beni ilgilendirmez ama dikkatimi çekti

Arkadaslar sizi bilemicem ama ben bu yasaga cok sevindim cunku; evimin etrafinda icki satan dukkanlardan biktim daha gun batmadan oradan icki alip etrafta bulduklari azicik bos arsalarda ,arabalarin icinde muzigi sonuna kadar acip icenlerden , ilerleyen saatlerde etrafa sizanlardan ve millete laf atip olay cikartmaya calisanlardan biktim usandim
Icki savunan arkadaslar boyle seylere hic sahit olmadiniz galiba kusura bakmayin ama HERKES SALON ERKEGI GIBI ICMIYO NERDE DURACAGINI BILMIYO B
bu yuzden birilerine tepki vericem diye gereksizce biseyleri savunmaktan vazgecin

Hele şükür...Harikasınız.Herkes sizin gibi derin düşünemiyor malesef,bunun için okuyan,araştıran,bilinçli bir insan olmak ve muhakeme yeteneği lazım.Aklı melekelerini kullanmaktan üşenen insanlar olduğu için, farklı bir şey yazdığım halde,yazdıklarımdan çok başka şeyler çıkarıyorlar,o da ayrı bir yetenek tabi

Nasıl beceriyorsunuz yazılanlardan içkiyi savunduğumuzu?Fazla ayran içmeyin,uyku yapar,ağırlık çöker,yazılanları da böyle yanlış anlarsınız...

Son düzenleme:

Bu dediğiniz bazı çevrelerde yaşanıyor, haklısınız. Bazı yerler mekan kabul ediliyor, orada toplanıp içiliyor ve çevreye rahatsızlık veriliyor. Burada önemli olan o bölgeden sorumlu güvenlik güçlerinin görevini yapmamasıdır. Bir bölgede bu şeklide suistimal edilen bir yer varsa, çevre sakinleri rahatsız ve taciz ediliyorsa şikayetçi olmalılar. O bölgeye bakan polisin görevidir oranın asayişini sağlamak. Bir iki kez oradaki insanları toplayıp karakola alsalar, bir daha kimse yapamaz. Birkaç gece karakolda sabahlayan adamda ağzıyla içmeyi öğrenir. Ama içki içmeyi yasaklıyorum ey halkım, içemezsin dediğiniz zaman, herkes inadına içer.

Bende sürekli içki kullanmıyorum, kırk yılda bir derler ya öyle. Ancak o kırk yılda bir yaptığım fiil de olsa, kimsenin buna karışmasına, yapmayacaksın diye dayatmasına razı olmam. Başkalarını rahatsız etmeden herkes istediğini yapmakta özgürdür. Sigara tiryakisi olmama rağmen sigara ile ilgili yasakların bir kısmını gönülden destekledim neden, toplu alanlarda içmeyenler mağdur olduğu için. Ama kimse bana evinde ya da arabanda sigara içmeyeceksin diyemez, benim alanıma müdahale edemez. Etmesine izin verir ses çıkarmazsam, yarın öbür gün başka şeylere de müdahale eder.Başkalarının rahatsız olduğu durumlarda da, devlet kurumları üzerine düşeni yapmakla yükümlü. Çizgilerin belirlenmesi lazım. Bu sadece içki ile ilgili değil her konuda böyle. Bizim savunduğumuz şey insanların kişilik haklarına saldırılmaması, düzen adı altında insanların yaşam biçimine müdahale edilmesi.

namaz kılmak yasaklansa bu kadar büyük olay olmazdı herhalde dogru bir iş yapılınca neden destek olunmaz anlamıyorum

Son düzenleme:
:
Nasıl beceriyorsunuz yazılanlardan içkiyi savunduğumuzu?Fazla ayran içmeyin,uyku yapar,ağırlık çöker,yazılanları da böyle yanlış anlarsınız...

