- 6 Ağustos 2010
- 1.892
- 3.809
- 333
- Konu Sahibi Free Women
-
Allah görümcenizin 6 yaşındaki oğlunu, sizin olası (kuvvetle muhtemel çok) kırıcı davranışlarınızdan korusun.Ben çağırmıyorum hanımefendi. Kendileri can atiyo torunları yeğenleri olacağı için. Nasıl bi kafa yapınız var anlamıyorum ki. Gelmeyin mi diyeyim insanlara! Siz kendiniz ne yaşadınız da böyle düşünüyosunuz anlamak zor!
Selam değerli kk üyeleri;
Konu tam da başlıkda ki gibi. Allah razı olsun, doğumum da destekçim kv ve görümcem olacak. Ama gel gelelim' görümcemin 6 yaşında ki oğlu, annesini deliler gibi kıskanıyo. Nerden biliyorum; görümcemin kuzeni geldi, 4 aylık bebeği var. Annesi, bebeği sevmek için kucağına alsa rengi atıyo, hatta kuzeni, abla gelsene bebeği yıkayalım diyince, nerdeyse ağlayacaktı ve anne yıkama, yıkamanı istemiyorum dedi. Görümcem de yıkamayıp, sinirlenip gitti.
Ve görümcemin çocuğu hep dibimde olacak. Lohusa kafası bana gelirler diye tahmin ediyorum. Çünkü pek tahammüllü biri değilim. Kuzen olacak arkadaş, bebeği uyutuyo, 10 kes tepesine gidiyo, emziriyo tepesinde. Sürekli bebeğin etrafinda dolanıp dolanıp darlıyo insanı. Bu arada çocuğun 6 yaşında olduğunu yazdım mı bilmiyorum. Benim ilk doğumum ve görümcem ve kv'den başka bi şansım yok ailem 12 saat mesafede gelemeyecekler.
UZUN LAFIN KISASI; BEN BU BEBEYİ, BENİM BEBEĞE NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? GEÇEN GÜN kendisine sordum, nisa bebek gelirken sana ne getirsin dedim, oyuncak kedi getirsin dedi ama bu küçük hediye onun o davranışlarına çare olur mu? Gelip gidip karnımı seviyo, nisa bebek nasıl, selam söyle diyo ama bilemiyorum. Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır. Var mı alternatif fikirleriniz, kiskanmamasi için
Bunu biz de yasadik.Teyzemin oğlunun 2. bebeğini görmeye gitmistik. Büyük kızlari 5 yasindaydi . Biran odada bebek uyurken yanlız kalmislardi. Kardesini inanilmaz seviyordu ben kardesimin kücük annesiyim diyordu,bizlerde yeni dogan bebegi ölçülü seviyorduk her ihtimale karşı. Bir anlık bir sessizlik oldu anneleri odaya koştu bir cığlık attiki meger kardesinin suratina yastik kapatmis. Demekki içten içe kıskaniyormus. Sizi evhamlandirmak istemem ama çok dikkatli olun.sonucta daha 6 yasinda o da anne kuzusu daha bebek.
Nisa kadin ismi?? Bebegin cinsiyeti erkek mi ki yadirgadiniz?Çocuğunuza neden "kadın" ismini koyuyorsunuz anlamadım, yargılamıyorum ancak garip..
Bazı insanlar başkalarından bahsederken aslında kendi duygu, düşüncesini ve iç dünyasını yansıtır. Konu sahibi de aslında altı yaşındaki adı üstünde Çocuktan bahsediyor sözde kendi iç dünyasındaki çocuga karşı kötü düşüncesi ortaya dökmüş. Kim ne ekersen onu biçer bugün o masum için onu söyleyen konu sahibi yarın kendi için ve çoçuğu için aynı şeyleri konuşacaklar. Büyük konuşmanın ve kötü kalpli olmanın bedeliÇocuğu şeytan gibi anlatmışsınız ama altı yaşında daha. Bu kadar rahatsızsaniz annesinin yardımıni da kabul etmeyin.
Level değil seviye6 yaşındaki bir çocuktan bahsetme şekliniz çok itici. Üstelik ben öyle "çocuklar masum meleklerdir, çocuklar canlarımısss" diye gezen birisi de değilimdir. Bazı çocuklar çok zor olabilir ama adı üstünde çocuk. "Kıskanç, mızmız, sorun yaratan çocuk" laflarınız çok çirkin. "lohusa kafası bana gelirler, tahammüllü birisi değilim" demişsiniz. 6 yaşındaki çocuğa mı tahammül edemeyeceksiniz? Üstelik annesi hevesle size yardım etmek isterken? Bencilliğin kaçıncı leveli bu?
