sadece ilgisini uyandırmaktı kastım..kapalı kutu gibi durmak,karşıdakinde çözme isteği uyandırır..
konuyu en baştan yakalamaya çalışırsak, ağlamayı sızlanmayı kızmayı umursamıyorsa,iki adım geri durup üstüne fazla düşmeden ondan adım beklendiği halde gelmiyorsa.çeker giderim,hiç te umrumda olmaz..
Beni hiç umursamıyor . Arıyor soruyor ama sanki annesini arıyormuş gibi öle bi konuşuyor sesini duyuruyor tamam ondan sonra kapatıyor tlfnu bir daha ulaş ulaşabilirsen. Önceki konuda da yazmıştım nişanlım tatile gitti arkadaşının yanına diye. Allah'ım çıldırıcam yaaa. Bugün dedim ki senin şu yaptığını benim yapmama izin verirmiydin diye. asla dedi , asla yapamazsın. O zaman benim yapmamı istemeyeceğin bir şeyi sen neden yapıyorsun be adam dedim. Çıldırdım artık yaaa. Gece gezmeler tozmalar, gündüz sahilde içmeler oooo gel keyfim geeel bekar adam sankii. Kızdım bugün ben senin kız kardeşin miyim arayıp sesini duyurup kapatıyorsun tlfnu dedim , hani aklınız bende kalmasın ben iyiyim der gibi.Ya ben senin nişanlınım yeter artık dedim.bugün yola çıkacak , burda konuşulacak konu değil yarın görüşürüz dedi.Arkadaşlarıyla son kez dışarı çıkacakmış yola çıkmadan önce yine sallamadı beni. Ayrılsam mı diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. Sonra üzülüyorum kurduğum hayaller geliyor aklıma 6 sene ayrılmak için mi bekledim, emeklerim ne olacakOFF yaa çok bunaldım ben gerçekten yardıma ihtiyacım var..Aklım karmakarışık
O zaman şöyle yapalım hemen yıkıcı olmayalım. Onun ilgisini tekrar nasıl çekebilirim, nasıl onu tekrar aşık edebilirim?? off offf lütfen bu konudA bana yardımcı olun arkadaşlar..
burda denge önemli. ilişkiyi tamamen bırakırsanız ve kopuklar sık sık olursa bir süre sonra ilişki tamamen kopar. yapılması gerekn karşı tarafın da ilişkide olmasını sağlayacak şekilde bir denge kurmak.
bunu yapmak ise size kalmış. her ilişkideki dinamikler farklıdır. iletişimdeki sıklığı da siz kontrol etmeye çalışın. birde şu var ki aldığınız kadar verin, eğer o size hayatı hakkında az bilgi verip sırf nasıl olduğunuzu sormak için arıyorsa vce siz bu konudaki rahatsızlığınız belirttiğiniz halde hala aynı davranıyorsa siz de ona bu şekilde davranın. yani aynı onun yaptığı gibi. belki bu durumda hatasını görür. fakat ilişkiyi tamamen bırakıp umursamamazlık yapmayın bence. bu tür bir misilleme işe yaramaz. ilişkiyi tamamen bitirebilir ama...
ilişkideki heyecan ise denge ve mesafe ile orantılı olarak yeniden kazanılabilir... mesela ilişkinizin başını hatırlayın. o zamanlardaki gibi davranırsanız yeniden heyecan katabilirsiniz...
hm yani tamamen bitmiş oluyor :2:
bence evet arkadasımızda sormus nasıl tekrar ilgisini kazanabilirim asık edebilirim diye ..bence bu konuda taktik verin :26: çünkü bazen arayıp sormayıp beklemek cok can sıkıcı ve işe yaramıyor..ozaman sevmiyor mu bu adam yani demek oluyor kiii
belki baska sorunları vardır olamaz mı kızlar :44:
Evet sanırım haklısınız, bizim sorunumuz dengeprobleminden kaynaklanıyor olabilir, belki de üzerine o kadar çok düşüyorumdur ki artık beni akrabası gibi ailen biri gibi görüyor olabilir.Farketmesini istediğim şey onun kadını olduğumu hatırlatmak. Yani bu gerçekten çok tehlikeli, çok rahat bir başkasına aklı kayabilirmiş gibi hissetmeme neden oldu. Benim için biraz zor olacak ama o dengeyi ne yapıpı edip tekrar kurucam. Gücümü toparlayacağım, evet aynı ilk başlarda ki gibi . Bende farklı bulduğu birşeyler olmasaydı zaten ilgisini çekmezdim. İlgisini çektiğim şeyler yıllar içinde kaybolmuş olabilir. Her insan zamanla değişir öyle değil mi ??
Evet evet fazla sahiplendim, fazla düştüm üzerine,
Ay ne güzel sayenizde cesaretimi tekrar toparladım biraz fazla sessiz kalıyordum ona karşı, ne derse hıhı olur diyordum mesela . Bugün de kaydım fırçayı.
Sabah aradı dönmüş öyle konuşuyorduk daha doğrusu ben henüz sakinleşemediğim için ufak ufak tartışıyorduk, bu sırada bana her tepesi attığında dediği gibi ya arkadaş dedi. Ben daha önce seslenmiyordum ama bu sefer dur bakalım dedim. Ben senin nerden arkadaşın oluyorum dedim.
