Beni sıkan mesele

marcello

Saudade
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2014
1.534
1.006
248
Arkadaşlar merhaba. Bir yurtdışı üni.sinde öğrenim görüyorum.. Burada olmaktan hiç memnun değilim üstelik bölümümü de aman aman sevmiyorum. Sürekli içim sıkılıyor.. Ama tek kalemde de bırakıp gidilecek bir husus değil.. Sizce kendi açımdan burada sıkıntımı gidermek adına neler yapmalıyım veyahut okulumu Türkiyeye aldırma gibi bir durumum var mı (yatay geçiş harici) buna dair bir şey bileniniz var mı?

Okulunu yatay geçiş yapmadan nasıl Türkiye'ye aldıracaksın ki. Rektörle konuşup Türkiye'ye taşınmasını sağlayacaksan olur ancak. Türkiye'den mi gittin okumaya. Bir de hangi ülke? Eğer Türkiye'deki üniversitelerle erasmus anlaşması varsa oradan bir dönem veya bir senelik gelebilirsin. O süreçte de burada hangi üniversitelere nasıl gireceğini araştırırsın. Hatta üniversiteye gitmeyip Ygs lys çalışarak o sene sınava girip seçim yapabilirsin. Tabii Türk vatandaşı değilsen nasıl işliyor bilmiyorum. Ama bi yolu bulunur elbet buraya geldikten sonra. Hem erasmus olduğu için baktın olmadı. Geri dönüp bölüm değiştirmeyi düşünebilirsin.

Problemler olabilir zamanla duruma ayak uydurmayı öğrenirsin
eğitim kalitesi türkiye'den iyi ise gelme
Sonuçta esas mesele öğrenim görmek değil mi

İstemediğin bir bölüm ise ileride istemediğin bir meslek yapmak zorunda kalacaksın ömür boyu. Iyice düşün taşın.

Evet, Türkiyeden gittim.. Adı yurtdışı ama yavru vatandayım yani.. ortalamadan ötürü Yatay geçiş işi zor oluyor ve erasmus imkanı da yoktu..

Kızım yurt dışı deme o zaman kibristayim de. Kibristaki üniversitelerden yatay geçiş yapılır. Neyse sen önce okuduğun bölümü değiştir bence. Özel üniversite olduğu için bölüm değiştirmek daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…