Benim annem neden böyle

Snms_

Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
132
70
13
32
Herkese iyi akşamlar kızlar. Sorunum kendimi bildim bileli var annem çok iyi bir annedir Allah razı olsun . Ama bazı şeylerden çok bıktım sürekli beni birilerine karşı dolduruyor. Kendi hatalarına hiç bakmadan hep baban şöyle baban böyle diyor tamam babamın haksız yönü çok ama siz karı kocasınınız ben çocuğunuzum bunları niye yansıtıyorsunuz.bana şunu yaptı yirmi sene önce yok anası şunu dedi babası şunu yaptı oydu buydu bıktım ya madem bu kadar dertlisin görüşme çözülsün ama yokkk hem babam dahil herkese melek gibi davranıyor sonra arkalarindan bana ağlıyor . Ya tepkini koysana kadın sen izin veriyorsun sana öyle davranmalarına. Tepki ver deyince bana kızıyor birde akraba onlar olmaz diyor. Sen de onların akrabasının onlar sana niye yapıyor o zaman.En çok üzüldüğüm sırf bu anlattıkları yüzünden benim problemim olmamasına rağmen babama onun akrabalarına soğuk davranıyorum.hatta bazen annemin akrabalarına bile. Buradaki dertlerin yanında belki benim sorunun hiç ama ben çok üzülüyorum ve nefret ediyorum böyle dedikodudan da birilerini kötülemekten de telefonda böyle şeyler konuştuğunu duysam bile odaya kaçıp kulağıma tıkaç takıyorum duymamak için. Sonra anneme kızıyorum Ben etkileniyorum anlatma böyle şeyler diyorum o üzülüyor kızımla dertleşemem mi sen bu evin insanı değil misin diyor. Ama bende ki de kafa , aklıma takılıyor ders çalışamıyorum sonra. Anneme nasıl yaklaşmalıyım ki birşey deyince kırdım diye ben üzülüyorum sussam da olmuyor . Bütün gün dedikodu peşinde kim ne yapmış komşulara kim gelmiş camdan gözetliyor resmen biri birşey desin hemen şu da şöyle buda böyle ya kadın konuşma sevmiyorsan milletin ağzından laf almaya çalışır. Bütün kadınlar mı böyle ben mi anormalim hiç tahammülüm yok bu tarz şeylere. Yazıp içimi dökmek istedim okuduğunuz için teşekkür ederim.

Biz ne desek boş .
Bir psikoloğa gitmesi lazım . Yada belki yakın bir arkadaş .
Annenle aynı kulvarda olsan bu şekilde düşünmezdin . ( yani arkadaşı olsan )
Bir çok kadın böyle . Kv iyi olup böyle olanı bile gördüm yani .
Desteksiz değişeceğini zannetmiyorum . Dinlermiş gibi yap arada

her annelerin bir huyu var iste. benim annemde cok bagirir. Mutfakdan salona seslenirken bile sanirsin kiyamet koptu o derece. bir lafi yanlis anlayinca ikinci lafi bagirarak soyluyor.

anneni kirmamak icin dedikodulara hih hih evet diyip gecemezmisin ?

her annelerin bir huyu var iste. benim annemde cok bagirir. Mutfakdan salona seslenirken bile sanirsin kiyamet koptu o derece. bir lafi yanlis anlayinca ikinci lafi bagirarak soyluyor.

anneni kirmamak icin dedikodulara hih hih evet diyip gecemezmisin ?
Zaten öyle yapıyorum ama duymuş oluyorum sonuçta etkileniyorum . Etkilenme olayından kurtulsam bile benim için kâr ama olmuyor işte

Anlaşılan annen seni dert ortağı goruyor ama senin yaşın da pek uygun değil anlaşılan sana psikolojik yük yüklüyor ama bunu düşünemiyor.sen evlenip belli bir yaşa gelsen onu daha iyi anlarsın aslında.anlasilan sorun yaşayıp ses cikaramayip üzülen biri senden destek bekliyor.sen de haklisin sana bu konular ağır gelir

Burada çok var öyle konu açan. Kocasına ağzına açamaz herşeye he he der. Boşanmanın türkçedeki karşılığını bilmez aaa ne boşanması bundan boşanılır mı der. Ama iş dertleri anlatmaya gelince taa ilk tanışmadan başlar sözünde yan baktı nişanda burun kıvırdı düğünde g.tünü döndü der. Der de der.

