beni ilgilendirmez ama dikkatimi çekti

Hala bunları söyleyebiliyorsunuz ya pes ne denir ki size...Son olan olaylardan sonra umudumu kestiğim arkadaşlarım bile uyandı,sizin uykunuz baya bi ağırmış...
durmak yok, tencere çalmaya devam türkiyem :)demokrasiyi sindiremeyenler, tencereyle hükümet düşürecek, gayret!!!

Topiği siyaset meydanına çevirmeyiniz lütfen...

banlanmak istemiyorum mune...o yüzden gidip uyuyacam

Son düzenleme:

Neden kafama takayım herkez kendinden sorumludur.bende kendimden ve ailemden sorumluyum.ben anne ve babasının içkiden yuvasının yıkıldığını.babasının içki bağımlısı olduğunu kabullenemedide. şimdi kendi neden içkiyi savunuyor ve içiyor ona anlam veremedim.madde bağımlılığı (uyuşturucu) yasak ve çok zararlı. içkide bağımlılık yaptığı için yasak olması son derece doğru bir karar.keşke tamamen kalksa içki hiç üretilmese ama o biraz bu şartlarda zor.gençler birbirinden görerek özeniyor malesef.keşke sigarada yasak olsa.eşimde sigara içemezdi dünyanın en mutlu insanı olurdum.insan sağlığına zarar veren hiçbirşeyi sevmiyorum.son derecede karşıyım.ergenlik çağımdayken arkadaşlarım birbirinden özenerek sigara içerlerdi.banada uzatırlardı.ben kesinlikle deneme bile denemedim.merak bile etmedim.çünkü zararlı olduğunu biliyordum içimdede hiç bir özenti olmadı.içki ortamlarına hiç girmedim.öyle bir ortama girsem yine uzatılan bardağı kesinlikle içmem.karşıdaki yalvarsa yakarsa yine içmem.haram ve vucuduma zararlı olan hiçbirşeyi kullanmam.ülkemizin başka sorunlarıda var ama buda bir sorun.içkili araba kullanan insanların yüzünden ne insanlar öldü.sarhoş olup karısa şiddet uygulayanlar.insanı saptırıyorsa içilmemeli. bugün dozunu ayarladın diyelim.yarın biraz fazla kaçırdın ne oldu sarhoş oldun.sonuçta o vücuda giriyormu.azda olsa çokta olsa.akrabam bana göre haksızdır.içenede, üretenede,satanada,savunanada karşıyım.

Tamam işte hanımefendi,ben de diyorum ki bakın o içkiden canı yanan akrabanız bile karşı,NEDEN? Diğer arkadaşın alkollü sürücü yüzünden ölen abisi olan arkadaşı bile karşı,NEDEN?Cevap apaçık ortada,kusura bakmayın,görememenize şaşıyorum...Keşke yazdığınız gibi basit ve masum bir yasak olsaydı...Size iyi geceler.

Hala bunları söyleyebiliyorsunuz ya pes ne denir ki size...Son olan olaylardan sonra umudumu kestiğim arkadaşlarım bile uyandı,sizin uykunuz baya bi ağırmış...

ne diyorsun ya sennn. yaşın kaç senin tahmin edeyim 15,24 yaş arası enfazla.ve içkiyide sana göre sınırında kullanıyorsun.o yüzden içki normal zararlıda değil.uykumda ağır değil.yazdıklarında beni etkilemez arkadaşım.içki kullanan herkez konuma bir çomak sokacaktır farkındayım.

durmak yok, tencere çalmaya devam türkiyem :)demokrasiyi sindiremeyenler, tencereyle hükümet düşürecek, gayret!!!

son 5 gündür olan olaylardan sonra siz hala demokrasi mi dediniz

Tencereyle hükümet düşmez belki ama siz hala bu ülkede demokrasinin varlığına inanabilirsiniz...Traji komik değil mi

Evet cevap apaçık ortada. Bizim ülkemiz de eğer görüşünü beğenmediğimiz bir adam güzel bir şey yaparsa bile beğenilmez. Hemen karşı çıkılır. Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler. Ama bazıları hem öldürüyor hem hak yiyor.

