Beni rahatlatacak olan var mı?

Doktorla görüştüm sordum tabiiki de, takip edelim kilosunu dedi. Öyle aman bir şey olmaz modunda değildi ama hani çok dikkat etmeliyiz hemen kontrol altona alalım şeklinde tedirgin de değildi. Biraz nötr bi doktor hislerini ne düşündüğünü anlayamıyor insan. Çok acil bir şey olsa 2 hafta ( zaten olması gereken) sonra kontrole gel demez farklı tetkikler de isterdi. Bunu da yapmadı ama beni tam olarak da rahatlatmadı. Ama okuduklarımla içim rahatladı, daha dikkat ediyorum yediklerime sanki 2 günde karnım büyüdü mutluyum keyfim yerinde.
birde fark ettiniz mi imzanızda bile konunuza cevap var sanki :))

oh ohh Allah keyfinizi arttırsın, bebişin de kilosunu.
benim demek istediğim genel bir şeydi aslında tam güven vermeyen doktorlara gitmememiz gerekir süreç zaten hassas birde doktor nazı suratı çekmeyin anlamında demiştim.
memnunsanız sıkıntı yok
Normalde iyidi çok ilgiliydi de bu sefer ben ikna olmadım. Her gün özel çocuklarla çalışıyorum sağlıklı olsun diye dua ediyorum, dikkat ediyorum tabi Allah ne derse o olur ama insan korkuyor. İmza derken anlamadım:)

Normalde iyidi çok ilgiliydi de bu sefer ben ikna olmadım. Her gün özel çocuklarla çalışıyorum sağlıklı olsun diye dua ediyorum, dikkat ediyorum tabi Allah ne derse o olur ama insan korkuyor. İmza derken anlamadım:)
hamilelik imzası eklemişsiniz ya kendinize
şöyle görünüyor:

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 25-07-2019
Hamileliğimin 34. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 44 gün kaldı.
Önümüzdeki hafta ve sonrasında doğum beklentisi sebebiyle kan hacminiz artacaktır. Kan hacminizdeki artış ağırlığınıza yaklaşık 900- 1800 gr. ekleyecektir. Vajinal (normal) veya Sezaryan doğum, hangisi olursa olsun, C Vitamini, demir, çinko ve enerji, doğum sonrasında iyileşmenize yardımcı olacaktır. Kat kat giymeniz sizi normalde olduğundan daha sıcak hissettirir. Üçüncü trimesterda cinsel isteğinizde azalma olabilir.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2200 gr. - Yaklaşık boyu : 45.1 cm. (Baştan Topuğa)
Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Ben belki rahatlarım diye bir şey paylaşıyorum en laf sokulmayacak şeye bile bir şey bulabiliyorlar ya çok sinir oluyorum sadece kendim için değil genelde böyle yapıp moral bozankar var. Üzüldüm ister istemez ne umdum ne ne buldum bi anda. İnşallah benim yavrum da sağlıcakla gelir o kadar sabırsızlıkla beklşyorum ki...
İyi de kimse sana kaf sokmamış ki herkes ne biliyorsa söylemiş stres yapma gerilme çocuk etkilenir demiş ne var bunda gerçekten de bu takıntılarla bu çocuk zor büyür

Yaşantınız bebeğinizi büyük ölçüde etkiler dolayisi ile huzurlu rahat ve sağlıklı yasamaya özen gösterin... kilo alimi genelde son aylarda artar panik yapmayin... :KK69:

İyi de kimse sana kaf sokmamış ki herkes ne biliyorsa söylemiş stres yapma gerilme çocuk etkilenir demiş ne var bunda gerçekten de bu takıntılarla bu çocuk zor büyür
Bunlar beni rahatlatıp bana yol gösterecek yorum ya da eleştiriler değildi O stres le konuyu açar açmaz bu takıntılarla çocuğu büyütemezsin, ağlayar kilo almaz demek ne oluyor sizce? Bunların da söylenebileceği üslup vardır. İlk 2 yorum sonrası zaten sağ olsun herkes rahatlattı beni benim beklediğim de moraldi. Derdim kilo almaması değil derdim bir sağlık sorunundan dolayı bunun olma ihtimaliydi ki şuan çok kafamı meşgul etmiyor. Herkesin zayıf noktası vardır ben özel eğitim öğretmeniyim binbir çeşit çocukla zaman geçiriyorum. Her gün onlarla ders yaparken duayla bitiriyorum dersimi. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Eğer özel eğitimci olmasam emin olun aklıma bu kadar takılmazdıve üzülmezdim.

