Beni işten çıkarmıyorlar

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.765
48.976
798
Hanımlar merhaba,
İş yerime ihtarname göndererek haklı fesih yaptım
Avukatla hareket ettim. Sebeplerim haklı sebep. Sigorta primini eksik yatırmak vs vs. Neyse konu o değil.
1 aydan fazla oldu. Bunlar beni hala çalışan gösteriyorlar. Ücretsiz izindeyim 1 Ekim e kadar. 1 ekimde inşallah gel başla demezler.

Napmam lazım? Başka iş bulsam sıkıntı çünkü hala sgklıyım. Orada çalışıyor gözüküyorum

Kötü ayrıldık. İletişime geçmek istemiyorum. Geçsem bile yoldan çevirdiğim herhangi biri bizim IK müdüründen daha çok şey biliyordur. Bilmediği bilgisini bana satmaya çalışacak sinir edecek beni.

tazminatınızı verdiler mi?
tazminatı verince ilişiğinizi de keserler herhalde.
siz işsizlik maaaşına filan başvuracak mısınız?
işsizlik maaşı değil de direkt iş arayacaksanız siz bir yandan iş arayın bence.

en kötü senaryoda orada SGKlı görünmeniz sizin başka yerde SGKlı olarak çalışmanıza engel değil ki benim aynı anda 2-3 yerden SGKlı olduğum dönemler oldu.

Engel olmamasına sevindim. Ama kendilerinde gözükmek istemiyorum. Çünkü kadroda gözükmem onlara fayda sağlıyor. DEtaya girmek istemiyorum ama bir an önce elimi kolumu kurtarmak istiyorum.

İhtarnamede alacaklarımın maaş hesabına yatırılması vs diye bir ibare var. Ama bugün arkadaşlara maaş vs yattı. Bana yatmadı. Daha önce ibtar çeken arkadaşlara da yatmamış. Onlar dava yoluna gittiler. Ben dava ile uğraşmam sanırım. Tek istediğim kurtulmak.

Ben ayrıldığım için işsizlik maaşına başvurma hakkım var mı? Bu konuda bilgim yok maalesef

Çünkü kadroda gözükmem onlara fayda sağlıyor hımm diplomanız mühendis İSG uzmanlığı filan gibi şart olan bir yeri dolduruyor anladığım zaten o yüzden çıkarmıyorlardır.

arkadaşlarınız sizin yerinize birini bulup bulmadıklarını da biliyordur o zaman o kişi başlarsa sizi hmen çıkarırlar gibi duruyor.

korkarım dava yolu görünebilir size de.

haklı fesih ise işsizlik maaşı alınabiliyor diye biliyorum ama ben hiç bu yolla almadım isterseniz bakın

Ya ne tazminat ne bişi istedim. Salın arkadaş beni ya

Kaç yıldır ordasıniz? Haklarınızı alın öyle çıkın.

Bildiğim kadarıyla işsizlik maaşına başvurmak için işten çıkış bildirgenizin elinizde olması gerek. İşveren henüz sizi çıkarmadığına göre elinizde bu belge yok?

5 yıl. Dava sürecinden nedense korkuyoeum. Avukat tut şahit bul kanıt topla vs. Yorucu bir süreç gibi geliyor
Kesinlikle haklarınızı bırakmayın 5 yıl emek var. Tazminatınızla çocuk sevindirir. Bebeğinize ufak bir yatırım yaparsınız. Belgelerin bir şekilde fotoğrafını çekin. Gerekirse gidin ayrılacağınızı sözel belirtin. Tazminatınızı da yatırsınlar..

Umarım tüm haklarınızı alır çıkarsınız

Sözel belirttim. Sonra ihtar çekmek zorunda kaldım. İhtarda haklarımı maaş hesabıma yatırın diye ibare var. AMa ne yatırdılar ne işten çıkardılar. 1 ay oldu. Bilgisayarımdaki tüm belgeleri aldım aslında.

1 ekime kadar bekleyecek misiniz? Sanırım yapılacak şey beklemek. Haklı fesihte kıdem tazminatı vermek zorundalar diye biliyorum bu arada haklı fesihte işsizlik maaşına da basvurulabiliyor

Bir ara açıköğretimin iş hukuku ders kitabında bununla ilgili bir şeyler okumuştum. Eğer değişmediyse SGK priminin yatmaması sebebiyle şikayet ederseniz tazminat da alabiliyordunuz. Kovulmak şart mıydı hatırlayamadım. Fesih sebebiydi sanki. Bir de net hatırlasam süper olacak Kısacası normal istifadan daha farklıydı ve ekstra mangır geliyordu.

Yalnız istifa edince de ihbar süresini doldurmanız gerekiyor. O sürede işveren ya sizi çalıştırıyor son güne kadar veya gelmemenizi de isteyebiliyor ve maaşınızı da alıyorsunuz. Siz ihbarda çalışmamak için mi ücretsiz izne çıktınız? O kısmı anlayamadım. Hakkınız olan parayı alabiliyorsanız başka yolları vardır elbet. Ücretsiz izinle zarar ediyor olabilirsiniz. Yeter ki yüzlerini görmeyeyim demeyin. Sonuçta emek vermişsiniz. 1 günlük mesai bile bırakmayın. Geriye dönük de SGK primleri yatırılıyorsa onun için de bildirimde bulunun.

SGKya sorsanız onlar sizi daha doğru yönlendirir. Avukat da varmış aslında. Telefonla arayıp vaktinde sormuştum işten ayrılmayla ilgili sorularımı.

Avukat bir arkadaşım. O yüzden zırt pırt rahatsız etmek istemiyorum. Sadece ihtarname ile ilgili yardımcı olmuştu

Doğum sebebiyle ücretsiz izindeydim. Hala devam ediyor iznim. Sgk yı aramak iyi fikir. Ben aslında ihtarnamryi gönderdiğim an olay bitti. Ama hala çalışan gözüküyorum sorun orada. Onlar beni salmıyorlar

Yarın sgkya sorayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…