Beni rahatlatacak şeyler söyleyin lütfen :(

Arkadaşımın 10 yıl olmadı. Sadece eşinin sperm sayısı düşüktü bu sebepten. Kaç kez aşılama yaptırdı tutmadı. En son tüp bebege karar verdiler ama öncesinde son bi aşılama daha yapılacaktı.
Ve mutlu son=) son aşılama tuttu şimdi koca bi kızı var çok şükür.

Hemen ardından 2.ye de doğal yolla hamile kaldı.

Tüp düşünüyorum ama universite hastanesinde tedavi görüyorum. Evlilik 3 seneyi doldurmadan tüp yapmiyorlarmis

Eşimin yengesinin 7 sene çocuğu olmamış. Şimdi 3 çocuğu var. İnanın böyle haberlerle dolu her yer. İmkansıza bile çare buluyor artık tıp. Biyolojik çocuğunuz olmazsa aile bekleyen çok çocuk var. Hiçbir farkı yok inanın. Sevgi kalpten gelir, doğurmak önemli değil.

Ben de gecmek istiyorum ama universite hastanelerinde 3 yil evli olma sarti varmis.

Canim is arkadaşımın da senin gibi idi...8 yıl olmamis....3 asilama başarısız oldu....sonra tam artık tüp bebek yaptırmayı düşünürken kendiliginden hamile kaldı... şimdi 3 tane çocuğu var...
Üzme kendini..

Haklisiniz. Ama daha yeni evlenen bir arkadasim suan hamile. Yani belki siz de evlenip benden evvel anne olabilirsiniz. Stresim hic olmayacagini düşünmemden. Karamsarlik iste.
Bırde cocuk bakmak o kadar kolay bısey degıl bana ınan. Suanın tadını cıkar.
Benım oglum tup bebek yazmıstım 3 denemede oldu 22 yasında anne oldum. 19 yasındaydım ılk deneme oldugunda. Benım hayatımdakı en muhtesem deneyımdı bu.
Sonra bır oglum daha oldu normal yolla yazdım arka sayfalarda gormussun, hayatın ıkı yuzunu kucakladım. Ve sorunlar baya baya sorundu azosperm tup bebekle olurken, morfolojı 1 ıle 2. ay hamıle kaldım

Tatlım zaten aşılama işi tuttuğu zaman çok sevinilecek, tutmadığında da çok üzülünmryecek bir iş. Basit bir işlem. Sadece doğal yolun şansını biraz zorluyor. Daha çokkk gençsiniz ve evliliğiniz çok erken. Bn 6 aşılama yaptyrfım 3 ü tuttu ama düştü. Donra oğlum oldu tedavisiz. Şimdide üçüzlerim var tüp bebekle. Her duyguyu biliyorum yani. Keyfini çıkarın bu zamanların. Gezin tozun(tabi arkanızıda düşünün mutlaka üç beş kuruş atın)

Bak sonrada GangstaWalk olmuş

Hiç belli olmaz; olmazsa vardır bir hayır dersin, olursa da zaten dedikleri gibi vakti saati bellidir, o anı bekler.
Annem sekiz senelik macerasını anlatırdı; gitmedik doktor, gezmedik şehir, o zamanın denenmedik tedavi yöntemini bırakmamışlar babamla.

Bir doktor zannedersem 6. senede, açıklayarak "Senin asla çocuğun olmaz, boşuna enerji ve paranızı harcamayın" demiş, düşüp bayılmışım orada diye anlatırdı; ağır gelmiş o gerçeği duymak. Salt yumurta-sperm kalitesi vb. değil, annemin rahim de bebeğin tutunabileceği bi ortam sağlayamıyormuş, bi anomali varmış, ne oluyormuş ne oldu hah denilecek, rahme yerleşemiyormuş, durmuyormuş.

Sonra bunu kabullenmeye çalışmış işte; kafasından çocuk fikrini atmaya "Olmuyor tamam bitti" demeye.
Sonra bir doktor tavsiyesi alıyorlar; gitmeyecektim ama bu son dedim diyor, gitmişler o doktora. (Benim de kardeşimin de doktorudur)
Doktor da "Olur, ama siz bu tedaviyi, çocuk fikrini çıkarın kafanızdan; arada sırada uğradığınız bir adres olsun burası, düşünmeyin, unutun" filan demiş.Gerçekten çocuğum olur mu diye umursamadığım zaman, sana hamile kaldığımı öğrendim der. Hatta o tahlil sonuçlarını babam almış getirmiş "Sana bi şey söyleyeceğim ama hiç heyecanlanma tamam mı, bak çok sıradan bir şey, heyecanlanmak yok" diye tembihleye tembihleye söylemiş anneme. Hiç heyecanlanmadım, haa iyi dedim diyor; benden önce bi çocuk da bu haber al-verden sonraki ayda düşmüş. Tutunamayabilir diye çok sevinmeyelim, hüsran olacak diye artık değişik bi moda girmişler, kabul, umursamazlık, son deneme artık.
Sonra bakıyorlar ki kene gibi bi çocuk, yapışmış salmıyor