Biseyi duzeltelim yazilanlari yanlis anlayan ben degilim sizsiniz
Ben orda "ickiyi savunuyorsunuz derken " dolayli anlatim yapmistim ama anlasilan herkesin anlama kapasitesi bir olmuyo bidaha sizin icin daha acik ve net yazarim
Bu arada bence sizde biraz ayran icin ayran...

Siz icki icmiyorsunuz diye icenlerle alip veremediginiz nedir? Sonucta beden benim bedeni irade benim karar benim. Bizim yerimizi yasak getirerek niye sizler karar vermeye calisiyorsunuz. Secim yapma hakkimizi elimizden aliyorsunuz. Icki icmeye ben karar veririm benim yerime kimsede karar veremez. Icki ve sigara icme ozgurlugumde var benim...Alkol bagimlisi degilim 9 yildir icerim.Sigara 7 yildir iciyorum ve 2 kez biraktim sinirlerimi yatistiriyor gene basladim. Ama karar benim ister birakir ister baslarim bir kesim sigara icmiyor diye ben niye sigara icmekten kendimi alikoyayim?

Boyle bir bencillik olabilir mi dogrusu.Hayat benim hayatim siz yapmayin yapana karismayin. Kimseye zararim var mi yok. Zaten bunun bagimlisi olan cevresinin zoruyla gider yatar, sigaranin bagimlisi olan ceremesini kendi ceker. Ben kahve den gordugum bagimligi da ne sigara ne alkolden gordum.Bu arada kola bagimlilari, seker cikolata bagimlilari da mevcut. Birakin yahu insan geberecekse de agiz tadiyla gebersin nasil olecegime de ben karar veriyim siz karismayin bi zahmet. Bunlarin zararli oldugunu biliyorum sonuclarina katlanirim. Yasakta neyin nesi!!!

Her alkol icen alkolik degil ki,alkollu arac kullanmak evet olmamasi gereken birsey ama bunun yaninda ilac kullanirken de arac kullanilmamali. Xanax bazi antidepresanlar, agri kesiciler... bunlarda insanin kafasini ayni alkolluymus gibi hatta beter edebilcek ilaclar var piyasada. Insanlar ilac alimini da dikkat ediyor mu acaba?

Bazi insanlar alkollu arac kullandi diye ki eden cezasini bulur polis cevirmeler heryerde var, kordonda patates kizartmasinin yaninda 2 bira icip mehtabi seyreden ahaliden Izmir liden ne istersiniz! Benim alkol anlayisim budur. Zevkdir, arkadas sohbetlerine eslik edendir, o da bir ihtiyactir neticede.

Alkollu arac kullanlara ayni Amerikadaki gibi hapis ve sicile isleme cezalari verilsin.caydirici cezalar konsun.kurulari ayiklamak varken; kurunun yaninda yaslari yakmakta niye???

insanları GDOya boğacaksınız tarihi geçmiş aşıları bebeklere çocuklara vuracaksınız (Batmanda buna bizzat şahidim) Nükleer Santraller yapacaksınız üç otuz parayla insanların geçinmesini bekleyip üstüne bide alay eder gibi asgari ücretle geçinilir falan diyeceksiniz diğer yandan biri çıkıp yat lüks değil ihtiyaçtır diyecek, ben bu saçmalıkları göreceğim duyacağım sonrada bu yasakları samimi bulacağım öyle mi??
şu kadar çocuk yap şu yöntemle doğur şu ye bunu yeme şunu iç bunu içme bunu yap bunu yapma...herşeyi ben bilirim demenin sonu iyi değildir,ben kırk yılda bir içki içen bir insanım buna rağmen bu yasakları desteklemiyorum aklı başında hiç kimseninde desteklememesi lazım, bugün bu yasaklanır yarın başka bişey, ille bana dokunulana kadar beklememek insanı insan yapan bi tavırdır,işlerine gelmeyen her durumda Avrupadada böyle diye örnek veriyolar, örneğin sezeryan konusu Avrupada azmış efendim Avrupada eğitim seviyesi belli, doğuma kadar belediyeler ücretsiz nefes dersi yoga ve pilates dersi veriyo gerekirse bez dağıtıyo analık izni örneğin bi İsviçrede 3 yıl, Hollandada eşcinsel evlilikler yasak değil bunu da örnek verseler ya,olmaz işlerine gelmez bu işler böyle
velhasılı her türlü yasağa karşıyım kimsenin haddi değildir ben böyle istiyorum böyle yaşayacaksınız demek

