• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni öperse karşılık vermeli miyim?

Allahım sen benim aklıma mukayyet ol. Bu ne acelecilik anlamadım ki. Önce bir iyileş sağlığına kavuş okulunu bitr ondan sonra erkekleri düşünmeye başla. ben o yaşlarda bırakın öpüşmeyi daha mahallede erkeklerle futbol oynayan biriydim.

Canım benim henüz yaşın çok küçük. Bak burada ablaların sana acele etme diyorsa vardır bir bildikleri. Lütfen sen de yaşının gerektiği gibi davran ve aileni üzecek birşey yapma. Herşeyin bir zamanı vardır. Zamanı gelince yaşandığında daha değerli olur. 18 yaşındayım desen belki sana daha olgun cevap verirdim ki o yaşta bile erken derdim üstelik şimdi 13 yaşındasın bırak gençliği daha çocuk bir yaş.

canım benim ne kadar tatlısın aşık olmuşsun heyecanlısın öpmek istiyosun ama bunun doğru mu yanlış mı olduğuna karar verememişsin

bana göre insanın yaşı kaç olursa olsun kimseye zararı dokunmadığı sürece içinden geldiği gibi yaşamalı öpmek istiyosan öp tatlım öpüşmek dünyanın en mutluluk veren duygularından biri ileri de de öpüştün diye pişmanlık duyacağını sanmıyorum

benimde sevgilim vardı 13 yaşındayken ama biz öpüşmemiştik saf saf bi o beni yanagımdan öpüyodu bi ben onu :))

şimdi düşündümde o zaman dudaktan öpseydim bugün oturup onun için aglarmıydım :)) asla tabi ki ...... :)

Biraz fazla abartmamış mısınız?

Hayır...
:42:

Yani öpmek öpülmek ona zaten çok uzak şeyler ki bunu bize sorma gereği duymuş,bir çoğumuz sen öpmekle kalmazsın bilmemne gibi kötü imalarda bulunmuş.

Bunu onlara sormak lazım ki yoruma açık bir konuda fikrini söylemekte herkes hür...
:24:

Ben de bunu normalleştirenleri, "öp canım ne olacak" diyenleri anlamıyorum mesela... :51:

Konu sahibi daha konuyu anlatmadan "Tanıdıklarımdan ziyade tanımadıklarımdan fikir almak istedim" demiş çünkü arkadaşlarına, anne, babasına "Beni öpmek istiyor, karşılık vermeli miyim" diye sormasının makul olmadığının kendisi de farkında... Bunu sormak, düşünmek bu kızı ahlaksız yapar mı? Hayır... Fakat bunu nette tanımadığı insanlara sormayı tercih ederken olumlu cevapların geleceğini de biliyor, biraz da bunu duymak, cesaretlendirilmek, yanlış bir şey yapmadığının söylenmesini istiyor... Aksi halde neden "Kendini geliştirmeye ağırlık ver dediğimizde" "Benim birinciliklerim var zaten" desin... (7. sınıfta böyle ağır bir tedavi sürecinin ardından erkek arkadaşına karşılık vermeye bu denli takılırsa, 16 yaşında da böyle düşüneceğinden emin olduğunu ısrarla söylerse başarıları da sürecek mi? Evet diyen var mı? 13 yaşındaki kız aşk hayatıyla eğitim hayatını bu kadar verimli sürdürecekse bu forumda sevgilisiyle sorun yaşadığında hayata küsen neredeyse 30 yaşlarında kadınların zoru ne?) Neden sevildiğini vurgulama, "Bizim neslimiz ilk günden öpüşüyor, biz bir yıldır bekliyoruz, birbirimizin kıymetini anladık" tarzında "kocaman" cümleler kursun? Bu da ahlaksızlık değil; bilinçsizlik, toyluk, birine güvenme, ona inanma ihtiyacı...

