- Konu Sahibi Hatice Meryem
-
Canım daha yaşın genç olur mutlaka üzülme kafana takma.5 yıl olmadı bizim.Sebebsiz infertilite dediler.4 yıl tedavi gördük.2 aşılama oldum hep negatif.En son doktorum tüp bebek dedi.Tüp tedavisini kaldırabilecek psikolojide olmadığımı düşündüm.Vazgeçtim.Ciddi anlamda vazgeçtim.Kısmet değil demek ki diye düşündüm.Eşimle konuştuk.Bıraktık tedaviyi.Tekrar işe girdim çalışmaya başladım.Ağustos ayıydı.Kasım ayında hamile kaldım.Çok şaşırdık.Günümü bile bilmiyordum.Doktora gittiğimde direk kalp atışını dinledim.O kadar büyümüştü.Oğlum 27 aylık şimdi.1 yaşına kadar korunduk.Sonra bıraktık korunmayı 6. Ayda hamile kaldım tekrar bu demek oluyor ki psikoloji çok önemli.İkincide hiç umrumda değildi.Oğluma kardeş istiyordum tabii ki ama bir evladım vardı sonuçta rahattım.Akışına bıraktım.Kolay hamile kaldım o yüzden.İlkinde de öyle.O yüzden biliyorum çok zor ama lütfen bu kadar düşünme.Bu psikolojiyle zaten olmaz.Eşinede keçiboynuzu pekmezi içirebilirsin.Havuç suyu kuru incir bunlar faydalı umarım çok bekletmez meleğin mutlaka kafanı rahatlat stresten uzak durDerdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.
Canim hic uzulme esimle bana da doktorlar olmaz demisti eşimde sorun oldugunu soylemislerdi . Bende umutsuzluk icindeydim esimin ailesi esime degil bana kusuru buldular ve beni bosayip baskasiyla evlenmesini bile soylediler. Bir gun hamile oldugumu ogrendim ve su an 3 cocugum var . Etrafimda 2 tane daha kadin var . Biri 8 yillik evliydi yeni ikizleri oldu tup bebekle. Digerinin de 10 yil sonra 7.tup bebek denemesinde cocugu oldu. Allah ne zaman isterse o zaman olur . Insallah sende yakin zamanda anne olursun . Stres ve moral bozuklugu da gebe kalma uzerinde etkili.Derdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.
Benim annemin 11 sene! Denemedikleri şey kalmamış , sonra beklemediği anda 11 sene sonra abim, sonra ben peşpeşe :) ben 2 sene sonra gebeyim . Yani herşeyin doğru bir zamanı varAnnemin 8 sene çocuğu olmamış.
"Annemin"
Yeterli sanırım.
Derdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.
Bak sonrada GangstaWalk olmuşAnnemin 8 sene çocuğu olmamış.
"Annemin"
Yeterli sanırım.
Bu sene iki kere tatile ciktik canim. Sifir stres ve cok güzel gecti. Ama olmadi yine iste. Ben de tüpe gecmek istiyorum ama üni hastanesinde evlilik 3 seneyi doldurmadan yapilmiyor. Özele de suan maddi imkanim yok.Cevremde cok var icin rahat olsun . Gec tup bebegi olan . Tup bebek sonrasi normal bebekleri olan. Uzun yillat sonra umidi kesmisken notmal cocugu olan.
Aslinda imkan varsa tatil vs ile rahatlamak. Ayrica kendine hep pozitif telkinler ver. Stresi ortadan kaldir .
Allah ol dedikten sonra ger sey olur. Dua et .
Allah hayirli bebek nasip etsin ins
Uyguluyorum hepsini. Insallah bizde de güzel sonuç verir... cok tesekkurlerSayi ve hareket iyiyse morfoloji cok degisken,keci boynuzu ve havuç suyu bunlari mutlaka icsin ...sifir morfoloji ile 6 cocugu olan bir babayi duydum hiç yok demiyorlar yani sifır olsa dahi belli bir miktar kaliteli sperm olurmuş,elbet vakti zamani vardir herseyin hayirlisi....
2 bucukAile dostumuzun 17 yıl sonra oldu
Asla ümidini kaybetme
Rabbim hayrılısyla versin inşallah tüm isteyenlere
Kaç senelik evlisiniz acaba
Tebrik ederim. Ben de bir cocugu evlat edinmek istiyorum. Ama cocugum oldugunda. Kardes olurlar birbirine diye. Zor mu evlat edinmek?Bence üst üste geldiği için mutsuzsun.
Çocuk sahibi olmak için doğurmak gerekmiyor, evlat edinirsiniz.
Hatta yaşlar çok genç, 20 sene yılmadan deneyeni gördüm
41 yaşında doğurdu.
Başı göğe mi erdi?
O parayla yurttan çocuk alıp kolejde okutabilirdi, belki o o çocuk bilim insanı olacaktı.
Çocuksuz kalmak diye bir gerçek YÖK bence.
Asla yok.
Bekarım, evlenmedim ama anneyim :)
Yeter ki o koca mangal yürek olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?