Yasaklar ve yöneticilerin tutumu karşısında tavrım bellidir, kimse kimsenin yaşam tarzına karışmamalıdır. İçki yasağı bu ülkede içki tüketimini önlemez aksine arttırır, aynen sigara yasağında olduğu gibi rant sağlama aracı olur. İnsanlar ve belli mekanlar yasağa uymaz, ceza ve kapatılmadan kurtulmak için rüşvet çarkı döner.
Ancak bir konu var ki, sonuna kadar destekliyorum, içkili araç kullananın ehliyeti alınsın ve bir daha geri verilmesin arkadaş. Bu çok şahit olduğum bir durumdur, adam içmek için onca parayı verir, 20-30 lira taksi parası vermek ağırına gider. Kim ne kadar içiyorsa içsin umurum değil, tüm madde alışkanlıkları kişinin iradesi ile ilgilidir. İçer ya da içmez ya da belli bir seviyede tutar. Ama trafiğe çıkamasın, çıkanda bedelini ödesin bir daha araç kullanamasın. Alkollü araç kullanmak özellikle erkeklere çok basit geliyor, aklım başımda kullanabilirim diyor,reflekslerinin zayıfladığını kabul etmek istemiyor hiç biri, bu konuda yıllardır yapılan uyarılara da kimse aldırış etmiyor, o halde cezası ağır olmalı. Bunu hangi hükümet yaparsa yapsın desteklerim, çünkü doğrudur. Kişilik hakkı ile ilgili bir konu değildir, alkollü araç kullanmak toplum düzeni ile ilgili bir konudur.
Ama şu saate kadar satılsın, şurada içilsin burada içilmesin falan fasarya, bu tür yasakların amacı belli, kimse de uymaz. Aksine yaşam tarzına müdahale olduğu için herkes inadına içer, kimse de önüne geçemez. Savunanların da sıkıntısı budur, kimse içki çok faydalı bir şey demiyor. Tepki kişilik haklarına müdahale eden, yaşam tarzını belli bir yöne çekmek isteyen zihniyetedir.
Arkadaslar sizi bilemicem ama ben bu yasaga cok sevindim cunku; evimin etrafinda icki satan dukkanlardan biktim daha gun batmadan oradan icki alip etrafta bulduklari azicik bos arsalarda ,arabalarin icinde muzigi sonuna kadar acip icenlerden , ilerleyen saatlerde etrafa sizanlardan ve millete laf atip olay cikartmaya calisanlardan biktim usandim
Icki savunan arkadaslar boyle seylere hic sahit olmadiniz galiba kusura bakmayin ama HERKES SALON ERKEGI GIBI ICMIYO NERDE DURACAGINI BILMIYO B
bu yuzden birilerine tepki vericem diye gereksizce biseyleri savunmaktan vazgecin
Arkadaslar sizi bilemicem ama ben bu yasaga cok sevindim cunku; evimin etrafinda icki satan dukkanlardan biktim daha gun batmadan oradan icki alip etrafta bulduklari azicik bos arsalarda ,arabalarin icinde muzigi sonuna kadar acip icenlerden , ilerleyen saatlerde etrafa sizanlardan ve millete laf atip olay cikartmaya calisanlardan biktim usandim
Icki savunan arkadaslar boyle seylere hic sahit olmadiniz galiba kusura bakmayin ama HERKES SALON ERKEGI GIBI ICMIYO NERDE DURACAGINI BILMIYO B
bu yuzden birilerine tepki vericem diye gereksizce biseyleri savunmaktan vazgecin
:
Nasıl beceriyorsunuz yazılanlardan içkiyi savunduğumuzu?Fazla ayran içmeyin,uyku yapar,ağırlık çöker,yazılanları da böyle yanlış anlarsınız...
ne diyorsun ya sennn. yaşın kaç senin tahmin edeyim 15,24 yaş arası enfazla.ve içkiyide sana göre sınırında kullanıyorsun.o yüzden içki normal zararlıda değil.uykumda ağır değil.yazdıklarında beni etkilemez arkadaşım.içki kullanan herkez konuma bir çomak sokacaktır farkındayım.