Karşında nişanlı duyuyor ona göre konuş benimle dedim.
Sindi sanki biraz . Böyle böyle anlayacak herhalde hoşuma gitti
Evet aynen dediğin gibi, çok fazla kaçmak ta iyi değil ki, fazla naz aşık usandırır derler bu sefer de bundan usanır beyfendiler.
Yıkıcı olmamak, yapıcı olmak gerekir her zaman her konuda bilmiyorum benim düşüncelerim hep bu şekilde olur.
Ya aslında kim ne derse desin kızların nazlılıı falan eskidenmiş, erkekler daha nazlı bence, bir de çabuk pes ediyorlar, çabuk sıkılıyorlar bazı şeylerden.
İnsanın gücüne de giden bu ya , biz araya sorunlar girsede hep sahipleniyoruz ama onlar öyle değil. Belli zamandan sonra bizi beğenmez oluyorlar. Biz saçımızı süpürge edelim onlar keyif düşünsün
tabiki sorunu olabilir.. sorununu dile getirmesine yardımcı olmak,paylaşmasını sağlamak gerekir.. böylelikle partneride kendi payına herşeyden birşey çıkartmaya çalışmaz.. ben kendiyle sorunu olmadığını varsaymıştım..
Zaten öğretemezsem de iki güne kalmaz tekrar danışırım sizlere. Bu kadar basit olmamalı yaa. İlişkiler bu kadar çabuk değerini kaybetmemeli.
Nasıl oluyorsa farkında olmadan basitleştiriyoruz bazı şeyleri, ne kadar çok sevsekte durum bu oluyor. Ama bir ömür boyu onunla geçirmeye karar veriyorsun bir ömürün yanında onunla şimdiye kadar geçirdiğin sürenin lafı bile olmaz ki. Yani demek istiyorum ki bu kadar kısa süre de nasıl olur da onun göznünde önemini yitirir, bizi büyüleyen bu büyük aşk...
erkekler açısından bakarsak onların çok zor değiştiğiniz söyleyebiliriz (en azından psikoterapistler klinik deneyimlerine dayanarak böyle diyor) değişen şey, ilişkinin dinamiği. bir taraf sizi gibi fazla üsteliyor, diğer taraf dengeyi kurmak için karşı uca gidip tamamen ilgisizleşiyor. bir nevi farkında olmadan ilişkide denge kurulmaya çalışılıyor.
siz kendi etkinizi gördüğünüz sürece ilişkiniz her daim iyi bir potansiyele kavuşabilir. bunun için de önce karşı tarafta oluşan istenmeyen davranışlardaki kendi etkinizi görün. bunları düzeltin
Beni hiç umursamıyor . Arıyor soruyor ama sanki annesini arıyormuş gibi öle bi konuşuyor sesini duyuruyor tamam ondan sonra kapatıyor tlfnu bir daha ulaş ulaşabilirsen. Önceki konuda da yazmıştım nişanlım tatile gitti arkadaşının yanına diye. Allah'ım çıldırıcam yaaa. Bugün dedim ki senin şu yaptığını benim yapmama izin verirmiydin diye. asla dedi , asla yapamazsın. O zaman benim yapmamı istemeyeceğin bir şeyi sen neden yapıyorsun be adam dedim. Çıldırdım artık yaaa. Gece gezmeler tozmalar, gündüz sahilde içmeler oooo gel keyfim geeel bekar adam sankii. Kızdım bugün ben senin kız kardeşin miyim arayıp sesini duyurup kapatıyorsun tlfnu dedim , hani aklınız bende kalmasın ben iyiyim der gibi.Ya ben senin nişanlınım yeter artık dedim.bugün yola çıkacak , burda konuşulacak konu değil yarın görüşürüz dedi.Arkadaşlarıyla son kez dışarı çıkacakmış yola çıkmadan önce yine sallamadı beni. Ayrılsam mı diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. Sonra üzülüyorum kurduğum hayaller geliyor aklıma 6 sene ayrılmak için mi bekledim, emeklerim ne olacakOFF yaa çok bunaldım ben gerçekten yardıma ihtiyacım var..Aklım karmakarışık
O zaman şöyle yapalım hemen yıkıcı olmayalım. Onun ilgisini tekrar nasıl çekebilirim, nasıl onu tekrar aşık edebilirim?? off offf lütfen bu konudA bana yardımcı olun arkadaşlar..
şeyy bu konuyu az acsanız:26: :26:
Bugün düşündüm de biz bayanız, hayatın bütün zorluklarına göğüs geren, çevremizde ki herkesi idare eden hep biziz. O kadar çok sorumluluklarımız var ki , o kadar çok üstesinden geldiğimiz durum var. Herşeyi toparlamaya , çeki düzen vermeye gücümüz yetecekte, erkeklerimizi toparlamaya mı yetmeyecek. Aslında biraz serin kanlı olabilsek hemen duygusala bağlamasak onların da üstesinden geliriz de ah şuu kalbimiz, ah şu duygularımız.
