beni yok sayan kv ve esimin tavrı?

Ya gitmeyeceksin ,yada bir kumanya hazırlayıp hazırdan yimeyeyim sonra burnumdan gelir deyip sofrada kendi yemeginizi yiyeceksiniz .:KK66:

Ben eşime ''annen gelip benden özür dileyecek''desem anında yolları ayırır. Hoş demiyeceğimi bildiği için eşiyim zaten. Yedi kaçtı gibi yapıyorsanız kayınvalide haklı. Hoş haksız da olsa sevmesenizde az biraz saygı.

Geçen hafta kayınvalidem bizi iftara çağırdı. Ama erken gidip A-Z'ye herşeyi ben yaptım. Yaşlılara merhamet gerek. Bu konuyu o kadar büyütmüşsünüz ki algılama zorluğu yaşadım. Az biraz burnunuzu kırsanız mı acaba.

Bir de ailemin haberi yok vs. olmasın zaten çocuk gibi kayınvalidenizi mi şikayet edeceksiniz.
Evcilik oynamıyorsunuz ,siz evlisiniz ve biraz di kafalılıktan ödün vermelisiniz.

Bir de bazı arkadaşların git ama yemeğini yanın da götür, git ama yeme, git ama lafını esirgeme her konuda bu tarz yazılara denk geliyorum. Ya nedir bu kin kötüye kötülükle karşılık verirsek bizim ondan ne kalır yanımız olur. Tamam kimseye yalaka olun demiyorum ama öç almakla uğraşmak yerine uzak durun madem.

Ama bugün siz eşinizin annesine yaparsanız yarında eşiniz sizin ailenize yapar.

Kayınvalide eşimizin annesidir. Unutulmamalı.

Sizinde tansiyonunuz fırlasın..

Aslında ben aileler yüzünden eş ile aranın bozulmasını doğru bulmuyorum tabi eş iyi bir adam ve yanlışı doğruyu ayırt edebiliyorsa.. Çünkü evlenene kadar kıymet bilmeyen oğlanlar evlenince pek bir analarına düşüyorlar ve ağızlarını açamıyorlar.. Eşime dedim, bana onların nasıl davrandığı Vs önemli değil.. Sen de bana hak verme.. Sadece doğruyu, yanlışı bil.. Cidden hatalı isem hatalısın de.. Ben klasik kv gelin birbirini sevmez modunda birini değilim, annene takık Vs değilim.. Bunları başkası yapsa tepkim farklı olur, senin için susuyorum ,o da sen doğruları görüyorsun diye.. Görmüyor olsan tepkim farklı olur inan dedim ve benim için konu o an kapandı.. Gerisi eşime kalmış.. Nasıl biri olduğumu, doğrularımda yanımda olmazsa gideceğimi iyi bilir..
Bence eşleri fazla sıkmadan, sürekli tehdit etmeden, annelerin yaptığı gibi niyetlerini alenen göstermezler de sen kıymet bilmeyen olursun ya, onlar gibi yani politikacı olacaksın.. Eşine bişey demeyeceksin.. Çünkü eşler görüyor aslında.. Bak eşim gördü ama bişey demedi der.. Tek taraflı annesi konuşur anca..
Benim fikrim gitmeniz yönünde.. Ramazan ayı, iftar.. Gidince laf söylemeyin.. Eline sağlık deyip, sofra toplanmasına yardım edersiniz.. Fazla yüz göz olmadan, mesafeli davranın.. Bırakın o çıldırsın.. Gitmezseniz eşiniz üzülür, annesi ben hasta hasta yaptım davet ettim gelemedi bile der, eşiniz dolmuş şekilde gelir eve.. En azından siz varken saydıramazda.. Şu kv, görümce, eltinin planlarının işlemesine fırsat vermeyin, boşverin..

Ben olsam giderim giderkende yanima ufak bi sandwich yaparim herkes sofraya oturunca cikarir onu yer. O masadan agzima lokma koymam.
Gitmeyin daha iyi ozaman,mübarek ramazanda bari yapmayın. Biraz fazla olmadimi bu öneri. Kendini düşünmezse eşini düşüneceksin onu soktuğu durumu.
Kim diyebilirdi kendi annesine gelininden yada damadından özür dilemezsen oda gelmicek diye. Yaptiramucaniz şeyleri emri-vki yapıp sonrada yapılmadığında beni kaaleye almıyorlar diyemezsiniz

Gitmeyin daha iyi ozaman,mübarek ramazanda bari yapmayın. Biraz fazla olmadimi bu öneri. Kendini düşünmezse eşini düşüneceksin onu soktuğu durumu.
Kim diyebilirdi kendi annesine gelininden yada damadından özür dilemezsen oda gelmicek diye. Yaptiramucaniz şeyleri emri-vki yapıp sonrada yapılmadığında beni kaaleye almıyorlar diyemezsiniz
Ramazan benim icin bir anlam ifade etmiyor.o yuzden tavrimi koyarim her turlu. Ayrica cumlenin basinda ben olsam dedim. Ben boyle yapardim.konu sahibi yapamam dedi konu kapandi.

