Benim derdim kanser..

testini yaptır canım..sonrada her yıl kontrolünü yaptır..bunun yaşı yoktur..ancak erken yakalanırsa tedavisi mümkün...bende bu aşamalardan geçtim..biliyorum insanı eriterek bitiriyor...ama önlem her zaman daha sağlıklı...

Öncelikle Allah sabir versin arkadasim,
cok zor bi ihtihandan gecmissiniz ve hala geciyorsunuz...
Allah´tan umudunu sakin kesme.
Anneannem bundan 2 sene önce meme kanseri oldugunu ögrendi,
erken teshisti Allah´tan, ve 6 aylik bi tedavi sürecinden sonra turp gibi oldu masallah,
simdi hic birseyi kalmadi.
Özellikle annenin moralini yüksek tutmaya, üzüntünüzü belli etmemeye calisin,
onun bu dönemde tek ihtiyaci olan moral moral moral...
Hayirlisiyla atlatirsiniz bu zor günleri insallah,
dualarimiz sizinle.

canım kardeşim başın sağolsun

bu kayıplar sonrası depresyon çok normal

ama çook şükür annen baban ve sen ayaktasınız

bu çaresizlik psikolojisini bırakın birbirinize sımsıkı sarılın bolca sevgi verin birbirinize

yaşam kalitenizi yükseltin doğal beslenin hüzünlendirecek hiçbirşey yapmayın

hüzünlü film ve şarkıları bile hayatınızdan çıkarın

olumsuz konuşmaları yasaklayın birbirinize

bolca iyilik yapın dua alın

Allah bilir kime ne olacağını

size dualarımı gönderdim.inşallah ailecek uzun bir ömür mutlu yaşarsınız.

canım kötü düşünme. hangi hstalık bu? ms falan mı?
benim de annem hasta onun da genetik olma olasılığı var ama ben de düşünmemeye çalışıyorum.

Seni cok iyi anliyorum canim bazo hastaliklar illet gibi yakandan dusmuyor iste
Bende cikmasa cocugumda cikar diye korkuyorsun
Evlat sahibi olmaktam korkuyorsun

Hayat zor be

Son durum

Annem sol memesini aldırdı tamamen, kemoterapi ve radyoterapiye gerek kalmamis
Alinan memede kucuk kucuk bussuru tumor varmis
5 yil ilac kullanacak

canım kötü düşünme. hangi hstalık bu? ms falan mı?
benim de annem hasta onun da genetik olma olasılığı var ama ben de düşünmemeye çalışıyorum.

becker kas distrofisi bizim hastalık bu canımm ne yazıkkki hiç bi çaresi yok...ve belirtiside yok biranda hasta oluyorsun 20 li yaşlarda ve devam ediyo ama bende yok allha şükür inşallh olmazda sonradan cocuklarımda çıkmaz biter inşallah ... annene çok geçmiş olsun inşallah kötü bişey olmaz canım sizde çıkmaz ....bu yüzden akraba evliliklerinden nefret ediyorum

Seni cok iyi anliyorum canim bazo hastaliklar illet gibi yakandan dusmuyor iste
Bende cikmasa cocugumda cikar diye korkuyorsun
Evlat sahibi olmaktam korkuyorsun

Hayat zor be

aynen canım hayat gerçekten zor ...sülalenin çoğu akciğer kanserinden geçip gitti genç yaşlıı birde genetik hastalıklar yani ben bizde henüz sağlıklı kimseyi göremedim..seninle durumlarımız çok benzio

Dunyaya cocuk getirmemek lazim da iste
Yine de insan evlat kokusu duymak istiyor

Allah kaderi yazDiktan sonra katlanmaktan baska bir seyimiz yok malesef

Dunyaya cocuk getirmemek lazim da iste
Yine de insan evlat kokusu duymak istiyor

Allah kaderi yazDiktan sonra katlanmaktan baska bir seyimiz yok malesef

şimdi araştırdm canım genetik tanıyla bu hastalığın cocuğa geçip geçmiceni bilebilyorlarmışş.. onu yaptırırız artık bi kızımız olsun çok isityoruzinşallah allah bizden bunu esirgemez sağlıklı bir bebek verir... birde öyle bişey varkii hamile bayanlarla çok farklı bir iletişimim var farklı bir duygu biri hamileyse hemen hissediyorumm veya hamilemisin dedimde yok diyenler 1 ay sonra hamile oluyo diyorumm bu his acaba benim bebek sahibi olmicam diyemi bna böyle farklı duygularla geliyo kötüye yormak istemem ama bilmiyorum korkuyorum

Testi yaptirdiniz diyelim peki test pozitif cikarsa ne yapacaksiniz :26:
Mesela benim de brca 1 ve 2 testi yaptirm gerek ama dusunuyorum pozitif cikarsa napicam?
Gidip iki mememi aldirmam gerekir o yuzden cesaret edemedim test yaptirmaya

Ya kotu dusunme lutfen, ben de cok dusunurum bu sansla ben anne bile olamam diye ama
Dusun dusun nereye kadar canim ya..