Ben de o ççocuğun psikolojisini bozmadan, üzülmemesini sağlayarak, kıskanmasını nasıl engelleriz diye soruyorsunuz, tavsiye istiyorsunuz sanıyorum. Ama siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz. Umarım görümceniz sizin bencil kalbinizi ve oğlu hakkındaki düşüncelerinizi görür de size yardıma falan gelmez.
Nisa kelimesinin anlamı arapçada "kadın" demek, onu kastettiNisa kadin ismi?? Bebegin cinsiyeti erkek mi ki yadirgadiniz?
Biliyorum ama bebegim cinsiyeti kiz. Hani ne gibi tuhaflik var ilerde genc guzel bir kadiin olur insallahNisa kelimesinin anlamı arapçada "kadın" demek, onu kastetti
Haklısınız, Türkçemizi koruyalım :)Level değil seviye
'Cennetten düşen ilk küp şeker'3 çocuk doğurdum ama hiç böyle unicorn doğuracak havalarına girmedim
Doğduktan sonra bebeğin sadece kolunu ayağını parmağını çekip sosyal medyaya atan kesimde sizden galiba
Onlar da ayrı bir itici gelir de bana
ha bir de şeyler var böyle ilginç ilginç isimler koyup anlamın sorduğumuzda da cennete düşen ilk küp şeker gibi saçma sapan şeyler söylerler size
Bunlar da hayli sinir bozucu
Çözüm onerim çocuğu şimdiden konuşarak hazirlamak bu mümkün görünmüyor ise endisenizi gorumcenizle paylaşmak da olabilir ortak bir yol belirlersiniz
Ama şu gerginlikle inanın iyi şeyler yaşamazsınız bebek etkilenir sütünüz etkilenir vs vs
eşinizin o dönem sizden daha fazla lohusa olacağını kayınvalidenizin keza öyle davranacağını eşinizle aranızın şimdiye kadar hiç olmadık bir biçimde açılacağını söylemiyorum bile
Biraz relax olun
Doğumda 2 insan olmasına gerek yok bir kişi ve eşiniz yeterli görumcenin çocuk kiskancsa tahammulunde yoksa kadını cagriipda boşuna kötü olma bu işin sonunda kadın çocuğumu istemiyor diye düşünebilir hem zaten akıllı bir kadınsa kendi de istemiyodur belki size birşey diyemiyordurSelam değerli kk üyeleri;
Konu tam da başlıkda ki gibi. Allah razı olsun, doğumum da destekçim kv ve görümcem olacak. Ama gel gelelim' görümcemin 6 yaşında ki oğlu, annesini deliler gibi kıskanıyo. Nerden biliyorum; görümcemin kuzeni geldi, 4 aylık bebeği var. Annesi, bebeği sevmek için kucağına alsa rengi atıyo, hatta kuzeni, abla gelsene bebeği yıkayalım diyince, nerdeyse ağlayacaktı ve anne yıkama, yıkamanı istemiyorum dedi. Görümcem de yıkamayıp, sinirlenip gitti.
Ve görümcemin çocuğu hep dibimde olacak. Lohusa kafası bana gelirler diye tahmin ediyorum. Çünkü pek tahammüllü biri değilim. Kuzen olacak arkadaş, bebeği uyutuyo, 10 kes tepesine gidiyo, emziriyo tepesinde. Sürekli bebeğin etrafinda dolanıp dolanıp darlıyo insanı. Bu arada çocuğun 6 yaşında olduğunu yazdım mı bilmiyorum. Benim ilk doğumum ve görümcem ve kv'den başka bi şansım yok ailem 12 saat mesafede gelemeyecekler.
UZUN LAFIN KISASI; BEN BU BEBEYİ, BENİM BEBEĞE NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? GEÇEN GÜN kendisine sordum, nisa bebek gelirken sana ne getirsin dedim, oyuncak kedi getirsin dedi ama bu küçük hediye onun o davranışlarına çare olur mu? Gelip gidip karnımı seviyo, nisa bebek nasıl, selam söyle diyo ama bilemiyorum. Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır. Var mı alternatif fikirleriniz, kiskanmamasi için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?