Aldım canım teşekkür ederim, günde 5-6 tane yiyorum sence iyi mi? Yanına da ceviz.

Öyle bir şeyden bahsetmedi hiç.
Bademi ben hamileyken cok yiyordum 5 6 taneyle sınırlı kalmadim rahar 15 20 tane yiyordum sonra birden bebek kilo almaya basladi 3 hafta ilerden gidiyordu doktor yediklerimi sordu badem kilo aldiriyor yemeyi birak dedi bende biraktim doğduğunda da kilolu doğdu hatta 3800 du kilosu

Bademi ben hamileyken cok yiyordum 5 6 taneyle sınırlı kalmadim rahar 15 20 tane yiyordum sonra birden bebek kilo almaya basladi 3 hafta ilerden gidiyordu doktor yediklerimi sordu badem kilo aldiriyor yemeyi birak dedi bende biraktim doğduğunda da kilolu doğdu hatta 3800 du kilosu
15-20 çok gelir ya yiyemem ama 10 a çıkarayım o zaman.:eğlence:

Ultrason ölçümüne göre 2,300-2,500 gr beklediğimiz oğlum 3,470 gr doğdu
19 yıl önce.
Bazen böyle hatalı ölçümler olabiliyormuş.
Hepi topu 9 kg aldım tüm hamileliğimde.
Normal şartlarda bu kadar az kilo alan annenin bebeği daha zayıf beklenir.
Diyeceğim o ki bu konular çok farklı gelişebiliyor.
Her zayıf doğan çocukta gelişim geriliği olacak diye bir şart da yok.

Yine de durumu kafanıza çok takıyorsanız yeni bir beslenme düzenine geçin.
Boş kalori yerine bebeğe yarayacak gıdalara kuvvet verin.
Epey öneri yazılmış.
Yine de iyi gelecek düşüncesiyle muz ve kaşar peynire çok yüklenmeyin,havalar ısındı,
alerji yapmasın bir de.
Doktorunuza danışmanız en doğrusu olur.
Allah,Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Ultrason ölçümüne göre 2,300-2,500 gr beklediğimiz oğlum 3,470 gr doğdu
19 yıl önce.
Bazen böyle hatalı ölçümler olabiliyormuş.
Hepi topu 9 kg aldım tüm hamileliğimde.
Normal şartlarda bu kadar az kilo alan annenin bebeği daha zayıf beklenir.
Diyeceğim o ki bu konular çok farklı gelişebiliyor.
Her zayıf doğan çocukta gelişim geriliği olacak diye bir şart da yok.

Yine de durumu kafanıza çok takıyorsanız yeni bir beslenme düzenine geçin.
Boş kalori yerine bebeğe yarayacak gıdalara kuvvet verin.
Epey öneri yazılmış.
Yine de iyi gelecek düşüncesiyle muz ve kaşar peynire çok yüklenmeyin,havalar ısındı,
alerji yapmasın bir de.
Doktorunuza danışmanız en doğrusu olur.
Allah,Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Amin çok teşekkürler. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum günde 2 muz ve kaşar peynirini de ekledim. Bu son 2 haftaya kadar sabah 9 akşam 6 çalışıyordum ve her sabah kahvaltı, öğlen yine yemek arada meyve kuruyemiş, akşam Yemek ve sonrasında meyve şeklinde besleniyordum bebeğim haftasından 200 grama yakın fazla ilerliyordu ne zamanki okula öğleden sonra gitmeye başladım sadece öğlen kalkınca kahvaltı akşam Yemek meyve şekline döndü bu da etkilemiş olabilir benim normalden fazla yemem gerekiyordur belki de. 1-2 haftadır vitaminimi de aksatmıştım demek ki etkisi hemen farkediyor.

Üzülme canım benim ya benim kızım 38. Haftada 1750 ydi doğum yaptım öylece ve hiçbir şey olmadı anne karnında gelişim geriliği oluyor dedi doktor. Sorun yaşamadım yeyip içmekle alakası yok bunun . İkinci çocuğumda da aynı şekilde gelişim geriliği oldu ikiside anne karnında böyle. Oğlum 27 . Haftada doğdu ve 900 gr di endişe etme sen Allah'ım en güzel şekilde büyütüyor onları. Zaten çok da az değil kilosu son ayda alır. Sen sadece sakinleşmeye bak . Hayırlısı olsun şimdiden 💐
Çok teşekkürler arada kaynamış tekrar okurken gördüm , yazdiklarınız çok umut verici. Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin.

Back
X