Beni rahatlatacak olan var mı?

İyide o ultrason ölçümleri genelde doğru çıkmıyor ki,bana doktorum + - 250 gr oynar demişti.
Oğlum söylenen kiloda doğmadı, kızımda öyle.
Ayrıca son haftalarda güzel kilo alıyorlar emin olun.
Üzmeyin kendinizi,belkide minyon bir kız olacak.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi
Minyonum benim. :))) inşallah çok sağolun.

Konum bi süre kalsın sonra taşınsın nereye taşımacaksa lütfen en çok burada cevap geliyor. Bu da benim derdim oldu dünden beri.

Dün bebeğimi görmeye gittim. Doktor baktı şuan
34+0 haftalık ama kilosu 1901 çıktı. Gelişimi biraz duraksamış kilosunu takip edelim dedi. Çok üzüldüm çok ağladım dün. Bugün tam 8 aylık oldu güzel kızım sizce bundan sonra daha iyi kilo alır mi, başına böyle bir durum gelen var mı? Koskoca 2 haftada 200 gram bile alamamış ve o kadar dikkat ediyorum ki yediğime içtiğime.
Öncelikle stres yapmayın bu daha zararlı. Bebek gelişimi bazı haftalarda çok yavaşlar bazı haftalarda ise çok daha fazla gelişir Zaten her hafta gelişimi aynı olsa inanın karnımızı yırtacak büyüklükte olurdu. Doktor sizi bir üst tetkiklere yonlendirmedikce endişe etmeyin dikkatli beslenmeye devam edin meleğiniz alması gerekeni alır

Üzülme canım ben de bebişime kilo aldırcam diye çok ugrastım anca 2600 oldu ama doğumdan sonra çok hızlı toprladı ve evet son aylarda daha çok alıyormuş. Ben de sürekli arastırıyordum neler kilo aldırır. Kaşar tahin çok kilo aldırıyormuş. Diğerleri zaten yemen gereken rutinler yıyosundur süt yoğurt muz kuru yemişlerha bir de çay kahve içiyomusun her gün

Merhaba,
Tüm yorumları okuyamadım, belki yazan olmuştur...
Önemli olan bebeğinin hareketleri. Bebeğin hareketli ise, NST sonuçları iyi ise (inişli çıkışlı dalgalar olmalı, zigzag gibi düşün) kilosu çok da önemli değil. Yine de başka bir Dr.a gidip bebeğini besleyen damarlardaki kan akışının düzgün olup olmadığını sorabilirsin. Kan akışında sorun yoksa ve hareketleri iyi ise korkma... Muz ve kaşar peyniri güzel kilo aldırıyor bebişe...

Merhaba,
Tüm yorumları okuyamadım, belki yazan olmuştur...
Önemli olan bebeğinin hareketleri. Bebeğin hareketli ise, NST sonuçları iyi ise (inişli çıkışlı dalgalar olmalı, zigzag gibi düşün) kilosu çok da önemli değil. Yine de başka bir Dr.a gidip bebeğini besleyen damarlardaki kan akışının düzgün olup olmadığını sorabilirsin. Kan akışında sorun yoksa ve hareketleri iyi ise korkma... Muz ve kaşar peyniri güzel kilo aldırıyor bebişe...
Belli zamanlarda çok hareketli hissediyorum ben. Doktor herhangi bir sorun var demedi evet az kilo almış ama bu sorun Demek değil belki minyon bir bebektir kilosunu takip edelim dedi. Ben 2 'nın üstünde bekliyordum kilosunu o yüzden çok üzüldüm. Kaşar ve mız stoklucam. :) teşekkürler.