Çocuk macerası baya çetrefilli annemin de; 8 sene sonra ben, benden 9 sene sonra da kardeşim.
İşte, anı varmış demek, doğup yaşayacakmışız. :)

Ay ne güzel iyi ki sıkı sıkı tutunmuşsunuz annenize... çok güzel ya mucize gibi olmuş anneniz için...

Stres yuzunden olmamamsi durumunu ben geçtim sanirim :) bazen hayatin yorgunlugundan ne yumurrtlamaya ne adet gunune geldigini anliyorsun.

Gecen gun adetime 1 gun kalmis. Aa ne cabuk gecti bu ay yarin adet olacagm dedm oldumda tabii. Kafamdan atali cok oldu yani :) bazi aylar ugruyorlar tabii

Sizin yasinizda sayilirim issizim bekarim ve yalnizim.
Ruh hali olarak da agir seyler gecirdim hala tam olarak cikamiyorum.
Boyle dertler bile guzel umut var.
Keske ben de evli isli olsaydim da cocuk icin cabalasaydim.
Bir arkadas konu acmis onu cok iyi anliyorum bazi insanlarin isi kolayca evliligi kolayca cocugu kolayca oluyor olsun onemli degil buradaki nokta farkli insan cok aci cekip karsilik alamayinca anlamiyor.

Benim yengemin de sebepsiz olmuyordu 5-6.senelerinde kucaklarına aldılar diğer evlatrı da hemen peşpeşe oldu amcamların da öyleydi 3-4 sene uğraştılar diye hatırlıyorum daha da fazla olabilir yaşım küçüktü çünkü şimdi 2 evlatları var sebepsizdi ya da sperm yumurtlama durumu vardı o zamanlar doktora gitmediklerinden pek anlamıyorlardı. Eşinize keçi boynuzu özü + havuç suyu içirin her gün düzenli bir de çakşır suyu duydum buda faydalıymış. Yiyebilirseniz saf arı sütü sizde eşinizde yesin eğer ağır gelirse arı sütü bal polen karışımı alıp yiyin. Pco hastasıyım bende stres en büyük engel keşke kafana atılsa daha hızlı oluyor

Benim bir arkadaşım var defalarca aşılama oldu tutmadı 3 kez tüp bebek yaptırdı oda olmadı 3.denemeden sonra ben çökmüştür herhalde artık diye cok üzülmüştüm onun için ama tam tersi işe çok mutlu geldi o gün artık kafamdan sildim kabul ettim bu benim imtihanım olmayacak Allah bana cocuk nasip etmeyecek bundan sonra üzülmeyeceğim kafamı toplayayım biraz daha evlatlık için başvuracağım ben ona o bana derman olur dedi sana yemin ediyorum bir sonraki ay adet olmadı test yaptıkki ne görelim pozitif !! Şok olduk ve çok sevindik demem o ki kafaya taktıkça olmuyor biraz relax olmaya çalışın

Insallah bundan sonra hayat karsiniza güzel şeyler cikarir... benim hayatimda hic birşeyim çabalamadan olmadi. Okumak icin cabaladim. Evlenmek icin cabaladim. Ailem istemiyordu evlenmemi ama suan cok memnunlar. Neden cektirdik sana biz de anlamiyoruz diyorlar. Ama ben biliyorum. Cabalamadan hic bisey gelmiyor bana bunu anladim. Daha büyük dertlerde olanlar da var bunun farkindayim. Hiç evlenemeyenler de üzülüyor. Çok çok iyi anliyorum. Ama evlenip mutsuz olan o kadar insan var ki. Ben çok cocuk istiyorum mesela. Ama buna ragmen hic ver Allahim ille de ver diye dua etmiyorum. Hayirliysa ver hayirliya cevirip ver diyorum. Esimi de cok sevmeme ragmen dua etmistim hayirsizsa evlenmeyelim diye. Yani ne bileyim. Dertten büyük dert var. Ama en büyük dert herkesin kendi derdi sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…