Hep kaybetmemize onlar neden oluyor aslında. Ben bundan sonra mantıkla hareket etmeye karar verdim. Günlük karşılaşıp çözüme kavuşturduğumuz sorunları bir düşünsenize hepsinde mantıkla hareket ediyoruz. Zaten bir ilişkiye ilk başladığımız da da her zaman mantıkla hareket etmiyor muyuz?? Güvenilir mi, düşüncelerimiz uyuyormu?? Biz bu şekilde hareket ederken erkekler ne yapıyor bize daha çok bağlanıyor.
Aynen öyle yapacağım hep mantıkla hareket etmeye çalışacağım etki tepki meselesi.
Duygusallığımızı dizginleyebilirsek , mantıkla yaklaşırsak olayları büyütmeden, erkekleri sınırlarından çıkarmadan mutlu mesut geçinip gideriz diye düşündüm ben biraz önce
aslında uzun bir konu, kabaca anlatmaya çalışayım yine de...
mesela ilişkilerde sıklıkla bir sorun haline gelen erkeklerin ilgisizliği ve sevgilerini göstermeme konularını bu bağlamda inceleyelim.
erkeklerin yetişme tarzı genelde duygularını göstermemesi, bunları bastırması ve kadına yönelik ihtiyacını göstermeme üzerine şekillenir. toplum olarak böyle yetiştirilirler. en basitinden işten kovulduğu için ağlayan bir erkeği kolay kolay görmezseniz. bunun gibi karısını aldatsa da onun kendisini boşamasıyla tehdit etmesi durumunda anında değişip farklı şekillerde kadını kazanmaya çalışan erkekleri de bilirsiniz. yani duygularını bastırırlar ve ne kadar da umursamıyor görünseler de aslında kadın-erkek ilişkilerini umursarlar lakin bunu belli etmezler. duygularını belli etmezler ya da bir kadına ihtiyaç duyduklarını göstermezler asla. bu onlara göre zayıflıktır. bunun değişmesi de çok zordur.
ilişkinin başında kadını elde etmek için daha ilgili davranır, zamanla kazanınca da ilgisi azalır. çünkü artık bir hedef kalmamıştır. tabi bu süreçte kadın yakınlık için erkeği zorlamaya başlar. çünkü kadınlara göre sevgi gösterimi yakınlıkl ile olur, oysa erkekler bunu böyle görmez. onların sevgisini göstermeleri birşeyler yaparaktır. ilişkiye olan sonraki ilgi azlığı da biraz da kadının bu tutumu yüzünden değişir.
eğer kadın başlangıçta olduğu gibi kendi kimliğini korusaydı ve erkeği bu kadar odak noktası yapmasaydı erkek de yine aynı şekilde ilişkiye ilgili olmaya devam edebilirdi. fakat kadının kendi güvensizliğinden dolayı erkekten veremeyeceği ve gösteremeyeceği ilgiyi, sevgiyi beklemesi sonucunda erkek kendi baskı altında hisseder ve uzaklaşır. erkek bunun farkında bile değildir. bu kadının belki sevgisini gösterme tarzı ama erkeğin sevgi olarak algılamadığı bir durumdur. bu yüzden ilişkiden kopmaya başlar ve susup, kendi içine kapanır.
sevgisini ise yine bildiği ve öğrendiği tarzda gösterir. onu bu yönden suçlamak ''beni sevmiyorsun, ilgi göstermiyorsun...gibi'' ise daha fazla kapanmasına sebep olur. çünkü güdüleri yanlış yorumlanıyor ve o da ilişkiyi kaybetmektense susmayı tercih eder. bu şekilde birbirini takip eden olaylarda ilişkiler farklı yönde ilerlemeye başlar...
eğer istemediğiniz bir davranışla karşılaştığınızda bunun gibi başlangıç olarak kendi etkinizi görürseniz sorunu çözer ve ilişkinin sürecini daha iyi yönde ilerletebilirsiniz. burda başlangıç kadının kendi güvensizliği ve erkekten veremeyeceği birşeyleri istemesidir. bunu değiştirebilirse kadın erkeğin ilişkiye olan tutumu da eski sıcak haline döner.
son olarak işin bir de bilinçdışı boyutu var. aslında bu da konuda çok önemli bir yer tutar. aynı konuya geri dönersek eşini ilgisizlik ve umursamazlıkla suçlayan bir kadının ailesi de acaba bu konularda kavga ediyor muydu? büyük ihtimalle annesi de babasını bu konuda suçluyordu. o da farkında bile olmadan çocuklukta yer edinen bu kavgaları bilinçdışında yer etmesiyle bu konuya daha hassas hale gelmiş olabilir. eğer ki kendi çocukluk dramını bu yönden çözerse kişi (karşı taraf bunu çözemez ve bu ilgiyi ya da sevgiyi ne kadar verse de dolduramaz) o zaman sorun kökten çözülür. artık kişi kendi güvensizliğini aşmış ve partnerini de olduğu gibi kabul etme noktasına bir adım daha yaklaşmıştır...sağlıklı bir ilişkinin başlangıcı da budur =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?