Çok acımasızsınız gerçekten, neyse konu kapansın artık yardim etmek değil laf sokmak amaç edinilmiş. Ağlayarak kilo almadığını gayet iyi biliyorum bu çok derin bilginizi kendinize saklasaydınız.
Buradaki bazı hanımların tek bildiigi kalp kırmak kalpleri cok fena. Uzulmeyn sizi cok iyi anlıyorum bende de aynısı ılmustu ama son uc haftada hızla kilo almıstık 37 de 2910 kg ile dogurudm cok ta saglıklıydık bolca kaşar ve muz tuketin

Üzülme canım ben de bebişime kilo aldırcam diye çok ugrastım anca 2600 oldu ama doğumdan sonra çok hızlı toprladı ve evet son aylarda daha çok alıyormuş. Ben de sürekli arastırıyordum neler kilo aldırır. Kaşar tahin çok kilo aldırıyormuş. Diğerleri zaten yemen gereken rutinler yıyosundur süt yoğurt muz kuru yemişlerha bir de çay kahve içiyomusun her gün
Aynen rutin şeyler yapıyorum;meyve, kuruyemiş, et vs. Sabahları kahvaltıda çok açık neredeyse şu gibi 2 bardak çay içiyorum bir de günde bir sade türk kahvesi. Doktor zararlı değil dedi dite kesmedim bunları.

Buradaki bazı hanımların tek bildiigi kalp kırmak kalpleri cok fena. Uzulmeyn sizi cok iyi anlıyorum bende de aynısı ılmustu ama son uc haftada hızla kilo almıstık 37 de 2910 kg ile dogurudm cok ta saglıklıydık bolca kaşar ve muz tuketin
Çok teşekkürler, tavsiyelere uyacağım bu ay. :)

Üzülmeyin. Bebeklerin kilo alım hızı son ayda artıyor. Sağlığını tehdit eden bir durum yoksa hiç takmayın kafanıza. Sağlıklı doğumlar dilerim.

Ayrıca kaşar peynir ve muz bebeğe kilo aldırıyor. Tabi yine doktorunuza danışın ama brnim doktorum önermişti.

Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama sol tarafa yatarak uyuyun. Plasenta en iyi kan akışı bu şekilde olur. Yeterli ve sağlıklı besleniyorsaniz lüzumsuz yere vücudunuzu da çok yiyerek yormayın. Genetik faktörler etkiliyor daha çok. Hareketleri güzel sağlığı yerindeyse kafaya takacak bir şey yok. Görümcem 1 kg doğmuş. Giydirememisler. Pamuklara sarıp buyutmusler. Şu an 1.70 boy 80kg 😅

Mesajların tümünü okumadım ama muz, kaşar ve süt tüketin bol bol. Oğlum da bir ay kadar evvel küçük görünmüştü ve muz, süt ve cevizi rondoda çekip gün içinde tükettim hem tatlı ihtiyacımı karşıladı hem o şekilde tüketmek çok daha lezzetli oldu. Çok şükür şimdi haftasını gösteriyor.
Bir de omega bebeğe kilo aldırıyor. Ben doktorumun önerdiği bir kapsül kullanıyorum omeganın yanında başka şeyler de içeriyor. Balık mevsiminde olsaydık bol bol tüketin derdim ama doktorunuza danışarak takviye alabilirsiniz.

Sizi anlıyorum, bebeğinizi iyi besleyemediğinizi düşündüğünüz için üzülüyorsunuz. Lütfen üzülmeyin ve sağlıklı beslenin. Minyon bir kız da geliyor olabilir :) sağlıklı olsun da doğduktan sonra da güzelce alır kilosunu 🤗

herkesi beğenmedim kızdım vs diye işaretleyip yerli yersiz atarlanınca noluyor? insanlar sizi ciddiye almış cevap yazmış.Bu konuya asıl verilmesi gereken cevap "doktora sor" olması gerektiği halde bu kadar ağlanıp yırtınırsan çocuk için çok mu iyi olur sana bunu söylemişler.Zaten esas son ayda hızla kilo alır.Ağlanıp kendini parçalayınca çocuk kilo almayacak aksine başına bir şey gelebilir.ille 5 kilo doğmasına gerek yok, sağlıklı doğsun yeter.doğunca toparlar.

