Benim bi derdim yok aslında dertmi onuda bilmiyorum :D

O zamanda bebisi kiskancak işte onnla ilgileniyordu sürekli bni hiç gormuyosun dicek
yok onu demez yaa çocukları çok seviyor ve ilgili bir baba olacagına emınım ama tabıkı onu da bır kenara atamam bebek doğunca sonuçta o da koca bebek

Ayy kiyamam cok tatlisiniz ya masallah degerini bil guzelim,tamam sana simdi biraz abartili geliyo ama ya hic olmasaydi?sukret haline allah mutlugunuzu bozmasin canim

3.5 yaşındaki çocuk hala evde mi? Onun gündüzleri kreşte olması lazım ki. Hem evi toplamaya zaman kalır hem eşinizle ilgilenmeye de. Kendinize de vakit kalır.

3.5 yaşındaki çocuk hala evde mi? Onun gündüzleri kreşte olması lazım ki. Hem evi toplamaya zaman kalır hem eşinizle ilgilenmeye de. Kendinize de vakit kalır.

Hala derken?? Ayol küçücük çocuk, anne de çalışmıyormuş. Ne gerek var annesi ona sosyal bir ortam da kurduktan sonra? İlerde bi başlayacak, nasipse yıllarca gündüzlerini okulda geçirecek zaten

Hala derken?? Ayol küçücük çocuk, anne de çalışmıyormuş. Ne gerek var annesi ona sosyal bir ortam da kurduktan sonra? İlerde bi başlayacak, nasipse yıllarca gündüzlerini okulda geçirecek zaten
Evde sadece annesiyle duran çocuk için nasıl bir sosyal ortam kurabilir? Eski dönem düşünüyorsunuz. Artık çocuklar 2.5 yaşından itibaren okul öncesi eğitime başlatılıyor. 'Küçücük çocuk' değil yani. Lak diye 6 yaşında anaokuluna bırakılan çocukları 'sudan çıkmış balık' tabirine benzetiyorum.

Okula gidicek tabi seneye dusunuyoruz cnku bn çalışıyodum anneannesiyle kalıyordu canakkalede. Hiç beraber vakit geciremedik.biseyleri paylasamadik.şuan iletisim kurmaya çalışıyoruz.önünde uzun bir okul hayatı olucak zaten bizimle vakit gecirsin biraz

Bütün renklerin hepsini öğretim 1 den 10 kadar sayabiliyor İngilizcede öğretim az bisey :)

:) eski dönem yeni dönem diye birşey yok tatlım. Bir anne çocuğuna pekala güzel bir sosyal ortam kurabilir. Ben yapıyorum bunu. Hergün bahçede onun yaşıtlarıyla en az 2 saat oynamasını sağlıyorum. Birlikte oynamaktan keyif aldığı arkadaşlarıyla haftada 3 gün biraraya geliyorlar öğleden sonraları, o gün annelerle biz onların sevdiği etkinlikler yaptırıyoruz onlara( boyama, oyun hamuru, yap-boz, bunlar ve oyuncaklı bedensel ve zihinsel gelişim destekleyici aktiviteler) 1 gün babamızla birlikte yürüyüş yapıyoruz bitkileri ağaçları meyveleri( o gün yürüdüğümüz yerde karşımıza çıkanları) tanıyoruz, 1 gün birlikte alışverişe gidiyoruz, kalan iki günün birinde bana mutfakta yardım ediyor, diğerinde de temizlikte. Tabi sabah ya da öğleden sonraları bahçede arkadaşlarıyla oynama olayı hergün var. Yapınca oluyor yani hayatım. Bunun eski dönemi yeni dönemi yok. Çocuğu her dönem anne-baba yetiştirir, her anne baba kendi doğrularıyla yetiştirir . Çocuk eğitiminde evrensel bir düzen olmaz.

Konu sahibi arkadaşım çok özür dilerim.

Ama bunu sizin gibi yapan çok nadir ki :) Sizin yaptığınız gibi olsa 5 kreş, 6 anaokul, 7 ilkokul derim ama benim dediğim hiçbir şeye vakti olmayan yetişemeyen anneler için. Keşke her anne böyle olsa da hem eğitip hem beraber vakit geçirse. Maalesef örneği çok az. Genelde eline bir oyuncak veriliyor, anne kendi halinde takılıp ev işi yapıyor bu da çocuk büyütmek oluyor. Ben de diyorum madem bu çocuk böyle büyüyecek evde, 2.5 yaşlarında oyun gruplarına başlasın.

Bunu belirtseniz ona göre yorum yapardım :) 4.5 yaş da iyidir daha kolay uyum sağlar ilkokula. Ben hoppadanak 6 yaşında eğitime başlanmasını doğru bulmam en geç 5 yaşında başlanmalı diye düşünürüm.

Herkesin çocuk yetiştirme tarzı başkadır.ben 22 yasnda anne oldm onnla beraber büyüdüm hala büyümeye devam ediyoruz biz onnla parka gittiğimiz zaman bnde onn yaşıtları gibi oynuyorum onnla gerekirse kaydiraktan bile kayiyoruz.az önce yağmur yagiyodu çıktık dışarı islandik sularin icinde zipladik zipladik geldik evet oyun hamuruda oynuyoruz birbirimizin suratlarina yapistiriyoruz hamurlari. Mutfağa da giriyoruz beraber her yeri un yapıp çıkıyoruz akşam babası gelince temizliyo.temizlikte yapıyoruz ben supuruyorum oda süpürgenin ustune oturuyo çektikçe oda bnmle birlikte geliyo.demek istemem o ki ben çocukların robot gbi programlanması na karşıyım benim oğlum yeri geldiği zaman cipsinide yer yeri geldiği zaman kolasinida icer. Bizim birbirimizden başka kimsenin yok öyle sosyal aktivite yapicak.biz birbirimize yetiyoruz.tskr ederim onerileriniz icin.

canım sen nazar değsin mi istiyorsun
anlatma ööyle:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…