benim Ailem neden böyle:((((

Hanevin

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
563
776
18
32
slm kızlar bir konumda da belirtmistim izine 3 yil aradan sonra gidicem ... (konum uzun simdiden tsk canlarim)
bilet aldik hersey tamam maddi durumum ancak yeni düzeliyor turkiyeye gidince harclik bile esim resmen kendini paraliyo öyle topluyo ki orda lazim olucak...
temmuz ayinda ise ev degistirecem ve hazirandada doğum yapicam kizim o zamana kadar 3 yas olucak ...ama kizima bakacak kimse yok ben hastanedeyken ve kucagimda bebeklede zor olucak onu biliyorum ve ist.bi ablam var evli bi yandanda okuyo bi cocugu var 7 yasinda ...ablam i buraya getirtmek istedim Anneme "Anne burda akrabalarin cok 2 abim ve 1 erkek kardesimde burda Almanyada bana 2 saat uzaklar onlarinda tanidiklari vardir muhakkak istek atsinlar ablama ben zorda kalirim yanima gelsinler dedim ""ve dedigi su oldu bilet parasini siz alin gelis gidis o zmn "Tamam anne dedim ama sanki bilmiyomu durumum ancak yeni duzeliyo kızlar gelecegi kesin olsa simdi alirim cünkü uygunlar yazin ve okul tatile denk geldiği icin ucak biletleri tavan yapio ve ben ancak o parayla bi koltuk takımi alirim bi onceki konumu okuyanlar bilir esya ve ev sikintimi...
kizlar Annem hep diyo esin iyi iste calisiyo millet hep diyo o işte para cok var ve esimin isi insaatta sivaci adam canini aliyo resmen bazen is oluyo bazen hic olmuyo esi insaatta yurtdisinda yasayanlar bilir usta olmayinca maas daha az ve kışın is yok tek yazin var...
anne diyorum durumum yok yok efendim devletten para aliyo esin sana soylemiyo SALAK "Alsam bilirim cünkü eve surekli mektup gelir bi ara aldik insanin canini bezdirdiler..
Sen esinin tarafini tutuyorsun sana parasini soylemiyo senden sakliyo sen Salaksin safsin ...Anne diyorum bana para vermese ben nasil giyiyorum nasıl yiyorum geziyorum diyorum ses etmiyo anne eşim oyle biri degil cebinde on euro olsa 8 euro bana verir 2 euro kendine alir desemde demesemde esim bir şeyde yapmadi onlara hep kötü milletin kizlari annelerine para gönderiyo o benim sansim diyo kizlar annemin durumu iyi cok şükür bizden iyi diyebilirim...kaynanamgil siz gelin yeter diyi uzun zaman oldu gelmediz bi sey almayin paranizi toplayin burda harclik yapin diyo cok dusunuyorlar bizi ama annemgil cekiniyorum sorayim ....kafayi yiyecem resmen neden yapiyorlar böyle... :KK43:((

Son düzenleme:
kafayi yiyecem resmen neden yapiorlae böyle... :KK43:((
Derdinize çözümüm yok,bu zamana kadar her koşulda yalnız olduğum için.İstisnasız her koşulda.
Anneniz de sizi büyüyünce para yollayasınız diye doğurmuş olsa gerek.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

şimdi ben mi yanlış anladım

ablanız size doğuma yardıma gelsin istiyorsunuz

çoluğu çocuğu olan ablanızı yanınıza çağıracaksınız bunu neden anneniz ile konuşuyorsunuz

arayın ablanıza söyleyin

anneniz de ablan gelirse de biletini alın diyor ki bu doğru

yani kadın sana yardıma gelecekse tabii biletini sen alacaksın

neden sen değil de abiler istek gönderiyor onu da anlamadım

bir de neden anneni değil de ablanı çağırdın

annen belki ona bozulmuştur

o gelip yurt dışı görmek istemiştir vs vs

Allah yardimcini olsun ama birde suacidan dusunun ablanizi yardim icin cagiriyorsunuz ama bilet parasi icin 1 koltuk takimi parasi alamam diyorsunuz.ablaniz nasil alsin peki bir koltuk takimi.fiyatina bileti.eger bu sekilde ayarladiysaniz tabiiki biletini almak durumundasiniz uyGun birsey olsa sen yada ablan kimin aldigi farketmez ama sahsen ben hem ablami yardima cagirip hem o kadar masrafa sokamam

Ee bileti siz alacaksınız tabiki,hem çağırıp hem para mı ödeteceksiniz daha yolda ?

