.
bunlari sana yapan öz annen mi?
-
canım 31 yaşındayım hala aynı sorunları yaşıyorum annemle.komik gelecek belki ama o dominant o baskıcı.o aşağılayıcı tavırları yıllarca gördüm ve hala da görüyorum.hiç bitmiyor.giderek artıyor.(((
evliyim.şimdi evliliğime karışmaya çalışıyor.40 gün oldu bebeğimi kaybettim 5 aylık hamileydim düşük yaptım.şuanda bana küs.aramıyor sormuyor beni.lohosanın mezarı 40 gün açık kalır derler.benim mezarım açıkken annem canlı canlı gömüyor beni.ne kadar canımı yakıyor bilemezsin.neden küs biliyormusun bana kalkmış bir daha hamile kalmaya korkacak insan yok sorun yaşayacaksın deyip duruyor.bende neden öyle söylüyorsun benim yine bebeğim olacak ve ben korkmuyorum dedim.ağlamaya başladım.ben onu azarlamışım.çevresindekilere öyle diyormuş.
bazen onun ağzından çıkan küfürlerde utanıyorum.lanet ediyorum yaşama.((
ama olacak bir gün ben onun karşısında çok güçlü olacağım.31 senedr ilk kez 2 haftadır konuşmuyorum onunla.şimdiye kadar en çok 2 saat küsebilmiştim.ama şimdi acım çok büyükken bana bu yaptıklarını affetmeyeceğim.yeter.
.
bunlari sana yapan öz annen mi?
-
ben kimseyi annem kadar sevmedim,kimseye ona verdiğim değeri vermedim. kimse onun kadar ciğerimi yakmadı.benide KİMSE ONUN KADAR ÜZMEDİ.
bende hep büyümeyi bekledim senin gibi çocukluk yaptım çevremdekilere azıcık sevgi görebileyim diye.hep sevgiye ihtiyaç duydum.onun sevgisine en çokta.((
kardeşimle bir olup beni aşağılamalarınıda hiç unutmadım.hatta hamileyken yaavaş yürüyorum diye onunla bile alay edip gülüştüler.(((
bunları yaşamak istemediğimde asabi ve hırçın olan oldum.
tek sorun ne biliyormusun bizim bireyselleşmemise fırsat vermediler.onu başarabildiğimizde onlara ihtiyacımız olmayacak.
Ben iyi bir evlat oldum, erkek kardeşimde öyle. Hep ağırbaşlı çalışkan olduk. O ise daha taze genç kız edalarında hep insanların şaşkın bakışlarına sahip oldu. Egosu o kadar büyükki, kendi menfaatleri uğruna evladının mutluuğunu geleceğini yalanlarla silip ohhh diyebilecek bi kadın. Onu yıllarca insanlara karşı koruduk, annemizdir diye. Ama annelik bu diilmiş. Benim nişanlılığımı düğünümü bana zehir etti , sırf onun egosunu okşayacak şeyler yapmadım diye.
Nişanımın ertesi günü nişanlımın ailsini ziyarete gidecektik üstümü giyindim hazır onu bekliyordum, bana diyorki 'tabi senin üstüne giyecek bi sürü şeyin var' sonra bi hışımla bütün dolabını dağıttı. Bu ve bundan beter binlerce şey. Bana o gelinlik kefenin olcak bile dedii yaa. Ve bnm düğünüme bile gelmedi. Anlatamayacağım bi sürü acı yaşattı bana ve biz buna annemi diyoruz hala . Kardeşimde bende mayıstan beri görüşmedik onunla.. Halbuki ona canımı verirdim eşim de kardwşimde aynı, seçimleri egosu ona evlatsız kalmayı getirdi... çok çabaladık biz emek verdik kardeşimle eşimle ama uğraşılacak bi insan diil. Nişanlıyken bana iftira atıp bizii ayırmaya bile çalıştı, ben mutlu olamazsam yanarsam sende yanacaksınn dedii. Bu kadarını bi anne kızına yapamaz. Bi anne en azından kızı hakkında kendi namusu hakkında yalan sölemez. Onu nerdeyse hergece rüyamda görüyorum, bazen kabus bazen de egosondan arınmışş annem olarak ona sarılıyorum, ben annemi özlüyorum egosunu diil..
Kızlar bi çocuk doğuranlar var , bi de anne olanlar...
