Beni sakinleştirir misiniz?

Spizella

Realist
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.394
598
çok moralim bozuk ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

Bebeğim oldu 22 gün önce.
görümcem gelmeyi çok istiyordu, dün şehir dışından geldi.
Bu sabah uyandık, diyor ki ben grip oldum çok hastayım :KK43:
Dün de hapşırıyordu, ama dedim o kadar da düşüncesiz değildir. Alerjiktir falan. Çünkü ben de günde 5-6 kere hapşırırım ama hasta değilim.

Bebeği de kucağına aldı bol bol.
Balkonda Sigara içmesini geçtim. Şimdi diğer odada öksürüp duruyor.
Evim 1+1 elli metrekare
Yatak odasından çıkarmıyorum, ama sabah eşim salona götürmüştü oradan sonra söyledi hastayım diye.

Bebeğe mikrop geçmiş midir? :KK43:

İnsan bi günde belirti vermeden hasta olur mu? Yola çıkarken hiç bi ben hasta oluyorum galiba diye düşünmez insan.
Boğazı ağrıyomuş ama bişey olmaz herhalde demiş !

GÜNCEL: bebek hasta oldu. :(
Yarın doktora götüreceğiz. Burun tıkanıklığı, akıntı ve hapşırma var bol miktarda. Umarım artmaz.

Son düzenleme:
Yanilmissin bayagi dusuncesizmis gorumce. Bogazi agriyan insan yeni dogmus bebek ziyaretine geliyorsa evet dusuncesizdir.

Uzulme canim,umarim gecmemistir yani sadece bir defa goturmus esin salona. Elinden geldigi kadar iyi bakiyorsundur zaten. Daha cok kucuk. Umarim gecmez. Anne sutu aliyorsa zaten o da korur

Evden sepetlediniz insallah gorumceyi

Anne sütü aldığı sürece bir sıkıntı olmaz, endişe etme.. sen de hasta olabilirdin, önüne geçilmiyor.. ama görümcene çok kızamadım ya, yarım saatte hasta olurum bende :KK53:

ha boğazı ağrıyormuş, şimdi okudum.. evet ayıp etmiş, evine yolla gitsin..

Çok sinirleniyorum böyle tiplere, sizi de galeyana getirmek istemem ama uyuzum ya; boğazın ağrıyorsa gelme arkadaşım gelme işte kaçmıyor bebek!

Bir şey olmamıştır Spizella, anne sütü alan bebekler dirençli oluyor. Kaldı ki ben anne sütü filan da almamışım adam akıllı, mama çocuğuyum, aylarca evimiz misafirle dolup taşmış (Annem çevresi geniş bi kadındır eskiden beridir) kucak kucak da gezmişimdir herhalde; hastalanırmışım geçermiş. Yani bizlere olmadı bir şey, olmaz senin bebeciğe de kuzum, ilk çocuk tecrübemiz, stres oluyoruz haliyle ister istemez, çok sıkma kendini, çocuğu üşütmeden bi havalandırın evi, sonra ısıtıp bi de yıkayın kuzucuğu, emzir bi de dinlensin. :*

Sakin olun . Bebeklerin bağışıklığı bizimkinden çok daha iyi. Onu kırmadan da uyarın..
Belli ki oda heveslenip sevmeye gelmiş.

Valla o bu kırılmasın diye hep ben kırılıyorum. Bu kadar korkmamın sebebi bebeğim 7 günlükken 1 gün yoğunbakımda kaldı sarılık sebebiyle
Oradan çıkarırken yenidoğan yoğun bakım doktoru ve hemşireleri eve bir süre misafir kabul etmememizi, babası bile grip olsa maske kullanmasını uzak durmasını bu dönemde hastalanıp antibiyotik almasının antibiyotiğe direnç geliştireceğini çok dikkat etmemizi 10 dk anlattılar. O yüzden panik oldum.

Geliş gidişleri de bi ayarladık, hani dese ben hasta oluyor gibiyim geçince geleyim o zamana alırdık biletlerini.

Korkmayın bi sakin olun. Anne sütü alan çocuklar sizden bizden daha güçlü bağışıklığa sahip oluyor her hastalığı hemen kapmazlar.

