle mahvolmuş olmasına rağmen adama tatlı geliyor
çünkü bişileri deşerek, ulaşılması güç bişi haline getirerek daha da çok yönelimi sağlıyorlar
oysaki farklı bişeyler aşılansa bu millete ne güzel olur
devamlı o yasak bu yasak dendiğinde hele de bunu söyleyeni sevmiyorsan iyce yanaşıyorsun
sanki özgürlüğün kısıtlanıyor gibi hissediyorsun
mesela ben çok tuz kullanmamama rağmen lokantalarda masadan kaldırılacak olan tuzu duyduğumda
uyuz olmuştum ve gerekirse bunun için hiç kullanmayacağım tuzu bile yanımda taşırım
bu denli insanların hayatına karışılmamalı ama içki konusu farklı dediğim gibi farklı yöntemlerle insanlar uzaklaştırılmalı
bu arada ne yediğimize bile karışmak başbakanın işi değil ülkenin hali noldu o nerelerde!!!

zaten bu yasağa karşı olanlar yasağın kendisine değil, yasağı çıkaranlara itiraz ediyor aslında.. kendi siyasi partileri böyle bir şey yapsa eminim bu kadar tepki verilmeyecek.. not: sözü geçen partili değilim..

yok arkadaşım konu içki yasağı falan değil, konu bu yasağı getirenler.. eğer gıcıksa adama, adam her istediğini yapsa bile batar.. bişey bulur ona da...

İçecek olan adam sanki gündüzden alıp içemiyecek içkisini...İçecek olan her türlü içer.Gündüzden alır içkisini,gece içer, iş biter.Burada sorun alkol alımını önlemek filan değil ki,bu çok açık...İnsanların hayat tarzlarına yavaş yavaş müdahale ediliyor.İlk olarak bu tür şeyleri engelliyorlar ki,bakın biz kötü bişey yapmıyoruz algısı oluşsun..İRAN'ın tarihini aç ve oku,nerden nereye gelmiş gör...Demek istediklerimi umarım bundan sonra anlarsınız...

İçki şimdiye kadar serbestti kaç taneniz alkol bağımlısı oldu?Bu biraz insanın kendisiyle de alakalı,sen alkolü yasaklarsın,adam başka bişey bulur yapar yine yapacağını...İçki bütün kötülüklerin anasıdır öyle mi?Adam gibi içmeyi bilirsen hiçbişeyin anası babası olmazsın,her şeyin başı Eğitim,terbiye,bilinçli olmak,ahlaklı olmak...Eğer bunlar sen de mevcutsa ne kadar içeceğini bilir,kalkarsın masandan..Baktın içkiyi kaldıramıyorsun,içince duramıyorsun,saçmalıyorsun..O zaman kulağına küpe olur,bir daha yapmazsın,içmezsin,bağımlılık yaptıysa gider tedavini olursun,ama bu bilinç nerde....İnsanlara bu bilinci aşıla,bu eğitimi terbiyeyi ver devlet olarak,bu işin kolayına kaçmak..Kolaya kaçmakla kalmıyor,insanlarda yaşam tarzına müdahale gibi bir görüntü oluşturuyorlar,gerçi bu görüntü gerçek,o yüzden pek bi çekinceleri yok,pat diye yasakladılar güya..

Ya bir sürü sorunumuz var,ülke olarak neler neler gördük geçirdik,hala da görüp geçiriyoruz,buna mı taktınız?Ülke olarak ne haldeyiz sıra buna mı geldi diye tepki göstereceğinize ... Akrabanız mı arkadaşınız mı gayet haklı bence...Çünkü mesele içki yasağından çok daha derin....

