- Konu Sahibi Celine1998
-
Biraz fazla abartmamış mısınız?
Yani öpmek öpülmek ona zaten çok uzak şeyler ki bunu bize sorma gereği duymuş,bir çoğumuz sen öpmekle kalmazsın bilmemne gibi kötü imalarda bulunmuş.
Hayır...
Bunu onlara sormak lazım ki yoruma açık bir konuda fikrini söylemekte herkes hür...
Ben de bunu normalleştirenleri, "öp canım ne olacak" diyenleri anlamıyorum mesela...
Konu sahibi daha konuyu anlatmadan "Tanıdıklarımdan ziyade tanımadıklarımdan fikir almak istedim" demiş çünkü arkadaşlarına, anne, babasına "Beni öpmek istiyor, karşılık vermeli miyim" diye sormasının makul olmadığının kendisi de farkında... Bunu sormak, düşünmek bu kızı ahlaksız yapar mı? Hayır... Fakat bunu nette tanımadığı insanlara sormayı tercih ederken olumlu cevapların geleceğini de biliyor, biraz da bunu duymak, cesaretlendirilmek, yanlış bir şey yapmadığının söylenmesini istiyor... Aksi halde neden "Kendini geliştirmeye ağırlık ver dediğimizde" "Benim birinciliklerim var zaten" desin... (7. sınıfta böyle ağır bir tedavi sürecinin ardından erkek arkadaşına karşılık vermeye bu denli takılırsa, 16 yaşında da böyle düşüneceğinden emin olduğunu ısrarla söylerse başarıları da sürecek mi? Evet diyen var mı? 13 yaşındaki kız aşk hayatıyla eğitim hayatını bu kadar verimli sürdürecekse bu forumda sevgilisiyle sorun yaşadığında hayata küsen neredeyse 30 yaşlarında kadınların zoru ne?) Neden sevildiğini vurgulama, "Bizim neslimiz ilk günden öpüşüyor, biz bir yıldır bekliyoruz, birbirimizin kıymetini anladık" tarzında "kocaman" cümleler kursun? Bu da ahlaksızlık değil; bilinçsizlik, toyluk, birine güvenme, ona inanma ihtiyacı...
Bizim kastettiğimiz "İşine gücüne bak kızım!" değil ki... "Bu durumlar için erken, ne kadar enerjin varsa bunu eğitimine, ailene, kişisel gelişimine harca" deme gayretindeyiz... Kültürel kazanım, kendini geliştirme 13 yaşında "Ben zaten başarılıyım" demekle sınırlandırılamaz... Eğitim hayatının, kişilik gelişiminin başlarıdır bu yaşlar ve hatta bedensel gelişimin ki bu da vücudumuzun "Biraz daha büyü" deme şeklidir, bu şekilde yaratılmamızda da br hikmet olmalı... "Biz bir yıldır bekliyoruz, birbirimize çok iyi geliyoruz, bir yıl bekledi, ömür boyu bekleyecek" cümlelerini 13 yaşında sarf etmek, başlık soru kalıbıyken aslında çoktan kararını vermiş olmak, aksini duyduğunda "ileride de böyle düşüneceğim" demek fazla iddialı, bunu olgunlukla bağdaştırmak mümkün değil ne de olsa burada konu açan herkes olgunluk iddiasında...
Burada iyi niyetle yaklaşıp "Kız seviyor madem öpüversin ne olacak" demek çok kolay... Fakat bu bizim kızımız, kardeşimiz de olabilir ve ben bu konuda "Masum bir öpücükten ne olacak" diyenlerin kendi evlatları, kardeşleri için aynı şeyi bu kadar rahat söyleyebileceklerini sanmıyorum... Haydi söyleyecek olsunlar, konu sahibinin annesinin kardeşlerinin bu denli toleranslı olacağını sanmıyorum... Haydi onlar da toleranslı olsun, bu konu bu yaşta nette tanımadığınız insanlara değil, sizi anlayacak, tanıdığınız, güvendiğiniz büyükleriniz (anne baba olmasa da kardeş, kuzen, vs) ile konuşulmalı... Kimse bu kızımızın iyiliğini onlar kadar düşünemez ve hiçbirimiz onu onlar kadar iyi tanıyamayız, bu durumun sonuçlarının hayatını, psikolojisini nasıl etkileyeceğini, aile yapısını, çevresini bilemeyiz...