namaz kılmak yasaklansa bu kadar büyük olay olmazdı herhalde dogru bir iş yapılınca neden destek olunmaz anlamıyorum
Biseyi duzeltelim yazilanlari yanlis anlayan ben degilim sizsiniz
Ben orda "ickiyi savunuyorsunuz derken " dolayli anlatim yapmistim ama anlasilan herkesin anlama kapasitesi bir olmuyo bidaha sizin icin daha acik ve net yazarim
Bu arada bence sizde biraz ayran icin ayran...
o demokrasi, hoşgörü hepte sizin gibi düşünenlere var değil mi? medeniyet,demokrasi diye diye bütün değerlerimiz yıkıldı bizim, görünüşe göre dahada yıkılacak, milletimize ait ne varsa unutturulacak, beynimiz uyuşturucularla,içkiyle, zevkle, sefayla uyuşturulacak, yazık çok yazık..
yaşınız gerçekten küçük galiba, etrafta dönen oyunları, insanların nelere alet olduklarını fark edemeyecek kadar küçüksünüz belli
Beynimiz bir o kadar da GDO lu tahillar, kenserojen ilacli meyve sebzeler ve ilacla büyütülmüs tavuklarla da kanser olacak. Bu gidalarin yasaklanmasi icin niye istek yok? Allah yolundayiz, dinimizin emri diye diye göz boyuyorlar ama masallah küpü dolmayan kalmadi. Hepsinin cocugu bir köseyi kapmis ticaret hayatinda. Kendi cocugu torunu Fransiz okulunda okuyor ama fakir ailenin cocugu icin 4+4+4 diye sistemler gelistiriyor. Sahibi oldugu plazanin ismi yabanci dilde, Ingilizce ama yillardir bilinen hem de turistik olan bir mekanin adinin Arapca olmasini istiyor. Yine kendi cocugu yere batsin dediginiz medeniyetin kucaginda gavur diye tabir edilenlerin ülkesinde lüks icinde okuyor ve yasiyor. Baslarina esarp almak icin lüks ciplerle gidip Istanbul'un en lüks alisveris merkezini kapatiyor hanimefendiler. Eskiden zengin olan varligini gizler uluorta lüks hareket etmezdi. Hem saygidan hem de görgüden. Sokakta baska cocuklarin önünde birsey yiyemezdik canlari ceker diye. Masallah simdi hepsinin cocugu lüks icinde, korumali zirhli araclarla geziyor. Bunlarin yaptiklarini da ben degerlerimiz olarak göremiyorum.
Alkolü yasaklasinlar yeter bize, diger sagliga zararli hatta öldürücü seviyede zararli gidalari sattirsinlar ama. Kendileri ve cocuklari da bizzat bunlari ürettirsin, satsin ve para kazansin.
Bu dediğiniz bazı çevrelerde yaşanıyor, haklısınız. Bazı yerler mekan kabul ediliyor, orada toplanıp içiliyor ve çevreye rahatsızlık veriliyor. Burada önemli olan o bölgeden sorumlu güvenlik güçlerinin görevini yapmamasıdır. Bir bölgede bu şeklide suistimal edilen bir yer varsa, çevre sakinleri rahatsız ve taciz ediliyorsa şikayetçi olmalılar. O bölgeye bakan polisin görevidir oranın asayişini sağlamak. Bir iki kez oradaki insanları toplayıp karakola alsalar, bir daha kimse yapamaz. Birkaç gece karakolda sabahlayan adamda ağzıyla içmeyi öğrenir. Ama içki içmeyi yasaklıyorum ey halkım, içemezsin dediğiniz zaman, herkes inadına içer.
Bende sürekli içki kullanmıyorum, kırk yılda bir derler ya öyle. Ancak o kırk yılda bir yaptığım fiil de olsa, kimsenin buna karışmasına, yapmayacaksın diye dayatmasına razı olmam. Başkalarını rahatsız etmeden herkes istediğini yapmakta özgürdür. Sigara tiryakisi olmama rağmen sigara ile ilgili yasakların bir kısmını gönülden destekledim neden, toplu alanlarda içmeyenler mağdur olduğu için. Ama kimse bana evinde ya da arabanda sigara içmeyeceksin diyemez, benim alanıma müdahale edemez. Etmesine izin verir ses çıkarmazsam, yarın öbür gün başka şeylere de müdahale eder.Başkalarının rahatsız olduğu durumlarda da, devlet kurumları üzerine düşeni yapmakla yükümlü. Çizgilerin belirlenmesi lazım. Bu sadece içki ile ilgili değil her konuda böyle. Bizim savunduğumuz şey insanların kişilik haklarına saldırılmaması, düzen adı altında insanların yaşam biçimine müdahale edilmesi.
