Beni rezileden adamdan koca olur mu?

parayı çok önemsiyor ve ağzı bozuk biri. insanın ahlakı sinirlenince belli olur. telefona sizden daha çok değer veriyor. baştada böyle miydi sonradan mı oldu. yani neresini beğendiniz evlendiniz

eşin çok ayıp etmiş. bir telefon diye küfür de ne oluyor. ama orada bi cümle dikkatimi çekti. internete girmiş dedin. internete girdi diye dırdır ettin mi adama? o yüzden sinirlenmiş telde patlamış olabilir. yine de ne olursa olsun ister sana küssün, ailene böyle davranmamalı sık sık görüşmüyorsunuz neticede.

valla eşim ben her tel düşürdüğümde küfür etseydi şimdiye boşanmıştık çünkü ben çok sakarım her dışarı çktığımızda düşürürüm teli, fotoğraf makinesini etc.
eşim bana inşallah bozulur diye beddua eder. ama maşalah benim elektroniklerde bir huydur bozulmazlar :13:

Son düzenleme:
Bence de eşin fazla tepki vermiş ve çok ayıp etmiş. Ama siz neden bu tür şeyleri ailenize yansıtıyorsunuz ki? Eşler arasında zaman zaman patlamalar, gerginlikler olabilir. Stresli bir zamandaydı belki. Yaptıklarını haklı kılmaz bu durum tabi ki ama aileniz de olayı büyütüp sizi doldurmuş sanki. Eşinizin size kızması sizin ezildiğinizi göstermez. Bazen eşim bana kızar, bazen de ben ona. Stresli, sinirli olduğumuz zamanlar olur. çok doğal şeyler bunlar. Bu ezilmek değil.

Sakinleşince karşınıza alır güzelce konuşursunuz. Yaptıklarından duyduğunuz rahatsızlığı dile getirirsiniz. O da özür diler inşallah.

İnsan ailesine rezil olmaz.

Eşiniz abartmış, kullandığı telefon ne? Gerçi eşim benim telefonumu dikkatsizlik edip düşürse ailesinin yanında surat asmam ama kıyameti koparırım.

Siz neden yaşananları ailenize yansıtıyorsunuz, "canı sıkkın deyiverin, iş yerinde tatsızlık oluş sizinle ilgisi yok" deyiverin.

Ortada bir mesele yok abartmışsınız ikiniz de.

Horozu cok olan köyün sabahi gec olur derler.
Bir evde kari kocadan baska söz sahibi olmamali.
Tabi büyük problemler olur, istisare edilip akil alinacak bir konu olur o baska, gider usulünce konusulur, akil alinilir.
Ama en ufak konularda bile ailelerin söz sahibi olmasi, sorunu cözmek yerine kördügüm yapar.
Küfür eden insandan nefret ederim.
Eger sizde hoslanmiyorsaniz bu durumu konusun, anlatin, yapmamasini isteyin.

Konu sahibine katılıyorum sonuna dek. Ailen yabancı mı, rezil olunacak ne var diyenler olmuş. Ailesinin yanında eşini azarlayıp sinirlenen başkasının yanında da yapar. Benimde başıma geldi. Eşim birkaç defa başkasının yanında sert çıktı ve dolayısıyla aramız açıldı. Çektim karşıma konuştum madem bende ters bir durum gördün, kızacaksın başkasının yanında yapma gel bana söyle diye. Şimdi yavaş yavaş aştık bu kötü durumu. Umuyorum bir daha olmaz. Tavrınızı belli edin bence. Kolaylıklar dilerim.

insan birisi telefonunu düşürse sinirlenebilir, bozulabilir. ama bunu küfür edecek, ailene surat yapacak duruma getirip kendini küçültmemeliydi. çok haklısın. eşinin sorunları olabilir, evet, ama misal işyerinde müdürü böyle bişey yapsa ondan da acısını böyle çıkarabilecek miydi?

eşinin terbiyesizliği karşısında ailenin söyledikleri gayet normal, kimse elin oğlu sövsün küfür etsin diye evlat yetiştirmiyo.

hatasını anlayıp senden özrünü dileyecektir eminim.

eşşlerin tartışmalarını aile yenında olsa dahi yapmamaları taraftarıyım,
konu ne olursa olsun "özel" dir,iki kişi arasındadır ve evde olmalıdır...
eşin ve sende hatalısın,o hatalı tepkisini başkaları yanında çok belli etmiş,sen hatalısın konuyu
ailen de olsa onlara karşı uzatmışsın...ikinizde orada renk vermeyebilirdiniz ama işte,
karakterler farklı farklı...