Bizim kastettiğimiz "İşine gücüne bak kızım!" değil ki... "Bu durumlar için erken, ne kadar enerjin varsa bunu eğitimine, ailene, kişisel gelişimine harca" deme gayretindeyiz... Kültürel kazanım, kendini geliştirme 13 yaşında "Ben zaten başarılıyım" demekle sınırlandırılamaz... Eğitim hayatının, kişilik gelişiminin başlarıdır bu yaşlar ve hatta bedensel gelişimin ki bu da vücudumuzun "Biraz daha büyü" deme şeklidir, bu şekilde yaratılmamızda da br hikmet olmalı... "Biz bir yıldır bekliyoruz, birbirimize çok iyi geliyoruz, bir yıl bekledi, ömür boyu bekleyecek" cümlelerini 13 yaşında sarf etmek, başlık soru kalıbıyken aslında çoktan kararını vermiş olmak, aksini duyduğunda "ileride de böyle düşüneceğim" demek fazla iddialı, bunu olgunlukla bağdaştırmak mümkün değil ne de olsa burada konu açan herkes olgunluk iddiasında... :68:

Burada iyi niyetle yaklaşıp "Kız seviyor madem öpüversin ne olacak" demek çok kolay... Fakat bu bizim kızımız, kardeşimiz de olabilir ve ben bu konuda "Masum bir öpücükten ne olacak" diyenlerin kendi evlatları, kardeşleri için aynı şeyi bu kadar rahat söyleyebileceklerini sanmıyorum... Haydi söyleyecek olsunlar, konu sahibinin annesinin kardeşlerinin bu denli toleranslı olacağını sanmıyorum... Haydi onlar da toleranslı olsun, bu konu bu yaşta nette tanımadığınız insanlara değil, sizi anlayacak, tanıdığınız, güvendiğiniz büyükleriniz (anne baba olmasa da kardeş, kuzen, vs) ile konuşulmalı... Kimse bu kızımızın iyiliğini onlar kadar düşünemez ve hiçbirimiz onu onlar kadar iyi tanıyamayız, bu durumun sonuçlarının hayatını, psikolojisini nasıl etkileyeceğini, aile yapısını, çevresini bilemeyiz... :61:

Hayır...
:42:

Bunu onlara sormak lazım ki yoruma açık bir konuda fikrini söylemekte herkes hür...
:24:

Ben de bunu normalleştirenleri, "öp canım ne olacak" diyenleri anlamıyorum mesela... :51:

Konu sahibi daha konuyu anlatmadan "Tanıdıklarımdan ziyade tanımadıklarımdan fikir almak istedim" demiş çünkü arkadaşlarına, anne, babasına "Beni öpmek istiyor, karşılık vermeli miyim" diye sormasının makul olmadığının kendisi de farkında... Bunu sormak, düşünmek bu kızı ahlaksız yapar mı? Hayır... Fakat bunu nette tanımadığı insanlara sormayı tercih ederken olumlu cevapların geleceğini de biliyor, biraz da bunu duymak, cesaretlendirilmek, yanlış bir şey yapmadığının söylenmesini istiyor... Aksi halde neden "Kendini geliştirmeye ağırlık ver dediğimizde" "Benim birinciliklerim var zaten" desin... (7. sınıfta böyle ağır bir tedavi sürecinin ardından erkek arkadaşına karşılık vermeye bu denli takılırsa, 16 yaşında da böyle düşüneceğinden emin olduğunu ısrarla söylerse başarıları da sürecek mi? Evet diyen var mı? 13 yaşındaki kız aşk hayatıyla eğitim hayatını bu kadar verimli sürdürecekse bu forumda sevgilisiyle sorun yaşadığında hayata küsen neredeyse 30 yaşlarında kadınların zoru ne?) Neden sevildiğini vurgulama, "Bizim neslimiz ilk günden öpüşüyor, biz bir yıldır bekliyoruz, birbirimizin kıymetini anladık" tarzında "kocaman" cümleler kursun? Bu da ahlaksızlık değil; bilinçsizlik, toyluk, birine güvenme, ona inanma ihtiyacı...

