Beni neden yarattın Allah'ım

masum_kiz

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
131
13
643
Konya
Bu hayattaki en berbat şey insanın kendine güvenmemesi.İşte bu yüzden kendimden nefret ediyorum artık.Yahu bir insan neden kendine hiç güvenmez,mücadele etmek içinden gelmez.Kurbanlık koyun gibi, yavaş yavaş sonuna yaklaşır ama hiç çabalamaz.Aynı benim gibi.Neden hiçbir yaptığını beğenmez,mutlaka kendinden iyilerin hep var olduğunu düşünür?
Bıktım artık kendimden daha nelerimden nelerimden

canm neden böyle yazdın bi aksilik mi yaşadın onun yansımalarımı bu yoksa genel olarakmı söylüyorsun bide biraz daha açık olursan daha iyi olur canm

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için sağolun.
Öncelikle kendine güven problemi var bende ve bu yüzden hiçbir yaptığım işte başarılı olamıyorum.Örnek verecek olursam okul hayatım.Orta halli bir öğrenciyim bu sene lise son sınıftayım.Sene itibari ile derslerim iyi ancak 4 yılı baz alırsak durumum hiç iç açıcı değil.Denemelerde istediğim netleri yapamamak o kadar moralimi bozuyorki anlatamam.Şunun şurasında sınava ne kalmış ne yapsam boş diye düşünüyorum ki bu son 2 yıldır böyle.Siz düşünün yani ne kadar karamsar olduğumu.Çalışmam gerek bunu biliyorum çalışıyorumda ama kendimi hiç yeterli görmüyorum mesela günde 3 saat çalışmak benim için yetersizmiş gibi geliyor.Daha fazlasıda elimden gelmiyor,yoğunluğa dayanamıyorum artık.Yatıp gece kalkı çalışayım diyorum onuda beceremiyorum.Şimdi böyle yazınca inek bir öğrenci sanmayın sakın beni.Keşke daha fazlasını yapabilsem,keşke zamanımı daha verimli kullanabilsem.Of bunaldım artık.

canm şunun şurasında sınava ne kalmış deme daha çok var ayrıca denemelerde yaptığın netler tabiki önemli ama gerçek sınav inan bambaşka oluyor. ben de lise dönemimde dersane denemeerim pek iç açıcı değildi ama yapabilirim dedim ve ilk senemde ünvyi kazandım. yani olmıycak diye birşey yok günde 3 saat çalışmak yeterli bence sanırım çevrende çok çalışan denemeleri iyi olan tipler var ama herkesin çalışma stratejisi aynı değildir tatlım o çok çalışan insanlar sınavda başarısız olabilirler. ünversiteyi de gözünde bukadar büyütme bence üniversitye giriyorsun bişekilde ama peki ya sonrası????

Evet haklısın.Hep denemelerde iyi net yapanları görüyor gözüm yani hiç benden aşağılardakileri görmüyor.Onlar gibi olmak istiyorum.İstediğim bölümü kazanmak istiyorum ama imkansızmış gibi geliyor.En azından 100 puan yükseltmemm lazım nasıl becerebilirim bunu değil mi ama?Olmazsa 2. sene diyorum ama 2. senede de iyi olacağım ne malum.Çalışan insanlara çok özeniyorum.Tabi bende çalışmıyor değilim ama onlar daha bir hararetle çalışıyor.sabırlarından azimlerinden dolayı onları tebrik etmek geliyor içimden nasıl beceriyorlar diye.

Yeteneğim olan alanlar kısıtlı ve bende ne yazıkki çalışma düzenimi son 2 sene oturtabildim ve önceki 2 seneyide hep gözümde büyüttüm.Mesela mat-1 konularına nasılsa yapamam diye denemelerde bakmıyordum ki nasılsa kötü olur diye geçen sene sadece 3 defa denemeye girdim.Daha ne olacağı belli bile değilken böyle peşin hüküm veriyorum.Diyetisyenlik istiyorum ama hayalmış gibi geliyor

bak senden aşağıda olanlar da varmış canm. ille de istediğin bölüm istiyorsan bu sene olmazsa seneye olur canm okul bitince daha rahat edersin hemen olmayınca umutsuzluğa kapılma. ben de zamanında almanca öğrt. olsa giderim diyordum ama ingilizce öğretmenliğini kazandım:)mezun oldum ama şimdi de kpss sorunu sınavlar hiç bitmiyor canm ama umutlu ol ve kendine güven eminim çokta kötü bi durumda değilsindir...

Son düzenleme:
Kötü değilim ama iyide değilim.Evet umutlu olmak lazım zaten öyle olsaydım bende o hiç durmayan sürekli çabalayan insanlardan olurdum.Allah başka dert vermez inşallah.Ama evde bile iki kardeş arasında çalışma durumumuza göre değerlendiriliyoruz ve ben bu durumdan dolayı iyice kötü oluyorum.Hep yapıyorlar diyemem ama arada söyleyince öyle evdekiler çok üzülüyorum.Ders çalışma isteğim olsa bile kaçıyor.

seni anlıyorum, ben de o yollardan geçtim. ama bil ki her şey sende bitiyor...

Günde 3saat gayet yeterli canım benim.
Verimli çalış, anlayarak çalış, ders çalıştıktan sonra kendini test et. Daha bi kendine güvenin gelir.
Karamsarlık dünyadaki en kötü şey bana kalırsa. :)
Nil Gün adlı bir yazar var, onun kitaplarını oku bence. Kendine güvenmek için sana yardımcı olacaktır.
Bir psikoloğa da gidebilirsin ama ben bunun senin halledemeyeceğin birşey olduğunu düşünmüyorum.
Kendin için yapabileceğin o kadar çok şey var ki.
Örneğin: Kendin için ders çalışıyorsun. Bunun sonucunda, kendin için iyi birşey yaptığını biliyorsun. Ve mutlu oluyorsun bu nedenden dolayı.
Yapmadıklarından mutsuz olmayı bırakıp, yaptıklarından mutlu olmaya bakarsan, herşey pozitif yönde gelişir.
Herşey sende başlayıp sende bitiyor sonuçta.
Ayrıca,, şu "ben böyle kötüyüm, şöyle kötüyüm" diye düşünmekten vazgeç. Düşündükçe daha da kötü olursun.
Pozitif düşün, pozitif şeyler yap ve mutlu ol.

