Benim derdim kendimle:(( sessizlik icine atmak herseyi ...

Evet kucuklugumden beri durum boyle . Ben hep sessiz biriydim ama bu kadar ezilmekten icime atmaktan cok yoruldum:(
Deniycem artik susmamaya calisicam ama basarabilicem mi bilmiyorum :((

Basarirsiniz bence :34: yeterli güçlü olmaya calisin ailelerin bazilari boyle tuhaflar benim ailemde banada yapardilar eskiden baktilar onlar mersine derken ben tersine gidip çok dik kafali davraniyorum daha öyle şey yapmiyolar ama bazen hariç o kadarda olur sanirim yeter ki çeneli olun:kkk::32:

O an icinden nasil geliyorsa oyle davranacaksin.Insanlar her durumda soyleyecek bir sey bulur.O gun sessiz kalirsin neden konusmuyorsun derler,konusursan cok konustu olur.O gun makyaj yapmazsin hasta misin derler,yaparsin dugun mu var nereye gidiyorsun derler.Yapacagin eylem seni rahatlatacaksa yap,bekleme.Degismeyen tek sey degisimdir

Basarirsiniz bence :34: yeterli güçlü olmaya calisin ailelerin bazilari boyle tuhaflar benim ailemde banada yapardilar eskiden baktilar onlar mersine derken ben tersine gidip çok dik kafali davraniyorum daha öyle şey yapmiyolar ama bazen hariç o kadarda olur sanirim yeter ki çeneli olun:kkk::32:

O an icinden nasil geliyorsa oyle davranacaksin.Insanlar her durumda soyleyecek bir sey bulur.O gun sessiz kalirsin neden konusmuyorsun derler,konusursan cok konustu olur.O gun makyaj yapmazsin hasta misin derler,yaparsin dugun mu var nereye gidiyorsun derler.Yapacagin eylem seni rahatlatacaksa yap,bekleme.Degismeyen tek sey degisimdir

Inanin burda bu kadarcik derdimi anlatmak bile beni cok rahatlatti . Soylediginiz herseyi yapmaya calisicam oncelikle kimseyi cok fazla takmamak ve gereken yerde konusmaya calisarak basliycagim.
Oyle bir duruma geldim ki artik yani ne yapsam sacmaliyorum ben cok salagim oluyorum . Facede begendigim bir siiri paylasirim salakmisin sen ergen ergen hareketlere bak derler. Misafirler gelince bir iki muhabbete dahil olmaya calisirim yine birseyler soylerler. Kendimi herseyden o kadar soyutladim ki . Birde oyle bir duruma geldim ki sunu soylesem ne derler acaba karsimdaki insan ne dusunur surekli bu sekilde dusunur oldum. Beni kucumsuyecekler mi ezik olarak mi bakicaklar derken iyice icime kapandim arkadas cevremde falanda

Bazen susmak en iyi ilac gibi olsada , Susmamakta öyle
Yerine gore susmali insan. Ama herzaman susma
ben kendimden bilirim zamaninda cok sustum.

ve konustugunda Sen degistin ne oldu sana gibi laflar
Duydum , susmaya alismislar onun icin konusmak suc oluyor ozaman...

Icine atma herseyi , yeri geldimi masaya vurmayi bil.
sende insansin sonucta , nereye kadar bastirabilirsinki.

Inanin burda bu kadarcik derdimi anlatmak bile beni cok rahatlatti . Soylediginiz herseyi yapmaya calisicam oncelikle kimseyi cok fazla takmamak ve gereken yerde konusmaya calisarak basliycagim.
Oyle bir duruma geldim ki artik yani ne yapsam sacmaliyorum ben cok salagim oluyorum . Facede begendigim bir siiri paylasirim salakmisin sen ergen ergen hareketlere bak derler. Misafirler gelince bir iki muhabbete dahil olmaya calisirim yine birseyler soylerler. Kendimi herseyden o kadar soyutladim ki . Birde oyle bir duruma geldim ki sunu soylesem ne derler acaba karsimdaki insan ne dusunur surekli bu sekilde dusunur oldum. Beni kucumsuyecekler mi ezik olarak mi bakicaklar derken iyice icime kapandim arkadas cevremde falanda

Ama öyle icigini cicigini dusunmeniz çok yanlis insan kendini rahat hissettiği yerde mutludur siz heryerde kendi mutlulugunuza duvar ormussunuz rahatlayin ceneli olun ezdirmeyin ezmeyin konusmalarinizda hicbi sacmalik veya tuhaflik yok bence eger biri oyle derse verin agizinin payini cekinmeyin sizin ozguveninizi boyle kirmamalilar izin vermeyin buna:20:

Bazen susmak en iyi ilac gibi olsada , Susmamakta öyle
Yerine gore susmali insan. Ama herzaman susma
ben kendimden bilirim zamaninda cok sustum.

ve konustugunda Sen degistin ne oldu sana gibi laflar
Duydum , susmaya alismislar onun icin konusmak suc oluyor ozaman...

Icine atma herseyi , yeri geldimi masaya vurmayi bil.
sende insansin sonucta , nereye kadar bastirabilirsinki.