Bizim kastettiğimiz "İşine gücüne bak kızım!" değil ki... "Bu durumlar için erken, ne kadar enerjin varsa bunu eğitimine, ailene, kişisel gelişimine harca" deme gayretindeyiz... Kültürel kazanım, kendini geliştirme 13 yaşında "Ben zaten başarılıyım" demekle sınırlandırılamaz... Eğitim hayatının, kişilik gelişiminin başlarıdır bu yaşlar ve hatta bedensel gelişimin ki bu da vücudumuzun "Biraz daha büyü" deme şeklidir, bu şekilde yaratılmamızda da br hikmet olmalı... "Biz bir yıldır bekliyoruz, birbirimize çok iyi geliyoruz, bir yıl bekledi, ömür boyu bekleyecek" cümlelerini 13 yaşında sarf etmek, başlık soru kalıbıyken aslında çoktan kararını vermiş olmak, aksini duyduğunda "ileride de böyle düşüneceğim" demek fazla iddialı, bunu olgunlukla bağdaştırmak mümkün değil ne de olsa burada konu açan herkes olgunluk iddiasında... :68:

Burada iyi niyetle yaklaşıp "Kız seviyor madem öpüversin ne olacak" demek çok kolay... Fakat bu bizim kızımız, kardeşimiz de olabilir ve ben bu konuda "Masum bir öpücükten ne olacak" diyenlerin kendi evlatları, kardeşleri için aynı şeyi bu kadar rahat söyleyebileceklerini sanmıyorum... Haydi söyleyecek olsunlar, konu sahibinin annesinin kardeşlerinin bu denli toleranslı olacağını sanmıyorum... Haydi onlar da toleranslı olsun, bu konu bu yaşta nette tanımadığınız insanlara değil, sizi anlayacak, tanıdığınız, güvendiğiniz büyükleriniz (anne baba olmasa da kardeş, kuzen, vs) ile konuşulmalı... Kimse bu kızımızın iyiliğini onlar kadar düşünemez ve hiçbirimiz onu onlar kadar iyi tanıyamayız, bu durumun sonuçlarının hayatını, psikolojisini nasıl etkileyeceğini, aile yapısını, çevresini bilemeyiz... :61:

ya ben sizin yorumlarınızı okumak istiyorum ama yazı renkleri felan çok itici geliyo:))bi türlü konsantre olup okuyamadım(bir dost :)=))

Merhabalaar:)
Sanırım benim yaşım yorum yapan arkadaşlarımızdan daha yakın sana, hepinizin yaşını bilmiyorum ama...
Ben 17 yaşındayım, lise 3'e gidiyorum. Yaşadığın heyecanlar o kadar güzel ki anlatamam sana. Daha 3-4 sene evvel yaşadım, aşk defterim o kadar kabarık ki. Ama geçtiğimiz haftalara kadar hepsi platonikti...

Yazdıklarınız da kendinizi çok güzel ifade ettiğinizi gösteriyor ki ben 25 yaşında olup da derdini anlayamadığım arkadaşlarımızı gördüm...
Şimdi sorunuza gelirsek;
Ben yapılan 'bazı' abartılı yorumlara katılmıyorum ama o yorumlarında kötü bir niyet taşımadığını düşünüyorum. Hepimiz senin iyliğin için yazıyoruz burada...

"Öpüşme" duygusunu tatmadım. Senin yaşındayken bütün arkadaşlarımın sevgilisi vardı neredeyse, hepsi sahilde el ele gezerdi. Hiç özenmedim sanırım yapıyla ilgili bu. Hep platonik sevdim beni sevene bile söylemedim onu sevdiğini... Öyle geçti gitti.

Öpüşmek dünyanın en tatlı ve güzel duygusuymuş, diye duyuyorum. Ama ben hep "ilk"lerimi evleneceğim kişiyle yaşamak istedim. Kimisi doğru bulur, kimisi yanlış... Gerçekten "doğru" insanı buluncaya ve evlilik yoluna gidinceye kadar da yaşamak istemediğim bir duygu.