şimdi ben mi yanlış anladım

ablanız size doğuma yardıma gelsin istiyorsunuz

çoluğu çocuğu olan ablanızı yanınıza çağıracaksınız bunu neden anneniz ile konuşuyorsunuz

arayın ablanıza söyleyin

anneniz de ablan gelirse de biletini alın diyor ki bu doğru

yani kadın sana yardıma gelecekse tabii biletini sen alacaksın

neden sen değil de abiler istek gönderiyor onu da anlamadım

bir de neden anneni değil de ablanı çağırdın

annen belki ona bozulmuştur

o gelip yurt dışı görmek istemiştir vs vs
cnm abimlerin durumu cok cok ıyi hani bnim icin kizlari icin bir şey yapsalar nolurduki annem daha onceden gelmisti bn nisanliyken 3 ay kalmisti...

Allah yardimcini olsun ama birde suacidan dusunun ablanizi yardim icin cagiriyorsunuz ama bilet parasi icin 1 koltuk takimi parasi alamam diyorsunuz.ablaniz nasil alsin peki bir koltuk takimi.fiyatina bileti.eger bu sekilde ayarladiysaniz tabiiki biletini almak durumundasiniz uyGun birsey olsa sen yada ablan kimin aldigi farketmez ama sahsen ben hem ablami yardima cagirip hem o kadar masrafa sokamam
cnm ablam odemiyecek zaten abimler burda benim halimi biliyorlar bnim icin yapsalardi bir sey ne olurdu ki ben cagirigorum dogru ama mecburum ve bunu ben soylemeden once kendileri soylemesi gerekmiyormuydu olsa zaten hallederim her turlu ...

cnm abimlerin durumu cok cok ıyi hani bnim icin kizlari icin bir şey yapsalar nolurduki annem daha onceden gelmisti bn nisanliyken 3 ay kalmisti...

ama biz prosedürü bilmediğimiz için mi anlayamıyoruz

yani gelecek olan ablan

abim çağırsın bilet parasını da versin diyorsun

ama bunları annene diyorsun

hala neden anneni çağırmadığını anlamadım

annene deseydin ki abimler seni getirtsin biraz onlarda kal doğum zamanı da bana gel az yardımcı ol belki isteğin daha şık dururdu

ama şimdi abim para versin ablam yardım etsin annem de bunu organize etsin hoş durmuyor

ayrıca madem maddi durumunuz iyi değil ilk çocuğu büyütüp iş sahibi olmak yerine ikinciye neden giriştiniz diye soruyor insan ister istemez

yani gelecek olan ablan

annene deseydin ki abimler seni getirtsin biraz onlarda kal doğum zamanı da bana gel az yardımcı ol belki isteğin daha şık dururdu

ama şimdi abim para versin ablam yardım etsin annem de bunu organize etsin hoş durmuyor

ayrıca madem maddi durumunuz iyi değil ilk çocuğu büyütüp iş sahibi olmak yerine ikinciye neden giriştiniz diye soruyor insan ister istemez
canim annem gelmek istemedi bu yaz abimler istek aticakti kabul etmedi erkek kardesim ve babami yalnız birakmakta istemedi yine sorsam yine kabul etmicek

yani gelecek olan ablan

ilk cocugum isteyerek olmadi ve korunmak icin bi seyde yapmak istemedim esim korundu Allahin taktiri demekki olucagi vardi ikincisi beni okutmadilar bi adim evdeb disari cikartmadilar nasil is sahibi olucaktim bi toplumda nasil konusulacagini bile bilmiyordum esim sayesinde gözümü actim

bir yandan evet annenizin yaklaşımı çirkin,
ama bir yandan da size gelecek ablanızın biletini abilerinizin almasını beklemeniz yanlış.
yani durumu uygunsa ve gelebilecekse kendisi alır, yoksa siz alırsınız ama abiniz neden alsın?
ha alırsa gönlünden kopmuş büyük bir iyilik yapmış olur ama almazsa da bunun için onları suçlayamazsınız, herkes kardeşlerine büyük fedakarlıklar yapmak zorunda değil.
bu arada doğumdan sonra sağlam bir yöntemle korunun da peşpeşe 3. gelmesin.

ilk cocugum isteyerek olmadi ve korunmak icin bi seyde yapmak istemedim esim korundu Allahin taktiri demekki olucagi vardi ikincisi beni okutmadilar bi adim evdeb disari cikartmadilar nasil is sahibi olucaktim bi toplumda nasil konusulacagini bile bilmiyordum esim sayesinde gözümü actim