namaz kılmak yasaklansa bu kadar büyük olay olmazdı herhalde dogru bir iş yapılınca neden destek olunmaz anlamıyorum

Namaz kılmak yasaklansa aynı tepkiyi verir insanlar, o da kişinin ibadet özgürlüğüdür. Mesele içki değil mesele dayatma. Herkes hayatını istediği gibi yaşar, kamuya açık yerlerde insanları rahatsız etmeden, çevre ve toplum kurallarına uyarak yaşayan insanların kişisel tercihleri kimseyi ilgilendirmez. Yasakla, dayatmayla, psikolojik baskıyla toplum düzeni sağlanmaz, işinize gelen yasaklara bugün alkış tutarsanız, yarın benekli ineğin hikayesine döner hayatınız. Kimse ses çıkarmazsa, gün gelir olmazsa olmaz dediğiniz şeyler keyfe keder yasaklanır.

Dubai ve Misir'a gittim. Dubai'de ev partilerinde su gibi alkol tüketiliyor. Misir' daki tatil köyü de hersey dahil konseptte oldugu icin ickiler de ücretsizdi. Bir aksam yemeginde o zaman kücük olan kizima mama icin kaynar su istemek icin garsonlarin oldugu bölmeye gittim. Yemin ediyorum kafaya dikerek iciyorlardi. Hem beles hem de turistik bir otel kimse kontrol etmiyor diye. Adam beni afallamis görünce antibiyotik antibiyotik diyerek iciyordu vallahi billahi. Ayrica esim de genc zamanlarinda mühendis olarak firmasinin kurdugu kampta Cidde'de bulunmus. Yabancilarin verdigi pariye katilan Araplar kusana kadar iciyordu hatta meyve suyu siselerine doldurup evlerine götürüyordu diye anlatiyor bana.

Hic icki icmedim diyebilirim. Esim ve ailemden kimsede de pek bir alkol tüketimi var diyemem. 24 yas alti yasaklanmasini ben de dogru buluyorum. Ama kanunlar sucluyu cezalandiramiyor diye de herkese yasaklanmasini dogru bulmuyorum. Alkollü sürücü carpip öldürüp kaciyor, yakalansa tutuksuz yargilaniyor, mahkeme yillar sürüyor kim öle kim kala. Müebbet hapis cezasiyla ve yildirim hiziyla yargilanacagini bilse cesaret edemez trafige cikmaya. Bu yaz istanbul'da markette kasada beklerken kasiyer önümdeki 12-13 yaslarinda bir kiz cocuguna sigara verdi. Itiraz ettim napiyorsunuz diye, annesini taniyorum annesine aliyor diye bir de tersledi beni kasiyer. Alkolü zararli diye yasaklayan sahis kendi bakanlarinin cocuklarinin ülkeye soktugu GDO lu gidalari niye yasaklamiyor? Veya sigarayi niye yasaklayamiyor? Dünya devlerine ait firmalar oldugu icin olabilir mi?

Yasadigim ülkede alkollü araba kullanirken kaza yapanlar birak kimseyi öldürmeyi, duvara bile carpsa ülkeyi terketse iyi olur. Cinayet sucuyla yargilanmayi birak maddi manevi bitirirler adami.