Umutlu Ol adlı arkadaşımıza yürekten katılıyorum. Belki onun yorumu seni kırmış, kızdırmış olabilir ama söylediği şey çok doğru. Bu yaşta enerjini spora, sanata, derslere harcarsan çok başarılı olursun. Zamanı gelince öpüme duygusunu da tadacaksın...
Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Sayın Umutlu_OL_ 'un mesajına cevaben;
Konu sahibi arkdaşın bu soruyu ailesi yerine bize sormasının sebebi,ailenin bu konuda çok çok büyük tepkiler verebileceğinden korkmuş olmasıdır diye düşünüyorum.
Ama cevaplarınızdan anlıyorum ki ailenin bu tutumunu normal karşılıyorsunuz.
Halbuki tam tersi,bu yaştaki kişinin başkalarından alacağı yalan yanlış bilgiden çok,onun ailesinin uygun bir dille bunun yanlış olup olmadığını anlatması gerekmektedir.
Yani;ailenin vereceği tepki,tepki olmamalı,bilgilendirme olmalıdır ki,bu da bu kişinin böyle bir soruyu başkalarına sorma zorunluluğu hissetmemesini,ailesinden korkmadan en doğru cevabı onlardan almasını sağlayacaktır.
Ama malesef bu gibi sorular çocuğun bu gibi merakları,bizim toplumumuzda çok büyük bir ayıp sanılmaktadır ki,bu da çocuğun bu tip meraklarını daha da tetiklemektedir.
Baskı ve yasaklar daha çok merak uyandırır.
Bu açıklamayı Konu sahibi daha konuyu anlatmadan "Tanıdıklarımdan ziyade tanımadıklarımdan fikir almak istedim" demiş çünkü arkadaşlarına, anne, babasına "Beni öpmek istiyor, karşılık vermeli miyim" diye sormasının makul olmadığının kendisi de farkında... cümlenize cevap olarak vermiş bulunmaktayım :42:
Yani makul olma meselesi değil,tamamen korku meselesidir bu.
Halbuki tam tersi,aileden bu tip bilgileri almak,bu gibi sorular sormak,bizim gibi tanımadığı insanlara sorup yalan yanlış bilgi almaktan çok daha iyidir.
Ama anladığım kadarıyla sizin gibi düşünen anne babaya sahipmiş ki,korkup onlara soramamış,mantıklı doğru cevabı onlardan alamayacağını anlamış,belki de daha da ötesi,dayak yemekten korktuğu için burada bizlere danışma ihtiyacı hissetmiştir ki,çocuğun aile yapısının,düşünce tarzının ne kadar sığ olduğunu burdan da anlamış bulunmaktayım

Haklısınız ama şimdi bizim neslimiz ilk çıktığı gün el ele tutuşuyo öpüşüyo biz 1 sene bekledik delicesine seviyoruz birbirimizi...Ben hastanedeyken moralimi yüksek tutmam için herşeyi yaptı ona çok güveniyorum kararsızım ama bende karşılık vermek istememe rağmen emin olamıyorum nedense :/

hımmm hastanede destek oldu öpim bari diosun. saçmalama kuzum ya siz daha küçücüksünüz. 13yaşında öpüşüp ilerki zamanlarda napmayı planlıosunz.. sakın öpmede öptürmede,,üniye gidene kadar tabiki arkadaşların olsun,ama arkadaş olarak kalsın,,sevgili falan noluyorz ya şu dizilerden etkileniosunz sonra saçma sapan daha sonrasında pişman olacağnız şeyler yaşıyosunz. yaşın daha çook küçük muhtemel başka insanlar çıkcak daha sonrasında büyüyünce karşına...daha sonra pişman olcağın şeyler yapma,,akıllı zeki bi kız olarak çocuk sayılacak bu yaşların tadını çıkar...ne öpüşmesi yavvvvvhu..

