Beni sakinleştirir misiniz?

Yeni dogan gripli bebekleri özel hastaneler kabul etmiyor bile devlet hastanelerine yonlendiriolar. Orda belki 20 bebegin oldugu mikrop yuvasi yerde bi sandalyede bebegin serum almasini bekliosunuz. Su yenidogan tas gibidir biseycik olmaz lafini kim cikardi bakim cok zor. Kaldi ki kalp problemlerine kadar varabilir gribin gecmemesi yenidogan bebekte. Buyumeye calisio o daha hicbir yeri gelismemis. Saka misiniz hastalikli vucutlarinizi uzak tutun cocuklardan.

Ev 24 derece doğduğundan beri
Mukus aşırı var ama şeffaf renkli serum fizyolojik damlatıp otribebeyle çekiyorum dolu bayağı.
Hapşırdığında dolu dolu hapşırıyor yani sıvı saçıyor etrafa :KK43: nezledir belki grip değildir ateşi yok allahtan

Spizella hala koruma konusunds tereddütlerin var.
Hala haftasonu misafir gelecek diyorsun
Teyze bebek hastalandı, bir süre misafir kabul etmeyin dedi doktor demen zor olmamalı.

Yanlış anlama lütfen ama o bebeği korumalısın, teyzeni değıl

Hatta buyuk bir sevincle karsila teyze iyki geldin de her gun yemek listesi ver borekler actir her gun canim sunu istedi de evini de bir guzel temizlettir.
Madem senin icin geliyor misafirlik yok

Canım katrina inan ki kelimeler kifayetsiz kalıyor başımıza geleni anlatayım
Gelecek kişi teyzem
Annem öldü diye herkes kendini beni gurbet elde yalnız bırakmama düşüncesiyle hareket ediyor. Bunda sorun yok da ben ihtiyaç duymuyorum.
Ben doğumu haber bile vermedim bu tantana olmasın diye
Erken doğdu dedim doğum gerçekleşip hastaneden çıkınca söyledim. Bir kişiye bile gelin yardım edin de demedim. Aksine eşim 1 ay izin alacak beraber bakacağız dedim. İstisnasız herkese evim 1+1 dedim ve babama da dedirttim. Babam gidip ben bile bir gün kaldım, evleri müsait değil dedi gelmek isteyenlere. Gerçekten müsait değil yani, bi oda daha olsa geçip yatsınlar ama gelen salon/mutfakta yatıyor. Yatak odasından çıktığımızda burun burunayız. banyo/wc zaten bi tane. Sıkıntı oluyor gelen için de bizim için de.

Daha hamileyken bi gün teyzem whatsapptan yazdı sen nerde oturuyosun diye. X semti teyze dedim. Tamam dedi. Hayırdır neden lazım oldu dedim, ben uçak bileti aldım ondan sordum havaalanından servis var mı diye bakıcam dedi. Peki ne zamana aldın dedim, x tarihe dedi. İnsan önce bi müsait misin o tarihte demez mi bilet almadan sorarım size. Ben mi acayipim o mu?

Hadi neyse zaten o sırada müsait oluruz diye bişey demedim.
Bana ne kadar kalacağını da söylemedi ki. Onu da daha bu akşam tesadüfen kardeşimden öğrendim. Geri dönüş biletinin gününü söylemiş o da bana söyledi.
Niyetin iyi olduğunun farkındayım ama
Resmen kendini davet etti, kendi kalacağı tarihleri seçti, beni halen ben yarın geliyorum diye aramış değil. Eşimle bu saatte oturduk 15 gün ne yapacağımızı düşünüyoruz, son günlerde eşim salonda yatıyordu mesela. Çünkü işe gidecek ve gece bebek uyumuyor, arada gelip yardım ediyor ama geceleri salonda uyuyor, ya da gece bebek uyumayınca kalkıp gezdiriyordum.şimdi misafir oradayken biz yatak odasına tıkılıp kalıcaz. 2-3-5 gün idare ediliyor da 15 gün yaa! El insaf... bi lohusalık yaşayamadım misafir eğlendirmekten.

