Benim derdim gelinim!!!!

Yahu niye sorun edilsin. Siz anne babanıza her daim anneciğim babacığım mı dersiniz. Yoo,. hatta ben yeri gelir ismiyle hitap ederim.Aramdaki samimiyetten ileri gelir bu.(kendi anne babamdan bahsediyorum)

ne var sanki kayınvalide kayınbabaya hürmet edilse, gönülleri hoş tutulsa, nolur yani, gelin hanımların biyerlerine bişeymi olur.:1closedeyes:

Neden hep yanlışı kayınvalide yapıyo olarak görüyosunuz???
Belki gelini ön yargılı bi insan
ne kadar kolay dimi .ok atmak?
söylediğiniz hayata dahil etme isteği ne kadar ayıp bi laf zaten o oğlunun annesi hayatının içinde?daha neyine dahil olucak.dış kapının dış mandalımı oluyor kaynana yani?

kuzu ben fettan değilim beni alsana kıvanca.
benim kocenin son kullanma tarihi geldi zati

ev vermek takı takmak sevgi gerektirmez ama bir gelin kocasının hatrına sevmiyor bile olsa kayınvalidesine gerekli saygıyı göstermeye mecburdur bana göre.
torun göstermemek falan da ne demek oluyor?

kayınpederimle 1 yıldır görüşmediğim halde -ki uzuuuun süre de görüşmeye niyetim yok- kocama her zaman dediğim şey çok istiyorsan götür oğlunu göster ne de olsa babandır derim.
bana göre doğru olan budur.
gelin veya damadın aileyle sorunu olsa bile bu aradaki torunu bağlayamaz.

gelin torunu göstermiyor tamam da göstermiyosa bi sebebi vardır mutlaka durup durdukyere değil elbet bi yaptığı bişey var ama konu sahibi yok fazla açıklamada bulunmadı.kuzum sende gelinsin ama sende hep kayınvalideleri tutuyorsun anlamadım ne iş sen bu kadar tutuyosunda senin kayınvaliden sana karşı nasıl acaba

Kıvançcığım kendi koşacak kollarıma gör sen!!!!:icecream:
Kuzucum..
Saygısız olsun teyze desin demiyim ki...
Annesi gibi göremez diyim..
Sen kayınvalideni annen gibim görebiliyor musun? Dünyanın en iyi kayınvalidesi bile olsa anne ayrı kayınvalide ayrıdır.. Ki benim annemle de kayınvalidemle de ilişkilerim zayıftır..boshayallersmile
En çok kızdığım da takı aldık,ev düzdük meselesidir...

heee benim oluyor...
bir yerlerime çok fena bişeyler oluyor...hihoyyyt

benim bir halamın oğlu var, bunun birlikte olduğu bir de kız var.
birlikte yaşıyorlar.
kız şeytana pabuçu ters giydirecek cinsten. bizim safsalak kuzeni sömürdükçe sömürüyor ama öyle böyle değil.
hala da herşeyin farkında olduğu için haliyle bu ilişkiye karşı çıkıyor ve oğluna asla o kızı gelin diye evime sokmam diyor.
şimdi o kız gelip buraya yazsa sevgilimin anası beni istemiyor diye benim halaya bir küfür edilmediği kalır.
niye? çünkü kayınvalide. çünkü gelin adayını istemiyor.
ama kimse madalyonun öbür yüzünden bakmıyor işte.

adı kayınvalide diye herkes kötü değildir. bunu kalıplaştırmayalım bence.

laale katılıyorum sana takısınıda alcan evinide düzecen durumunda varsa tabi herkes görevini yapacak bunlar extraya girmiyor sonuçta kendi oğlunda var işin içinde en başta oğlun için yapıyorsun başa kalkmanın ne gereği var bunları dile getiriyosan yaptığın şeyin bi hayırı yok.

esmerelda kesinlikle katılıyorum. her kayınvalide kötü değildir.