Ama anladığım kadarıyla sizin gibi düşünen anne babaya sahipmiş ki,korkup onlara soramamış,mantıklı doğru cevabı onlardan alamayacağını anlamış,belki de daha da ötesi,dayak yemekten korktuğu için burada bizlere danışma ihtiyacı hissetmiştir ki,çocuğun aile yapısının,düşünce tarzının ne kadar sığ olduğunu burdan da anlamış bulunmaktayım

Konu sahibinin anne babası "Kızım bu yanlış, bu yaşta böyle şeyler yapılmaz" dese "mantıklı, doğru cevabı alamamış" mı olacak?

O halde ben ve bunun erken olduğunu düşünen tüm hanımlar mantıksız cevaplar vermiş oluyoruz... Oysa "dayak yiyeceğinden korktuğunu iddia ettiğiniz babası için şöyle söylemiş konu sahibi:
Babam'da çocukla tanıştı çok sevdi ona güveniyor :)

O kadar da sığ değilmiş ne dersiniz? O da yargısız infaza kurban gitti bizler gibi... Ne ben ne de babası kimseyi dövmüyor yani, üzülmeyin...

Yorumumun sonunda yazdığım anne baba olmasa bile kardeş, kuzenb, güvendiği herhangi bir büyüğüne sorması gereğini, onların hakkında daha çok fikir sahibi olacağını yazdım... Başarılı bir öğrenciymiş, bu güvenilen büyük öğretmeni olabilir... Arkadaşları olabilir... Bu kısımları okuyamadınız sanırım, uzun yazmıştım biraz...

Yaşım biraz küçük belkide burası için ama tanıdığım kişilerin görüşlerindense tanımadığım farklı insanların görüşlerini almak istedim de :/

Haklısınız ama şimdi bizim neslimiz ilk çıktığı gün el ele tutuşuyo öpüşüyo biz 1 sene bekledik delicesine seviyoruz birbirimizi...:/

ben nesnel bi yargı istiyodum en iyisi benim yaşıma yakın çocukları olmayanlara sormak böyle doğru bir cevap alamicam gibi geliyor bana yinede herkese teşekkürler :/

Bu yazılanlar, beklemesini söylendiğinde gösterdiği kararlılık korkudan ziyade bunun erken olduğuna inanmama, bir yıldır beklediği ve ömrünü adayacağını düşündüğü insanı bulduğu iddiası... Şimdiden 3 yıl sonrası için 16 yaşında da böyle düşüneceği kararlılığı... Aksi halde bu neyin tepkisi?

Artı hastanede büyük destek vermiş çocuk, anne babası durumdan haberdar, tanımadığımız insanların dayakçı olduğunu iddia etmek fazla uçuk...

Son düzenleme:
Canımcım çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin sana. Çok zeki olduğun verdiğin tutarlı cevaplardan ve nezaketinden belli. Dilerim buradaki bazı bayanlara örnek olursun. Soruna gelince bence biraz erken. Sevgiline de bunu söyleyebilirsin. Daha bunları yaşamak için önünüzde çok uzun zamanınız var değil mi? Her şey zamanında güzeldir.. Yaşının tadını çıkar canım.

Tatlım bak bu yaşlarda çok hoş şeyler gelir bunlar ama ileride eşin olacak biriyle tanışınca pişman olursun. Keşke dersin, keşke o olmasaydı ben böyle özel şeyleri benim için gerçekten özel biriyle yaşasaydım... Bu pişmanlığı yaşamanı hiç istemem tatlım. Bu arada çok geçmiş olsun...

