Beni rezileden adamdan koca olur mu?

TALEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
188
1
118
Adana
O kadar kızgın mki anlatamam sinirimide kırılan kalbimide.

ablam geldi uzaklardan.her zaman sık sık gelemez seede veya 2 yılda bir.bende çocuğumu aldım annemlere geldim hem ablamla zaman geçiririm hemde okul tatil oldu oğlum teyzesine alışır .ablamda çok temiz bakar neyse bir kaç gün kaldık (benim evim 45 dakkkalık uzaklıkta)

bu arada çalışıyorum.işten çıkınca bir baktım eşim gelmiş kapıya beni almaya .neyse süpriz yapmış haliyle sevindim.arabaya binmeden baktım ki telefonla İNTERNETE BAŞLANMIŞ. elindeki telefonu benim kucağıma bıraktı .annemlere gittik.bende arabadan inince telefon düştü.vay bunu düşüren senmisin.bağırmalar küfürler kendisinede küfür ediyor bana verdiği için telefonu.ben sesimi çıkarmadım annemlerde tatsızlık olmasın diye.bu adama astı bbir suratını ne annemle ne ablmal laf ediyor yemeğini yedi içerde maç izliyor.benlede konuşmuyor .ancak çocukla ilgileniyor.konuşmuyor etmiyor.ablam uzaktan geldi ne bir sohbet ne bişey(ablamla daha önce karşılaştılar).o kadar üzüldüm ki annemler tabi bana kızdılar sen ezdirdin kendini sen bunu bu hale getirdin diye.sen bizimle paylaşmıyorsun içine atıyorsun diye.ablamda haliyle üzüldü.ablam bu adam hanımına neden değer vermiyor diyor.bir telefon için değer mi? telefon kırılmadı çizilmedi toprağın üzerine düştü.

gecede çekti gitti arkasından bile bakmadım .girdim içeri. o kada zoruma gitti ne olursa olsun bu kadar uzatmaya ailemide üzmeye gerek var mıydı?:ssz:

ablam geldi uzaklardan.her zaman sık sık gelemez seede veya 2 yılda bir.bende çocuğumu aldım annemlere geldim hem ablamla zaman geçiririm hemde okul tatil oldu oğlum teyzesine alışır .ablamda çok temiz bakar neyse bir kaç gün kaldık (benim evim 45 dakkkalık uzaklıkta)

bu arada çalışıyorum.işten çıkınca bir baktım eşim gelmiş kapıya beni almaya .neyse süpriz yapmış haliyle sevindim.arabaya binmeden baktım ki telefonla İNTERNETE BAŞLANMIŞ. elindeki telefonu benim kucağıma bıraktı .annemlere gittik.bende arabadan inince telefon düştü.vay bunu düşüren senmisin.bağırmalar küfürler kendisinede küfür ediyor bana verdiği için telefonu.ben sesimi çıkarmadım annemlerde tatsızlık olmasın diye.bu adama astı bbir suratını ne annemle ne ablmal laf ediyor yemeğini yedi içerde maç izliyor.benlede konuşmuyor .ancak çocukla ilgileniyor.konuşmuyor etmiyor.ablam uzaktan geldi ne bir sohbet ne bişey(ablamla daha önce karşılaştılar).o kadar üzüldüm ki annemler tabi bana kızdılar sen ezdirdin kendini sen bunu bu hale getirdin diye.sen bizimle paylaşmıyorsun içine atıyorsun diye.ablamda haliyle üzüldü.ablam bu adam hanımına neden değer vermiyor diyor.bir telefon için değer mi? telefon kırılmadı çizilmedi toprağın üzerine düştü.

gecede çekti gitti arkasından bile bakmadım .girdim içeri. o kada zoruma gitti ne olursa olsun bu kadar uzatmaya ailemide üzmeye gerek var mıydı?:ssz:

ailenin seni doldurması hiç hoş birşey değil
insanın kendi öz annesi, ablası neden böyle birşey yapar anlamadım

karı koca arasında olacak türden tatsızlıklar
canı sıkkınsa, ailenizle ilgilenmemiş olabilir, abartmanın lüzumu yok

küfre tahammülüm yok benim şahsen
onu kaldırmasını sağlayın

bi de konuyu dağıtmak olmasın ama "internete başlanmış" derken ne kastettiniz? ilk kez böyle bir kullanım görüyorum da idrak edemedim

bence de karı koca arasındaki tartışmalara ailelerin karışması ve sizin ablanızın ve annenizin sizi doldurması hiç hoş değil. belki o gün canı başka birşeye sıkkkındı havasında değildi o yüzden ablanızla vs. sohbet edemedi. ama küfürler etmesi , bağırması vs. çok ayıp

bir telefon için degermi ya... başka şeyimi bahane etti acaba... sakın özür dileme, yüz verme hemen öyle, yaptıgı cok ayıp... özür dilersede ne kadra ayıp yaptıgını annenin ablanın onun bu haline üzüldüklerine, senin mahcup oldugunu falan söyle, iyice ez utandır yaptıgı seye :17:

eşin gerçekten ayıp etmiş. umarım hatasını anlar ve hem senin hemde ailenin gönlünü alır.