Ev aldım takı yaptım ne demek ki ben anlamadım. Maddi olarak yaptıklarının karşılığını mı bekliyorsunuz. Siz oğlunuz için yaptınız onları. Bu yazdıklarınızdan daha baska şeyler varsa onu bilemem ama ben hiçbirzaman kayınvalideme anneciğim diyemem
annemin yerinede koyamam annemdende çok sevemem. Saygımı gösteririm evime gelince ağırlarım. O kadar...

Hiçbir sebep torununu göstermemeye neden olamaz.

Evet bende gelinim, bendeki anormalliği çözebilmiş değilim vallasempatiksalakcinni ama azcık kıdemli gelinim 11 sene olacak yakında.Neyse konumuz bu değil.

Yüreğim sızlıyor valla ya burdaki konuları okuyunca, kayınvalide şöyle, kayınvalide böyle, yahu ne yaptı bu kadınlar size ki bu kadar dertlisiniz. Niye kanlı bıçaklısınız. İnsanız hepimiz elbetteki her insan bir olmuyor kaynanalarında vardır cadısı, çekilmezi ama hepsimi böyle be kardeşim.

Gelinler zora gelemiyorlar, kendilerini sıkıntıya sokmak istemiyorlar, ayaklarını uzatıp TV izlemek istiyorlar. İzlesinler, yatsınlar kalksınlar kimsenin bişe dediği yok ama torun göstermemek, anneyi istememek ne demek yav,İnsaf biraz insaf

ne alaka dış kapının dış mandalı kelimesi kullandığın kelimenin anlamsızlığına bak bi defa ben hiç dahil olmasın demedim bu kadar dahil olmaya çalışma dedim evet kardeşim herkesin bi hayatı var sonuçta dimi hem evet bana göre hep kaynanalar haksız var mıkötükedihüso

Belkı on yargıdan zıyade
Sızın benı aılesı gıbı gormelı tavrınız rahatsız edıyordur onu.
Bırde ustune ben ev aldım, takılarını aldım dıyorsanız
Kendınızden ıyıce uzaklastırıyor olabılırsınız kı
Bu cok normal.
Cunku bır yerde bu sızın vazıfenız.
Sız onları gelınınızden zıyade, oglunuz ıcın yaptınız.
Bugun oglunuz bır baskası ıle evlenmıs olsa onun ıcınde yapacaktınız bunları
Demek kı sız gelınınız ıcın yapmıyorsunuz.

Canım benim tabi ki sorun edilmez. Ama edenler de var demek istiyorum. Konuyu açan ablamız da "bana anneciğim desin" demiş ya. Diyemiyordur belki. Herkesin yapısı farklı. Herkesten olmadığı bir insan olmasını beklemek lazım. Mesafeli bir insansa neden mesafeli bir insan diye tutturulduğunda sorunlar başlıyor. Bunu en iyi Lale bilir herhalde. :))
Hürmet saygı elbette şart. İnsan gönlü kazanmak gibisi yok. Ama iki tarf da beklentilerini yüksek tutarsa ilişki zorlaşıyor.
Ben mesela kayınvalidemi çok severim. Çok olgun bir kadındır, bugüne kadar bir tek yüz eğriliğimiz olmamıştır. Ama birbirimizden ne baklayeceğimizi biliriz. Örneğin ben annemi hergün ararım, kayınvalidemi birkaç günde bir. Ama o bunu sorun etmez. "Annesini benden çok arıyor bana tavır alıyor." diye düşünmez. Bilir ki anne ile kızın paylaşımı elbette farklıdır. Böyle olunca ben içimden gelerek canım istedikçe arıyor soruyorum, çok da tatlı muhabbetimiz oluyor. Ama o bana birgün bunun imasını yapsaydı, ben artık mecburen arıyor hissine kapılacaktım.
Dolayısıyla, konu sahibi tam olaak ne baklediğini ve neyin eksik olduğunu yazmamış. Gelin bizi ailesi gibi görmüyor derken nelerden şikayet ettiğini somut olarak belirtmemiş. Ben de diyorum ki, önce bir öğrenelim gelin ne yapmış, ona göre karar verelim.

bekara karı boşamak kolay gelirmiş

Bana bakın gelinler, azınlıktayız diye üstümüze gelmeyin:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…