Cezasinin cok agir oldugunu ve hapislerde cürüyecegini bilmek caydirici bir önlemdir bana göre. Alkolü %100 bile yasaklasa yok edemez icen bulur ve icer. Alkol kadar GDO lu tahil, kanserojen ilac sikilan meyve sebze, antibiyotikle hormonla büyütülen tavuklar da zararlidir. Ama bu firmalarin üretim yapmalarini yasaklamaya gücü yetmiyor o zihniyetin. Kücük cocuklar ve bebekler icki icmiyor ama bu gidalari tüketiyor degil mi? Alkolü yasakladi diye göklere cikartilan zihniyet bunlari da yasaklasin niyetinde samimiyse.

'İçkiyi savunuyorsunuz' lafının nasıl dolaylı anlatımı olur merak ettim doğrusu Engin dilbilgisi ve Türkçe bilginize hayran kaldım.Yok sağolun ben ayran almıyım,fazla ayran alanların hali ortada.Şekil A1.....Size afiyet olsun

Hiç inandırıcı değilsiniz.
Diyorsunuz ki:
“Biz çocuklarımızın gece gündüz kafası kıyak dolaşmasını istemiyoruz”.
18 yaşından küçüklere içki satışı zaten yasak.
Eğer gerçekten “gece gündüz kafası kıyak çocuklar” istemiyor olsaydınız, mevcut yasağı doğru dürüst uygular, denetimleri sıklaştırır, bu yönde bir mücadele verirdiniz.
Ama siz bu alanda hiçbir adım atmadınız.
İşte bu yüzden hiç inandırıcı değilsiniz.

Avrupa’dan, İskandinav ülkelerinden, Amerika’dan örnekler veriyorsunuz.
Ama örnek verdiğiniz ülkelerdeki alkol tüketim oranlarından, o ülkelerde alkol reklamlarının kökten yasaklanmadığından ve bazı ülkelerde uyuşturucunun bile serbest olduğundan hiç söz etmiyorsunuz.
Tıpkı örnek verdiğiniz ülkelerdeki yaşam kalitesinden, özgürlüklerden, biber gazı kullanım oranlarından, gösteri hakkına duyulan saygıdan, ifade özgürlüğünün sınırsızlığından, yaşam hakkına gösterilen titizlikten, demokrasinin tek adam idaresi olarak algılanıp algılanmadığından söz etmediğiniz gibi...
Batı’nın sadece yasaklarını alıyorsunuz...
O yasaklar da sadece işinize gelen yasaklar...
İşte bu yüzden hiç inandırıcı değilsiniz.

Hiç inandırıcı değilsiniz...
Bir zamanlar size koskocaman bir önyargıyla yaklaşırlardı.
Namaz kıldığınız için size “gerici” derlerdi.
İnancınız olduğu için sizin “geri kafalı” olduğunuzu düşünürlerdi.
Zerre kadar empati göstermezlerdi size...
Şimdi aynı önyargıyı ve empati yoksunluğunu siz başkalarına karşı sergiliyorsunuz.
En küçük bir ayrıma gitme gereği bile duymadan “alkol” kullanan herkesin “alkolik” olduğu önyargısına sahipsiniz.
“Alkolizm” ile “alkol kullanmak” arasındaki mahiyet farkının farkında değilsiniz.
Size göre içkiye bulaşan herkes kafası kıyak alkolikten başka bir şey değil.
Önyargılısınız.
Empati yoksunusunuz.
İşte bu yüzden inandırıcı değilsiniz.

İktidara gelmeden önce de diyordunuz ki:
“Kimse bizim hayatımıza karışamaz... İstediğim gibi giyinir, istediğim gibi yer, istediğim gibi inanır, istediğim gibi yaşarım”.
İktidara geldikten sonra ise şöyle dediniz:
“Kimsenin hayat tarzına karışmayız”.
İktidarınızın sekizinci yılında ise şöyle dediniz:
“Ne kadar viski, bira varsa tüketiyorsun. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar içiyorsun. Bir şey dedik mi?”
En sonunda geldiğiniz yer ortada...

