Beni kimse merak etmiyor ...

lutti

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
284
306
303
Almanya
Herkese sağlikli günler,
Ben almanya da korona virüs sayisinin 4000 cikmiş eyaletinde bir eczanede çalişiyorum.
Eve yorgun argin geliyorum hiç birsey yapacak durumda değilim,eşim olacak öküz benimle alay geciyor.
"Nolmuş sanki birtek senmi çalişiyorsun.
Kek ve kahve muhabbet zamanina sayin.
Işte dinamik fit olursun "diyor.
Evde cocuklar var yoksa ne yemek ne temizlik nede alişveriş yapacağim.

Birde kardeşlerim hiç aramiyor sormuyor ,ben de aramadim .
Oysaki bir hafta önce kiz kardeşim biraz rahatsizdi ben aradim sordum .
Korona virüs başinda çalişiyorum sayilir,
Insan merak etmezmi ??
"Napiyorsunuz nasil gidiyor ,iyimisiniz"diye.
Belki onlarda benden bekliyordur fakat bazisi şimdi ya evden yada çalişmiyor.
Yaşli annem babam var ,bir salaklik ettim ve gecen cumartesi annemi evlerinin ihtiyaclarini almaya götürdüm .
Iki gün sonra atar şeklinde mesaj geldi .
Annemi niye götürüyormuşsum ,bilmiyormuşsum yaşlilar riskli olduğunu ,bir zahmet gitmesinler.
Neyse alttan aldim ,öyle gelişti gittik geldik dedim .bir yildir ben yapiyorum alişverişlerini ,
Okadar ince düşüncülilerse gelsinlerde birde kendileri yapsinlar .
Yaparim ederim birde nasil yaptiğima konuşurlar

Hepsine okadar soğudum ki ,nasil devam edecek bilmiyorum .

Bu süreç bütün sağlık sektöründe çalışanlar için yıpratıcı. Öncelikle verdiğiniz emeğiniz için Allah sizden razı olsun 🌸 Sağlığınizi korusun insallah.
Eşiniz bu durumu ciddiye almaması üzücü, ama maalesef bir cok kişi yeterli kadar bilgi sahibi (ve bana göre vizyonsuzluk da var) olmadığı icin işin ciddiyetini hala anlamadi. Insanlar sizi sormamasi bu ara pek şaşırtmadı. Etrafa baksa bir cok kişi bencillikte nirvanayi geçiyor bu günlerde. Siz kendinizi üzmemeye çalışın. Esiniz de size bu günlerde ekstra destek versin. Yok dalga geçmek için birşey arıyorsa kendi bilgisizliginden başlasın.

Size bir yıldır alış veriş yapmanıza rağmen, destek vermeyen kardeşiniz sitem
Size bir yıldır alış veriş yapmanıza rağmen, destek vermeyen kardeşiniz sitem yaptığında neden alttan aldınız? Pasif agresif misiniz? Sizi sevsinler diye hep alttan mı alıyorsunuz? Lütfen duygularınızı paylaşın kardeşinizle.

yaptığında neden alttan aldınız? Pasif agresif misiniz? Sizi sevsinler diye hep alttan mı alıyorsunuz? Lütfen duygularınızı paylaşın kardeşinizle.
Biraz öyleyim gibi ,evet sevsinler istiyorum
Benim verdiğim emekleri görsünler

Nasıl korunmayı başarıyorsunuz sahi virüsten
Korkmuyorum ,benim korkum sadece başkasina bulaştirma ihtimali .
Ellerimi sik yikiyorum desenfete ediyorum .

Birde herkese tavsiye: günde 20mg cinko,50mikrogrm selen ,vit d ve 1g vit c.
Bomba gibi bağişiklik sistemi

Bu süreç bütün sağlık sektöründe çalışanlar için yıpratıcı. Öncelikle verdiğiniz emeğiniz için Allah sizden razı olsun 🌸 Sağlığınizi korusun insallah.
Eşiniz bu durumu ciddiye almaması üzücü, ama maalesef bir cok kişi yeterli kadar bilgi sahibi (ve bana göre vizyonsuzluk da var) olmadığı icin işin ciddiyetini hala anlamadi. Insanlar sizi sormamasi bu ara pek şaşırtmadı. Etrafa baksa bir cok kişi bencillikte nirvanayi geçiyor bu günlerde. Siz kendinizi üzmemeye çalışın. Esiniz de size bu günlerde ekstra destek versin. Yok dalga geçmek için birşey arıyorsa kendi bilgisizliginden başlasın.
Saģol canim ,benim yaptiğim ne ki .
Allah dr ve hemşilerimizden razi olsun

Oncelikle emekleriniz icin size tesekkur ederiz, sadece bizler degil tum dunya saglik calisanlarina minnettar.

Esiniz net bir okuz. Siz su anda cok onemli bir isi yerine getiren bir insansiniz, halk sagligina hizmet veriyorsunuz. Yaninizda olmasi gerekirken 5 yasinda cocuk agzi yapiyor.