Cevaplarınız o kadar uzun ki,alıntı yapamıyorum.
Ben sizin dediğiniz tarzda bişey söylemedim.
Yani ailenin makul bir şekilde yaptığının yanlış olduğunu söylemesini,mantıksız cevap olarak nitelendirmedim.
Bana göre de doğru olan yaşının henüz küçük olduğudur zaten.
Ama demek ki ailesinin bu cevabı daha sert bi şekilde vereceğini düşünmüş ki bize sorma ihtiyacı hissetmiş.
Makul bir aile olsaydı emin olun ki bu konuyu şuan okumuo olurduk.
Zaten bu konu ne sizin ne benim ne de başka kişinin ya da sizin dediğiniz gibi 2.3.bilmemkaçıncı dereceden akrabaların yorum yapıp akıl verip ahlak bekçiliği yapacağı bi konu değildir,tamamen anne ve babanın cevap verip bilgilendireceği bi konudur.
Ayrıca ailenin vereceği cevaptan çekinen bi insanın ailesi kızlarının bu yaşta sevgilisinin olmasını da yadırgayacaktır.
Anlattığı kadarıyla hastanede verilen destek mesajla olmuştur ki,bu da ailenin pek ala haberi olamayabileceğini gösterir.

:52: Senin Yaşındayken,
Voleybol Sahalarının En Popüler Oyuncusuydum..:52:
Taki Üniversite Son Sınıfa Kadar..:52:

Ama Sen Bu Kafayla Gitme Sakın, :45:Böyle Aşka Meşke Takılırsan Göremezsin Oraları Bile..:45:

Yaşın 20'li Yaşlara Geldiğinde..
Kahkaha Ata Ata Gülersin..
Hatta Bu Yazılanları Çıkış Al Sen..
Evde En Özel Köşende Sakla..

Allah acil şifalar versin sana fıstık, ama gerçekten çok erken birazcık daha büyü ondan sonra düşün böyle şeyleri, seviyor olabilirsin, sinemaya gidin, gezin, arkadaşlarınızla takılın, ders çalışın, ama masum da olsa öpücük daha sonra:)

Arkadaşlar bu kız 13 yasında olamaz.
Gercekten olamaz.
Benim 13 yasında kuzenim var 14 yasındada kuzenim var.
Bu yastaki cocukların nasıl konusup konusmucagını az cok anlıyorum..
Onu geçtim 2 tane yegenim var.
Biri bizimle kafa buluyor.

13 yasında hanımefendinin derdi öpüşmek ya!
Nasıl bir akıl mantıktır bu?

Son düzenleme:
yeni nesil her şeye erken başlıyo artık bu ne hızdır böyle yaşının gerektiği gibi davranmayı denesen bence daha iyi olur. Ahh ahh ben senin yaşlarındayken sevgili kelimesini bile bilmezdim dışarda arkadaşlarla ip atlayarak geçerdi zamanım :))

Yani ailenin makul bir şekilde yaptığının yanlış olduğunu söylemesini,mantıksız cevap olarak nitelendirmedim.
Bana göre de doğru olan yaşının henüz küçük olduğudur zaten.
Ama demek ki ailesinin bu cevabı daha sert bi şekilde vereceğini düşünmüş ki bize sorma ihtiyacı hissetmiş.
Makul bir aile olsaydı emin olun ki bu konuyu şuan okumuo olurduk.
Zaten bu konu ne sizin ne benim ne de başka kişinin ya da sizin dediğiniz gibi 2.3.bilmemkaçıncı dereceden akrabaların yorum yapıp akıl verip ahlak bekçiliği yapacağı bi konu değildir,tamamen anne ve babanın cevap verip bilgilendireceği bi konudur.Ayrıca ailenin vereceği cevaptan çekinen bi insanın ailesi kızlarının bu yaşta sevgilisinin olmasını da yadırgayacaktır.
Anlattığı kadarıyla hastanede verilen destek mesajla olmuştur ki,bu da ailenin pek ala haberi olamayabileceğini gösterir.

Konu sahibi okurken epey eğlenecek... Erkenden yatmış, biz burada hepimiz aynı şeyi söylerken "Bu haller için erken olduğundan hemfikir"ken sanki başka bir şey diyormuşuz gibi laflıyoruz, ben de bir konu açsam da arkamdan insanlar aynı fikirdeyken birbirlerine garip yaklaşımlarda bulunsa hem güler hem şaşırırım...

