• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni öperse karşılık vermeli miyim?

Spor, tiyatro tamamsa sıra aşka geldi demek... Ama benim bahsettiğim örneklerdeki kızlar ailesinin ve toplumun parmakla gösterdiği öpüşme ikileminde kalmayanlar, "Millet neler yapıyor" diyerek kendi yaptıklarını yüceltmeyenler... Asıl bu yanlış anlaşılmış galiba... Bunun sorumluluğunu taşıyacak, bu fikri kendi başınıza verecek kadar büyüdüyseniz konuyu neden açtınız anlamadım... "Öpüş, yok yok öpüşme" mi diyelim? :37:

Forumda bütün genç kızlar özel, yaşıtlarından olgun, türlü meziyetlere sahip, harika... Fakat bir yandan da eşsiz... "Ben onlar gibi yapmıyorum" iddiasında... Her neyse...

Doğru mazaret söylemiyorsunuz... Bir arkadaştan değilse "öpmeyi kafaya koymuşsunuz" bunu bildirmek, paylaşmak için açmışsınız konuyu... Ha bir de reklam çekimi varmış... Vatana millete hayırlı olsun... :51:

Neyse imalarınızdan hoşlanmasamda ilginize teşekkür ederim :) Zaman ayırmış olmanız da önemliydi sağolun :) Ne isterseniz düşünün benim daha nesnel yargılayabilen kişilerle görüşmem gerek sanırım ayrıca "Öpüş, yok yok öpüşme" mi diyelim? bunu okurken güldüm ben sizden böyle birşey beklemiyorum ki sadece yorumlama istedim aşağılama gibi yorumlar okudum bir daha konu açmam siz rahat olun boşuna vakit kaybıda yaşamazsınız... :/

Neyse imalarınızdan hoşlanmasamda ilginize teşekkür ederim :) Zaman ayırmış olmanız da önemliydi sağolun :) Ne isterseniz düşünün benim daha nesnel yargılayabilen kişilerle görüşmem gerek sanırım ayrıca "Öpüş, yok yok öpüşme" mi diyelim? bunu okurken güldüm ben sizden böyle birşey beklemiyorum ki sadece yorumlama istedim aşağılama gibi yorumlar okudum bir daha konu açmam siz rahat olun boşuna vakit kaybıda yaşamazsınız... :/

dilde pabuç kadar sen öpmekle de kalmazsın.. töbe yarebbbim... ne istiyosan onu yap tatlım..

tatlıcım şimdi benim ilk erkek arkadaşım 18 yaşında oldu böyle üyeleri olan bi sitedesin çoğu annen yaşında..sen bu azarlara şükret bide babandan yiceen dayak var :D:D şaka şaka..

bence herşeyi zaman bırak ulaşılmaz ol..büyü sonra öpermisin tükürür müsün bilemem..öptün diyelim sonra ayrıldın keşke öpmeseydim demelerin başlar.. geriye baktığın belkide pişmanlık duyarak hatırlayacağın birisi oluverir çok sevdiceğin.. bilemezsin.. ama dedim ya sen öpmeyi kafana koymuşsun..

Keşke herkes sizin gibi tatlı bir dille yazsa :) Demek istediğinizi anladım çok teşekkür ederim :) Zaman ayırmış olmanıza ve ilginize çok teşekkürler benim kimseden pek bir azar işiteceğimi sanmam :P Babam'da çocukla tanıştı çok sevdi ona güveniyor ama bn yinede sizi dinleyeceğim ve bekliyeceğim tekrardan çok saolun :)

Bu cevap aslında beni biraz kırdı :/ Ben öyle bi kız diğilim hayatımda kimseye aşık olmadım şu ana kadar kimseyi gerçekten sevemedim bu arada hemcinsimle gayet iyi anlaşıyorum benim hakkımda kötü düşünen biri olduğu an ben ne hata yaptım diye oturup düşünmeye başlıyorum insnaların hakkımdaki düşünlerini bu kadar önemserken asla ama asla o tür sorular sormam aklımdan bile geçmedi şu ana kadar :/ Ben başta aşağılayıcı yorumlar istemediğimi söylemiştim aslında ama ben nesnel bi yargı istiyodum en iyisi benim yaşıma yakın çocukları olmayanlara sormak böyle doğru bir cevap alamicam gibi geliyor bana yinede herkese teşekkürler :/