ya ben sizin yorumlarınızı okumak istiyorum ama yazı renkleri felan çok itici geliyo:))bi türlü konsantre olup okuyamadım(bir dost :)=))
ya ben sizin yorumlarınızı okumak istiyorum ama yazı renkleri felan çok itici geliyo:))bi türlü konsantre olup okuyamadım(bir dost :)=))
Haklısınız ama şimdi bizim neslimiz ilk çıktığı gün el ele tutuşuyo öpüşüyo biz 1 sene bekledik delicesine seviyoruz birbirimizi...Ben hastanedeyken moralimi yüksek tutmam için herşeyi yaptı ona çok güveniyorum kararsızım ama bende karşılık vermek istememe rağmen emin olamıyorum nedense :/
Ama anladığım kadarıyla sizin gibi düşünen anne babaya sahipmiş ki,korkup onlara soramamış,mantıklı doğru cevabı onlardan alamayacağını anlamış,belki de daha da ötesi,dayak yemekten korktuğu için burada bizlere danışma ihtiyacı hissetmiştir ki,çocuğun aile yapısının,düşünce tarzının ne kadar sığ olduğunu burdan da anlamış bulunmaktayım
Babam'da çocukla tanıştı çok sevdi ona güveniyor :)
Yaşım biraz küçük belkide burası için ama tanıdığım kişilerin görüşlerindense tanımadığım farklı insanların görüşlerini almak istedim de :/
Haklısınız ama şimdi bizim neslimiz ilk çıktığı gün el ele tutuşuyo öpüşüyo biz 1 sene bekledik delicesine seviyoruz birbirimizi...:/
ben nesnel bi yargı istiyodum en iyisi benim yaşıma yakın çocukları olmayanlara sormak böyle doğru bir cevap alamicam gibi geliyor bana yinede herkese teşekkürler :/
Yani ailenin makul bir şekilde yaptığının yanlış olduğunu söylemesini,mantıksız cevap olarak nitelendirmedim.
Bana göre de doğru olan yaşının henüz küçük olduğudur zaten.
Ama demek ki ailesinin bu cevabı daha sert bi şekilde vereceğini düşünmüş ki bize sorma ihtiyacı hissetmiş.
Makul bir aile olsaydı emin olun ki bu konuyu şuan okumuo olurduk.
Zaten bu konu ne sizin ne benim ne de başka kişinin ya da sizin dediğiniz gibi 2.3.bilmemkaçıncı dereceden akrabaların yorum yapıp akıl verip ahlak bekçiliği yapacağı bi konu değildir,tamamen anne ve babanın cevap verip bilgilendireceği bi konudur.Ayrıca ailenin vereceği cevaptan çekinen bi insanın ailesi kızlarının bu yaşta sevgilisinin olmasını da yadırgayacaktır.
Anlattığı kadarıyla hastanede verilen destek mesajla olmuştur ki,bu da ailenin pek ala haberi olamayabileceğini gösterir.
Burada iyi niyetle yaklaşıp "Kız seviyor madem öpüversin ne olacak" demek çok kolay... Fakat bu bizim kızımız, kardeşimiz de olabilir ve ben bu konuda "Masum bir öpücükten ne olacak" diyenlerin kendi evlatları, kardeşleri için aynı şeyi bu kadar rahat söyleyebileceklerini sanmıyorum... Haydi söyleyecek olsunlar, konu sahibinin annesinin kardeşlerinin bu denli toleranslı olacağını sanmıyorum... Haydi onlar da toleranslı olsun, bu konu bu yaşta nette tanımadığınız insanlara değil, sizi anlayacak, tanıdığınız, güvendiğiniz büyükleriniz (anne baba olmasa da kardeş, kuzen, vs) ile konuşulmalı... Kimse bu kızımızın iyiliğini onlar kadar düşünemez ve hiçbirimiz onu onlar kadar iyi tanıyamayız, bu durumun sonuçlarının hayatını, psikolojisini nasıl etkileyeceğini, aile yapısını, çevresini bilemeyiz...
Babam'da çocukla tanıştı çok sevdi ona güveniyor :)
Bir an annem konuşuyor sandım hahaYok ben sadece konuşurum öğretmenlerim politikayla ilgilenmemi söylüyo ama pek taktığım yok neyse ben yine saçmalamaya başladım Herkes üzerinde yanlış bir izlenim yarattığımı düşünüyorum herkes beni yanlış anladı ama neyse tekrar teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?