En yakin arkadasimin,kardesim dediğim insanin bana yaptıkları...

Bence seni seviyor ama içinde bastıramadığı bir kıskançlık var o yüzden de dengesiz davranıyor..
Bu kıskançlığı bende düşünmedim değil ama benden daha fazla şeylere sahip aslında.huzuruda yerinde çocukları da var (benimki daha yolda) evinide aldi(benimki kira) aman ne bileyim işte kıskanması için sebep yokki 🤷‍♀️

Ya işte, bu yüzden arkadaşlığını her önüne gelen hak etmiyor, kendini korumak görevi de sana düşüyor.

Ben arkadaşlıklarımda artık "Ben olsam ne yapardım" diye bile düşünmeyecek otomatikliğe geldim (Düşün ki bu otomatiklik için lezzetiyle beni benden alan, dadına doyamadığım kazıklardan ne kadar yedim :KK70:) biri ile arkadaşlığa mi girdim, bazen hareket değil, bir olayı anlatışı, bakışı bile yetiyor gerçek arkadaşlığımı görmeye layık biri olmadığını anlamaya. Ha o zaman da işte ya yol ya mesafe ya geçiştirmece...

Bu dediğim de şöyle anlaşılmasın, biz arkadaşlık anlayışı en mükemmel insanlarız hiç hatamız olmuyor, hayır, demek istediğim bu insanların, arkadaşlık anlayışı daha hassas insanları görünce suistimal edebilir hale geliyor olması, böylesine bir bozukluk.

İşte kendini de arkadaşına göre ayarlayacaksın, bazen tek kalemde silip atacak hali göreceksin vs vs... İşte insan ilişkileri yani edebiyat parçalamanın da bir manası yoktu aslında bu kadar ama şöyle tüüüm arkadaşlık serüvenlerimin üzerinden bi geçiverdiğim için konunla beraber, kendimi tutasım gelmedi, saldım yazdım :KK70:
Sende coook çekmişsin arkadaşlarından anlaşılan.benim bu arkadaştan da öte olduğu için kıyamadım kıyamıyorum ama o benim orakla biçip geçiyor sanki umursamıyor gibi

Benim babam kanser ve akciğer ameliyatı olmuştu. En az 2 ay hastanede yattık. Benim en yakın arkadaşım geçmiş olsuna gelmediği gibi bir de babamı hastanede bırakıp düğününe yani 1000km uzaktaki Orduya gitmedim diye bana soğuk davranmaya başladı. Ben hiç kızmadım ona. Düğün telaşı var dedim. Ama o baya kızmış belli ki. Sürekli saçma sapan davranıp duruyordu. Artık sinirlerim gerildi bi kavga ettim sonra da hooop bir çektim kendimi. Şimdi sahte sahte arkadaşlarıyla mutluluk pozları vermeye çalışıyor fakat pişmanlığı o kadar belli ki... Asla da eskisi gibi olmayacağım.

İnsanlar çok bencil.

Ayrıca gelip dertlerini de söylemiyorlar. Gelip bana söylese düğünüme gelmedin dese neler neler diycem ama demiyor. Seninki de saçma sapan bir şeye alınmıştır büyük ihtimalle. Börekten olduğunu sanmıyorum. Yada böreği ben yaptım dedi ama başkasına yaptırdı :KK70:İsteme bir daha diye uzak duruyor:KK70:

Gerçekten çok saçma... Gerçek arkadaş olsalardı alırlar karşılarına bi hatamız varsa bile düzgün düzgün açıklarlardı.
Ahh o düğüne gelmeme olayları başlı başına bir kaos zaten.benim unvden ev arkadaşım evlendiğinde koştura koştura gittim altınımı taktım o benimkine gelemedi ama ben küsmedim nasip işidir bu dedim.olgunluk şart her ilişkide bence

