Aşılama benim aşılama günlüğüm

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Yasemİn 33.Çok saĞol.ama egede bana sÖyledİler kuralmıŞ 3 yıllık evlİ olmak ve dedİlerkİ aŞı parasınıda sen vereceksİn.bİlmİyorum.ben egede doktorla hİÇ konuŞamıyorum bİle.oradakİ hemŞİreler İlgİlenİyor benİmle,onlarda hep baĞırıyor soru soruyorum azarlıyorlar.ne kadar sÜrer bu aŞılama bİlmİyorum.galİba bİrazda sabırsızlanıyorum

Canım ege üniversitesi tıp fakültesi değilmi,bende yeni aşılama yaptırdım trabzon katü de ve bana söylenende bu.Hatta doktorum tüp bebek için rapor alırız bu aradada 3 yılınız dolmuş olur zaten 3 yıl dolmadan ,3 aşılama yapmadan tüp bebek raporu verilmiyor.Ama aşılama için rapor aldık canım dediğim gibi bunun bir kısmını devlet ödüyor.Bu arada kimse sana bağıramaz azarlayamaz,HASTA HAKLARI diye bir şey var sen hakkını arayabilirsin ve sana açıklama yapmak zorundalar.Canım eğer sana bağırırlarsa sor ,üniversite hastanelerinde hasta hakları diye bir birim varmı bilmiyorum ama
eğer varsa o hemşireyi şikayet edebilirsin.Kimse kimseye bu şekilde davranamaz,o hemşire hakkında hemen işlem yapılır.Devlet hastanelerinde böyle bir uygulama var sağlık bakanlığının sitesindende bakabilirsin hatta.Canını sıkma bunlar moral işi,moralini bozma,bence önce güvenebileceğin bir doktor bul,beni bugün doktorum aradı hatta inan çok mutlu oldum,moral motivasyon gerek......

23sm merhaba.Ünİversİte derken hangİsİ?yanİ rahİm fİlmİ egede Çekmİyorlar.baŞka neresİ var bİlİyormusun?

bana doktorum üniversite hastanelerinde yapılabileceğini söylemişti. üniversite hastanesinde rahim filmini çektirirseniz ücret ödemiyorsunuz. ama ben özelde çektirdim rahim filmi 100 lira. ayrıca ben anestezi altında yaptırınca 50 lira da anestezi ücreti ödedik.

sonuçta birinde çekilebiliyorsa bu film bütün üniversite hastanelerinde çekiliyor olmalı

çok panik yapıyosun bence aşılam tedavisi için hiç bir kural yok ama zaten git gel baya pra harcamaktansa muğlada özel biyer gitmek masrafları azaltır...hem orda muhakkak kadın doğum hastnesi vardır onlar seni yönblendiriler...önce bi sakin ol...allah yardımcımız olsun...

YASEMıN33.ben yine bi araştırayım. o hemşireyle konuşamıyorm ki.işimi yavaşlatır diye ondan çekiniyorum.

özelde cektir bence uığraşmaktan iyidir ben devlet hastnesinde ücretsiz cektirdim....

23SM sen çok ucuza çektirmişsin.bana 300 falan diyorlar muğlada.sen nerde çektirdin?

ben özel tüp bebek merkezinde çektirdim. evet 300 e göre bayağı ucuz. 300 sadece rahim filminin fiyatı birde anestezi isterseniz 400-500 ü bulur.

sonuçta pahalı bir süreç. ben aşılamayı (aşılama+ anestezi 300+200) toplam 500 e yaptırdım. ilaçlardan biri 260 liraydı. bunun yarısını biz ödemek zorundaydık. 130 lira. e ayrıca diğer ilaçlardan maaştan kesilecek kesintiler var. özetle pahalı ve yorucu bir süreç. bu yüzden hem maddi hem manevi kayba uğramamak için güvenilir bir yere gitmenizi tavsiye ederim.

23sm nerde calıştın....cok merak ettimde....bende bu sebeplerden dolayı direk tüp bebek diyenlerdenim
şimdiye her aşılama süreci yıpratıyo insanı

YASEMıN33.ben yine bi araştırayım. o hemşireyle konuşamıyorm ki.işimi yavaşlatır diye ondan çekiniyorum.

diclehan özeline mes attım telaş yapma ben egede tedavi görüyorum rahim filmini ssk tepecik kadın hastalıkları hastanesinde çektirdim.

gitmene bile gerk yok netten telini bul ara kadın doğumda rahim filmi için randevu alacağım de ve ilgili birime bağlat. sana adetinin olduğu ilk dönemde tarihi veriyorlar. soruyorlar zaten eğer ssk değilse güvenceniz filmin ücreti 40 lira falandı çünkü bizde askeri personeliz ve sevki zor aldım alamazsam diye de fiyatını sordum dışarıya göre uygun.

ama uzaktan geliyorsun biz izmirdeyiz sana tavsiyem aynı durumdayız bende 2i5 yıllık evliyim ve günüm dolana kadar aşılama peşinde sürünüyorum.bi de özel gidiyorum dr.fatih şendağ var egede.istersen araştırıp kendine böyle bir doktor bul.ama şunu söyliyim yılımız dolmadan egede tüp bebek yaptırmak saçma çünkü maliyeti raporsuz 4700 lira özelde 5000 tl .en azından surat çekmeyiz ama durumu olana..başka soruların olursa cevaplarım
egede rahim filmi çekilyor fakat makinanın tüpü bitmiş diye yalan var ortalıkta çünkü ben geçen nisanda gittim aynı şeyi söylediler

nedeni şu arkadaşlar: doktorlar bu filmde radyasyon aldığı için bu filmi çekmek istemiyorlar özelde de bunun için pahalı.egede de bu işi üstünden atmış ssk ya çektiriyor orda kadın hastalıkları hastanesi var diye..

