- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi Hatice Meryem
-
Arkadaşımın 10 yıl olmadı. Sadece eşinin sperm sayısı düşüktü bu sebepten. Kaç kez aşılama yaptırdı tutmadı. En son tüp bebege karar verdiler ama öncesinde son bi aşılama daha yapılacaktı.Derdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.
Tüp düşünüyorum ama universite hastanesinde tedavi görüyorum. Evlilik 3 seneyi doldurmadan tüp yapmiyorlarmisAynı yaştayiz bizde bir buçuk sene denedik olmadı en son tahliller filmler derken ogrendikki eşimin sperm sayısı düşük , morfoloji bozuk, hız kötü.. doktora aşılama deneyelim dedim. Hiç gerek yok senin bir problemin yok boşa sana hormon yüklemeyelim yipranmayin dedi. Direk tüp bebeğe yönlendirdi. Bu arada yüzde seksen tutar dedi. Erkekte sorun olunca tutma şansı daha yüksekmis..
Lütfen umutsuzluğa kapılmayın. İlk denemede o kalitesiz dedikleri spermlerden 4 tane birinci kalite embriyo oluştu . Ve sonuç hamileyim..
Rabbim inşallah tüm isteyenlere nasip etsin. Vakit kaybetmeden tüp bebek tavsiye ederim
Ben de gecmek istiyorum ama universite hastanelerinde 3 yil evli olma sarti varmis.Vakit kaybetmeden tup bebege geçiş yapsaniz ? Bizimde 5 senedir olmuyor ama daha once yaptirmadigima cok pişmanim. En azindan ilki tutmasa ikinciye psikolojimi ayarlamistim. Allah kismet ederse ocakta tup bebek yaptiracagim. Ama simdiden tutmazsa ikinci icin en az 1 sene dhaa beklerim gibi geliyor.
Bu arada bende zaman zaman stress yapiyorum. Ama tup bebegimi tam sinavimin oldugu zManlara denk getirdim ki ders calisirken kafam dagilsin diye.
Haklisiniz. Ama daha yeni evlenen bir arkadasim suan hamile. Yani belki siz de evlenip benden evvel anne olabilirsiniz. Stresim hic olmayacagini düşünmemden. Karamsarlik iste.27 yaşında daha evli bile değilim.
vaktiniz var. zamana bırakın derim.
Canim is arkadaşımın da senin gibi idi...8 yıl olmamis....3 asilama başarısız oldu....sonra tam artık tüp bebek yaptırmayı düşünürken kendiliginden hamile kaldı... şimdi 3 tane çocuğu var...Derdim çocuğumun olmaması. Eşim de ben de 27 yasindayiz. Bir problemimiz gözükmüyor eşimin sperm morfoloji bozukluğu dışında. 2 aşılama olduk. Aslinda bu zamana kadar böyle umutsuz olmamistim ama asilamalar basarisiz olunca bir hüzün kapladi beni. Havalar da kasvetli kasvetli oldu. Herşey üstüme üstüme geliyor. Kpssye girdim iyi bir puan aldim. Ama aralikta bir sinavim daha var atanmak icin onda da iyi bir puan yapmam lazim. Ders calisirken bir anda aglamaya basliyorum. Bebek haberleri duyuyorum agliyorum. Disarda bebek görüyorum agliyorum. 2 yildir olmuyor. Daha uzun süre olmayip sonra olanlari anlatin bana nolur. Karalar baglamaya basladim hic olmayacak diye. Evet biliyorum hic olmayadabilir ve bu dünyanin sonu degil. Yani böyle simarik biri oldugumu düsünmenizi istemem. Bu zamana kadar gayet mutlu mesut geldim ama 1 hafta önce 2. Asilamam da basarisiz olunca aglayip duran biri oldum. Benim icimi ferahlatacak birseyler söyleyin Allah askina. Buna cok ihtiyacim var.