Ailen haklı kendini ezdirmissin gibi aman huzur kacmasın tadımız bozulmasın böyle düsünüp alttan almak iyidir ama gereginden fazla olunca böyle sımarıyorlar malesef ben olsam o telefonu alır tekrar yere atardım..Mesafe koy biraz telefonunu koynuna alıp yatsın onunla sohbet etsin dertlerini ona anlatsın..Dünya malı ya ne kadar degerli olabilir ki..:19:

benim odununda kendini bilmez davranışları olur.bir defa arabayı park etti marketten birşeyler alıcaktım kapıyı açtım kaldırım kenarına çarptı benimki esti gürledi yanımızda kuzeni de vardı.arabaya tekrar bindiğimde suratımdan düşen bin parça bu defa yaptığı yanlışı anladı gönlümü almaya çalışıyor ama neye yarar beni kuzenine karşı bir defa mahçup etti:19:seni çok iyi anlıyorum canım annen ablan da olsa yanlarında böyle bir durumu yaşamak hoş değil:50:eşinle iyilikle konuş diyeceğim ama bu her zaman ki haliyse değişmez hep aynı kalır yanlışını bilir ama yine yapar benim başımda var ordan biliyorum :23:

eşin çok ayıp etmiş gerçekten sonuna kadar haklısın hele de küfür etmesi bu kadarcık şey için:47:

Konu ne olursa olsun ve yanımızda kim olursa olsun eşlerin sorunlarını. asabiyetlerini, kırgınlıkların ailemde olsa başkalarına yansıtmalarına ,tavır yapmalarına karşıyımmmm

eşin çok ayıp etmiş. bir telefon diye küfür de ne oluyor. ama orada bi cümle dikkatimi çekti. internete girmiş dedin. internete girdi diye dırdır ettin mi adama? o yüzden sinirlenmiş telde patlamış olabilir. yine de ne olursa olsun ister sana küssün, ailene böyle davranmamalı sık sık görüşmüyorsunuz neticede.

valla eşim ben her tel düşürdüğümde küfür etseydi şimdiye boşanmıştık çünkü ben çok sakarım her dışarı çktığımızda düşürürüm teli, fotoğraf makinesini etc.
eşim bana inşallah bozulur diye beddua eder. ama maşalah benim elektroniklerde bir huydur bozulmazlar :13:
etc vs nin ingilizcesi bu sitede Türkçe nin düzgün kullanımı önemsendiği için dedim, dalgınlıkla yazmışsın anlaşılan :9:

Eşinin sıkıntısı vardır belki, belki seni özlemiştir cümleleri kuran arkadaşlar ...
Aynı şey size yapılsa, o an durup "aaa kesin bişeye sinirli, bak görüyoooğn mu beni özlemiş bu ökuuuuz" dersiniz zaten dimi ? :1:

Yapmayın ALLAH aşkına, kadının ablası gelmiş uzak yerden, adamın bir tanecik telefon için yaptığına bak ! Hem de o gün yani.

Ayıp.

Son düzenleme:
canım benım isyanında haklısın eşin abartmış bıraz

yalnız her seyını ailene anlatma ve yansıtma

ozaman hersey dahada zorlasıyorr

kendoı aranızda halledın

.........

sırf bunun içinde eşiniz hakkında "koca olur mu "vs gıbı rencide eeden cümleler kurmayın

sonunda ablanız gıdecek evıne ve sız yıne koca olmadıgı dusundugunuz ve sırf bır anlık yanlış hatasından dolayı

sonunda sız bakacaksınız yüzyüze yapmayın

laflarınızı söylerken iki düşünüp bir konuşalımm

eşiniz hepmi böyledir yani senin ailenin yanında nasıldır tavırları sana ve onlara karşı...acaba dedim altda yatan başka sebeplermi varda telefonu bahane etti..ama ne olursa olsun yaptığı terbiyesizlik..insanların ne sorunu olursa olsun gittiği yerdekilere yansıtmamalı diye düşünüyorum yada eşinin huyunu az çok bilirsin uyarsaydın keşke umarım pişman olur yada sen pişman edersin:23: tekrarlamaz aynı şeyi eğitim şart erkek milletine:32:

O kadar kızgın mki anlatamam sinirimide kırılan kalbimide.