Son düzenleme:
35DENıZ.ben tepeciği aradım geçende.dedim ben egede tedavi görüyorum rahim filmi istediler.bana dediki biz önce kendi hastalarımıza yer veriyoruz.çektirmeniz çok zor dedi.bende ozaman ne zamana verebilirsiniz dedim.bir ay sonrası bile belli olmuyor,sen eylülün sonuna doğru bi ara dedi.anlamadım hiçbişey madem 1 ay sonrası belli değil nasıl dolu olduğu anlaşılyor?sen nasıl aldın randevu hemen sıra geldimi?

35DENıZ.o senin gittiğin fatih şendağ.egede mi özeline gittin?yoksa özel muayenehanesine mi gittin? çünkü ilk ben gittim egede özele.bi doktor seç dediler seçtim.o profosörle 1kez görüştüm beni infertilite diye o hemşirelerin olduğu yere gönderdi.bidahada benimle görüşmedi. senin yerin artık infertilite dedi.şimdide 3 yıl dolmadığı için aşıları sen parayla alacaksın dedi.neyse sen ne yapacaksın?beklicekmisin yoksa parayla aşı alıp tedaviye başlıcakmısın?buarada sana hiç aşılama yapıldımı?

35DENıZbirde bana özel mes.atmışsın onu okuyamadım.bilgisayar açmıyor çok ta anlamadım

35DENİZ.o senin gittiğin fatih şendağ.egede mi özeline gittin?yoksa özel muayenehanesine mi gittin? çünkü ilk ben gittim egede özele.bi doktor seç dediler seçtim.o profosörle 1kez görüştüm beni infertilite diye o hemşirelerin olduğu yere gönderdi.bidahada benimle görüşmedi. senin yerin artık infertilite dedi.şimdide 3 yıl dolmadığı için aşıları sen parayla alacaksın dedi.neyse sen ne yapacaksın?beklicekmisin yoksa parayla aşı alıp tedaviye başlıcakmısın?buarada sana hiç aşılama yapıldımı?

iğne ve ilaçlar için rapor çıkartılıyor. çok emin değilim çünkü ben evlilikte 3 yılı çoktan doldurdum ama kimse bize evlilik tarihimizi sormadı. doktor aşılam aiçin rapor çıkarttı. raporuda yanında çalışan bayan hazırladı. sonra ilaçları aldık. yalnız iğnenin biri 260 liraydı yarısını biz ödedik. onun dışında aldıklarımızı devlet karşılıyor ve maaştan kesiyor.

bir daha doktora gittiğimde bu konuyu sorarım.

23SM.bana özel hastanede iğneler dahil herşey aşılama için 300 lira dediler tabi ssk var.nasıl?

35DENİZ.ben tepeciği aradım geçende.dedim ben egede tedavi görüyorum rahim filmi istediler.bana dediki biz önce kendi hastalarımıza yer veriyoruz.çektirmeniz çok zor dedi.bende ozaman ne zamana verebilirsiniz dedim.bir ay sonrası bile belli olmuyor,sen eylülün sonuna doğru bi ara dedi.anlamadım hiçbişey madem 1 ay sonrası belli değil nasıl dolu olduğu anlaşılyor?sen nasıl aldın randevu hemen sıra geldimi?

ben izmirde olduğum için atladım gittim randevu teli verdiler adet olunca ara diye aradım gün verdiler ama ben gittiğimde kistim var büyüyor dedim ağladım biraz verdiler hemde ilk adet döneminde oldu neden öyle dediler anlamadım

35DENİZ.o senin gittiğin fatih şendağ.egede mi özeline gittin?yoksa özel muayenehanesine mi gittin? çünkü ilk ben gittim egede özele.bi doktor seç dediler seçtim.o profosörle 1kez görüştüm beni infertilite diye o hemşirelerin olduğu yere gönderdi.bidahada benimle görüşmedi. senin yerin artık infertilite dedi.şimdide 3 yıl dolmadığı için aşıları sen parayla alacaksın dedi.neyse sen ne yapacaksın?beklicekmisin yoksa parayla aşı alıp tedaviye başlıcakmısın?buarada sana hiç aşılama yapıldımı?

fatih beyin muayen.yok hastanede özel döner sermayeden bakıyorlar ben onda ameliyat oldum yoksa asitanlar yapıyo 2000 liraya yakın para verdik egeye sağlık güvencesi olmasına rağmen
zaten doktor seç diye köpek gibiler.ben ocaktan nisana kadar doktor seçmeden gittim ve her gittiğimde ağlayarak çıktım sonra karar verdim özele durumda yoktu fakat zorladık
aynı durumdayız 3 yıl dolmadı en son fatihe gittim tüp bebek dedi özel smrynada yapıyormuş eee rapor yok 5000 lira

aşılama dedim iğneleri alın dedi onlarda pahalı ee ben burda egede yaparım 800 lira aşılama sadece el kullandığı için bende karar verdim ilk şansımı klomen denilen ilaçla deneyip asistanlara yaptırcam aşılamayı para vermiycem sadece egeye 150 lira ödencek doktora verilmicek yani ama bak ilkönce istenilenleri tamamlaman lazım
biraz uzun bi süreç sıkıcı ama nerde tedavi olacağına karar ver çünkü yorucu bazen hergün hastanedesin

Son düzenleme:
Back
X