cnm beni nasıl anladın bilmiyorum ama en son kızacağın yorum benimki olmalıydı çünkü gayet anlayışla bakmtım yaşadıklarına...benim demek istediğim bu yaşlarda evet aşık ol çokta güzel yaşa aşkını ama zamanı gelene kadar bazı özel şeyleri tüketme (kastım öpüşme olayıydı)dediğim gibi çevremde çocukluk aşkı ile evlenen arkadaşlarım var seni çok iyi anlıyorum ...ama buradaki bi çok kişi yaşını küçük gördüğünden sana karşı çıkcaktır dedim...o tür sorular derken ne demişsin bilmiyorum ama benim kasteddiğim bu gün sizce öpüşmleimiyim diye sorduğunda yaşının getirdiği heyecanla ilerde başka yanlışlıklar yapıp(ki kastım sizce 18 yaş evlilik için çokmu küçük????bu gibi soruları buralarda çok duyduk)gibi sorular sormazsın umarım dedim .. kırılma ben hayatımda hiç kimseye hımmmm??demedim dememde herkes hayatını yaşar fikrimizi sordun beyenmediysen sen bilirsin cnm tekrar şifalar diliyorum..

dilde pabuç kadar sen öpmekle de kalmazsın.. töbe yarebbbim... ne istiyosan onu yap tatlım..

Bir an annem konuşuyor sandım haha :D Yok ben sadece konuşurum öğretmenlerim politikayla ilgilenmemi söylüyo ama pek taktığım yok neyse ben yine saçmalamaya başladım :D Herkes üzerinde yanlış bir izlenim yarattığımı düşünüyorum herkes beni yanlış anladı ama neyse tekrar teşekkürler :)

Keşke herkes sizin gibi tatlı bir dille yazsa :) Demek istediğinizi anladım çok teşekkür ederim :) Zaman ayırmış olmanıza ve ilginize çok teşekkürler benim kimseden pek bir azar işiteceğimi sanmam :P Babam'da çocukla tanıştı çok sevdi ona güveniyor ama bn yinede sizi dinleyeceğim ve bekliyeceğim tekrardan çok saolun :)

sana burda herkes yardımcı olmaya çalışıyo sen biraz yargılı bakıyorsun.. ama 13 yaş plan yapılacak bir yaş değil ben 16 yaşında moru severken bigün sonra sarıyı seviyodum.. şimdi ise sarıdan nefret ediyorum.. sana herkes bunu anlatmaya çalışıo..

sana burda herkes yardımcı olmaya çalışıyo sen biraz yargılı bakıyorsun.. ama 13 yaş plan yapılacak bir yaş değil ben 16 yaşında moru severken bigün sonra sarıyı seviyodum.. şimdi ise sarıdan nefret ediyorum.. sana herkes bunu anlatmaya çalışıo..

16 yaşıma geldiğimde aynı konu altına yazacağım sizde geçici olmadığını anlayacaksınız :) Neyse yarın erken kalkmam gerek herkese iyi geceler sağolun :)

cnm beni nasıl anladın bilmiyorum ama en son kızacağın yorum benimki olmalıydı çünkü gayet anlayışla bakmtım yaşadıklarına...benim demek istediğim bu yaşlarda evet aşık ol çokta güzel yaşa aşkını ama zamanı gelene kadar bazı özel şeyleri tüketme (kastım öpüşme olayıydı)dediğim gibi çevremde çocukluk aşkı ile evlenen arkadaşlarım var seni çok iyi anlıyorum ...ama buradaki bi çok kişi yaşını küçük gördüğünden sana karşı çıkcaktır dedim...o tür sorular derken ne demişsin bilmiyorum ama benim kasteddiğim bu gün sizce öpüşmleimiyim diye sorduğunda yaşının getirdiği heyecanla ilerde başka yanlışlıklar yapıp(ki kastım sizce 18 yaş evlilik için çokmu küçük????bu gibi soruları buralarda çok duyduk)gibi sorular sormazsın umarım dedim .. kırılma ben hayatımda hiç kimseye hımmmm??demedim dememde herkes hayatını yaşar fikrimizi sordun beyenmediysen sen bilirsin cnm tekrar şifalar diliyorum..