İzah edemediğiniz yığınla konu var:
Mesela gece 22.00 ile sabah 06.00 arasında içki satışı neden yasak, izah edemiyorsunuz.
Mesela sabah 06.00 ile gece 22.00 arasında içki satışı neden serbest, izah edemiyorsunuz.
Mesela Tekel bayilerinin zuladan içki satışını nasıl engelleyeceğinizi izah edemiyorsunuz.
Mesela içkinin geceleri karaborsaya düşüşünü nasıl engelleyeceğinizi izah edemiyorsunuz.
Mesela yasaklamanın çözüm olup olmadığını izah edemiyorsunuz.

Ahmet Hakan -Hürriyet

Beynimiz bir o kadar da GDO lu tahillar, kenserojen ilacli meyve sebzeler ve ilacla büyütülmüs tavuklarla da kanser olacak. Bu gidalarin yasaklanmasi icin niye istek yok? Allah yolundayiz, dinimizin emri diye diye göz boyuyorlar ama masallah küpü dolmayan kalmadi. Hepsinin cocugu bir köseyi kapmis ticaret hayatinda. Kendi cocugu torunu Fransiz okulunda okuyor ama fakir ailenin cocugu icin 4+4+4 diye sistemler gelistiriyor. Sahibi oldugu plazanin ismi yabanci dilde, Ingilizce ama yillardir bilinen hem de turistik olan bir mekanin adinin Arapca olmasini istiyor. Yine kendi cocugu yere batsin dediginiz medeniyetin kucaginda gavur diye tabir edilenlerin ülkesinde lüks icinde okuyor ve yasiyor. Baslarina esarp almak icin lüks ciplerle gidip Istanbul'un en lüks alisveris merkezini kapatiyor hanimefendiler. Eskiden zengin olan varligini gizler uluorta lüks hareket etmezdi. Hem saygidan hem de görgüden. Sokakta baska cocuklarin önünde birsey yiyemezdik canlari ceker diye. Masallah simdi hepsinin cocugu lüks icinde, korumali zirhli araclarla geziyor. Bunlarin yaptiklarini da ben degerlerimiz olarak göremiyorum.

Alkolü yasaklasinlar yeter bize, diger sagliga zararli hatta öldürücü seviyede zararli gidalari sattirsinlar ama. Kendileri ve cocuklari da bizzat bunlari ürettirsin, satsin ve para kazansin.

dank eder mi sanıyorsun?Dank etse bunca sene başımızda olurlar mıydı?Boşver.

''Ne kadar içki içersen iç, alkoliksin..

Ama içki içip akp'e oy veriyorsan, alkolik değilsin.''

başbakan'dan alıntı..

Bu laf herşeyi anlatıyor

Guvenlik gucleri bile artik bunlarla ugtasmaktan bikti sanirim cunku kimse artik ilgilenmiyor icki satan yeri sikayet ettim ama oda bir ise yaramadi artik bende bir umut bu yasayi bekliyodum o yuzden sonuna kadar destekliyorum
Emin olun herkes sizin gibi degil siz bu icki kullananlar arasinda bir azinluksiniz cogunlugu nasil icecegini nerde duracagini bilmiyor herkesi kendiniz gibi sanmayin
Nasilki sigara yasagi sigara satislarini artirmadiysa icki yasagida bence ayni etkiyi saglayacak
Ve ben bu yasagi bir dayatma olarak gormuyorum nasil sigara yasagina kimse ses cikartmiyorsa bunuda ayni karsilamak lazim bence

sen fransızca anlat ben anlarım, sorun değil... ama başarabileceğini hiç sanmıyorum

hecelemeye alışıksan hecele, demek akıcı olarak okuyup, yazamıyorsun henüz, iyisimi hecele sen... ilkokul yıllarını hala unutamamışsın demekki hala yaşın, tavırların, bu ergen hallerin ilkokul çocuklarıyla eş...

