Benim Derdim: Sosyal Fobi

kurabiyex

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2018
2.127
3.035
133
35
Okuyorum araştırıyorum nasıl yenebilirim o an tamam ama kalabalık bir ortamda konuşacak olunca ben yine iptal oluyorum. Bata ellerim titremeye başlıyor sonra dizlerim kalp atışlarım kulağıma baskı yapıyor nefes alamıyorum ve o duruma devam edecek olursam sonu bayılma olacak sanırım.

Üniversite mezunuyum çalışıyorum ama aşamıyorum.

İlk başlarda telefonla konuşmaya korkardım yine zaman zaman insanlar yanımdayken korkuyorum telefonla konuşmaktan. Şimdi bir tık iyileşme var sanırım o konuda. Ama toplantı olduğu zaman bana söz gelmesin kimse bir şey sormasın diye dua ediyorum. Sorsalar o an iptal oluyorum. Ama yeni insanlarla tanışırken çok rahatım çok konuşurum. Sonradan bu korku sarıyor beni. Profesyonel destek almayı düşünüyorum ama şu an bütçem çok müsait değil.

Tecrübesi olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Kendimi eve insanlara kapatmak istemiyorum.

Benimde Sosyal fobim var bazı konuları aştım ama hala toplum önünde Tek başıma konusma yapmak korkunç geliyor.

Aman bosver çoğu insan böyle. Hatta bazi ünlü sarkicilar ve bazi oyuncular bile tir tir titriyorlar.İşte olay bu.Titresende morarip kizarsanda konuş.Herkes aman yanlis birsey konusmayayim aman rezil olmayayim duygusuna sahip kimse caktirmiyor.
Kafana takma.

Korkularımızın üstüne gitmek en iyi çözüm galiba, herkes aynı durumda merak etmeyin. Öldürmeyen şey güçlendirirmiş, ilk başlarda ben de öyleydim ama konuşa konuşa alışıyorsunuz. Bende de var biraz, insanların peşinde koşmayı da sevmiyorum

maalesef tam bi illet sosyal fobi,keşke toplum karsisinda konusmaktan cekinmek kadar basit olsa...Pazara,çarşıya tek başima gidemiyorum bile ben.Bi işim var ama mutlaka önunde sonunda insanlar bi tuhaflik oldugunu seziyorlar bu yuzden sık sık tayin istiyorum;ara sokaklarda insan olmayan yerden gidiyorim ve yillar gectikce oturuyor bu hastalik o yuzden bence bi uzman destegi al,ben gittim ama yeterince cabalamadim

Ayni ben ya nasil utaniyorum aptallasiyorum bir gorsen normalde cenesi dusuk biriyimdir herkesle hemen arkadas olurum ama is guc kalabalik olunca bende iptal..hatta biara magazaya is gorusmesine gitmistim ne alakaysa adama elimden heris gelir cok guzel duzenli calisirim hizliyim diyecegime (aklimdan o an bunlar gecmisti) ben anne oldugum icin her isi yaparim dedim adamin bakisi gozumun onunden gitmiyo yillardir sacmaliyorum hep boyle

Benim eşim toplum önünde konuşmamak için,sunum yapmamak icin üniversiteyi bırakmış. Siz düşünün artık.

Allah sizi yaahiç güleceğim yoktu, gece gece ne güldüm sayenizde, Allah iyiliğinizi versin

Psikiyatrise gitmeye de mi cekindiniz acaba? Belki içinde bulunduğunuz durumdan kurtulmak o kadar da zor değildir. İyi bir doktor sayesinde kurtulursunuz belki. Çarşıya bile gidememek ciddi sorun.

İşte o çaktırmama kısmını beceremiyorum ben heyecanımı kontrol edemiyorum maalesef

Profesyonel destek almayı düşündünüz mü? İş hayatında bu olmuyor işte maalesef bazen düşünüyorum çalışmasaydım da böyle olur muydum diye belki biraz ama ortaya çıkmazdı belki. Utangaçım der geçerdim belki ama iş hayatında durumlar çok daha farklı boyutlara ulaşıyor.

anne olduğum için çok güldüm buna

Ben bilmiyorum bu durumu. ben çalışan bir kadınım toplantılarda mesela rahatım ...
Merakımdan soruyorum o an kafandaki düşünceler ne oluyor ? Onlar etkilemesin? Ne biliym kötü görünüyorum, saçım bozuk gibi düşünceler gibi bir şeyler mi geliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…