ben bazı arkadaşların ailenin seni doldurması konusuna takılıp , asıl kocanın yaptığı ayıbı görmezden gelip aşırı anlayışlı olmalarına mana veremedim yalnız. tabiki karı-koca arasında tatsızlık olur ama aranızdaki mesele yüzünden eşinin senin ailene surat asması en büyük ayıplardanken nasıl bu durumda senin ailen seni dolduruşa getirmekle hatalı bulundu aklım almaadı doğrusu ...

Eşiniz hep böyle kavgacı, küfürbazsa, size karşı herdaim böyleyse artık isyan etmekte haklısınız.
Fakat eğer bu ilk defa olduysa telefonla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, belki başka bir derdi vardı bu olayda patladı.
Haklı değil elbet fakat bazen olabiliyor eşler arasında ufak patlamalar.

Ailenizin dediği gibi bu kendini ezdirme değil. Anneniz o cümleyi kurarken çok hatalı davranmış.
Ailelerin karı-koca mevzularında asla olumsuz cümle kurmamaları gerektiğini düşünüyorum.

Eşinizle kavga etmeden konuşun.Yaptığına kırıldığınızı anlatın.
Daha çok basit bir konudan dolayı hakaret edip, küfür etmesinin üzerinde durun, sonra bu diğer anlattıklarınızdan söz etmek isterseniz edersiniz.

Eşiniz sizinle olan sıkıntınısını belli etsede keşke siz ailenize karşı başka problemleri olduğunu söleyip sorunun sizden kaynaklanmadığını belirtseydiniz
Madem ablanız ayda yılda bir geliyor onu ve annenizi sıkıntılarınzla sıkmasaydınız

Evinize geçtiğinizde eşinin yapmış olduğu hatayı dile getirip birdaha tekrarlanması halinde tepkinizin büyük olacağını
şahsi problerinizin başka kşileri üzmesine izin vermek istemediğinizi ve alt tarafı bir telefon yüzünden küfür haketmediğinizi belirtmeniz gerekiyordu bence . :ssz:

Canım şimdi bana kızacaksın ama olayı sen bu hale getirmişsin.
Neden biliyor musun ?

Annenle ablanın böyle olduğunu sanırım bildiğin için,tatsızlık çıkmasın diye,eşinin tepkisine sessiz kalmışsın.
O da meydanı boş bulmuş vermiş veriştirmiş.
Karşılık verseydin ne olacaktı ? Aşağı yukarı aynı şey...Ya seninle yukarı gelmeyecekti ya da yine surat asacaktı.
Sonuç aynı...Yine annenler aynı düşünecekti.

Ve annenle ablan o şekilde konuşunca,genelleme yapmalarına izin vermeseydin.
Aşağıda bir tatsızlık yaşadık,ondan keyifsiz,yoksa sizinle alakası yok diyebilirdin.
Veya her zaman böyle değil,biraz evvel tartıştık,o yüzden böyle diyebilirdin.

Esinizin belki baska bir sıkıntısı vardı!
Siz sordunuzmu ona neden bu kadar tepki verdigini.
Bazi erkekler cok sinirli olduklari zaman, hic birsey yokmus gibi
davranamiyorlar.
Her hallerinden belli okuyor ruh hali.
Esinizin Anneniz ve ablaniza soguk durmasida bu yüzden.
Keske iceri girmeden konussaydiniz esinizle belki gercekten baska bir derdi vardi.
Belki sizi özlemisti!!!!!!!

Ben bir arkadaşın aksine olaya erkek değil kadın gözüyle bakmak istiyorum;

Eşin inanılmaz hatalı... kol kırılır yen içinde kalır diye bir söz vardır, terbiyesizlik etmiş... Annen ve ablanın ağzına laf veren kendisi...
Bizde bir söz vardır;
'İstediğini yapan, istemediği ile karşılaşır, istediğini söyleyen istemediğini işitir'
Evladına yapılan bu terbiyesizliğe ne ablan ve ne de annen sessiz kalmak zorunda değil... Peygamberlerse o ayrı tabii...