Sizi yanlış anlamışım üzgünüm anlayışınıza teşekkür ederim o zaman :) Lafımı geri alıyorum kusura bakmayın lütfen :) Eğer evlenmek dersenizde ben eğitimi tamamladıktan ve istediğim iş hayatına ulaştıktan sonra evliliği düşünmeyi planıyorum :) Teşekkürler ilginize :)

Haklısınız ama şimdi bizim neslimiz ilk çıktığı gün el ele tutuşuyo öpüşüyo biz 1 sene bekledik delicesine seviyoruz birbirimizi...

diğer çıktığım kimseye benzemiyo :(

"Bizim neslimiz ilk günden öpüşüyor, biz bir sene bekledik" dediğiniz süre 12- 13 yaş arasına tekabül edince ne cevap beklediğinizi anlamak zor oldu... Geç gerçekleşen idrakım için beni mazur görün... Tüm zorluklara göğüs gerip yıllarca kopmayan gerçek aşıkların simulasyonu, evcilik gibi olmuş... İma yok, gayet açık; komik buldum diğer 13 yaş grubu kızlarından kendinizi farklı bulmanızı...

benim daha nesnel yargılayabilen kişilerle görüşmem gerek sanırım .... bir daha konu açmam siz rahat olun boşuna vakit kaybıda yaşamazsınız... :/

Benim için sorun değil... Kendime yakın yaş gurubu çocuğu olmayanlara sorayım demişsiniz bir yerde, 15 yaş bu tanıma uyuyor, son yardımımız olsun... Onlardan istediklerinizi duyarsınız zaten... :42:

Nesnel değerlendirme istemişsiniz... Mantıken nesnel değerlendirme tarafsız bakan birinden olur; oysa burada ya sizin yaşınızda erkek arkadaşıyla yakınlaşmış yahut da daha ilerisini beklemiş birileri olacak... Üçüncü bir seçenek yok ki nesnel olsun... Uğur Dündar'a mı soralım?...

Neyse... Konu başlığındaki "Bir derdim var, yardımınıza ihtiyacım var" denen konu "öpüşüp öpüşmemesi" değilmiş... "Ben size bunu sormadım ki" diyor... Anlayan yorumlasın da biz de öğrenelim... Ne konuda yardım lazımmış?... :56:

Sizi yanlış anlamışım üzgünüm anlayışınıza teşekkür ederim o zaman :) Lafımı geri alıyorum kusura bakmayın lütfen :) Eğer evlenmek dersenizde ben eğitimi tamamladıktan ve istediğim iş hayatına ulaştıktan sonra evliliği düşünmeyi planıyorum :) Teşekkürler ilginize :)

cnm biz çoook böyle sorular gördük seninki çok masum kalıyor bazılarına göre ..dediğim gibi hayatını yaşa ama herzaman kendi sınırlarını kendin belirle

Son düzenleme:
Öncelikle çok düzgün cümlelerle kendini gerçekten güzel ifade etmişsin tebrik ederim burada okuduğum bir çok konudan daha net ve anlaşılır geldi yazdıkların...Yaşına göre erken olgunlaşmıssın öyle hissettim, hastalığın için de çok geçmiş olsun allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin sana :16:

Fakaaaat fikir danıştığın konu için yaşın çok küçük bence de :26:

Öncelikle çok geçmiş olsun canım..
Ne kadar güzel dile getirmişsin yaşadıkları ne kadar saf temiz duygular bir an kendi çocukluğuma gittim.
Hepimiz aşık olduk o yaşlarda ama siz zamane gençleri bu gibi şeyleri çok çok erken yaşıyorsunuz..
Biraz frene asılmakta fayda var gibi görüyorum..

onüç yaşındaki biri için çokda düzgün bir anlatım tarzı tebrik ederim öncelikle..bende arkadaşlarla hem fikirim yaşın çok küçük daha,aklı başında biri olabilirsin zamane genci olup herbişeyden haberdarda olabilirsin,ama bu yaşnın olgun bir çocuk yaşı olduğunu değiştirmiyor..genç bir bayan almana az kaldı biraz daha sabır..

geçmiş olsun demeyi unuttum Allahım şifalar versin..daha çok güzel bol öpücüklü günler gör inşallah..