Sen bunun yanlış olduğunu görmüşsün. Buna göre davranmayı da öğrenmelisin. Annen değişmez malesef.

Biz ne desek boş .
Bir psikoloğa gitmesi lazım . Yada belki yakın bir arkadaş .
Annenle aynı kulvarda olsan bu şekilde düşünmezdin . ( yani arkadaşı olsan )
Bir çok kadın böyle . Kv iyi olup böyle olanı bile gördüm yani .
Desteksiz değişeceğini zannetmiyorum . Dinlermiş gibi yap arada
Aynı kafada olmadığımız için evet arkadaş olamadık çok istesemde. Zamanında o bana hiç arkadaştan gibi yaklaşmadı hep anneydi. Arkadaşlar sevgililerini gezdiklerini yorumlarını anlatırdı annelerine ben anlatamazdım anında babama ispiyonlar çünkü. Belki ondan kaynaklı hiç arkadaş gibi hissedemedim annemi

Aynı kafada olmadığımız için evet arkadaş olamadık çok istesemde. Zamanında o bana hiç arkadaştan gibi yaklaşmadı hep anneydi. Arkadaşlar sevgililerini gezdiklerini yorumlarını anlatırdı annelerine ben anlatamazdım anında babama ispiyonlar çünkü. Belki ondan kaynaklı hiç arkadaş gibi hissedemedim annemi

Bunlar olabilir . Sonuçta her anne kız arkadaş olacak diye bir kaide yok .
Kendinizi bu konuda darlamayın ;)

Anlaşılan annen seni dert ortağı goruyor ama senin yaşın da pek uygun değil anlaşılan sana psikolojik yük yüklüyor ama bunu düşünemiyor.sen evlenip belli bir yaşa gelsen onu daha iyi anlarsın aslında.anlasilan sorun yaşayıp ses cikaramayip üzülen biri senden destek bekliyor.sen de haklisin sana bu konular ağır gelir
Destek veriyordum başlarda sende şöyle yap böyle yap ezdirme kendini sana kötü olana sende karşılık ver kullandırma diyordum. Dinlemiyor ki gene bildiğini yapıyor susuyor sonra bana çene e napayım yani ben kalksam onun dolduruşuyla babama laf edince Dr baban o öyle yapma üzülüyor diyo ya kafayı yiyeceğim gerçekten babamsa bana ne anlatıyorsun o zaman

Benim annemde böyleydi , senelerce babam ve tarafına karşı doldurmaya çalıştı beni. Sonuç hiç umduğu gibi olmadı ama şimdi annemin tarafından tek kişiyle konuşmuyorum. Babamı ve ailesini ise çok seviyorum. Ama maalesef annem sağolsun hiçbiri ile samimiyetim yok. Çocukluktan beri anlattığın gibi... saçma sapan şeyleri anlattı durdu yok babannen şunu yaptı, yok baban bunu yaptı...

Ama mesela doğumunu anlatır başımda bir kişi yoktu babannen gelmedi falan diye ben de senin annen niye gelmedi babannem hadi elin kızı diye düşündü senin annen nasıl gelmez diyorum susuyor konuyu kapatıyor:110: o anlattıkça sen kendi ailesnin hatalarına getir konuyu. En azından susturuyor bu taktik

23 yaşındayım aslında ama normalde de karakter olarak pek hoşlanmam öyle muhabbetlerden içimde yaşarım arkadaşımla sevgilimle kavga etsem de onları tanıyan başka birine gidip anlatmam yanlış buluyorum.

Benim annem de böyle. Baban öyle babaannen şöyle bik bik bik. E boşansaydın o zaman diyorum ben de bıktırıyor gerçekten. Koskoca kadın oldum hala anlatır durur. Ben boşattım ama sonunda 30 yıl sonra. Bunun çaresi yok maalesef. Annen böylryse böyledir. Belli ki seni evlat değil de akranı bir arkadaş olarak görmüş. Fakat söz konusu kendi derdi olunca.... benim annem de aynı böyle benim sıkıntılarımı babama ispiyonlardı. Tek çaresi var yav he he de geç. Çemkir geç başka odaya. Ben maalesef annemi pek sevmiyorum, ama atamazsın satamazsın anne işte. Bazı insanlarda ebeveynlik sakil duruyor işte, olmuyor.