'herkez' değil belki ama HERKES meselenin içki yasağından çok daha derin olduğunu görebilse keşke...Farkındasınız belli,baya farkındasınız..E konuyu açtınız,sizinle aynı ya da farklı yorumlara hazırlıklı olun o zaman ...Sonuçta yukarıda yazan bir arkadaşın dediği gibi demokrasi var,hoşgörü var falan filan...

Son düzenleme:

Çıkarımınızı ayakta alkışladım Size de iyi geceler.

benim akrabam annesi babasından ayrıldıktan sonra aydın kuşadasına yerleşti.ergenlik çağında gitti oraya arkadaşları barlara,gece kulüplerine takıldığı için oda ayak uydurdu.ortama uynaya çalışınca özenti oluştu kendinde.sonuç eleştirdiği babasının kopyası oldu..

Son düzenleme:

Anlıyorum,arkadaşınız için üzüldüm...Eğitim şart.Bilinçli olmak şart.

Ama benim lafım arkadaşınıza değil,arkadaşınızın bile neden bu yasağa karşı olmasınaydı..Neyse anlaşamayacağız,daha fazla kırıcı olmayalım,iyi geceler.

o demokrasi, hoşgörü hepte sizin gibi düşünenlere var değil mi? medeniyet,demokrasi diye diye bütün değerlerimiz yıkıldı bizim, görünüşe göre dahada yıkılacak, milletimize ait ne varsa unutturulacak, beynimiz uyuşturucularla,içkiyle, zevkle, sefayla uyuşturulacak, yazık çok yazık..

yaşınız gerçekten küçük galiba, etrafta dönen oyunları, insanların nelere alet olduklarını fark edemeyecek kadar küçüksünüz belli

bunun size mantık olarak açıklamasını yapamam.yanlız şunu söyleyebilirim BABALARININ ahını çok aldılar.tamam anneleri ayrıldı gitti ama çocuklar babalarını tamamamen reddettiler. onları bakan büyüten babalarını yüzüstü bırakıp gittiler senelerce görüşmediler.bu sene başladılar görüşmeye oda işleri düştü.bu yaz temmuzda düğünü var para yardımı alacak o yüzden görüşmeye başladı.ALLAHTAN diyorum açıklaması bu.babasını kınadı şimdi kınadığı babası gibi.annesi boşanmakta doğru yaptı ama kendisi babasını senelerce aramamakta hata yaptı.şimdi babasından farkı yok.

[COLOR="#0000FF"

kafalar sıkışınca hemen demokrasi..içkinin demokrasinle hiçbir alakası olamaz kötü olan şey nasıl savunabiliyor anlamadım. gelecekteki gençlerimiz ve çocuklarımız için birşeyler yapılamalı.zararları anlatılamalı özenti oluşmaması için.uyuşturucu,içki,sigara ülkemizde gittikce kullanılımı çoğalıyor .

Hiçbir şey demiyeyim artık,hoşçakal diyip çıktım ama yok yazmadan olmayacak.Yazdıklarımı anlamamakta ki ısrarınız neden arkadaşım?Ya ben ne diyorum siz kalkmış ne diyorsunuz?

Keşke cevapları baştan sona okusaydınız da öyle cevap yazsaydınız.Demokrasi kelimesini bir üyenin mesajına karşılık kullandım.Ve konu sahibinin de mesajına denk geldi.Eğer lutfedip baştan sona mesajlaşmaları okusaydınız anlardınız.Gerçi belki de okudunuz ama verdiğiniz cevaba bakarsak pek belli olmuyor.