Bırde cocuk bakmak o kadar kolay bısey degıl bana ınan. Suanın tadını cıkar.Haklisiniz. Ama daha yeni evlenen bir arkadasim suan hamile. Yani belki siz de evlenip benden evvel anne olabilirsiniz. Stresim hic olmayacagini düşünmemden. Karamsarlik iste.
Vakit kaybetmeden tup bebege geçiş yapsaniz ? Bizimde 5 senedir olmuyor ama daha once yaptirmadigima cok pişmanim. En azindan ilki tutmasa ikinciye psikolojimi ayarlamistim. Allah kismet ederse ocakta tup bebek yaptiracagim. Ama simdiden tutmazsa ikinci icin en az 1 sene dhaa beklerim gibi geliyor.
Bu arada bende zaman zaman stress yapiyorum. Ama tup bebegimi tam sinavimin oldugu zManlara denk getirdim ki ders calisirken kafam dagilsin diye.
Bak sonrada GangstaWalk olmuş
Ay ne güzel iyi ki sıkı sıkı tutunmuşsunuz annenize... çok güzel ya mucize gibi olmuş anneniz için...Hiç belli olmaz; olmazsa vardır bir hayır dersin, olursa da zaten dedikleri gibi vakti saati bellidir, o anı bekler.
Annem sekiz senelik macerasını anlatırdı; gitmedik doktor, gezmedik şehir, o zamanın denenmedik tedavi yöntemini bırakmamışlar babamla.
Bir doktor zannedersem 6. senede, açıklayarak "Senin asla çocuğun olmaz, boşuna enerji ve paranızı harcamayın" demiş, düşüp bayılmışım orada diye anlatırdı; ağır gelmiş o gerçeği duymak. Salt yumurta-sperm kalitesi vb. değil, annemin rahim de bebeğin tutunabileceği bi ortam sağlayamıyormuş, bi anomali varmış, ne oluyormuş ne oldu hah denilecek, rahme yerleşemiyormuş, durmuyormuş.
Sonra bunu kabullenmeye çalışmış işte; kafasından çocuk fikrini atmaya "Olmuyor tamam bitti" demeye.
Sonra bir doktor tavsiyesi alıyorlar; gitmeyecektim ama bu son dedim diyor, gitmişler o doktora. (Benim de kardeşimin de doktorudur)
Doktor da "Olur, ama siz bu tedaviyi, çocuk fikrini çıkarın kafanızdan; arada sırada uğradığınız bir adres olsun burası, düşünmeyin, unutun" filan demiş.Gerçekten çocuğum olur mu diye umursamadığım zaman, sana hamile kaldığımı öğrendim der. Hatta o tahlil sonuçlarını babam almış getirmiş "Sana bi şey söyleyeceğim ama hiç heyecanlanma tamam mı, bak çok sıradan bir şey, heyecanlanmak yok" diye tembihleye tembihleye söylemiş anneme. Hiç heyecanlanmadım, haa iyi dedim diyor; benden önce bi çocuk da bu haber al-verden sonraki ayda düşmüş. Tutunamayabilir diye çok sevinmeyelim, hüsran olacak diye artık değişik bi moda girmişler, kabul, umursamazlık, son deneme artık.
Sonra bakıyorlar ki kene gibi bi çocuk, yapışmış salmıyor
Çocuk macerası baya çetrefilli annemin de; 8 sene sonra ben, benden 9 sene sonra da kardeşim.
İşte, anı varmış demek, doğup yaşayacakmışız. :)
Hiç belli olmaz; olmazsa vardır bir hayır dersin, olursa da zaten dedikleri gibi vakti saati bellidir, o anı bekler.
Annem sekiz senelik macerasını anlatırdı; gitmedik doktor, gezmedik şehir, o zamanın denenmedik tedavi yöntemini bırakmamışlar babamla.