Tabi yine tedbiri elden bırakmayın ama bu kadar panik yapmayın :)

İlk çocuk acemiliğinin panikliği tatlı geliyor ya :)

İşte o kadar doktor tembihleyince... ben çok rahat insanım, bebeğe doğduğundan beri eldiven çorap şapka giydirmedim üşür diye düşünmeden her gün dışarı çıkardım, her gün yıkadım göbeği düştüğünden beri. Ama bu hastalık konusu çok canımı sıktı. Bebeği hasta etmese beni ya da eşimi de edebilir. Bebeğe tek başıma bakıyorum ilk günden beri, hasta olmam demek mahvolduk demek. O yüzden sürekli besin takviyesi alıyorum. Bağışıklığımı yüksek tutmaya çalışıyorum...

Yanilmissin bayagi dusuncesizmis gorumce. Bogazi agriyan insan yeni dogmus bebek ziyaretine geliyorsa evet dusuncesizdir.

Uzulme canim,umarim gecmemistir yani sadece bir defa goturmus esin salona. Elinden geldigi kadar iyi bakiyorsundur zaten. Daha cok kucuk. Umarim gecmez. Anne sutu aliyorsa zaten o da korur

Evden sepetlediniz insallah gorumceyi

Dün hep kucağındaydı ama :(

Bu gece gidecek

Bebeğin hayırlı olsun Spizella. Sağlıkla büyüsün, çok güzel bir ömrü olsun inşallah.

Ne kadar kalacak misafir? Güzel bir dille uyarın, dikkat etsin, bebişe bulaştırmasın.

Kendisi de bu arada sık sık elma sirkesi ile gargara yapsın. Mikrobu bu şekilde boğazda öldürebilir, ilerlemez hastalık.

Bazen boğaz ağrısa da hastalanmayabiliyoruz. Bun yüzden bir şey yoktur demiştir. ilk çocuk olunca insan düşünemeyebiliyor. Siz de hastalanabilirdiniz. Sık sık emsin evi sürekli havalandırın.

Anne sütü aldığı sürece bir sıkıntı olmaz, endişe etme.. sen de hasta olabilirdin, önüne geçilmiyor.. ama görümcene çok kızamadım ya, yarım saatte hasta olurum bende :KK53:

ha boğazı ağrıyormuş, şimdi okudum.. evet ayıp etmiş, evine yolla gitsin..

Gidiyor bakalım akşama, öteki odada köh köh öksürük sesi geldikçe bana da bi fenalık geliyor.

Anne sütü korur merak etmeyin..
Bide korkmayın bu kadar.... insanin korktugu basina geliyo olumlu düsün, sakin ol..
Görümcenede sürekli limon kolonyası ikram et nane limon falan kaynat mikropları ölsün

Ellerime Dezenfektan kullanıyorum ben bile bebeğe dokunmadan önce, kızı şimdi deZenfektanla yıkayasım geliyo :D

Benim bildiğim en ufak hastalık belirtisinde bile çocuklu eve gidilmez. Yeni doğanı düşünemiyorum bile olur insanlık hali birden bire atesı çıkar hasta olunur ona da bişey denmez ama çocukktan uzak kal bari . Ben çok yasıyorum çok eglendıgım bir günün sonunda atesler ıcınde yataga gırmeyı ama cocugu kucagına alması sacma olmus.

Anne sütü aldığı için bebeğine bi şey olacağını düşünmüyorum. Ama görümceyi bebeğe yine de yaklaştırmayın mümkünse de evden gitsin.
Ben de valla aniden hasta olabiliyorum o yüzden görümcene pek bir şey diyemedim

Ya hastalık bu olur tabi ama boğazım ağrıyor diye düşünen bi insan ben sonra geleyim demeliydi
Benim kardeşim vardı bundan önce o 3 gün kaldı
Daha önce gelecekti abla ben nezle gibiyim dedi 10 gün bekledi öyle geldi

yakın arkadaşm var bebeğinde hafif öksürük var diye ben 1 hafta bekliycem eğer bişey varsa bebeğe geçmesin gelmeyeyim dedi. Biraz düşünce bekliyor insan ne bileym :(

Benim bildiğim en ufak hastalık belirtisinde bile çocuklu eve gidilmez. Yeni doğanı düşünemiyorum bile olur insanlık hali birden bire atesı çıkar hasta olunur ona da bişey denmez ama çocukktan uzak kal bari . Ben çok yasıyorum çok eglendıgım bir günün sonunda atesler ıcınde yataga gırmeyı ama cocugu kucagına alması sacma olmus.