Eskiden değil şimdi iş sahibi olacaksın

İş sahibi ol dedik diye holding yönet demedik ki

Elinden ne gelirse yemek temizlik vs vs

Korunmak için bir şey yapmazsan daha çok çocuğun olur

Çevreye karşı beklentiyi düşür yardıma ihtiyacın varsa muhatabını ara rica et ama eşin ve sen bu iki çocuğun sorumluluğu için ne yapılacağını, önümüzdeki yıllara yönelik planınızı bir oturup konuşun bence

bir yandan evet annenizin yaklaşımı çirkin,
ama bir yandan da size gelecek ablanızın biletini abilerinizin almasını beklemeniz yanlış.
yani durumu uygunsa ve gelebilecekse kendisi alır, yoksa siz alırsınız ama abiniz neden alsın?
ha alırsa gönlünden kopmuş büyük bir iyilik yapmış olur ama almazsa da bunun için onları suçlayamazsınız, herkes kardeşlerine büyük fedakarlıklar yapmak zorunda değil.
bu arada doğumdan sonra sağlam bir yöntemle korunun da peşpeşe 3. gelmesin.
bnde oyle dusunuyorum 2 cocuk yeterli cok şükür

Merhaba:

Ailene muhtaç olma birşey isteme, yapmak istemiyorlar ve sana bahane sunuyorlar, bunu direk söyleyemedikleri için sana bunu dolaylı yolla anlatıyorlar. Ne kadar az kişiye ihtiyaç duyarsan hayatın o kadar güzel olur. Düşmez kalkmaz bir Allah elbet sana işi düştüğünde aynı şekilde davranarak yaptığı hatayı ona gösterirsin.

iyi de sen o bilet parasını alamıyosan ablan nasıl alsın? zengin mi? kaldı ki ona bile söylemiyosun annene söyleyip emrivaki yaptırmak istiyosun.

Eskiden değil şimdi iş sahibi olacaksın

İş sahibi ol dedik diye holding yönet demedik ki

Elinden ne gelirse yemek temizlik vs vs

Korunmak için bir şey yapmazsan daha çok çocuğun olur

Çevreye karşı beklentiyi düşür yardıma ihtiyacın varsa muhatabını ara rica et ama eşin ve sen bu iki çocuğun sorumluluğu için ne yapılacağını, önümüzdeki yıllara yönelik planınızı bir oturup konuşun bence
cok şükür bunlari konustuk siz kafaya takmayin dikkat ederseniz bn size aciklama yaptikca cosuyorsunuz sebebi nedir olayi bnim yanımdan baksaniz zordasiniz ama sizi düşünen biri bile yok ki buda ailen bu illa cocuk olup olmayacagiyla alakalida degil ani farklu bi zor durumda kapinizi calacaginiz bir aileniz var ama yok gibi bu yandan dusunun kafayi takmayin cocuga ve annem ben alirim dedim konumda keske durumumu bildigi halde destek olsaydi dedim....

Ya kızmayın ama ben size hak veremedim. Doğum yapacaksanız ablanızı istiyorsanız arayıp bilet parasını almanız gerekiyor. Eğer yapmıyacaksanız başınızın çaresine bakmalısınız. Abileriniz yardım etmek zorunda değilki.

Bilemedim. Talepkar olmamak gerekiyor. Benimde bi kuzenim Almanya'da yaşıyor. Doğuma annesini çağırdığında bilet parasını harçlığını veriyor üstelik bi de hediye falan alıp yolluyordu. İkinci doğumunda durumu olmadığı için kimse gidemedi yanına eşiyle hallettiler bişekilde.
Oraya gittiğinde kucağında çocuğuyla dil kursuna, ehliyete gitti. Meslek kurslarına katıldı. Çalışıyor şimdi. Ama inanın çok emek verdi. Hep şunu söylüyor. Orada gurbetteyken dezavantajı avantaja çevirmem lazım. Sizde lütfen kendiniz için bişeyler yapın

ablamla konustuk o bilet parasi falan demedi tek annem soyledi

annenin ablanın cebini düşünmesi gayet normal değil mi?

açıkçası ben de anneme böyle bişey teklif etsem ilerde o da bana bileti sen al der. ne var bunda. sizde biraz şımarıklık var bence. annenizde veya ablanızda problem yok.

Merhaba:

Ailene muhtaç olma birşey isteme, yapmak istemiyorlar ve sana bahane sunuyorlar, bunu direk söyleyemedikleri için sana bunu dolaylı yolla anlatıyorlar. Ne kadar az kişiye ihtiyaç duyarsan hayatın o kadar güzel olur. Düşmez kalkmaz bir Allah elbet sana işi düştüğünde aynı şekilde davranarak yaptığı hatayı ona gösterirsin.
cok şükür yinede simdiye kadar ilk defa bir sey istedim zaten cnm

Back
X