Bir doktor zannedersem 6. senede, açıklayarak "Senin asla çocuğun olmaz, boşuna enerji ve paranızı harcamayın" demiş, düşüp bayılmışım orada diye anlatırdı; ağır gelmiş o gerçeği duymak. Salt yumurta-sperm kalitesi vb. değil, annemin rahim de bebeğin tutunabileceği bi ortam sağlayamıyormuş, bi anomali varmış, ne oluyormuş ne oldu hah denilecek, rahme yerleşemiyormuş, durmuyormuş.
Sonra bunu kabullenmeye çalışmış işte; kafasından çocuk fikrini atmaya "Olmuyor tamam bitti" demeye.
Sonra bir doktor tavsiyesi alıyorlar; gitmeyecektim ama bu son dedim diyor, gitmişler o doktora. (Benim de kardeşimin de doktorudur)
Doktor da "Olur, ama siz bu tedaviyi, çocuk fikrini çıkarın kafanızdan; arada sırada uğradığınız bir adres olsun burası, düşünmeyin, unutun" filan demiş.Gerçekten çocuğum olur mu diye umursamadığım zaman, sana hamile kaldığımı öğrendim der. Hatta o tahlil sonuçlarını babam almış getirmiş "Sana bi şey söyleyeceğim ama hiç heyecanlanma tamam mı, bak çok sıradan bir şey, heyecanlanmak yok" diye tembihleye tembihleye söylemiş anneme. Hiç heyecanlanmadım, haa iyi dedim diyor; benden önce bi çocuk da bu haber al-verden sonraki ayda düşmüş. Tutunamayabilir diye çok sevinmeyelim, hüsran olacak diye artık değişik bi moda girmişler, kabul, umursamazlık, son deneme artık.
Sonra bakıyorlar ki kene gibi bi çocuk, yapışmış salmıyor
Çocuk macerası baya çetrefilli annemin de; 8 sene sonra ben, benden 9 sene sonra da kardeşim.
İşte, anı varmış demek, doğup yaşayacakmışız. :)
Ben de gecmek istiyorum ama universite hastanelerinde 3 yil evli olma sarti varmis.
Raporsuz da yapiliyor mu üniversite hastanesinde? Ne kadara yaptirabilirim acabaRaporlu yaptirmak icin evet. Raporsuz da yaptirabilirsiniz.. Arastirmaya baslayabilirsiniz boylece gidişata bakarsiniz.
Insallah bundan sonra hayat karsiniza güzel şeyler cikarir... benim hayatimda hic birşeyim çabalamadan olmadi. Okumak icin cabaladim. Evlenmek icin cabaladim. Ailem istemiyordu evlenmemi ama suan cok memnunlar. Neden cektirdik sana biz de anlamiyoruz diyorlar. Ama ben biliyorum. Cabalamadan hic bisey gelmiyor bana bunu anladim. Daha büyük dertlerde olanlar da var bunun farkindayim. Hiç evlenemeyenler de üzülüyor. Çok çok iyi anliyorum. Ama evlenip mutsuz olan o kadar insan var ki. Ben çok cocuk istiyorum mesela. Ama buna ragmen hic ver Allahim ille de ver diye dua etmiyorum. Hayirliysa ver hayirliya cevirip ver diyorum. Esimi de cok sevmeme ragmen dua etmistim hayirsizsa evlenmeyelim diye. Yani ne bileyim. Dertten büyük dert var. Ama en büyük dert herkesin kendi derdi sanirim.Sizin yasinizda sayilirim issizim bekarim ve yalnizim.
Ruh hali olarak da agir seyler gecirdim hala tam olarak cikamiyorum.
Boyle dertler bile guzel umut var.
Keske ben de evli isli olsaydim da cocuk icin cabalasaydim.
Bir arkadas konu acmis onu cok iyi anliyorum bazi insanlarin isi kolayca evliligi kolayca cocugu kolayca oluyor olsun onemli degil buradaki nokta farkli insan cok aci cekip karsilik alamayinca anlamiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?