Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için sağolun.
Öncelikle kendine güven problemi var bende ve bu yüzden hiçbir yaptığım işte başarılı olamıyorum.Örnek verecek olursam okul hayatım.Orta halli bir öğrenciyim bu sene lise son sınıftayım.Sene itibari ile derslerim iyi ancak 4 yılı baz alırsak durumum hiç iç açıcı değil.Denemelerde istediğim netleri yapamamak o kadar moralimi bozuyorki anlatamam.Şunun şurasında sınava ne kalmış ne yapsam boş diye düşünüyorum ki bu son 2 yıldır böyle.Siz düşünün yani ne kadar karamsar olduğumu.Çalışmam gerek bunu biliyorum çalışıyorumda ama kendimi hiç yeterli görmüyorum mesela günde 3 saat çalışmak benim için yetersizmiş gibi geliyor.Daha fazlasıda elimden gelmiyor,yoğunluğa dayanamıyorum artık.Yatıp gece kalkı çalışayım diyorum onuda beceremiyorum.Şimdi böyle yazınca inek bir öğrenci sanmayın sakın beni.Keşke daha fazlasını yapabilsem,keşke zamanımı daha verimli kullanabilsem.Of bunaldım artık.
canm şunun şurasında sınava ne kalmış deme daha çok var ayrıca denemelerde yaptığın netler tabiki önemli ama gerçek sınav inan bambaşka oluyor. ben de lise dönemimde dersane denemeerim pek iç açıcı değildi ama yapabilirim dedim ve ilk senemde ünvyi kazandım. yani olmıycak diye birşey yok günde 3 saat çalışmak yeterli bence sanırım çevrende çok çalışan denemeleri iyi olan tipler var ama herkesin çalışma stratejisi aynı değildir tatlım o çok çalışan insanlar sınavda başarısız olabilirler. ünversiteyi de gözünde bukadar büyütme bence üniversitye giriyorsun bişekilde ama peki ya sonrası????
bak senden aşağıda olanlar da varmış canm. ille de istediğin bölüm istiyorsan bu sene olmazsa seneye olur canm okul bitince daha rahat edersin hemen olmayınca umutsuzluğa kapılma. ben de zamanında almanca öğrt. olsa giderim diyordum ama ingilizce öğretmenliğini kazandım:)mezun oldum ama şimdi de kpss sorunu sınavlar hiç bitmiyor canm ama umutlu ol ve kendine güven eminim çokta kötü bi durumda değilsindir...Evet haklısın.Hep denemelerde iyi net yapanları görüyor gözüm yani hiç benden aşağılardakileri görmüyor.Onlar gibi olmak istiyorum.İstediğim bölümü kazanmak istiyorum ama imkansızmış gibi geliyor.En azından 100 puan yükseltmemm lazım nasıl becerebilirim bunu değil mi ama?Olmazsa 2. sene diyorum ama 2. senede de iyi olacağım ne malum.Çalışan insanlara çok özeniyorum.Tabi bende çalışmıyor değilim ama onlar daha bir hararetle çalışıyor.sabırlarından azimlerinden dolayı onları tebrik etmek geliyor içimden nasıl beceriyorlar diye.
Yeteneğim olan alanlar kısıtlı ve bende ne yazıkki çalışma düzenimi son 2 sene oturtabildim ve önceki 2 seneyide hep gözümde büyüttüm.Mesela mat-1 konularına nasılsa yapamam diye denemelerde bakmıyordum ki nasılsa kötü olur diye geçen sene sadece 3 defa denemeye girdim.Daha ne olacağı belli bile değilken böyle peşin hüküm veriyorum.Diyetisyenlik istiyorum ama hayalmış gibi geliyor
seni anlıyorum, ben de o yollardan geçtim. ama bil ki her şey sende bitiyor...
tövbe tövbeee.. Allahim beni neden yarattin da ne demek ya
bende bisey var zannettim
sen git aynanin karsisina
bak kendine gülümse ve evet ben cok iyiyim kendime cok güveniyorum ve basaracagim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?