BENİ ŞİMDİDEN Bİ SIKINTI SARDI- doğumumd destekçim görümcem ve annesini kıskanan bebesi

En azından hevesliler gelmeye yardım etmeye benimkiler doğum yaptığımda geldiler bir saat kalıp misafirliğe gittiler kıskanç çocuk için önlem yok dikkat edecekseniz o kardeşin diyeceksiniz öyle alıştıracaksınız bizde de var 4 yaşında kıskanıyor ama biz o kardeşin ablasısın falan diyoruz ama annesi pek kucağına alamıyor çünkü bana ver diyor ya da dibinden ayırlmıyor kıskançlığından

Hersey iletisimden gecer. Madem böyle sorun görüyor görümcesi ile konusacak. Alti yasinda bir cocugun anneyi bu kadar kiskanmasi bana göre normal degil.
Size katılıyorum ağzınıza sağlık.
Konu sahibi iletişime geçilecek birisi değil belli ki. Gayet normal sorulmuş bi soruya verdiği cevaptan belli.

Sadece kv gelsin görümce gelmesin madem öyle söyleyin onun çocuğu var daha zor olur falan diyin. Daha şimdiden geriliyorsunuz, olay anında görmezden gelmeniz ya da sakin kalmanız pek mümkün değil gibi.

Ayrıca kendi düşüncemi eklemek istiyorum, çocuktan bu kadar rahatsız edici bahsetmeniz pek hoş olmamış. Çocuk sonuçta hele hele erkek çocuğu, o kadarcık hareketli olur yani. görümceniz bu yazdıklarınızı okusa alınırdı valla..

Valla ağzına sağlık insan gibi bisey sormuşum verdiği cevaba bak
Insan gibi mı? Çağırma o zaman demek, soru sormak mı oluyo. Ki sen doğum yaptığında üç ve görümcenı büyür mu ettin torunlarını görmeleri ve ilgilenmelri için?

Yani ben anne degilim ama o donem de ben rahat olmak isterim. Siz cok uykusuz yorgun bitkin olacaksiniz kendi kuzenlerimden biliyorum biz yetiskin insanlar bile kizi darlamamak icin ihtiyaci kadar durup gittik evimize. Sizin yaninizda surekli 6 yasindaki bir cocuk ne kadar uygun olur bilemedim. Yasi buyuk olsa uslu uslu oturur derdim ama sizin ilk cocugunu ilk heyecani...
Annesinin mudahele edip getirmemesi lazim veya anlatmadi lazim eger gercekteb size yardimci olmak istiyorsa.
Kaldi ki burada dogum yapip kendi kaynanasindan rahatsiz olan kavga eden ne gelinler konular okudum. Siz de rahatsiz olacaksiniz o psikolojiyle.

bu şartlar altinda ben görümcenizin çokta kalabileceğini sanmıyorum yaninizda maksimum 2 gün bence.
zaten gorumceniz kucuk anneye muhtac bir bebegi en fazla alir eline 10 dk sever cunku bebek surekli sizi isteyecek emmek isteyecek kokunuzu isteyecek cocugun kiskanacagi bir ortamin olusacagini pek sanmiyorum

Onunlada da ilgileneceksiniz, bebeğin bakımı ile ilgili minik görevler vereceksiniz. Alt değiştirirken ıslak mendili verir misin, bezini getirir misin gibi. Eğer varsa onunda bebekliğinden kalma videoları izletin, aynılarını sana da yapıyorduk gibilerinden.

Ama tahammül seviyenizi artırmalısınız, kaldı ki bebeğiniz bu konuda sizi daha çok zorlayacak.

Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır.
Lütfen çocuğa karşı bu bakış açınızı değiştirin, yardımcı olmaya çalıştığım birinin çocuğum için böyle düşünmesini asla istemezdim.

6 yaşındaki bir çocuktan bahsetme şekliniz çok itici. Üstelik ben öyle "çocuklar masum meleklerdir, çocuklar canlarımısss" diye gezen birisi de değilimdir. Bazı çocuklar çok zor olabilir ama adı üstünde çocuk. "Kıskanç, mızmız, sorun yaratan çocuk" laflarınız çok çirkin. "lohusa kafası bana gelirler, tahammüllü birisi değilim" demişsiniz. 6 yaşındaki çocuğa mı tahammül edemeyeceksiniz? Üstelik annesi hevesle size yardım etmek isterken? Bencilliğin kaçıncı leveli bu?