Son haftalarda daha cabuk kilo alıyolar . 500 gr alsa yeter . Doktor bey bana kilo az alıyor kebap ye demisti .

herkesi beğenmedim kızdım vs diye işaretleyip yerli yersiz atarlanınca noluyor? insanlar sizi ciddiye almış cevap yazmış.Bu konuya asıl verilmesi gereken cevap "doktora sor" olması gerektiği halde bu kadar ağlanıp yırtınırsan çocuk için çok mu iyi olur sana bunu söylemişler.Zaten esas son ayda hızla kilo alır.Ağlanıp kendini parçalayınca çocuk kilo almayacak aksine başına bir şey gelebilir.ille 5 kilo doğmasına gerek yok, sağlıklı doğsun yeter.doğunca toparlar.
Herkese nasıl bağrınmışım haberim yok. Seni ilgilendirmez her istediğimi sorabilirim. Sağlık köşesini kapatsınlar o zaman. Düzgün konuş kendin yırtınma o zaman. Küfür de etsinler o zaman beni ciddiye alıp cevap vermişler diye sevineyim. Kafaya bak ya...

Mesajların tümünü okumadım ama muz, kaşar ve süt tüketin bol bol. Oğlum da bir ay kadar evvel küçük görünmüştü ve muz, süt ve cevizi rondoda çekip gün içinde tükettim hem tatlı ihtiyacımı karşıladı hem o şekilde tüketmek çok daha lezzetli oldu. Çok şükür şimdi haftasını gösteriyor.
Bir de omega bebeğe kilo aldırıyor. Ben doktorumun önerdiği bir kapsül kullanıyorum omeganın yanında başka şeyler de içeriyor. Balık mevsiminde olsaydık bol bol tüketin derdim ama doktorunuza danışarak takviye alabilirsiniz.

Sizi anlıyorum, bebeğinizi iyi besleyemediğinizi düşündüğünüz için üzülüyorsunuz. Lütfen üzülmeyin ve sağlıklı beslenin. Minyon bir kız da geliyor olabilir :) sağlıklı olsun da doğduktan sonra da güzelce alır kilosunu 🤗
Çok teşekkürler bunları hep denicem. Aynen ilk kadın o oldu zaten ben onun için çırpınıyorum neden böyle oldu dedim.

Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama sol tarafa yatarak uyuyun. Plasenta en iyi kan akışı bu şekilde olur. Yeterli ve sağlıklı besleniyorsaniz lüzumsuz yere vücudunuzu da çok yiyerek yormayın. Genetik faktörler etkiliyor daha çok. Hareketleri güzel sağlığı yerindeyse kafaya takacak bir şey yok. Görümcem 1 kg doğmuş. Giydirememisler. Pamuklara sarıp buyutmusler. Şu an 1.70 boy 80kg 😅
Evet sola yatmaya çalışıyorum ama hiç alışık olmadığından geri dönüyorum. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum zaten en çok da bu yüzden üzüldüm ben bu kadar dikkat ederken neden bu kadar az kilo aldı dedim. Neyi yanlış yaptım diye üzüldüm.

son 1 ayda 1 kilo alıyor neredeyse.
üzülmeyin 3000e yaklaşır diye tahmin ediyorum başka bir sorunu yoksa

Ben yaşadım bu durumu gelişim geriliği vardı 32 hafta başka bir doktora göre de 30 haftalıkken 1100 gr çıktı ki neler yedim protein ağırlıklı beslendim beslenmeme çok dikkat ettim haftada bir defa mutlaka balık yedim sebze yedim en son 3100 gr doğdu
Merak etme sen beslenmene dikkat etmeye devam et ben 2800 doğsa kar diyordum biraz daha çok doğdu tahminimden

Back
X