çok geçmiş olsun babana.
bizim de mnh. motor nöron hastalığı tedavisi yok. 3-5 sene yaşatıyor.
annemde var,
geçenlerde teyzem de nörolojide gitti annemdeki gibi düşme falan vardı.
Allahtan onda çıkmamış.

düşük bir ihtimal de olsa bende ya da kardeşimde de olabilir.
test yaptırılıyormuş ama öğrenmek istemem.

umarım biter gider bu hastalıklar.

Allah şifa versin annenize herkese tüm hastalık yasayanlara.. Rabbim büyüktür ümit kesilmez simdiden tedirgin olmayın ..

çok üzüldüm şuan 3 5 senemi yaşatıyorallahımmmmmmmmm tedavisi olmayan şeyler hep bizimi buluyor yaa teyzende iyiki yokmuş umarım artık kimsede çıkmaz zaten yeterince canlarımız yanmış..

bebek sahibi olmicaz sanırım pozitif çıkarsa çocuğma o acıyı yaşatamam ki nişanlımla ilk zaman anlattım herşeyi bak 20 yaşında sakat olabilirim cocumuz olmayabilir diye .. sorun etmedi bana güven verici açıklama yaptı ..canımm test olsan belki için rahatlar ama kötü çıkarsa o zamnda hayattan koparsın off ne zorren iyisi hayatı akışına bırakmak ve o zaman gelince gerekeni yapmak

ben de bebek sahibi olmayı düşünür isem önce gen taraması yaptırıcam..

ben de bebek sahibi olmayı düşünür isem önce gen taraması yaptırıcam..

aynen canım madem böyle bi problemimiz var .. biz bu korkuyla yaşadık gözlerimizin önünde olanlara sahit olduk aynısını çocuklarmıza yaşatmaya hakkımız yok bir cesaret testi yaptırcaz ve gerisi ' KADER'

öncelikle anneniz için geçmiş olsun... zamanımız geldiğinde hayatımız bir şekilde sonlanacak, adı kansermiş gripmiş virüsmüş, hepsi bi sebep sadece, tabiki kanser çok sancılı bir dönem fakat bizleri bekleyen bir son var ve bunu bilen yalnızca biri var. yarına çıkacağımız bile meçhulken geleceğe ihtimallere bu kadar da saplanmayın derim. tabiki testleri yaptırın belki de hiç kötü bir ihtimali bile yokken içinize kurt düşmesin. ama lütfen bu kadar karamsar olmayın, kanser en çok da üzüntü sıkıntı zamanlarında çıkıyor ortaya, bence biraz da kaderci olmak gerek. Allah yardımcınız olsun.

cok üzüldüm RABBIM öyle büyük ki en zor zamanlarimizda bile birtek o yalniz birakmaz bizi. bol bol dua et canim. insaniz ve hepimiz birseylerle imtihan icindeyiz. ALLAH annene sifalar versin

yazdıklarını okurken boğazım düğüm düğüm gözlerim dolu dolu oldu neden dersen bugün bizde kötü haberi aldık annem 20gün önce memeden ameliyat olmuştu,sonuçları ha iyi çıkar ha temiz çıkar ümidiyle beklerken iyi çıkmadığını hastalığın 2.evreye geçtiğini öğrendik..şuan bendeler babam eve sessiz gelince durumu anladım ve ben şuan 38haftalık hamileyim... heranda doğum yapabilirim amaa bu hiç umrumda değil..anneme belli etmemek için elimden geleni yapıyorum ama içim dolu dolu ağlamamak için zor duruyorum ama güçlü kuvvetli olmam lazım,moral vermem lazım..bu akşam evde derin bir sessizlik hakim..Rabbim hepimizin annelerine bacılarına yakınlarına bol bol şifa versin inşallah..birbirimiz için dua edelim moral verelim olurmu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…