Sizi çok iyi anlıyorum , kuzenim hamileyken son aylarında evine temizliğe gittim 15 de bir Kasım’a para vermesin bebeğin bir ihtiyacını alsın diye . Her gidişimde elim kolum dolu ( meyve börek kuruyemiş ) ile gittim. Evinde Ekim’in değmediği yer kalmadı baza içlerinden dolaplara vs her yeri temizledim düzenledim hamileyken. Doğumdan sonra 4-5 kere gittim yemek yaptım, misafirlerine hizmet ettim. O da sen hamile olunca ben de sna yapıcam diyip duruyordu. Sonra ben hamileyken bir kere bile gelmedi temizliği eli kolu dolu gelmeyi geçtim görmeye bile gelmesi. Hamileliğimin son 2 ayı yatarak geçirecek dışındaki kalkmam yasaktı eşim işte ben evde tavan izliyorum. Bir gün aradım be olur gel çok canım sokulıyor bir de hastahane çantası için herşeyi aldım ama çantaya yerleştiremedim sen yardım eder misin dedim . Arkadaşlarla piknikteyiz gelemer ne var çok basit bir şey dedi. Yani benim ona yaptığımın binde birini bile yapmadı bana , Allah’a havale ettim gün olur devran söner dedim . Siz de öyle yapın allah görsün diyin boşverin
Ne acı... Işte böyle oldumu üzülüyor insan.karsilikmi bekliyorsun yaptıkların için oluyor.evet karşılık bekleniyor kim karşılık beklemeden birşey yapar ki.Rabbimize ibadet ederken bile bizi affetmesi için dualarımızın kabulü için cennetine alması için dualar ediyoruz bu bile bir karşılık değil mi.

Bu kıskançlığı bende düşünmedim değil ama benden daha fazla şeylere sahip aslında.huzuruda yerinde çocukları da var (benimki daha yolda) evinide aldi(benimki kira) aman ne bileyim işte kıskanması için sebep yokki 🤷‍♀️
Olabilir ama işte karekteri bu
Bazı insanlar böyle kendi hayatları düzgün giderken bir başkasınınki kötü gitsin ister
Garip bende anlamam
Benimde vardu böyle bir arkadasım
Evli mutlu çocuğu var ne zaman bir erkek arkadasım olsa negatif konuşur sürekli eleştirir falan canımı sıkardı.
Baktığın zaman onun hayatı daha düzgün ama işte
Çevresindekilerin mutlu olmasını istemezdi.giydiğim kıyafete aldığım kiloya ne bilim herseye karışırdı ya ben kestim arkadaslığımı ki taaa ilkokuldan beri birlikteydik düşün ..,

Olabilir ama işte karekteri bu
Bazı insanlar böyle kendi hayatları düzgün giderken bir başkasınınki kötü gitsin ister
Garip bende anlamam
Benimde vardu böyle bir arkadasım
Evli mutlu çocuğu var ne zaman bir erkek arkadasım olsa negatif konuşur sürekli eleştirir falan canımı sıkardı.
Baktığın zaman onun hayatı daha düzgün ama işte
Çevresindekilerin mutlu olmasını istemezdi.giydiğim kıyafete aldığım kiloya ne bilim herseye karışırdı ya ben kestim arkadaslığımı ki taaa ilkokuldan beri birlikteydik düşün ..,
Bizde öyle ilkokuldan beridir beraberdik beraber büyüdük ama iste bir yerde ipler kopuyor demekki

yıllar herkese aynı olgunluğu katmıyor malesef ki
siz hamile olduğunuz için de briaz hassassınız
bundan sonrası için de çok da beklentiye girmeseniz iyi olur
ararsa o arasın siz bişey yapmayın

merak etmeyin o darbe atanlarin hepsi, ektigini biciyor vakti geldiginde. ki bicsinler de. haksizsam, bende biceyim.
is isten gecmis oluyor ama hatalarini anladiklarinda. allah iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi ❤ hic biri oksijen degil onlarsiz da yasaniyor.

Evet mutlaka hak yerini buluyor benim de bir çok arkadaşım evlenince değişti kıskandığımı düşünmek çok hoşlarına gitti ben hala bekarım onlar ardarda boşanmaya başladı çocukları var üstelik geçen hafta bi tanesi görüşelim dertleşelim diye aradı planım var sonra bakarız dedim ha intikam mı kesinlikle değil benim hep planım vardır çünkü bekarım özgürüm şuan hepsinin anladığı şey de bu zaten asla evlenmek istemediğim :) ben hiç söylenenleri umursamadım gldüm geçtim hayatıma baktım onlar zamanla hatalarını anladılar ki bu da umrumda değil kısaca bu hayatta en çok kendinizi sevin ama sizlerin çocukları var tabi ki öncelik onları çok sevin diğer insanları kafaya takmaya değmez :)