Hiçbir şey demiyeyim artık,hoşçakal diyip çıktım ama yok yazmadan olmayacak.Yazdıklarımı anlamamakta ki ısrarınız neden arkadaşım?Ya ben ne diyorum siz kalkmış ne diyorsunuz?
Keşke cevapları baştan sona okusaydınız da öyle cevap yazsaydınız.Demokrasi kelimesini bir üyenin mesajına karşılık kullandım.Ve konu sahibinin de mesajına denk geldi.Eğer lutfedip baştan sona mesajlaşmaları okusaydınız anlardınız.Gerçi belki de okudunuz ama verdiğiniz cevaba bakarsak pek belli olmuyor.
Ben herkes içsin,çoşşun diye birşey demedim ki.Sizin yazdığınız gibi bir durumdan yana olduğumu da belli etmedim.Hayır fransızca da yazmadım derdimi,yazdıklarımı nasıl olur da bu şekilde anlarsınız,pes!....Ben sizin bahsettiğiniz durumu kabullenir türden bir açıklamada bulunmadım.Açık açık yazıyım da bilin yani.Madem cevaplarımdan böyle bir anlam çıkarmışsınız.İsterseniz hecelerim de
İlkokulda Türkçe derslerinde okuma parçası okutulur,ardından 'Okuduğumuzu anladık mı?' egzersizleri yapılırdı.Bilmem siz de o alıştırmaları yaptınız mı,o döneme yetiştiniz mi?Ya da o alıştırmaları yaptıysanız,dersi geçebildiniz mi?Kitap okuyun bol bol,zira 'Yağmur yağıyor' cümlesinden 'Kardan yollar kapanmış' gibi bir anlam çıkarma durumunuz var.
Beynimiz bir o kadar da GDO lu tahillar, kenserojen ilacli meyve sebzeler ve ilacla büyütülmüs tavuklarla da kanser olacak. Bu gidalarin yasaklanmasi icin niye istek yok? Allah yolundayiz, dinimizin emri diye diye göz boyuyorlar ama masallah küpü dolmayan kalmadi. Hepsinin cocugu bir köseyi kapmis ticaret hayatinda. Kendi cocugu torunu Fransiz okulunda okuyor ama fakir ailenin cocugu icin 4+4+4 diye sistemler gelistiriyor. Sahibi oldugu plazanin ismi yabanci dilde, Ingilizce ama yillardir bilinen hem de turistik olan bir mekanin adinin Arapca olmasini istiyor. Yine kendi cocugu yere batsin dediginiz medeniyetin kucaginda gavur diye tabir edilenlerin ülkesinde lüks icinde okuyor ve yasiyor. Baslarina esarp almak icin lüks ciplerle gidip Istanbul'un en lüks alisveris merkezini kapatiyor hanimefendiler. Eskiden zengin olan varligini gizler uluorta lüks hareket etmezdi. Hem saygidan hem de görgüden. Sokakta baska cocuklarin önünde birsey yiyemezdik canlari ceker diye. Masallah simdi hepsinin cocugu lüks icinde, korumali zirhli araclarla geziyor. Bunlarin yaptiklarini da ben degerlerimiz olarak göremiyorum.
Alkolü yasaklasinlar yeter bize, diger sagliga zararli hatta öldürücü seviyede zararli gidalari sattirsinlar ama. Kendileri ve cocuklari da bizzat bunlari ürettirsin, satsin ve para kazansin.
sen fransızca anlat ben anlarım, sorun değil... ama başarabileceğini hiç sanmıyorum
hecelemeye alışıksan hecele, demek akıcı olarak okuyup, yazamıyorsun henüz, iyisimi hecele sen... ilkokul yıllarını hala unutamamışsın demekki hala yaşın, tavırların, bu ergen hallerin ilkokul çocuklarıyla eş...
benden bu kadar küçük ( hem yaş, hem zeka ) biriyle böyle önemli memleket olaylarını konuşmam zaten mümkün değil...
yalnız senden ricam lütfen ilkokul öğretmenine söyle, çok geç olmadan sana büyüklerle nasıl konuşulur, nasıl terbiyeli davranılır öğretsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?