Benim Derdim Dubai

Dönüp burada ne yapacağınızı gittikten sonra karar verin derim.
Dubai oldukça imkanları yüksek bir yer. Arkadaşların da yazdığı gibi sıcağı dışında sizi zorlayacak birşey olmaz.

işte dönünce akademide iş bulamama gibi bir riskim var çünkü doktoram olmamış olacak.
beş yıl doktora için uğraşırken başka iş yapmam gerekecek vs vs.

Ama kendimi başka alanlarda geliştirebileceğimi düşünüyorum.
Yine de içimde acaba kaldı

Sizin bildiğiniz fırsatlar neler peki :)
Ben çok okudum ama yine de fikir alışverişi yapmak istiyorum.
Kurumsal şirkette çalışacaksa eşiniz ya da siz ev bütçesi veriyorlar . Ortam kaliteli ve göz alıcı . Kışın biz burda doğalgaz parası verirken ,siz havuz başında biranızı içersiniz bir arkadaşım gitti bi kaç dene önce şimdi oraya yerleşmeyi düşünüyor .
Yani Türkiye koşullarını göz önünde bulundurursak gayet iyi gibi görünüyor .

Ay çok iyi harika ya...
Cidden ben çok hevesliyim

Ben cok ılımlı yaklaşamıyorum hem abisi hem eşi akademisyen olarak.o yaştan zor bir üniversitede çevre kazanmak kadroya kabul edilmek zor olur.sözlü sınavda 5 yıllık kayıptan çok hoşlancaklarını düşünmüyorum.

5 yıl boş oturmayacağım ama,
en en en kötü ihtimal akademik çalışmalarımı sürdürürüm.
Kongrelere katılırım vs.

5 yıl boş oturmayacağım ama,
en en en kötü ihtimal akademik çalışmalarımı sürdürürüm.
Kongrelere katılırım vs.
Anlıyorum ama onların gözünde eğitimden uzaklaşmış olursunuz.yani kaç yıldır Türkiye de eğitim sistemini bilmiyor sizi niye alalım.akademisyenlik biraz farklı.abim doçentken yengem yüksek lisans yaparken Yurtdışı fırsatlarını reddetmişlerdi.önce eğitimi tamamlayalım doktoradan sonra tekrar düşünüyorlar.gitcekseniz de doktora tamamlamış şekilde giderseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ben Dubaide mutercimlik yaptım canım.Ev Sharjahtaydı..Orda kiralar daha düşük zaten.Sertifika almaya bak sen yine de orda.Ateşelikte falan çalışmayı dene.Ingilizcen vardır diye düşünüyorum çünkü.Şirketler harici fazla sana göre çalışacak iş imkanı yok bence.Yaşayarak göreceksin zaten.Allah kolaylık versin diyorum.Ben 20kg vermiştim ilk sene..Çok sicakkkkk

Ya sizinle biraz konuşsak olur mu madem
Şirket harici çalışamazsın derken? İş bulamaz mıyım yani
İyi derecede İngilizce seviyem var.
Üniversitelerin bir sürü sertifika programları var, onlara başvurmayı düşünüyorum.

20 kg mı
Tek problemi sıcaklık mı?
Maaşlar iyi mi peki, sizce değer mi?

.
Evet canım 4 ayda 20kg vermiştim.Serum yedim toparlamak için.Maaşlar turkiyeye oranla harika tabiki..Ama oradaki masraflar da çok pahalı.Şirket harici de iş bulursun tabi ama seviyene uygun olması açısından demiştim onu.Küçük evler var 2oda 1 salon dediğimiz tarz.Onlardan tutmalisiniz bence.Öyle büyük evlerde gözünüz kalmasin,çünkü gereksiz derecede pahalıAzcik alış sonra bulursun iş mutlaka ..Sıcaklık harici erkeklerin türk kadınları hayranlığı var tabi.Sarisinsan hele daha da zor.Ama alisiyor insan.

gerçekten mii
ne bileyim, mesela öğretmenliğe kadro açılında 100 tane birden açılıyor
ama akademi de tek kadro 500 kişi var.
ondan atanmak çok zor.

yaşlı derler almazlar diye çekindim açıkcası
Sanmıyorum, bizim üniversite için konuşuyorum,yetkinliğe ve alandaki hakimiyete daha çok bakılıyor diye düşünüyorum yaş problem değil.

Dubai de cocuk yapip buyutun, dondugunuzde de egitimize kaldiginiz yerden devam edin.
Hem yas gecmeden anne olursunuz hem arada bebek sizinle buyumus olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…