Bendede aynisi oluyor iste degistin sen ne oldu boyle laflarini duydukca cok uzuluyorum halbuki icime atarak kendime zarar vermek istemiyorum ama anlatamiyorum:(( boyle oldukca dahada kapaniyorum icime. Yasim 24 ama sirf bu yuzden defalarca mide sorunu yasadim kac kere doktora gittim hep stres dediler. Vucudumda anormal elektrik carpma hissi karincalanma falan yasadim . Kendimi sktikca daraldigimi hissediyorum kalbim skisiyo sanki

En iyisi ailenle konusmak bunun seni cok yordugunu artik baxi seylerin seni yiprattigini kesin dille anlatmak.anlatmadigin seyleri bir kagida yazip cope atmak.aileler gercekten cocuklar konusunda bu tur hatalara dusuyor mesela bizim evde abim bu jadar olmasa da bu tarz sorunlari yasadi.tabi daha sonra hallettik.ben de sessiz bi insanim sessiz kalmak insani yoruyor bazen olaya mudahele etmekte gecikiyorum niye soyle demedim niye boyle yapmadim diye ama artik biraz astim.cunku kimse mukemmel degil bu benim hayatim herkes kendisine baksın diyorum

Ama öyle icigini cicigini dusunmeniz çok yanlis insan kendini rahat hissettiği yerde mutludur siz heryerde kendi mutlulugunuza duvar ormussunuz rahatlayin ceneli olun ezdirmeyin ezmeyin konusmalarinizda hicbi sacmalik veya tuhaflik yok bence eger biri oyle derse verin agizinin payini cekinmeyin sizin ozguveninizi boyle kirmamalilar izin vermeyin buna:20:

Onlar boyle yapa yapa bende artik agzimi acamaz oldum . Soyledigim hersey sacma soyledigim herseyde insanlar benimle dalga gecicekmis gibi hissediyorum . Birine bir sey soyledigimde bazen haftalarca dusunuyorum acaba benim icin ne dusundu cok mu rezil oldum . Kesin yanlis anladi beni falan diye bayagi kotu durumdayim :((

En iyisi ailenle konusmak bunun seni cok yordugunu artik baxi seylerin seni yiprattigini kesin dille anlatmak.anlatmadigin seyleri bir kagida yazip cope atmak.aileler gercekten cocuklar konusunda bu tur hatalara dusuyor mesela bizim evde abim bu jadar olmasa da bu tarz sorunlari yasadi.tabi daha sonra hallettik.ben de sessiz bi insanim sessiz kalmak insani yoruyor bazen olaya mudahele etmekte gecikiyorum niye soyle demedim niye boyle yapmadim diye ama artik biraz astim.cunku kimse mukemmel degil bu benim hayatim herkes kendisine baksın diyorum

Aileme derdimi anlatabilcegimi sanmiyorum. Aslinda bana hep neden birsey anlatmiyorsun falan diye kiziyorlar . Ama birsey soyledigimde bana karsi tavirlari soyledigime bin pisman ediyor. Yani cok kucuk seyler verdigim ornekler belki ama insan yasamadan bilmiyor. Mesela bir kiyafet alip gosteriyor annem begenmedigimi soyleyince ben modacimiymisim sanki cok anlarmisim ya bide onu begenmedim bunu begenmedim vs diyomusum. Iste konusmaktan soguyorum boylece

Onlar boyle yapa yapa bende artik agzimi acamaz oldum . Soyledigim hersey sacma soyledigim herseyde insanlar benimle dalga gecicekmis gibi hissediyorum . Birine bir sey soyledigimde bazen haftalarca dusunuyorum acaba benim icin ne dusundu cok mu rezil oldum . Kesin yanlis anladi beni falan diye bayagi kotu durumdayim :((

Ne kadar erken düzelirseniz o kadar mutlu olursunuz üzülmeyin sizi gerçekten seven taniyan insanlar ddusuncelerinizi konusmalarinizi saçma bulmaz :34:

Konunun tamamini okumadim ama benzer seyleri yasayan biri olarak biseyler yazmak istedim.

Oncelikle durumun farkinda olman bile onemli birsey. Sana tek tavsiyem iyi bir psikologa gitmen, dikkat et psikiyatr falan degil. Cunku senin akli bir sorunun yok. Ilaca falan da ihtiyacin yok. Senin zorlanman dusunce ve kisilik yapindan kaynaklaniyor. Bazi yanlis kodlar var kafamizda temizlemek gerekiyor :) Simdi uzun uzun anlatamam ama bahsettigin seyleri ben de yasadim. Artik bedensel olarak hastalaniyordum. Arastirip iyi bir psikolog bul ve bir randevu al gerisi corap sokugu gibi gelir hem de kisa zamanda. Gor bak kus gibi hafifleyeceksin :)

yerine göre savun kendini canım.içine ata ata birikince sonrası daha kötü olur.ablanda biraz herşeyi ben bilirim gibi bir durum var sanırım.ama sende insansın sonuçta.benmde erkek kardeşim var annem ve babamla arkadaş gibiyiz ama ondada hep ben bilirim durumları var.ama ben susmuyorum.haklıyken konuşurum ama kardeşim haksızdır hep ama hepte üste çıkmaya çalışır mesela.insanlar o kadar tuhafki kardeş bile olsa çok farklı.karşındaki insan kim olursa olsun bir cevabın olsun.özellikle işyerlerinde insanı ezmeye bayılırlar.kendini savun yoksa haklıyken bile haksız duruma düşersin sessiz kalma canım.internette facete bişey beğendiysende paylaş,yorum yap.sosyal paylaşım sitesi kimseye kulak asma,ardında dur.akrabalarınla konuş muhabbet et.ne kadar toplum içinde olursan daha iyi olur senin için.bende küçükken yavaş,sessiz biriymişim.ama insanlar tuhaf olunca hiç altta kalmayan bir insan oldum.inş.sende bir yolunu bulursun,üzülme ve sakın ağlama.herşey gönlünce olsun canım :16:

Back
X