Evet mutlaka hak yerini buluyor benim de bir çok arkadaşım evlenince değişti kıskandığımı düşünmek çok hoşlarına gitti ben hala bekarım onlar ardarda boşanmaya başladı çocukları var üstelik geçen hafta bi tanesi görüşelim dertleşelim diye aradı planım var sonra bakarız dedim ha intikam mı kesinlikle değil benim hep planım vardır çünkü bekarım özgürüm şuan hepsinin anladığı şey de bu zaten asla evlenmek istemediğim :) ben hiç söylenenleri umursamadım gldüm geçtim hayatıma baktım onlar zamanla hatalarını anladılar ki bu da umrumda değil kısaca bu hayatta en çok kendinizi sevin ama sizlerin çocukları var tabi ki öncelik onları çok sevin diğer insanları kafaya takmaya değmez :)
Kesinlikle değmezmiş... 3 ay geçti hala aramadı cavırın gızı😁 ama artık tın yani hatta heryerden silesim,tamamen hayatimdan cikarasim var.nedir bu küslük anlamış değilim.lafim yok sözüm yok...Neyse inceldi demekki kopması lazım.insaALLAH seninde en güzelinden bir evliliğin en şirininden bir beben olur

Kesinlikle değmezmiş... 3 ay geçti hala aramadı cavırın gızı😁 ama artık tın yani hatta heryerden silesim,tamamen hayatimdan cikarasim var.nedir bu küslük anlamış değilim.lafim yok sözüm yok...Neyse inceldi demekki kopması lazım.insaALLAH seninde en güzelinden bir evliliğin en şirininden bir beben olur
Ya evlenmek beni aşırı korkutuyor ama bebişim olsun da çok istiorum evlenmeden yapabilsem keşke ama tabi annem beni keser :(

Ya evlenmek beni aşırı korkutuyor ama bebişim olsun da çok istiorum evlenmeden yapabilsem keşke ama tabi annem beni keser :KK43:
Korkutmasın Allah iyi insanlarla karsilastirsin.isteklerin neyse dualarında onu açık açık dile getir sadece hayırlısını dileme mesela.evlilik çok güzel birşey anlasabildigin birini bulunca heleki sevdiğinden bir bebek tadından yenmez.Allah bahtını açık etsin kardeşim

Korkutmasın Allah iyi insanlarla karsilastirsin.isteklerin neyse dualarında onu açık açık dile getir sadece hayırlısını dileme mesela.evlilik çok güzel birşey anlasabildigin birini bulunca heleki sevdiğinden bir bebek tadından yenmez.Allah bahtını açık etsin kardeşim
Amin çok sağol inşallah dediğin gibi olur :)

Sizi öyle iyi anlıyorum ki...Benim de kardeş gibi sevdiğim bir dostum vardı. Her konuda destek olduğum. Üniversiteyi kazanması için şehirdışında okurken test kitapları notlar yollardım, en zor zamanında ben yanındaydım, her mutluluğunda ben de vardım.
Sonra evlendim. Farklı şehirlerde yaşadık bir süre. Arardım sorardım o aramazdı. Önce üstünde durmadım. Kardeşiz ya hani işi vardır sırası olmaz o müsait olunca da o arar dedim. Sonra aynı şehire geri döndük ikimizde, ben hamileydim. Ne aradı ne sordu. Ben aradım ona da bahaneler buldu. Doğurdum hayırlı olsuna geldi ne bir hediye ne bir sıcaklık öyle laf olsun diye. Dolmuşum artık biraz sitem ettim. Bu sefer lafı çevirip bana döndürdü. Sekiz aylık hamile halimle ev taşırken ben onu aramamışım asıl. Her geldiğimde aradım bahane buldun öncesinde neden arayayım ki dedim ben de çalışıyordum neticede dedi.
Velhasıl bir şey söylemeden mesafe koymak en güzeliymiş. Siz şimdi ne deseniz o kendini haklı gösterecek şeyler söyleyip çanınızı sıkacak. Arkaşlıklari bir taraf bitirmek isteyinve böylr Sudan bahaneler arıyorlar ve sen açıkça kırgınlığını söyleyince saçma sapan eski ne varsa önünüzd yığıyorlar. Canınızı sıkacak şeyler işitmeyin boşuna.
Aramayın sormayın. Bırakın ne hali varsa görsün.
Zaten anlar değerinizi ileride. Şimfi o arkadaşım evlendi gitti başka şehire. Benim gibi yalnız kaldı zırt pırt arıyor. Ben yüz vermiyorum şimdi de. Biraz da o yaşasın. Daha yalnız doğum ve lohusalık da yaşayacak belki o zaman anlar bana yaptığını