Kardesiniz de ayrica bir kazma afedersiniz boyle yazdigim icin. tesekkur edecegine abuk subuk konussmus cok biliyorsa kendi yapsin???

Bazen boyle oluyor insanin etrafindaki herkes garip kafalarda oluyor insanin bagirarak daglara kacasi geliyor ne yaparsiniz .... insanlarin cogu kazma zaten sizin cevrenize mahsus degil oyle hassas yardimci destek koca falan filmlerde oluyor zaten cok da takilmayin derim

Herkese sağlikli günler,
Ben almanya da korona virüs sayisinin 4000 cikmiş eyaletinde bir eczanede çalişiyorum.
Eve yorgun argin geliyorum hiç birsey yapacak durumda değilim,eşim olacak öküz benimle alay geciyor.
"Nolmuş sanki birtek senmi çalişiyorsun.
Kek ve kahve muhabbet zamanina sayin.
Işte dinamik fit olursun "diyor.
Evde cocuklar var yoksa ne yemek ne temizlik nede alişveriş yapacağim.

Birde kardeşlerim hiç aramiyor sormuyor ,ben de aramadim .
Oysaki bir hafta önce kiz kardeşim biraz rahatsizdi ben aradim sordum .
Korona virüs başinda çalişiyorum sayilir,
Insan merak etmezmi ??
"Napiyorsunuz nasil gidiyor ,iyimisiniz"diye.
Belki onlarda benden bekliyordur fakat bazisi şimdi ya evden yada çalişmiyor.
Yaşli annem babam var ,bir salaklik ettim ve gecen cumartesi annemi evlerinin ihtiyaclarini almaya götürdüm .
Iki gün sonra atar şeklinde mesaj geldi .
Annemi niye götürüyormuşsum ,bilmiyormuşsum yaşlilar riskli olduğunu ,bir zahmet gitmesinler.
Neyse alttan aldim ,öyle gelişti gittik geldik dedim .bir yildir ben yapiyorum alişverişlerini ,
Okadar ince düşüncülilerse gelsinlerde birde kendileri yapsinlar .
Yaparim ederim birde nasil yaptiğima konuşurlar

Hepsine okadar soğudum ki ,nasil devam edecek bilmiyorum .
Önceliğiniz kendiniz çocuklarınız ve yakinizdakileriniz olsun umursamayin sizi umursamayanlari. Allah yardımcınız olsun. Birilerinin sizi merak etmesi çok da önemli değil. Eve girip çıkarken çok dikkatli olun. Tedbir sizden takdir Allah'tan. Biz Turkiye' dekiler de çok güvende değiliz. Dışarı ciknamaya çalışıyoruz evde haberleri dinlemek de endişemizi artırıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun kardeşim. Ailenizle ilgilenin canınızı sıkmayın. :dua:

Şundan sordum “people pleaser” insanlara hiç bir zaman çevresi değer vermez, kendinizi çekmeniz ve dile getirmeniz gerek. Tepki verip arkasında durmanız gerekir, yoksa en ufak bir durumda yine beni sevsin, kırılmasın moduna girdiğinizde durum devam eder. Siz tepki verip sadece anne- babanıza elinizden geleni yapın ama kardeşinizin de sorumluluk almasını, nasılsa ablam yapar moduna girmesine izin vermeyin. Hatta arayın bana böyle söyledin, çok ayıptı, annemlerle senin de ilgilenmen gerekti, sen ilgilensen ben onları riske atmak zorunda kalmazdım demeniz gerekiyor. Ailenize de söyleyin keşke hastalık riski olmasaydı, bana böyle söyledi ama sizinle ilgilenmesi gerekirdi diye. Sizin arkanızdan annenize sizi şikayet edebilir. Aynı şekilde eşinize de öyle...

Bende biraz sizin gibiydim
Kimseye laf söyleyemez dönüp dolaşır kendimi suçlardım
Daha şimdi şimdi yapmamaya başladım

Siz cevap vermedikçe etrafınızdaki insanlar daha bir azgınlaşıyor
Yaşadım gördüm

Bir daha eşiniz öyle konuştuğunda cevabını verin
Acayip sinir oldum
Bin kere çocuklar olsun siz yemeği bir iki gün yapmayın aç kalsın o adam
Evde bütün gün oturuyor r yemek yapmıyor birde gelince laf mı söylüyor

Kardeşinede madem öyle sen alsaydın bir şeyler yaşlı insanlar evde aç mı oturacaktı diyemediniz mi

Korkmuyorum ,benim korkum sadece başkasina bulaştirma ihtimali .
Ellerimi sik yikiyorum desenfete ediyorum .

Birde herkese tavsiye: günde 20mg cinko,50mikrogrm selen ,vit d ve 1g vit c.
Bomba gibi bağişiklik sistemi
Emzirme döneminde bagisiklik guclendirici ne kullanabilirim?

Back
X