ablam geldi uzaklardan.her zaman sık sık gelemez seede veya 2 yılda bir.bende çocuğumu aldım annemlere geldim hem ablamla zaman geçiririm hemde okul tatil oldu oğlum teyzesine alışır .ablamda çok temiz bakar neyse bir kaç gün kaldık (benim evim 45 dakkkalık uzaklıkta)

bu arada çalışıyorum.işten çıkınca bir baktım eşim gelmiş kapıya beni almaya .neyse süpriz yapmış haliyle sevindim.arabaya binmeden baktım ki telefonla İNTERNETE BAŞLANMIŞ. elindeki telefonu benim kucağıma bıraktı .annemlere gittik.bende arabadan inince telefon düştü.vay bunu düşüren senmisin.bağırmalar küfürler kendisinede küfür ediyor bana verdiği için telefonu.ben sesimi çıkarmadım annemlerde tatsızlık olmasın diye.bu adama astı bbir suratını ne annemle ne ablmal laf ediyor yemeğini yedi içerde maç izliyor.benlede konuşmuyor .ancak çocukla ilgileniyor.konuşmuyor etmiyor.ablam uzaktan geldi ne bir sohbet ne bişey(ablamla daha önce karşılaştılar).o kadar üzüldüm ki annemler tabi bana kızdılar sen ezdirdin kendini sen bunu bu hale getirdin diye.sen bizimle paylaşmıyorsun içine atıyorsun diye.ablamda haliyle üzüldü.ablam bu adam hanımına neden değer vermiyor diyor.bir telefon için değer mi? telefon kırılmadı çizilmedi toprağın üzerine düştü.

gecede çekti gitti arkasından bile bakmadım .girdim içeri. o kada zoruma gitti ne olursa olsun bu kadar uzatmaya ailemide üzmeye gerek var mıydı?:ssz:

al işte bir çılgın koca daha. anlamıyorum ben bunları. tek söyleyeceğim şey o değerli telefonu inşallah tez zamanda onun elinden düşer de darmadağın olur...

yazdıkların aynı benim kocamı anlatıyor.denecek pek bişey yok aslında.ben koamın bni sevmediğini düşünüyorum sevmesinide beklemiyorum.sevse aşağılamaz bukadar.aynen bende telefon yada bi elektronik eşya düşürsem küfürler aşağılanmalar.değermi ? allah ıslah etsin diyorum hep başka denecek birşey yok.

Sevgiye sormuşlar, sen nerelerde bulunursun.
Sevgi dile gelmiş, tabi ki saygı ile emeğin bulunduğu yerde demiş.

Anlattıklarınız hakikaten üzücü, eşinizle konuşun.
Size bu şekilde davranmaya hakkı olmadığını, kırıcı olmanın
evliliğinizi olumsuz etkilediğini anlatın.
Bir insan sinirli olabilir ama kimsenin kimseye küfür etmeye hakkı yok.
Aranızda bariz bir iletişimsizlik sözkonusu, lütfen görmezlikten gelmeyin
çözmeye çalışın. Gerekirse bir uzmandan yardım alın.

eşin çok ayıp etmiş. ilk evlendiğimiz zamanlar bir benzeri benim başımada geldi. eşimle kavgalıydık abim ablam yeğenlerim annemlerdeydi, anneler günüydü ve ablamla abimde başka şehürlerden geliyolar yani herzman böle bi ortam olmuyo. eşimle anneme hediye bile almıştık ama noolduysa kavga ettik ve eşim annemlere gelirken arza çıkardı bende tek başıma gitmiştim. ve orda eşimi sorduklarında saat geç oldu hediye seçerken hem eşimin annesine hem benim anneme gitsek çok geç olacaktı yarında iş var bu seferlik böyle oldu oda kendi annesine gitti dedim. ve evden çıkana kadar göz yaşlarımı içime akıttım ve herkesi buna inandırdım.

yani şunu anlatmak istiyorum o gün eşimle niye kavga ettiğimi bile hatırlamıyorum. ama ailem bunu bilse ve bu yüzden gelmediğini öğrense çok üzülrdü belki ne biçim insanmış kızımıza yazık oldu falan derlerdi ama böle zamanlarda polyana olmak gerek.

yada eşimle bu doğum gününde kavgalıydık ve gelecek olanlara evde olmıycam dışarda kutluycam dedi ben somurtuk durursam insanlar sorun olduğunu anlar diye. bişekilde olanlar unutuluyo ama anne baba bile olsa 3. kişinin bilmesi durumları daha kötü yapıyo yada 3. kişiler bu duruma dahada üzülüyo.

Back
X