Anne benim canım yanıyor.
Hiçmi hisetmiyorsun analar hissetmez mi yavruları zordayken..
Neden 2 yabancı gibiyiz bu evde...
Ne yaptım ben sana ne yaptımda bana sırtını çevirdin?
Buda yetmezmiş gibi kardeşimi de düşman ettin o küçücük kızıda dolduruyorsun yüzüme bakmıyor aşağılıyor beni..
Anne ne kadar inkar etsende ben biliyorum, sen beni hiç içten sevmedin.
Kardeşim gelirdi yanına saçlarını okşar öperdin, bende sizi izlerdim.
Birgün hatırlıyormusun küçücük bir tartışmamızı büyütüp neler söylemiştin;
''Seni doğuracağıma taş doğursaydım, utanıyorum evladım olduğundan''
Ben hatırlıyorum anne.
O günden sonrada her fırsatta bu kelimeleri söyledin...
Seni utandırdığım için özür dilerim..
Arkadaşlarım gelirdi eve, onlara gidene kadar iltifatlar ederdin,
Güler yüz gösterirdin.
Keşke sen benim evladım olsan derdin,
Senin evladın bendim anne, neden bana bi kere güler yüz göstermedin.?
Küçükken dikkatini çekmek için şebeklik yapardım karşında, seni güldürmeye eğlendirmeye çalışırdım.
Bi kez olsun bakmazdın 'sevimli değilsin, başım ağrıyor çekil şu televizyonun karşısından' demekten baska ne yaptın?
2 dk kaçırsan dizilerini ölürmüydün Anne?
Benden değerlimiydi filmlerin?
Biliyormusun o günden sonra kimin dikkatini çekmek istesem hep şebeklik yaptım, çocuk oldum bi parça sevgi için..
Herkes seni güzin abla olarak görürdü, kimin ne sıkıntısı varsa gelir sana anlatırdı, sende en samimi halinle karşındakinin ellerinden tutar ona destek verirdin,
Bana neden vermedin o destekten birazda olsa ben ne suç işledim Anne?
Sevdim, gözünde dünyanın en günahkar insanı oldum, bizi ayırmak için inat yaptın, ayıramayınca da hep küstün ilişkimi bozdun oynadın bizimle anne...
Hep senin istediğin gibi olmamı zorunlu kıldın, ama bu sefer değil Anne..
Çokmu gördün bi parça mutlulugu bana?
Ben sadece sevilmek istemiştim.
Başardın Anne teşekkür ederim. İstediğin oluyor yawaş yawaş.
Biliyormusun sayende kendimi bu evde fazlalık, gereksiz bi misafir gibi görüyorum.
Neden be Anne?
Ben evlatlık görevimi yerine getiremedim mi?
Hata yaparken neden yanımda yoktun?
Düştüm.. Kaldırmak yerine daha fazla ittin.. Aşağıladın, dövdün, küçüktüm çok küçüktüm parasız bıraktın , aç bıraktın.. Ben hatırlıyorum..
Küçükken beni dövmüştün kardeşime vurdum diye,
Yemek vaktiydi, herkesi sofraya aldın, benim yemeğimi tuvalet kapısının önüne bıraktın ''sen buraya layıksın'' dedin..
Çok utanmıştım..
Tuvaletin bi kenarına kıvrılıp yiyemedim o yemeği kusura bakma ANNE..
Bütün gece yorganımın altına saklanıp ağlamıştım, çok utanmıştım, çok ezilmiştim anne...
Hala o günü hatırlar gülersiniz kardeşimle, dalga geçersiniz... Bense susarım..
Biliyormusun Anne o gün anlamıştım aslında bu evde, o masada fazlalık olduğumu...
Zaten birkaç yıla kalmaz gidecektim evinden, kovmana, aşağılamana gerek yoktu...
BENİ SEN KADAR KİMSE ÜZMEDİ BE ANNE, HİÇ KİMSE...
Umarım evlenip mutlu olmussundur annen senin calismani ve evlenmemeni istiyorsa para istediği için olabilir diye düşünüyorum ve muhtemelen kimseyi istemeyecekti. Eskiden onun hayatında yaşadığı kötü şeyler yüzünden bu halde olabilir sana bunları yapmaya hakkı yok tabiki ama demek onun da psikolojisi aslinda iyi değil ki bunları yapmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?