- 13 Temmuz 2010
- 431
- 0
- 116
- Konu Sahibi turkmengelini
-
kocan ve kayınvaliden problemli evet ama takip ettiğim kadarıyla sen de en az onlar kadar problemlisin. geçmişte yaşadığın travmalar da olmuştu yanlış hatırlamıyorsam, doğum sonrası yaşadıkların kayınvaliden eşin derken tetiklenmiş olabilir hastalığın. davranışların hiç ama hiç sağlıklı değil. oğluna inanılmaz düşkünsün, kimseye elletmek bile istemiyorsun, koruma içgüdüsü yerini saplantıya bırakmış durumda anladığım kadarıyla. umarım atanırsın da hem o ortamdan ayrılır hem de başka şeylerle meşgul olup bu psikolojiden rahatlıkla sıyrılırsın. psikiyatrik tedavin yarım kalmıştı sanırım evlenince, emziriyorumu falan bi yana bırakıp bir doktora git. şu an kendine eziyet ediyorsun resmen. çocuğun da bundan etkilenir bu gidişle onun hayatını da alt üst edersin.
bir an önce gitmek istiyorum.. eşime gelince söyleyeceğim. seminerden izin alsın, yarın öbürgün götürsün bizi.. istanbula ailemin yanına gidecektim, seminer yüzünden erteliyorduk. sabrım kalmadı
kız insanlık ettim. evin büyüğü ya lisanı münasiple hepsini uyarsın dedim. kaynanam daha beter çıktı.. zaten dedim ya çocuğun anası da değişik bi tip.. ağlar küser gider hemen.
ben de istemem. konuya değil arkadaşın yazdıklarına bir bakın objektif olarak. psikolojik sağlığını yitirmek üzere sen haklısın o haklıdan önce arkadaşın kendini kontrol altına alması gerekiyor. bu gidişle yiyip bitirecek kendini oğluna da zarar verir bu hali. kendi biraz toparlanıp sağlıklı düşünüp hareket etmeye başlasa sonra kayınvaldiesiyle eşiyle olan sorunlarına çareyi kendi de bulur zaten.
ben eşinin bir konuda haklı olduğunu düşünüyorum tek hayatı varı yoğu oğlu olmuş, ailesi uzakta, yapacak bir işi, konuşacak bir dostu yok bu durum da onu başka başka konulara yönlenmesine neden olmuş.
dediğim gibi bir an önce kendini toparlaması lazım inşallah da atanır uzaklaşır o ortamdan.
yok canım. aynı köyün içindeyiz. kocam kendi köyünün öğretmeni.aile apartmanında mı oturuyorsunuz cnm:26:
yaşadıkların kolay değil köy hayatı,alışma süresi,arkadaş yok,kayınvalide faktörü ve anlayışsız denge kuramayan bi koca
ben senin tam olarak kocanla konuşamadığı düşünüyorum yani bu olay hakkında sadece bi cümle konuşmak
çözüm üretmek için konuşmak değil ki eşin senin sorunları geçiştiriyor
sanırım ya korkudan yada sevgiden yelkenleri suya indiriyorsun ve yine kayınvalideye sarıyorsun
git annenin yanına bi kafanı topla sakinleş
bu hayatı böyle devam ettirmek istiyor musun düşün
hadi şimdi çoçuğun küçük büyüğünce okula gidince ne olacak
şair çocuk yetiştiren birisinin böyle pasif kalmasına aklım almıyor
daha kendisi doğruyu yanlışı göremiyor
kimse sana bırak çocuğun hasta olsun bütün çocuklar sende kalsın sen bak demiyor
ama sorunun çözümü sürekli kayınvalideye telefon açıp kapışıp sinirlenmek değil
Canım bir laf vardır; "sarılan çadırını öte tarafa kursun" derler. Ben senin yerinde olsam hiç takmam kim darılırsa darılsın. Hiçbirşey bebeğinden önemli degil. Ayrıca bunu karsı tarafın düşünmesi gerekiyor zaten, düşünemiyorsa da bırak darılsın, kırılsın...
Ben maalesef eleştirdiğiniz insanlarla sizin aranızda fark göremiyorum.
Siz bir öğretmensiniz.
Burada sürekli kayınvalide-elti vs.konusu açtığınızı görünce üzülüyorum.
Aynı meslekten,aynı bölümdeniz,seneye mezun olacak olsam da...
Bu hayatı siz seçmişsiniz.
Sürekli şikayet modunda olmayı ben bir eğitimciye yakıştıramadım.
haklısın..şu halime bak... ben 2009 mezunuyum. maalesef atanamadım. ücretli çalıştığım 1 sene dışında hep evdeydim..işte konularım da darala darala kaynana-koca-elti üçgenine sığdı...
çabalıyorum, kıyıya yaklaştım, umarım batmadan sahile varabilirim.
inan kendimi tanıyamıyorum..ben bu insanları yeni tanımadım ki... inan doğuma kadar hiç bir derdim yoktu. ama maalesef lohusa sendromu mu dersin, travmatik doğum hikayemin etkisi mi..toparlanamdım.
durduğu yerde vıdı vıdı şikayet eden ama çözüm için bir adım atmayan bomboş bir insan oldum...
mutlaka ilk yılda atanmaya bak, atanamazsan da meslekten sakın uzaklaşma bir şekilde özelde, ücretli çalış derim..
Daha önceki konuya da yazmıştım yine aynı şeyleri söyleyecegim.
Sizin en önemli sorununuz eşiniz.
Çocuga bakmayı bilmiyorsun ne demek?
Gelsin kendisi baksın madem.
Baba olmak sadece kelimede kalmamalı.
Bir iki oyun oynayıp kenara çekilmek baba olmak degildir.
Oglum çok hasta olan bir bebekti seni bu anlamda çok iyi anlıyorum.
Özellikle de insanların yine mi hasta ettiniz çocugu demesine ifrit olurdum ve her defasında evet biz hasta ettik,
Bilerek bakteri yuvasına soktuk ki sırf hasta olsun diye derdim.
Garip garip yüzüme bakarlardı.
Yalnız eşinle konuşsan dahi hep görmezden gelecek ve bu tavrı hiç degişmeyecek.
O nedenle ben sana diyorum ki ne eşini ne de bir başkasını takma.
Söyleyecegini direkt muhattap olan kişiye söyle.
İster kırılsın, ister darılsın.
Çünkü sizi böyle görmek beni çok üzüyor.:2:
Keşke size bu hayatı yaşatmalarına izin vermeseydiniz.:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?