Ben herkes içsin,çoşşun diye birşey demedim ki.Sizin yazdığınız gibi bir durumdan yana olduğumu da belli etmedim.Hayır fransızca da yazmadım derdimi,yazdıklarımı nasıl olur da bu şekilde anlarsınız,pes!....Ben sizin bahsettiğiniz durumu kabullenir türden bir açıklamada bulunmadım.Açık açık yazıyım da bilin yani.Madem cevaplarımdan böyle bir anlam çıkarmışsınız.İsterseniz hecelerim de

İlkokulda Türkçe derslerinde okuma parçası okutulur,ardından 'Okuduğumuzu anladık mı?' egzersizleri yapılırdı.Bilmem siz de o alıştırmaları yaptınız mı,o döneme yetiştiniz mi?Ya da o alıştırmaları yaptıysanız,dersi geçebildiniz mi?Kitap okuyun bol bol,zira 'Yağmur yağıyor' cümlesinden 'Kardan yollar kapanmış' gibi bir anlam çıkarma durumunuz var.

Son düzenleme:
Bakmakla görmek arasındaki o ince enfes çizgi... Of diyorum!

İnsanlar görünene değil, görünenin arkasına odaklı tepki veriyolar.
Parti düşmanlığı demek işin basit cevabı; benim dünya görüşüm belliyken Ahmet, Mehmet ne farkeder ki?

Yaşım 15 değil 23, taze diplomalı gazeteciyim. Saygılar.

Tepkı bırtek ıckı yasagına drgıl kı
yasakcı ve dıktator zıhnıyete
kac gundur kopan kıyametın farkında degılsınız herhalde
ınsanlar anlayıssız yonetıme karsı demokratık tepkılerını ortaya koymaya calısıyorlar
sıvıl destegın bu kadar buyuk olmasının sebebı ben canımın ıstedıgını yaparım halk da umurumda degıl zıhnıyetı, daha dogrusu umurundaymıs gıbı oynayıp sonra kafasına gore ulkede cırıt atmaya calısmak
avrupaya kadar olaylar buyuyunce bıraz anlayıs gostermek durumunda kaldılar
yoksa herkesı gozunun yasına bakmadan ıskenceden bıle gecırebılırlerdı
yeter kı herkes sussun

Yasaklar ve yöneticilerin tutumu karşısında tavrım bellidir, kimse kimsenin yaşam tarzına karışmamalıdır. İçki yasağı bu ülkede içki tüketimini önlemez aksine arttırır, aynen sigara yasağında olduğu gibi rant sağlama aracı olur. İnsanlar ve belli mekanlar yasağa uymaz, ceza ve kapatılmadan kurtulmak için rüşvet çarkı döner.

Ancak bir konu var ki, sonuna kadar destekliyorum, içkili araç kullananın ehliyeti alınsın ve bir daha geri verilmesin arkadaş. Bu çok şahit olduğum bir durumdur, adam içmek için onca parayı verir, 20-30 lira taksi parası vermek ağırına gider. Kim ne kadar içiyorsa içsin umurum değil, tüm madde alışkanlıkları kişinin iradesi ile ilgilidir. İçer ya da içmez ya da belli bir seviyede tutar. Ama trafiğe çıkamasın, çıkanda bedelini ödesin bir daha araç kullanamasın. Alkollü araç kullanmak özellikle erkeklere çok basit geliyor, aklım başımda kullanabilirim diyor,reflekslerinin zayıfladığını kabul etmek istemiyor hiç biri, bu konuda yıllardır yapılan uyarılara da kimse aldırış etmiyor, o halde cezası ağır olmalı. Bunu hangi hükümet yaparsa yapsın desteklerim, çünkü doğrudur. Kişilik hakkı ile ilgili bir konu değildir, alkollü araç kullanmak toplum düzeni ile ilgili bir konudur.

Ama şu saate kadar satılsın, şurada içilsin burada içilmesin falan fasarya, bu tür yasakların amacı belli, kimse de uymaz. Aksine yaşam tarzına müdahale olduğu için herkes inadına içer, kimse de önüne geçemez. Savunanların da sıkıntısı budur, kimse içki çok faydalı bir şey demiyor. Tepki kişilik haklarına müdahale eden, yaşam tarzını belli bir yöne çekmek isteyen zihniyetedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…