- 28 Eylül 2018
- 2.012
- 5.617
- 158
- Konu Sahibi Free Women
-
UZUN LAFIN KISASI; BEN BU BEBEYİ, BENİM BEBEĞE NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? GEÇEN GÜN kendisine sordum, nisa bebek gelirken sana ne getirsin dedim, oyuncak kedi getirsin dedi ama bu küçük hediye onun o davranışlarına çare olur mu? Gelip gidip karnımı seviyo, nisa bebek nasıl, selam söyle diyo ama bilemiyorum. Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır. Var mı alternatif fikirleriniz, kiskanmamasi için
Ben görümcemi çağırmasam da, bakıcısı kv olduğu için, çocuk yine olacak! . alternatifiniz bi fikriniz var MI?Cagirmayin gorumcenizi..
Ayrica 6 yasindaki COCUK kendinden kucukleri tabi kiskanir, tahammulum yok diyorsaniz annesini yardima cagirmayacaksiniz, tek cozum bu.
Kimseyi cagirmasaniz olmaz mi?Ben görümcemi çağırmasam da, bakıcısı kv olduğu için, çocuk yine olacak! . alternatifiniz bi fikriniz var MI?
Görümcem kendisi de çok hevesli, gelme diyemem ki, ilk yeğeni olduğu için. Bakalım ilk haftayı bi atlatalım, sonra duruma göre bakacaz.tabi hazirlamak lazim da bunu annesi yapacak,
gerci ne kadar hazirlasa da huyu bu ise birden degismeyecektir, zamanla olacaktir degisim.
her sekilde 6 yasindaki cocuktan cok buyuk beklentiye girmemek gerek, hele ki kiskanc ise birazcik fazla ilgi alaka gostermek gerek su gibi durumlarda, inatlasmak dogru olmaz, cok incinebilir.
O yuzden siz eger tahammulum yok diyorsaniz cagirmayin, herkes icin boylesi iyi olur. Esiniz yaninizda olacaksa cok evham yapmaniza gerek yok zaten.
Bir de hastaneye birden fazla refakatci veya ziyaretci alinmiyor diye okumustum korona sebebi ile, zaten esiniz kalacaksa baskasini almazlar bile. Eve gectiginizde de baya toparlanmis olursunuz, gozunuz korkmasin.
+1Cagirmayin gorumcenizi..
Ayrica 6 yasindaki COCUK kendinden kucukleri tabi kiskanir, tahammulum yok diyorsaniz annesini yardima cagirmayacaksiniz, tek cozum bu.
Ben çağırmıyorum hanımefendi. Kendileri can atiyo torunları yeğenleri olacağı için. Nasıl bi kafa yapınız var anlamıyorum ki. Gelmeyin mi diyeyim insanlara! Siz kendiniz ne yaşadınız da böyle düşünüyosunuz anlamak zor!Kimseyi cagirmasaniz olmaz mi?
Görümcem kendisi de çok hevesli, gelme diyemem ki, ilk yeğeni olduğu için. Bakalım ilk haftayı bi atlatalım, sonra duruma göre bakacaz.
Yazmak istediğim yorumSizinki bebek onunki "bebe" tahammülün yoksa kendin idare et kadın çocuğunu nereye koyacak?
Kendi kendinize yetmeyi deneyin o halde!Ben görümcemi çağırmasam da, bakıcısı kv olduğu için, çocuk yine olacak! . alternatifiniz bi fikriniz var MI?
Ben çağırmıyorum hanımefendi. Kendileri can atiyo torunları yeğenleri olacağı için. Nasıl bi kafa yapınız var anlamıyorum ki. Gelmeyin mi diyeyim insanlara! Siz kendiniz ne yaşadınız da böyle düşünüyosunuz anlamak zor!
Ssize ne dedim ki şimdi ben? Insan gibi bisey sordum? Sizi ve saygisizliginizi umursamıyor, sizin gibilere herseyin müstehak olduğunu düşünüyorum.Ben çağırmıyorum hanımefendi. Kendileri can atiyo torunları yeğenleri olacağı için. Nasıl bi kafa yapınız var anlamıyorum ki. Gelmeyin mi diyeyim insanlara! Siz kendiniz ne yaşadınız da böyle düşünüyosunuz anlamak zor!
Valla ağzına sağlık insan gibi bisey sormuşum verdiği cevaba bakCekin o zaman Allah Allah. Hormonlar simdiden tavan anlasilan
Güzel fikir. Uygulamaya çalışacağım inşallah. Teşekkür ederimo zaman o kendisi dusunecek,
yani siz mumkun mertebe gorumcenize sorumluluk vermeyin, sen cocugunla ilgilen, uzulmesin falan deyin.
Bir de benim de eltim dogumdan sonra gelip bende kalmisti bir sure, tabi yenidoganken degil de sonrasinda, eltim bebegi severken ben onun kiziyla oyun oynardim, iste onunla ilgilenirdim bir sekilde, boylece cok kiskanclik yapmamisti. O da o zamana kadar ailedeki tek kucuk cocuk olarak cok fazla ilgiye aliskin oldugu icin yeni bebek zor gelmisti mesela.
O yuzden benim tavsiyem ilk zamanlarda anne bebekle ilgilenirken yegenle bir baskasinin ilgilenmesi kayinvalideniz veya siz olabilir. Veya annesi bebekle ilgilenirken ikisi ile de ayni anda ilgilenebilir, kendi cocuguna gel bebegi birlikte sevelim diyebilir gibi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?