benden bu kadar küçük ( hem yaş, hem zeka ) biriyle böyle önemli memleket olaylarını konuşmam zaten mümkün değil...

yalnız senden ricam lütfen ilkokul öğretmenine söyle, çok geç olmadan sana büyüklerle nasıl konuşulur, nasıl terbiyeli davranılır öğretsin

peki tüm bunlar bir günde olmadı her halde, bu zamana kadar aklınız neredeydi, niye hiç sesiniz çıkmadı, neden beğenmediğiniz bu adamı defalarca seçtiniz??? dün her şey iyiydide bugün ne olduda aklınız başınıza geldi

üstelik bu dediklerinizin hepsini iktidara gelen tüm liderler yaptı, herkes sizin deyiminizle kesesini doldurdu gitti, niye o zaman sustunuz

taraflı bakmayın, ben kimseyi savunmuyorum, onların ne şartlarda,nerelerde gezdikleri, ne paralar harcadıkları zerre umrumda değil, çünkü bir sonraki gelende aynını ya-pa-cak..... bu sorunlar hep vardı zaten, siz çözümü söyleyin bana,çözüm nedir??

malesef ülkemizde taaa yıllar öncesinden oluşmuş bir düzen var, feriştahı gelse bu düzen değişmez

iktidar gidince yerine kim gelecek peki, o gelen çok mu iyi olacak? kandırmayın kendinizi, hiç bir şey değişmeyecek

Amerikada Alkollü içecekler 10.00-21.00 saatleri arasında satış izni olan özel yerlerden alınabilir.
Avrupada açık alanlarda alkol kullanımı yasak.Gene avrupa ve amerikada pazar günleri alkol satışı yok.

hıhı oldu iyi günler Türkçeyi zor anlıyorsun,fransızcayı hiç anlamazsın bence.Yazdığımız mesajlardan belli kimin okuma - yazma -anlama da sorun çektiği....

Memleket olaylarını konuşmak senin neyine Allah Aşkına,

Bugün Hürriyet'te Ayşe Arman'ın yazısı vardı.Onu bir okuyun.İçkiyi yasaklayacaklarına,önce şu sapıklara bir çare bulsunlar.Terörü adam gibi bitirsinler,şu cari açığı bir düzeltsinler (pek mümkün görünmese de artık!)Herşey bitti,güllük gülistanlık,bir bu kaldı tabi...

Teröristbaşı ile masaya oturuluyor ve sizin dikkatinizi çeken bunca pislik olurken içki yasağına neden karşı çıkıyorlarmışmış bu mu yani...Memlekette bunca sorun varken,baştakilerin durumu bu kadar vahim,uygulamalar yavaş yavaş,sindire sindire bizi İran olmaya götürürken,sen hala kalkıp olayı basit bir içki yasağı sanıyorsan;MEMLEKET MESELELERİ KONUŞMAK SENİN NEYİNE ARKADAŞIM??!

..sen ayranını iç,padişahının eteklerini öp,koyunlarını say...kalkmış yazdıklarıma bir de laf söylüyor yok ergenmişim küçükmüşüm hayret bişey ya :)

Senin gibi yaşı büyük,görmüş geçirmiş,daha olgun daha mantıklı düşünmesi gerekirken,sadece yaşı büyüyenlerden ama aklı sabit kalanlardan olacağıma ergen olurum küçük olurum hiç farketmez.

Son düzenleme:
Niye tartışıyorsunuz ki?

Başbakanınız içki içenlere başka şeyler ikram ediyor: Biber gazı-portakal gazı-içine ne oldugu bilinmeyen maddeler koyulmuş mis gibi tazyikli su...

üzerine bir temiz sopa,kafaya tekme...

Karakolda kafa yapan işkence...

ülke sallanıyor tek derdiniz içki yüzünden yıkılan yuva mı...

Hay sizin yuvanıza !!! Ne değerli kocalarınız varmış be...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…