Sana böyle anlatan millete de anlatıyordur.Alttan alttan laf sokuyodur.İnsanlar da ona göre davranıyordur.

Böyle insanlar abartmayı da sever.Hep kendileri mağdur zavallıdır.Takılma.

Kendisini sütten çıkmış ak kaşık sanıyordur.

Benim annemde böyleydi , senelerce babam ve tarafına karşı doldurmaya çalıştı beni. Sonuç hiç umduğu gibi olmadı ama şimdi annemin tarafından tek kişiyle konuşmuyorum. Babamı ve ailesini ise çok seviyorum. Ama maalesef annem sağolsun hiçbiri ile samimiyetim yok. Çocukluktan beri anlattığın gibi... saçma sapan şeyleri anlattı durdu yok babannen şunu yaptı, yok baban bunu yaptı...

Ama mesela doğumunu anlatır başımda bir kişi yoktu babannen gelmedi falan diye ben de senin annen niye gelmedi babannem hadi elin kızı diye düşündü senin annen nasıl gelmez diyorum susuyor konuyu kapatıyor:110: o anlattıkça sen kendi ailesnin hatalarına getir konuyu. En azından susturuyor bu taktik
İnan aynısını yapıyorum onlarda öyle diyor yada susuyor dediğin gibi

Sana böyle anlatan millete de anlatıyordur.Alttan alttan laf sokuyodur.İnsanlar da ona göre davranıyordur.

Böyle insanlar abartmayı da sever.Hep kendileri mağdur zavallıdır.Takılma.

Kendisini sütten çıkmış ak kaşık sanıyordur.
Aynen öyle aynısını kendide yapar başkasına yaptı diye laf eder dön bir kendine bak da ayıpla yahu

Cocuk, annenin dert ortağı olamaz. Yani çocuğun derdini anne dinler, çözüm arar ama anne derdini çocuğa yansıtmamali. Annenizin tavrı tarzı bu, cok var onun gibi. Siz de ona dönüşmeyın ne olur. Ben de dedikodudan uzak yaşamaya çalışan biriyim. Anneniz gibi tipleri asla hayatıma almıyorum. Gönlünü kırmadan pek de muhattap olmamaya çalışın bence. Anneniz uğruna dedikodu batağına hiiiiicc girmeyin.

Annen saçını süpürge etmiş misali sanırım hobiside yok keşke kk katılsa veya takip etse yada bir el işine başlasa aslında annenin yaşayamadıklarının kırgınlıkları var içinde sana anlatarak rahatlıyor , yaşın uygun olsa beraber stres atardınız ama sanırım evli olman şart onu anlamak için

Annen saçını süpürge etmiş misali sanırım hobiside yok keşke kk katılsa veya takip etse yada bir el işine başlasa aslında annenin yaşayamadıklarının kırgınlıkları var içinde sana anlatarak rahatlıyor , yaşın uygun olsa beraber stres atardınız ama sanırım evli olman şart onu anlamak için
aksine annem hiç boş durmaz sürekli birşeyler örer yada organiktir biraz yaz kış mutfaktadır bahçeye balkonlara saksılara heryerde bitki eker uğraşır durur onlarla tereyağından salçasına biberine kendi yapar bütün gün ayaktadır evde beş dakika mola verince de gelip benim kafamı ütüleyip gidiyor:KK70:

Cocuk, annenin dert ortağı olamaz. Yani çocuğun derdini anne dinler, çözüm arar ama anne derdini çocuğa yansıtmamali. Annenizin tavrı tarzı bu, cok var onun gibi. Siz de ona dönüşmeyın ne olur. Ben de dedikodudan uzak yaşamaya çalışan biriyim. Anneniz gibi tipleri asla hayatıma almıyorum. Gönlünü kırmadan pek de muhattap olmamaya çalışın bence. Anneniz uğruna dedikodu batağına hiiiiicc girmeyin.
Yok Allah korusun nefret ettiğim bir konu annem yaşlanınca senide görcem ben gibi olcan diyor inşallah olmam kendimi korumaya çalışıyorum :) çocuğa yansıtma konusunda aynı fikirdeyim ne olursa olsun baba çocuğa kötü davranmıyorsa kadın kendi derdiyle çocuğu babadan soğutmamalı

Back
X