Sizi öyle iyi anlıyorum ki...Benim de kardeş gibi sevdiğim bir dostum vardı. Her konuda destek olduğum. Üniversiteyi kazanması için şehirdışında okurken test kitapları notlar yollardım, en zor zamanında ben yanındaydım, her mutluluğunda ben de vardım.
Sonra evlendim. Farklı şehirlerde yaşadık bir süre. Arardım sorardım o aramazdı. Önce üstünde durmadım. Kardeşiz ya hani işi vardır sırası olmaz o müsait olunca da o arar dedim. Sonra aynı şehire geri döndük ikimizde, ben hamileydim. Ne aradı ne sordu. Ben aradım ona da bahaneler buldu. Doğurdum hayırlı olsuna geldi ne bir hediye ne bir sıcaklık öyle laf olsun diye. Dolmuşum artık biraz sitem ettim. Bu sefer lafı çevirip bana döndürdü. Sekiz aylık hamile halimle ev taşırken ben onu aramamışım asıl. Her geldiğimde aradım bahane buldun öncesinde neden arayayım ki dedim ben de çalışıyordum neticede dedi.
Velhasıl bir şey söylemeden mesafe koymak en güzeliymiş. Siz şimdi ne deseniz o kendini haklı gösterecek şeyler söyleyip çanınızı sıkacak. Arkaşlıklari bir taraf bitirmek isteyinve böylr Sudan bahaneler arıyorlar ve sen açıkça kırgınlığını söyleyince saçma sapan eski ne varsa önünüzd yığıyorlar. Canınızı sıkacak şeyler işitmeyin boşuna.
Aramayın sormayın. Bırakın ne hali varsa görsün.
Zaten anlar değerinizi ileride. Şimfi o arkadaşım evlendi gitti başka şehire. Benim gibi yalnız kaldı zırt pırt arıyor. Ben yüz vermiyorum şimdi de. Biraz da o yaşasın. Daha yalnız doğum ve lohusalık da yaşayacak belki o zaman anlar bana yaptığını
Bende hemen hemen aynısını yaşadım sizinle.onunla aynı ünvye gitmek için tercihlerimi bile degistirdim aynı şehirleri yazdım bölüm farklı olsada şehir aynı olsun en azından beraber kalırız diye.nitekim olmadı kader bizi epey uzak şehirlere attı sonradan aynı şehirde buluştuk o benden önce evlendi ben bekardım.ama nisan düğün doğumları evinin temizliği hastane halleri ve canının istediği herşeyleri yapıp getirme çocuklarının bakımı ohoo herseyinde yanındaydım ama o benim en mutlu en ihtiyaç duyduğum zamanımda yanimdan uzaklaşmayı seçti.dedigin gibi olacak o kendince haklı sebepler bulup üste çıkmaya çalışacak en iyisi sessiz sedasız açıklamasız heryerden silip engelleyip aradığında açmayıp yoluma devam etmek galiba.cunku 3 ayı geçti aramadi ve o benim karnımın büyüdüğü dönemi bile gormedi..cok kırgınım çok...

Bende hemen hemen aynısını yaşadım sizinle.onunla aynı ünvye gitmek için tercihlerimi bile degistirdim aynı şehirleri yazdım bölüm farklı olsada şehir aynı olsun en azından beraber kalırız diye.nitekim olmadı kader bizi epey uzak şehirlere attı sonradan aynı şehirde buluştuk o benden önce evlendi ben bekardım.ama nisan düğün doğumları evinin temizliği hastane halleri ve canının istediği herşeyleri yapıp getirme çocuklarının bakımı ohoo herseyinde yanındaydım ama o benim en mutlu en ihtiyaç duyduğum zamanımda yanimdan uzaklaşmayı seçti.dedigin gibi olacak o kendince haklı sebepler bulup üste çıkmaya çalışacak en iyisi sessiz sedasız açıklamasız heryerden silip engelleyip aradığında açmayıp yoluma devam etmek galiba.cunku 3 ayı geçti aramadi ve o benim karnımın büyüdüğü dönemi bile gormedi..cok kırgınım çok...

Ben de hala çok kırgınım.
Ama hak etmemiş yaptıklarımın hiç birini.
Gün gelecek anlayacak ama...
Ben de tek çocuğum sizin gibi, belki de ondan bu kadar bağlanıyoruz. Ama değmiyor üzülmeyin hiç. Aileni evladınız eşiniz hayatta ve yanınızda şükür

Back
X