günaydın kk.

nerden başlasam bilemedim kısa özet geciyorum kusura bakmayın.
kv ile başka konular üzerinden tartışırken( tartışma da görümce yüzünden oluyor.) bana hep sofra saatine geliyosun yemek yiyip gidiyosun yardım etmiyosun gibi şeyler söyledi.bende keske gelmeseydim bundan sonra gelmem diyip kv ile arama mesafe koydum ve uzun süre görüşmedik aramadık sormadık.ta kii anneler gününe kadar.

anneler gününe gittiğimizde bir bardak çay dahi içmedim.bıraktım bilerek çayı öylece..
gecen gün eşimle annesi konuşmuş telefonda. o gün hiç bişey yemediniz içmediniz o günden beri hastayım tansiyom fırladı demiş.
iftara davet edecegim sizi demiş.oysa ben eşime defalarca gidemem de yiyemem de annen bende özür dileyene kadar demiştim.
konuyu bana açtı bende özür dileyince giderim biliyosun dedim.eşim ben nasıl özür dile diyim ima ettim alırım gönlünü gelinimin dedi, dilemiyo ben ne yapabilirim sen gelmezsen ben giderim dedi.bende git o zaman bende adımımı atmam dedim.
ama eşim ciddiye almıyor hiç tartışma olmamış gibi devam ediyor.yani benim gitmem dediğim ciddiye alınmadı biliyorum.

aslında uzatılcak bişey olmayabilir bu özür dileme konusu fakat taktım kafayı beni yok saymasına tahammül edemiyorum.
ben her seyi yaparım söylerim nasılsa oglum gelir o da gelmek zorunda gibi düşünecek diye sinirlerim bozuluyor.
hiç bana sormak da yok cuma günü yemek ayarlamışlar.ben şimdi napıcam?gitsem yok sayıldıgım ve söz söylenen bi sofrada yemek yemek nasıl olcak bilmiyorum. gitmesem eşimin tavrı ne olur?

bunların hepsinden ayrı olarak kendi aileme hiç bişey yansıtmadık haberleri yok onlar anlarsa öğrenirse işin içinden cıkmak daha zor bilmelerini istemiyorum.

ben ne yapmalıyım?gidip kv ye geldim ama daha sonra yüzüme vurmassınız insallah mı desem hiç mi gitmesem? bana yol gösterir misiniz?
Kv icin degil ama eşinizi mahcup etmemek icin gidin derim ben olsam öyle yapardim ama asla yüz vermezdim kv etliye sütlüye karismamak tabiri vardir ya aynen öyle yaparim birakin kendisi utansin utanırsa tabi huzurunuzu bozmayin ben onun inadina kocamla iyi olmaya bakardim :)

günaydın kk.

kv ile başka konular üzerinden tartışırken( tartışma da görümce yüzünden oluyor.) bana hep sofra saatine geliyosun yemek yiyip gidiyosun yardım etmiyosun gibi şeyler söyledi.bende keske gelmeseydim bundan sonra gelmem diyip kv ile arama mesafe koydum ve uzun süre görüşmedik aramadık sormadık.ta kii anneler gününe kadar.

anneler gününe gittiğimizde bir bardak çay dahi içmedim.bıraktım bilerek çayı öylece..
gecen gün eşimle annesi konuşmuş telefonda. o gün hiç bişey yemediniz içmediniz o günden beri hastayım tansiyom fırladı demiş.
iftara davet edecegim sizi demiş.oysa ben eşime defalarca gidemem de yiyemem de annen bende özür dileyene kadar demiştim.
konuyu bana açtı bende özür dileyince giderim biliyosun dedim.eşim ben nasıl özür dile diyim ima ettim alırım gönlünü gelinimin dedi, dilemiyo ben ne yapabilirim sen gelmezsen ben giderim dedi.bende git o zaman bende adımımı atmam dedim.
ama eşim ciddiye almıyor hiç tartışma olmamış gibi devam ediyor.yani benim gitmem dediğim ciddiye alınmadı biliyorum.

aslında uzatılcak bişey olmayabilir bu özür dileme konusu fakat taktım kafayı beni yok saymasına tahammül edemiyorum.
ben her seyi yaparım söylerim nasılsa oglum gelir o da gelmek zorunda gibi düşünecek diye sinirlerim bozuluyor.
hiç bana sormak da yok cuma günü yemek ayarlamışlar.ben şimdi napıcam?gitsem yok sayıldıgım ve söz söylenen bi sofrada yemek yemek nasıl olcak bilmiyorum. gitmesem eşimin tavrı ne olur?

bunların hepsinden ayrı olarak kendi aileme hiç bişey yansıtmadık haberleri yok onlar anlarsa öğrenirse işin içinden cıkmak daha zor bilmelerini istemiyorum.