Ben de o ççocuğun psikolojisini bozmadan, üzülmemesini sağlayarak, kıskanmasını nasıl engelleriz diye soruyorsunuz, tavsiye istiyorsunuz sanıyorum. Ama siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz. Umarım görümceniz sizin bencil kalbinizi ve oğlu hakkındaki düşüncelerinizi görür de size yardıma falan gelmez.

Kavgacı biri değilim. Kendi kendime sıkıntıya girip huzursuz olurum anca. Kavgamız gürültümüz olmaz olamaz. Her ikisine de saygım sonsuz.

Insan gibi mı? Çağırma o zaman demek, soru sormak mı oluyo. Ki sen doğum yaptığında üç ve görümcenı büyür mu ettin torunlarını görmeleri ve ilgilenmelri için?
Evet insan görüp bi soru sordum. Algıda biraz sorun var heralde. Kimseyi cagirmasaniz olmaz mi dedim?Anlasamiycaz belli ki.

Kavgacı biri değilim. Kendi kendime sıkıntıya girip huzursuz olurum anca. Kavgamız gürültümüz olmaz olamaz. Her ikisine de saygım sonsuz.
Bence 6 yasindaki cocugu bence “benim bebegime zarar verir mi ” diye biraz cekiniyorsunuz kiskancliktan bir sey yapbilir diye dusunuyorsunuz cunku yukarida oyle bir ornek verdiniz haliyle hormonlariniz lohusalik etkisiyle saglikli dusunemiyorsunuz
Ben de bu surecte hormonlarin etkisiyle saglikli dusunemeyeceginiz iiletisim problemi bile yasayabileceginizi yazdim
Cunku hassas kirilgan yorgun olucaksiniz

Haklısınız. Gerildim bende şimdiden. Aksi gibi annesi de, kuzenin bebeğine alışması için bi konuşma yapmiyo. Yapsa anlayacak çocuk.

Haklısınız. Gerildim bende şimdiden. Aksi gibi annesi de, kuzenin bebeğine alışması için bi konuşma yapmiyo. Yapsa anlayacak çocuk.
Anne bilinçsiz bu konuda belki. Sizin görmediğiniz yerde, evde hazırlıyordur belki de bilemedim.
Ona abla olduğunu hissettirin, bebeği sevdiğiniz kadar ona da sevgi gösterin. Bakış açınızı değiştirirseniz çocukla iletişiminizde daha güzel olur ve karşılığını alırsınız emin olun.

malum corona var bu sebeple tedbır acısından hemde bebege daha cabuk adapte olmamız acısından esımle ben bu meselenın altından kalkacagız dersınız kımse gelmez kafanız rahat eder
6 yasındakı cocugu bebegınızı kıskanıyorsa aslında bu sızın degıl cocugun annesının problemı sevgı bagı kuracak bunu anne ogretecek alıstıracak cunku onun cocugu , kıskanclık farkederse cocukta hırcınlık farkederse annesı olarak kendısı gerekenı yapacak . buna sızın yapabılecegınız bırsey yok

bebegınızın adı nisaymıs adaşım :) saglıkla dogsun

Son düzenleme:
şimdi ben mi yanlış anladım

görümcenin çocuğu kuzenin bebeğini kıskanıyor çünkü şimdiye kadar hiç annesinin başka bebekle görmedi

acaba çocuğa bak bebek geldi seni unuturlar vs diyen oldu mu

buna ek olarak kv çocuğa bakıyorsa görümce çalışıyordur

akşam biraz uğrar gider 7/24 sizinle görümce kalamaz

kv ye gelince hem 6 yaş çocuğuna bakıp hem sizinle o da çok kolay olmaz

o da gelsin ilk gün sonrasında eşimle idare ederiz çocukla zor oluyor sana der gönderirsin evine

lazım olursa çağırırım der kırmazsın da olur biter

hiçbir şey yoksa doktor korona var çocuklar vs gelip gitmesin dedi dersin

Çocuk alışılmışın üstünde kıskançsa eğer çocuğunun huyunu bilip ona göre hareket etmek annenin görevidir. Benim kızım 2 - 3 yaşlarındayken vurma huyu edinmişti. Kızımın ne yapacağını bile bile başka çocukların yanında kontrolsüz bırakırsam bu benim suçum olurdu. Herkesin evladı kendine kıymetli. Çocuk adı üstünde çocuk. Davranışının sonucunu tahmin edemez ama annesi bilip ona göre tedbir almak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…