Sizinle anlaşamayacağız ve ikimizin de böyle bir gayesi yok... Konu sahibine doğru mesajlar gitsin yeter... Bu forumdaki temel sıkıntılardan biri "yorumların yorumlanması"... Oysa mesele "ahlak bekçiliği" değil, bir genç kızın kültürel, kişisel gelişimine odaklanıp diğer tüm meseleleri zamanı gelince dikkate alması... O nedenle iddia ettiğiniz gibi "ahlak bekçiliği yapmıyoruz" onun iyiliği için anne-babası yahut bir büyüğüne danışması gerektiğini söylüyoruz ve bu konuya bunu ilk ben yazmışım... Bu uğurda "dayakçı zihniyete" yakın durduğumu söylediniz... (Ailesi öyleymiş, ben de onlar gibi düşünüyormuşum=) Bunu nereden biliyoruz? "Ailen duysa kemiklerini kırar" minvalinde mi yazmışım bakalım...

Hala da aynı fikirdeyim... Konu sahibi akşam yahut müsait olduğu bir zamanda takip edecektir... Bu saatten sonra "erken-geç" demekten ziyade bunu bizlerle değil, tanıdıklarıyla istişare etmesini tavsiye etmeliyiz... Öyle ya, ne karar verirse versin biz dediğimizle kalacağız, devamı onun hayatı olacak... Bugün bu kadar güvendiği birine daha da bağlanmasını tavsiye edenler zaten sevdiği bu çocuktan herhangi bir nedenle koparsa onu ancak konu açması halinde teselli edecekler... Oysa arkadaşları, sevdiği, güvendiği, gerçek hayatta tanıdığı birisi mutlu da olsa mutsuz da olsa ona destek olmaya devam edecek... Bu kız daha 13 yaşında... Yineliyorum, hiçbirimiz onun iyiliğini ailesi, arkadaşları ve diğer büyükleri kadar istiyor olamayız... Benim de bunu tanıdıklarıyla paylaşmasını vurgulamamdaki gerekçe bu; onun hayallerini, heyecanlarını, psikolojisini en iyi kendi çevresi bilir, en iyi onlar destek olur... Yoksa şiddete maruz bırakma derdinde değilim bir eğitimci olarak...

Üstelik ailesinin olumlu görüşüne de yer vermiş ki buradan korkmadığı sonucuna varıyoruz, ikinci kez belirtiyorum:

Babam'da çocukla tanıştı çok sevdi ona güveniyor :)

"Madem tanıştılar, öpeyim mi diye sor" demiyoruz konu sahibine... Bunu elbette babasına soracak değil... Fakat kendi çevresine bunu sorarsa olumsuz cevap alacağını biliyor... Hal böyleyken onun sorumluluğunu taşımayanlardan bu konuda destek bekliyor... Bu "öpmekle kalmayacak" anlamına gelmez, cesaretlendirilmek istiyor ve tanıdığı herhangi bir arkadaşından "fiziken korkmasa bile" bunun yanlış olduğunu duymak istemiyor... Bizden bile bunu duymak istemedi, sevgisini savundu... Fakat sonra şirin toparlamış ki burayı kaçırmışım:

Bir an annem konuşuyor sandım haha :D Yok ben sadece konuşurum öğretmenlerim politikayla ilgilenmemi söylüyo ama pek taktığım yok neyse ben yine saçmalamaya başladım :D Herkes üzerinde yanlış bir izlenim yarattığımı düşünüyorum herkes beni yanlış anladı ama neyse tekrar teşekkürler :)

Umarım yanlış anlamışızdır.. Bizim gibi her biri ayrı telden çalan insanlardan ziyade kendi dediği gibi onu daha iyi tanıyan, durumu hakkında daha sağlıklı bilgileri olan birileri yorum yapsa daha iyi olur... (Son kararı da bu yöndeydi zaten...) Aksi halde onay vermek de boş, yadırgamak da...

Back
X