ben ne yapmalıyım?gidip kv ye geldim ama daha sonra yüzüme vurmassınız insallah mı desem hiç mi gitmesem? bana yol gösterir misiniz?
Neden ille ozur diye tutturdunuz ben anlamadim belki gorumceniz doldurdu o an icin sonrasindada pisman oldu ki bisiler yapmak icin arayi duzeltmek icin ugrasiyo yani samimiyetsiz bi ozur dilerime samimi bi sekilde benim gonlumu almaya calismasini tercih ederdim yasli kadin sonucta bence bu kadar uzatmayin

eğer tam yemek vakti gidip hazır sofraya oturup sonrada yemeğinizi yiyip kalkıyosanız görümce annesine haklı olarak sizden dert yanmış olabilir

ama değilse hatalı tabiki
Tıpkı benim gorumce gibi..yemek yapılacağı zaman duzenli olarak o saatte Kuran Okurdu.. Allah kabul etsın. .konu sahibi haksızsın cunku kayınvalıdenız ben onun gonlunu alırım demiş... Bır nevi ozurdur soylenen

Kusura bakmayın da kadın zaten sizi çağırmış anneler gününde laf olsun diye gitmişsiniz bir çay bile içmemişsiniz siz gitmiyorsunuz diye eşiniz neden gitmedin neden bunu güç savaşına çeviriyorsunuz

yok özür dilesin yok beni saymıyor falan kaynananızda haklı sürekli yemeğe gittiğinizde son dk gidip misafir gibi oruruyorsanız size bunu dile getirebilir

o anda da bi tartışma olmuş zaten ama illa özür dilesin ki egonuz okşansın mübarek gün çağırmış hala gitmem etmem o zaman eşiniz gidecek tabii.ki hem kadın ben gelinimin gönlünü alırım demiş ama yok ikna olmuyorsunuz maşallah yani bence bu bahaneniz olmuş.

cevap veriyorum.su anki sorumla o konuyu neden bagdastırdınız?eski konumdan yola çıkarak cevap bulsaydım zaten yeni konu açmazdım.

Kadının sizden özür dilemediğini söylemişsiniz ama o konuda özür dilediğini yazmışsınız yani özür dilemedi.diye birşey yok o yüzden bağdaştırılıyor bir de gönlünü alırım demiş öğle tatilinizde bile çağırıp yemek hazırlayan bir kayınvalide sadece her geldiğinde yemek saati geliyorsun yardım etmiyorsun diyorsa sırf öğle tatilinde değildir o..kadın daha size ne yapsın hala mübarek gün ne bahane bulsam diyorsunuz ve eşinizi göndermek de istemiyorsunuz o kaynanın yerinde olsam yüzünüze bakmam haketmiyorsunuz o kadar iyi niyeti

günaydın kk.

Gidin ve her zaman nasil davraniyorsaniz öyle davranin. Bir gün de siz onlari davet edin. Olur da yardim etmek isterlerse aaa olur mu siz misafirsiniz, sizden yardim beklersem ayip etmis olurum dersiniz. Nedir yani bir yemek yapmak bir sofra hazirlamak? Yardim edilecek ne varmis bunda? 2 kisi halledemiyorlarsa yazik zaten onlara. Işte gelinsiniz ya illa ki laf sokacaklar bir yerden

Kv ..ben onum gonlunu alirim
.demis
Kabul etmis hatali sozunu
Uzatma bence
Git
Birsey olmamis gibi davran.

Haaaa ayni sozler tekrarlanirsa bir daha kesinlikle gitmezsin!

Söylediğiniz sözünüzün arkasında durmanız güzel. Sözünüzü yerseniz bi daha dikkate alinmayabilirsiniz buna katiliyorum ancak kafama takılan bir sey var. Eğer kurulan sofraya oturup yiyip icip kaldırılmasına hic yardim etmiyorsanız kusura bakmayın ama ayıp etmişsiniz tabi dogru söyleniyorsa eğer. Bir de özür dileme konusu illaki ben senden özür diliyorum cümlesinin cikmasi gerekmiyor özür niteliginde özürü karşılayan davraniskarda vardir. Esiniz sizi yok saymamis ki annesine yanlis yaptigini ima etmiş ve kv de zaten gelinimin gönlünü alırım ben demiş bu bi nevi özür dur zaten. Eger bunu demeseydi kararinizda durun derdim ama gönlünu alacagini söylemiş. Esinizi zor durumda arada bırakmayın. Sonuçta siz eşisiniz ama onlarda aikesi annesi. Siz adım atın bence

kinciyim doğru.ama ben kendimce adım attım.kv neden diretiyor onu anlamıyorum.oglu dediği halde beni arayıp gönlümü alamsı zor degil.ogluna alıcam gönlünü diyor ama bana karşı bi adım yok?

Kusura bakmayın ama dusuncelerinizi fazla şımarık gördüm. Koskoca kadın büyük sonucta gelsin ben gönlünü alırım demiş daha ne olsun. Illa sizi arasın yalvarip yakarsın istiyorsunuz ki cok önemli büyük bir olay yok. Valla baska kv ler oglunu gelinine karşı doldururken sizinkisi tam tersi oglum gelsin ben gelinimin gönlünü alırım diyor. Biraz kininizi torpuleyin kendinize ve esinize zarar verirsiniz

Back
X