Napiyim nasıl davranayım vallahi ben de şaştım kaldım.

Çok basit aslında
Telefon açıp "Teyzecim, dün hastanedeydik. Doktor eve kimseyi kabul etmeyin dedi. Eşimde işten geldiği için bebeğin enfeksiyonu geçene kadar onun da girmesi yasak. Bu sebeple eşim salonda yatıyor. E biliyorsun salon ve yatak odasından başka oda yok. Eğer gelirsen seni otelde misafir etmek zorunda kalacağım. Ama istersen bebek iyileşene kadar erteleyelim.

En yakınlarımız dahi olsa düşüncesiz davranabiliyorlar boyle. Yakınlığınıza güvenip boyle davraniyo besbelli ama bu düpedüz sorumsuzluk. Babanın söylemesinden senin dolaylı yoldan evinden bahsetmenden anlamıyorsa açık açık söylemekten baska care yok. Bari yardimci olacak türde bi insan mu yoksa gezmeye mi geliyor o da?

Valla ben sana turşu yapıcam yemek yapıcam, seni uykusuzluktan kurtarmaya geliyorum falan demişti ama kendisiyle 2-3 günden fazla aynı çatı altında kalmadık şimdiye kadar.
Gezmeye de geliyor olabilir

S Spizella hepimiz yaşadık bunları....üzme kendini.İlk doğumumu 9 yıl önce yaptım.Hala dünmüs gibi gözlerimi bolerte bolerte anlatıyorum "su öyle yaptı,bu böyle yaptı" diye.Ama ikinci de "profesyonel lohusa" oluyorsun.Mesela 2. de telefonlara bile çıkmadım.Yirmi gün sonra millete döndüm.Nerseyse iki ay ev yemekleri yapan bir yerden sulu yemegimi getirttim vs.

Bende ikinci de olmayacak büyük ihtimalle. Keşke bi lohusa patlaması yaşasam, lanet olsun ki çok fazla sabırlıyım.

Yakinlarda otel yok mu? Olacak is mi 1+1 evde misafir agirlamak. Ne laftan anlamaz bu insanlar ya bogasim gelio. Gel diye yalvarsan gelmemesi lazim.

Var da kayınvalidem ve görümcem bile gelecekler diye biletlerini bize aldırdılar bi de teyzemin otel parasını ödeyecek gücümüz kalmadı artık
Halam çok anlayışlı mesela, kalabalık etmemek için gelmedi. İstersen geleyim ama polisevinde kalırım geceleri dedi. Düşünceli insan böyle oluyor işte..

Spizella esin ise gidecek salonda yatsin diger odaya yer yatagi yap teyzende seninle o odada kalsin sabah kadar uyumasin bebek baksin 3 gune kalkar gider

Öyle yapmayı düşünüyorum :D kedimi salıcam teyzemin üstüne

Çok basit aslında
Telefon açıp "Teyzecim, dün hastanedeydik. Doktor eve kimseyi kabul etmeyin dedi. Eşimde işten geldiği için bebeğin enfeksiyonu geçene kadar onun da girmesi yasak. Bu sebeple eşim salonda yatıyor. E biliyorsun salon ve yatak odasından başka oda yok. Eğer gelirsen seni otelde misafir etmek zorunda kalacağım. Ama istersen bebek iyileşene kadar erteleyelim.

Kendisini biraz tanıyosam Yine de gelir @Muhtelif Evhamli Hatun
Daha bebek doğmadan seyahatini planlamış hayatta yakmaz o uçak biletlerini.