ben çok doldum galiba. Ondan bu kadar tepkiliyim.
ilk günden beri tek başıma bakıyorum bebeğe
Kayınvalidem geldi 2 gece kaldı, 4 günlük lohusaydım kalkıp yemeklerini yaptım, önüne koydum. tek bir faydası olmadı eşimi alıp alıp kendini gezdirtti beni bebekle evde yalnız bıraktı bütün gün. Doğurup hastaneden çıktığımdan beri bir gün yatakta yatmadım, sürekli kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum ki zorundayım çünkü kimse yok
İlk kez kucağıma bi bebek aldım, daha önce değil bebek bakmak akraba bebeklerine yaklaşmamıştım bile.
O yüzden çok tecrübesizim ama bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Şimdi misafir gidecek, kimse bana sormayacak bişeye ihtiyaç var mı diye. bulunduğum şehirde Eşim ve ben dışında kimsemiz yok. Bi gün sarılıktan (çok basit bişey) hastanede kaldı da ne yapacağımızı şaşırdık, bi kişi de arayıp sormadı iyileşti mi diye.

Kalkıp da düşüncesizce bebeği de beni de tehlikeye atmaya kimin hakkı var :(

Kayınvalidem geldi 2 gece kaldı, 4 günlük lohusaydım kalkıp yemeklerini yaptım, önüne koydum. tek bir faydası olmadı eşimi alıp alıp kendini gezdirtti beni bebekle evde yalnız bıraktı bütün gün. Doğurup hastaneden çıktığımdan beri bir gün yatakta yatmadım, sürekli kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum ki zorundayım çünkü kimse yok
İlk kez kucağıma bi bebek aldım, daha önce değil bebek bakmak akraba bebeklerine yaklaşmamıştım bile.
Şimdi misafir gidecek, kimse bana sormayacak bişeye ihtiyaç var mı diye. bulunduğum şehirde Eşim ve ben dışında kimsemiz yok. Bi gün sarılıktan (çok basit bişey) hastanede kaldı da ne yapacağımızı şaşırdık, bi kişi de arayıp sormadı iyileşti mi diye.

Kalkıp da düşüncesizce bebeği de beni de tehlikeye atmaya kimin hakkı var :KK43:

Ya gercekten tamamen formalite geldik mi geldik kafasında bu yüzden akraba muhabbetini sevmiyorum. Orada olma amacı sana yardımcı olmak ,tecrubeli biri olarak ilk anlarında sana destek olmak senin kalkıp onlara hizmet etmen normal değil. İçinize atmayın bence siz herseye tahammüllü olursanız o kalkar bir laf söyler bu sefer sustuklarınızda sizin canınızı sıkar enerjınız emılır eşinize de yansır iyice gerginliğe sebep olur. Söyleyin, kibarca vurgulayın.Gezmeye mi gitmek istiyor tek kalmak istemiyorsanız kalmasını rica edin orada olma amacını alttan altta vurgulayın. İş size mi bakıyor yapmayın yapamayacagınızı zaten yapmamanız gerektiğini belli edin. İnanın öyle kıymet biliniyor.

Ya hastalık bu olur tabi ama boğazım ağrıyor diye düşünen bi insan ben sonra geleyim demeliydi
Benim kardeşim vardı bundan önce o 3 gün kaldı
Daha önce gelecekti abla ben nezle gibiyim dedi 10 gün bekledi öyle geldi

yakın arkadaşm var bebeğinde hafif öksürük var diye ben 1 hafta bekliycem eğer bişey varsa bebeğe geçmesin gelmeyeyim dedi. Biraz düşünce bekliyor insan ne bileym :KK43:
Doğru haklısın düşüncesizlik yapmış. Bari şimdi düşünüp kendisi gitse

Kalkıp da düşüncesizce bebeği de beni de tehlikeye atmaya kimin hakkı var :KK43:

Güle güle büyüt bebeğini spizella,sağlıcakla huzurla büyüsün.:nazar:
Sen çok bunalmışsın,belliki yanlızsın tek başına kalmışsın,elbette bebek bakmak kolay değildir zordur sabır ister.
Bebeğin anne sütü aldığı için daha dirençlidir merak etme.
Görümcende istemezdi bu durumu inan,akşama gidecekmiş nasılsa sen daha sakin olmaya çalış lütfen.
Bu durumda sende yada eşinde grip olup öksürük olabilirdi.:KK66:

Back
X