Kendini kücük gören insanlar, genelde büyüktür.. Buda sensible'nin atasözü:))
Bana biri senin gibi gelip deseki; "benim kendime güvenimi getirtecek hic bir iyi yönüm yok" - hadi ordan! derim.
Sanada aynisini diyorum:) Her insan kendinin farkina vardiginda, aslinda zannettigi gibi kücük olmadigini görür.
Kendinin farkinda degilsindir belkide, him?

ins butun derdin sadece bu olur.Allah sagligina yakinlarina bisey vermesin.bi bakmissin unv teden mezun bile olmussun ama boyle isyan ederek cok bi yere varamazsin.dua et yardimi verecek bi tek Allah unutma calismakta bir fiili duadir.ne dertler var.bugun ekmek bulamamaktan olenler sogukta donarak olenler gittigin okula gidemeyenler.isyan etmeyip sukredersen eger Allah sukrunu artirip daha da cok basari verir sana.Allah ilmi isteyene zenginligi istedigine verirmis.ilim iste bol bol.ben dersanaye gidemedim iyi kotu bi unv kazandim dort yillik.simdide yurtdisinda mastere basladim.hayat cok cabuk geciyor.

Canım önce şu avatarını değiştirmelisin sinmiş, ezik bir kadın izlenimi var o resimde.. bu da ruh halini yansıtıyo zaten...

Gözüme takıldı :)

tövbe tövbeee.. Allahim beni neden yarattin da ne demek ya
bende bisey var zannettim
sen git aynanin karsisina
bak kendine gülümse ve evet ben cok iyiyim kendime cok güveniyorum ve basaracagim de

tövbe tövbeee.. Allahim beni neden yarattin da ne demek ya
bende bisey var zannettim
sen git aynanin karsisina
bak kendine gülümse ve evet ben cok iyiyim kendime cok güveniyorum ve basaracagim de

bende aynen öyle düşünüyorum günaha girmeyin bari

Ben de lise sondayken çok karamsardım ve ne kadar çalışırsam çalışayım hiçbir zaman istediğim sonucu alamazdım. Niye biliyor musun canım kendime, başarabileceğime inanmadığım ve sadece görev gibi, anlamadan, öfkeyle karışık bir umutsuzlukla yaptığım içindi her şeyi. Kendimi kıymetli görmez ve sürekli hata yaptığımı düşünürdüm. O kadar büyük bir kara delik oluşturdum ki içimde çok büyük bir depresyon geçirdim. Seni çok ama çok iyi anlıyorum ve aynısını yaşadığım için istiyorum ki sen yaşama. Allah herkesi tek yaratmıştır. Sen bu dünyada bir tanesin ve benzerin yok. İnanır mısın hayat şu an kafana taktığın şeyleri bir kaç senede silip süpürecek, neler çıkacak karşına. Kendini iyi hissettirecek şeyler neler olabilir, derinlemesine düşün. Seni çok zorlayan şeyleri bir kağıda yaz, sonra onların karşısına artı ve eksilerini yaz, çok daha rahat karar verebileceksin. Ama varlığını sorgulama canım. Bu dünyada olmanın çok güzel bir anlamı var.

Son düzenleme:
Evet haklısınız arkadaşlar yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler.İsyan etmek günah biliyorum ama insan arada düşünmeden de edemiyor.Şimdi Allah beni hep böyle kötü yönlerimi göreyim diye mi yaratmış diye düşünüyorum bazen.Hep kabuğuma mı çekileyim.Kendini hiçbir zaman yeterli görmeyen bir insan.Eğer okumayacaksam,kimseye bir faydam dokunmayacaksa benim yaratılış amacım nedir diye düşünüyorum.Allah beni böyle pinekleyeyim diye de yaratmamıştır diyorum.Şu özgüvenim yerine gelemedi bir türlü zaten.

martagon çok teşekkürler bu nasıl birşey biliyorsun zaten.İnsan belkide olmadık yere gözünde büyütüp kendini yiyiyor bitiriyor.Herşey olumlu olacak gözüyle bakmak lazım ama beceremiyorum ki.En ufak şeyi çok kafama takıyorum.

Sensible belkide öyledir ama şu anda hayatımın odak noktası dersler olunca ve de benimde durumum istediğim gibi olmayınca mutsuz oluyorum.Aslında eğlenceli,espri yapmayı seven biriyimdir sadece bu döneme mahsus böyle sapıttım galiba.Yaptığım şeylere bazen ben bile inanamıyorum.
Nurten1982 haklısın galiba.Biliyor musun o avatarı 2007 senesinde koymuştum hala aynı avatar demekki o zamamda aynı ruh hali içindeymişim.
Gozdems olumlu düşünmeye hep çabalıyorum inan ama o da kalıcı olmuyor.zaten olumsuzlukları görmenin bana şu ana kada hep zararı oldu ama bu karamsarlıktan vazgeçemedim bir türlü.Ama bu demek değilki herşey kötü olacak.Şu anda bir heves geldi ben o heves kaçmadan gidip çalışayım bari

Yaşayacağın o kadar sınav var ki bu sınavı kafanda büyütüp kendini mutsuz etme, hayatın tadını çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…