Eşin öfke kontrol terapisti ile görüşmeli, belki ihtiyacı olabilir...

ailenin seni doldurması hiç hoş birşey değil
insanın kendi öz annesi, ablası neden böyle birşey yapar anlamadım

karı koca arasında olacak türden tatsızlıklar
canı sıkkınsa, ailenizle ilgilenmemiş olabilir, abartmanın lüzumu yok

küfre tahammülüm yok benim şahsen
onu kaldırmasını sağlayın

bi de konuyu dağıtmak olmasın ama "internete başlanmış" derken ne kastettiniz? ilk kez böyle bir kullanım görüyorum da idrak edemedim
interne

internete başlanmış derken hızlı yazdığımdan internete girmiş manasında kullandım.

benim ailem sürekli zaman geçiren bir ailke olsa tabiki anlayışlı davranırım bir nebze.kırk yılda biraaya gelen ailenin yanında konu bu kadar uzatılmaz.benim suçumsa ki kabul etmiyorum .kimsenin huzurunu bozmaya hakkı yok.moralin bozuksa gelmezsin olur biter.başına silah dayamadık illa gel diye.

ailem beni doldurmaz asla ama gören gözde kılavuz istemez.hangi aile evlatlarının üzülmesine kırılmasına dayanabilirki.benim bu kadar anlayışlı hoşgörü bir yapım varken onun bu şekilde davranması kızdıran sebep.

ayıp etmiş eşin...
olan olmuş yani uzatıp surat asmaya ne gerek var...
üstelik kendi evinizin içinde değilsiniz...
konuş eşinle yaptığının saygısızlık olduğunu anlasın...

eşin eşeklik etmiş.

sinirlenebilir, kızabilir ama bunu ailene belli etmemeliydi. kırkyılın başı ailenin yanına gitmişsin.

şu erkekleri anlayabilmiş değilim.

evlenene kadar, kızın soyu sopu belli olmalı
evlendikten sonra ise ailesi ile görüşmemeli, gidip gelmemeli mümkünse ailesi ölüymüş gibi davranmalı....

çünkü sadece onların aileleri var.

tabi herkes aynı değil, istisnalar kaideleri bozmaz....

Her zaman böyleyse oturup güzel bi konuşma yapın neden böyle sinirlisin vs diye ama kırk yılda bir olduysa bu kadar abartmayın hepimizin bazen hiç yoktan kızdığı anlar oluyor annenle ablanda abartmışlar biraz sanki kendi eşleriyle hiç tartışmaları olmuyomu ben ne erkekler gördüm bi bardak kırıldı diye karısını evire çevire döven ben ki ne nazlı büyüdüm ama karnım burnumda bazen öyle nazlarına gülüyorumki eşimin başkası olsa gırtlağını sıkarım asıl annenlerin seni sakinleştirmesi gerekirdi erkekler çocuk gibiler bizim kadar ince düşünmezlerki içeri bile gelmeyip seni bırakıp gidebilirdide seninde hemen annenlere söylemen kötü olmuş morali bozuk biraz kusura bakmayın derdin olur biterdi biraz idare etmek gerekiyo erkekleri takılmayın bu kadar küfür etmesi vs onaylancak durum değil tabide büyütmektense unutcaksın tatlım boşancak değilsin ya

Son düzenleme:
Canım eşin surat asmakta hata yapmıi bunu güzel bi dille içeri girmeden
söyleyebilirdin sonuçta kızgınlığı sanaydı onlara yansıtmasına gerek yoktu.
Neyse ailende hatalı senle arasnda böyle bişeyin geçtiğini bilmeden eşini neden yargılamışlar
belki başka sıkıntısı vardı? Bilemedim konuşarak
halledilmicek bişey yok sonuçta..

Eşin hatalı davranmış.Erkekler bu konuda çok düşüncesiz karşımdaki kırılırmı acaba ? diye düşünmezler dışarıda olur olmaz yerde sesini yükseltebiliyorlar.Üzerine gitmeyin özür dilemesini bekleyin.

Tavrınızı koyun ortaya.Neden erkekler kadınlara hak ettikleri değeri vermekten bu kadar acizler anlamıyorum.Hadi kuldan utanmıyorlar,Allah'a nasıl hesap verecekler.Yüce Mevla ,kadınların erkek üzerindeki haklarını,erkeklerin kadınlar üzerindeki haklarını belirlemişken neyin kini güdülmekte? Zaten her şey İlahi düzen göz önüne alınarak yapılsaydı, birçok şey yaşanmaz, insanlar üzülmüş olmazdı.
Bugün biraz böyle konuşasım geldi.Vaaz vermiş gibi oldum ama:1:

Back
X