Senin yaşında ki her gencin hissedebileceği doğal bir duygu ama bunu frenlemen lazım... bu duyguları elinde tutmak senin elinde...

erkek milleti her zaman daha fazlasını siteme eğilimindedir.. bırak o istemeye devam etsin...:52:

eğer arkadaşlığınız devam ederse onu öpeceğine söz ver... o kadar...

erken bir öpücük verme o zaman sen onun en kıymetlsi olmaya devam edersinn...

belli bi noktaya gelinmedikçe öpmesine bırak karşılık verilmeyi öpmesine izin verilmemeli diye düşünüyorum ayrıca tatlım sen daha 13 yaşındasın bu öpmeler falan senin için çok erken

Son düzenleme:
daha onu gördüğümde dilim tutulup konuşamıyorsam onu nasıl öpücem bilmiyorum ama gerçekten öpmek istiyorum bana istemezsen anlarım seni 1 sene beklemişim bi ömür boyu daha beklerim dedi onu gerçekten öpmek istiyorum ama nasıl bilmiyorum beni öperse karşılık vermelimiyim napmalıyım çok kararsızım lütfen yardım edin :(

"Öpüş, yok yok öpüşme" mi diyelim? bunu okurken güldüm ben sizden böyle birşey beklemiyorum ki :/

Neyse ki başlık değişmiş de yazdığım üzere "öpüşeyim mi öpüşmeyeyim mi"ye bağlanmış mevzu... Demek anlama sorunumuz yokmuş... Bu durumda neye gülmüştün? Hadi böyle bir konu açılır; destek beklenir, hastalık için şifa dilenir de 13 yaşında çocuğun "Biz bizim yaşımızdakiler gibi ilk günden öpüşmedik, çok sabrettik, bir ömür bekler beni, bir yıl bekledi" şeklinde "ablalarına özenmesini" desteklemiyorum, ailesinin de desteklemeyeceğini düşünüyorum ve onlara "Öpmesine karşılık vereyim mi" diye sormadığına, bize sorduğuna göre bunu "açıkça" ifade etmeliyim... Bunun "Beni tanıyanlardansa tanımayanlardan görüş almak istedim" denecek bir konu olduğunu da düşünmüyorum; bu yaşta bir kızım olsa ve nette tanımadığı insanlara "öperse karşılık vereyim mi" diye sorsa, bunu özellikle tanımadıklarına sormayı tercih etse endişelendirdim... Yazdıklarımdan da anlaşılıyordur... :68:

Zaten "Bir şey soracağım ama aşağılamayın" diye konuya girerken yaptığının "yoruma ne denli" açık olduğunun farkındadır insan... Öyle olmasa da fikir soruyordur... Ne o yaşta kızım var ne de ileri yaştayım... "Çok güzel bir kız değilim, beni bu halimle sevdi" diyene kadar; "ben 13 yaşında yüksek başarılar kazanmış bir 7. sınıf öğrencisiyim" dense ne ala... "Akıllı kızsın aferin... Hayatında her şey yolunda... Biraz daha bekle" diyeceğiz... Okulu, kişisel gelişimi de biz hatırlattık zaten... "Bizim yaşımızdakiler ilk günden öpüşüyor, biz bir yıl bekledik" dendiğinde "Aman ne erdemli , ne olgun" diyemiyorum ben... 12 yaşındaki çocuk beklesin bir zahmet... Başka ne olacaktı? :51:

"Nesnel yargı" istiyorum diyeceğine "Beni yüreklendirecek olanlar yazsın, karşı çıkanlar yazmasın" dense yorum yapmadan geçeriz zaten... Kastettikleri bu, kabul görmek istiyorlar, aynı fikirde değilseniz "subjektif" oluyorsunuz... Bizim ne karımız olabilir burada yazdıklarımızdan, sevgililer ayrılsa, barışsa? Ondan sonra da "Konu açıyorum ama yargılanıyorum" Öpüş öpüşme mi diyelim" diye sorunca gülünüyor da ben erkek arkadaşını "1 yıldır bekliyoruz, önceki çıktıklarımdan farklı, ömür boyu beni bekleyeceğini söylüyor" şeklinde tanımlayan 13 yaşındaki kıza gülemiyorum bile... Trajik... :19:

Bir konuda karar verip ne yapmalıyım diye soranları, kararsız kaldığını söyleyip aslında kararını çoktan vermiş olanları, sırf destek görmek için doğru bulmadığımız konularda destek vermemizi bekleyenleri, istediği cevap gelmeyince "Beni yargılamayın, buradan cevap çıkmaz, en iyisi başkalarına sorayım, bir daha da konu açmayacağım hıh" diye küsenleri anlamıyorum... Hele ki bunlar "başkaları ilk günden öpüşürken" 12 yaşından 13 yaşına kadar "tam bir yıl" öpmek için sabredecek, daha 13 yaşında hem kanser tedavisi görmüş hem voleybol, yüzme, atletizmde (atletizm müsabakalarına 11-12 yaşlarında katılmaya başlanır, katılır katılmaz 1. olmuş demek) 1. ve 2.likler kazanmış, tiyatroda gayet başarılı ve reklam çekimlerine katılacak kadar "olgunsa"... :emir_bebek:

Şimdi bu da anlaşılmayıp "kelalaka" cevap gelmesin... Bu yaşta forumu takip ettiğine inandığım, benzer heyecanlar arayan tüm kızlara daha fazla "nutuk çekmek" zorunda kalmayayım... Özet; Arkadaşlara katılıyorum, çok da şefkatli buldum yorumlarını, takdir ettim, inşallah "yerini bulur" iyi niyetleri: Erken... 12 yaşından 13e kadar beklemek bir mucize, yersiz durumları haklı çıkaracak bir "mazeret" değil... Zaten bir Umarım "daha da açık" yazmak zorunda kalmam, ilk mesajım da gayet açıktı ama anlaşılmıyor bazen... :68:

Spor, tiyatro tamamsa sıra aşka geldi demek... Ama benim bahsettiğim örneklerdeki kızlar ailesinin ve toplumun parmakla gösterdiği öpüşme ikileminde kalmayanlar, "Millet neler yapıyor" diyerek kendi yaptıklarını yüceltmeyenler... Asıl bu yanlış anlaşılmış galiba... Bunun sorumluluğunu taşıyacak, bu fikri kendi başınıza verecek kadar büyüdüyseniz konuyu neden açtınız anlamadım... "Öpüş, yok yok öpüşme" mi diyelim? :37:

Forumda bütün genç kızlar özel, yaşıtlarından olgun, türlü meziyetlere sahip, harika... Fakat bir yandan da eşsiz... "Ben onlar gibi yapmıyorum" iddiasında... Her neyse...

Doğru mazaret söylemiyorsunuz... Bir arkadaştan değilse "öpmeyi kafaya koymuşsunuz" bunu bildirmek, paylaşmak için açmışsınız konuyu... Ha bir de reklam çekimi varmış... Vatana millete hayırlı olsun... :51:

Biraz fazla abarmamış mısınız?
Bence daha yaşı çok küçük evet ve masum bi heyecanı var.
Yani öpmek öpülmek ona zaten çok uzak şeyler ki bunu bize sorma gereği duymuş,bir çoğumuz sen öpmekle kalmazsın bilmemne gibi kötü imalarda bulunmuş.
Hem kıza yaşın çok küçük denio,hem de bu şekilde imalarda bulunuluo.
13 yaşındaki bi çocuğa sen öpmekle kalmazsııın aa bilmemne denmez.
Bu onun ilk aşk deneyimi belli ki(yaşadığı şey ne kadar aşk onu da zaman gösterir tabi),ve ne yapacağını bilmio büyüklerine danışma ihtiyacı hissedio.
Zaten sizin dediğiniz gibi bi yapıda olsa bunu bize sormaz bile.
Neyse canım ben kendi düşüncemi söyleyeyim,bi küçük bayan olarak şimdiden her konuda ağırlığını koru,sınırlarını belirle,zaten konuşma tarzından senin yaşıtlarına göre biraz daha olgun olduğunu seziyorum,sen zaten kendini frenleyebilcek yeri geldiğinde durabilcek yapıya sahipsindir eminim.
Umarım anlatabilmişimdir:34:

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun
biz birbirimizi çok seviyoruz çok aşığız bu diğerlerinden farklı demişsin 13 yaşında ne aşkı ne sevgisi sadece sana öyle geliyor.herkes sana yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışmış ama senin hepsine verecek cevabın var kim ne derse desin sen yine kendi bildiğini yapcaksın anlaşılan.inşallah ilerki yaşamını etkilicek seni utandırcak şeyler yapmazsın

Back
X