Ama dediğiniz gibi yapıp düzenimi bozmayacağım, rahat edemeyip gider bence, arkadaşları varmış bu şehirde. Kuzeni benim eve 5 dk mesafede oturuyor, onda kalsın gündüzleri gidip gelsin gerekirse.

ne sacma mevzuluk su misafirlik.Hemde lohusa evine misafir olmak.Halinizi anlatin ne kadar cok insan o kadar cok mikrop

Valla ben sana turşu yapıcam yemek yapıcam, seni uykusuzluktan kurtarmaya geliyorum falan demişti ama kendisiyle 2-3 günden fazla aynı çatı altında kalmadık şimdiye kadar.
Gezmeye de geliyor olabilir

Bende ikinci de olmayacak büyük ihtimalle. Keşke bi lohusa patlaması yaşasam, lanet olsun ki çok fazla sabırlıyım.

Var da kayınvalidem ve görümcem bile gelecekler diye biletlerini bize aldırdılar bi de teyzemin otel parasını ödeyecek gücümüz kalmadı artık
Halam çok anlayışlı mesela, kalabalık etmemek için gelmedi. İstersen geleyim ama polisevinde kalırım geceleri dedi. Düşünceli insan böyle oluyor işte..

Öyle yapmayı düşünüyorum :KK70: kedimi salıcam teyzemin üstüne

Kendisini biraz tanıyosam Yine de gelir @Muhtelif Evhamli Hatun
Daha bebek doğmadan seyahatini planlamış hayatta yakmaz o uçak biletlerini.

Ama dediğiniz gibi yapıp düzenimi bozmayacağım, rahat edemeyip gider bence, arkadaşları varmış bu şehirde. Kuzeni benim eve 5 dk mesafede oturuyor, onda kalsın gündüzleri gidip gelsin gerekirse.

Bwk kuzeni de varmış
O zaman kesinlikle ara
Gece eşim salonda yatıyor, seni akşamları kuzenine yollayalım de

S Spizella tebrik ederim gözün aydın :) sağlık ve mutlulukla büyütmeni dilerim. konuya göz gezdirdim sayfalar çoktu hepsini okuyamadım. İkinci bebeğim 4.5aylık oldu. Öncelikle anne sütü hastalıktan korur diye birşey YÖK. Tamam antikor aktarıyorsun ama bebek biyonik olmuyor. Tam tersine yenidoğan bağışıklık sistemi çok zayıftır. Oda ısısı 18 derece falan diyenlere inanma. Güzelce giydir kat kat. Ayağına mümkünse örgü patik, sırtına özellikle yataktan kaldırınca yelek mutlaka giydir. Çocuk terlemesin ama tenine dokununca sıcak olsun. Banyodan çıkarınca başına mutlaka şapka tak. Evini her gün bir saat havalandır. Bunlar benim fayda gördüğüm uyguladığım şeyler, benden tavsiyeler. Yalnız sen hamileyken eşimle başbaşa bakacağız dememiş miydin bu ne akraba akını böyle :)

S Spizella tebrik ederim gözün aydın :) sağlık ve mutlulukla büyütmeni dilerim. konuya göz gezdirdim sayfalar çoktu hepsini okuyamadım. İkinci bebeğim 4.5aylık oldu. Öncelikle anne sütü hastalıktan korur diye birşey YÖK. Tamam antikor aktarıyorsun ama bebek biyonik olmuyor. Tam tersine yenidoğan bağışıklık sistemi çok zayıftır. Oda ısısı 18 derece falan diyenlere inanma. Güzelce giydir kat kat. Ayağına mümkünse örgü patik, sırtına özellikle yataktan kaldırınca yelek mutlaka giydir. Çocuk terlemesin ama tenine dokununca sıcak olsun. Banyodan çıkarınca başına mutlaka şapka tak. Evini her gün bir saat havalandır. Bunlar benim fayda gördüğüm uyguladığım şeyler, benden tavsiyeler. Yalnız sen hamileyken eşimle başbaşa bakacağız dememiş miydin bu ne akraba akını böyle :)

Duyan geldi duyan geldi
Ne güzel başbaşa bakıyoduk
25 günde 5 yatılı misafir o_O

Back
X