Bu milleti hiç anlamamış ve tanımamışsınız.Emin olun hangisi olursa olsun tepki aynı olacaktı

yok arkadaşım konu içki yasağı falan değil, konu bu yasağı getirenler.. eğer gıcıksa adama, adam her istediğini yapsa bile batar.. bişey bulur ona da...

aynen sinir oluyor hiçbir yaptığı doğru gelmiyor ona.hergün onlan ilgili birşey paylaşıyor.haklıda olsa haksızda olsa paylaşıyor.zamanında kendininde ailesininde tastiklemediği şeyleri şimdi kendi yapıyor.

alkollü sürücüler yolculuğa çıkmasın elbette,iyi güzel engellesinler ama EHLİYETSİZ sürücüler (!) de çıkmasın di mi?Ya da çıktıysalar da CEZALARINI ÇEKSİNLER di mi? Google ara bak Sevim Tandurek nasıl ölmüş? Demek ki tek sorun alkol değilmiş.Yarın öbür gün ALKOLLÜ ya da EHLİYETSİZ bir sürücünün altında kalamayacağımız ne malum?Hadi Allah korusun kaldık,dayıları o sürücüyü kurtarıverir,ailemiz de vicdan azabından ölür Allah Korusun!

Ehliyetsiz sürücünün çıkıp çıkmaması gibi bir durum yok. Zaten ehliyetsizse normalde çıkmaması gerekir. Bu zaten yasak olduğu için ikinci bir yasak nasıl gelebilir anlamadım.

Ehliyetsiz sürücünün çıkıp çıkmaması gibi bir durum yok. Zaten ehliyetsizse normalde çıkmaması gerekir. Bu zaten yasak olduğu için ikinci bir yasak nasıl gelebilir anlamadım.

Yasak mı O yasak kış uykusundakilere tatlım,ninniyi söyleyenlere yasak değil.....

Sevim Tandürek yaz google a,cevap orada....Arkadaş gayet güzel çıkmış trafiğe,adam öldürmüş,şimdiki hali de pek rahat

Kusura bakmayın ama benimle neyi tartıştığınızı anlamadım? Ben mi çıkardım adamı hapisten. Benim veya ailemin bu konuyla bi ilgisi yok yani gidin kim çıkardıysa ona dert yanın.

Ben ehliyetsiz çıksam birini ezsem ölene kadar hapiste kalırım. O yüzden benimle tartışmanızın bi manası yok.

Hala bunları söyleyebiliyorsunuz ya pes ne denir ki size...Son olan olaylardan sonra umudumu kestiğim arkadaşlarım bile uyandı,sizin uykunuz baya bi ağırmış...

Arkadaşım ben sen çıkardın filan mı yazdım ya da böyle birşey ima mı ettim?Sen ezersen kaçarsın filan mı demişim!Yazdıkların ne alaka Allah aşkına,sanki sen yaptın ettin demişim....Düşüncene karşılık bir düşünce dile getirdim,bana olaya pek geniş bakamadınız gibi geldi,o yüzden böyle bir örneklendirme yaptım.Konuyu açan arkadaş da aynı şekilde...Olay içki meselesi değil.Bakın böyle böyle de olaylar oluyor,sorun içki değil demek istiyorum.Sadece içki yönünden bakarsanız çok şey bulursunuz.Ama özellikle böyle bir zamanda,bunca şey oluyorken/olmuşken bu ülkede hala olaylara tek yönlü ve dar açıdan bakmanıza sinirlenmiş olabilirim.Sinirimi mazur görün,durumumuz malum.Tahammül sınırlarını aştı herşey..Bilgi paylaşımı,düşünce paylaşımı,..hepsi bu.Yanlış anlamayın hemen.

Ayrıca arkadaşlar, siz yazmışsınız;arkadaşımın abisi öldü o bile yasağa karşı,akrabamın annesi babası boşandı o bile yasağa karşı diye....Bir düşünün içki yüzünden en fazla canı yanan insanlar bunlar....Neden?Neden onlar bile bu yasağa karşı?Bir düşünün ya çok mu zor?

Çünkü asıl mesele içki değil ve bunun çoğu kişi farkında...abisini içkili sürücüden ölen de..annesi babası içki yüzünden boşanan da ...herkes farkında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…