benim durumumda olan varmı ?

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
643
40
İstanbul
benim ocak ayında 1 yaşına girecek bi oğlum var ve dün 4-5 haftalık hamile olduğumu öğrendim tabi başımdan aşağı kaynar sular döküldü çok erkendi benim için çünkü daha çok küçük bebeğim çok üzüldüm çok ağladım öğrenince ama yapcak bişeyin olmadığını sonunda anladım merak ediyorum benim durumumda olan varmı die zor olduğunu biliyorum ama nasıl başaçıkılıyo merak ediyorum dünden beri ne yerdeyim nede gökteyim çok kötüyüm ama sanırım bu saatten sonra yapılacak bişey yok sölencek tek kelime hayırlısı ve sağlıklısı olur inşallah

Ben şuan 3 aylık hamileyim düşününce zor bir durum gerçekten ama olmuş bi kere rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah . Aldırmayı düşünmüyorsanız rabbim bakmada sabırlar ve kolaylıklar versin demekten başka çarem yok

canim niye uzuluyorsun ki, bebegin dogasiya kadar zaten ilk cocugun 2 yasina girmek uzere olacak.
Bence ikisinin arasinda fazla yas farkinin olmamasi ilerisi icin cok guzel birsey, bence bosuna uzuluyorsun :))

benim oğlum iki gün önce bir yaşına girdi bende3,5 aylık hamileyim.aksine ben duyduğumda çok sevindim,burda bile çok okuyoruz bu haberi almak için insanlar kahrolurken hamileyim diye üzülmek onlara saygısızlık olur diye düşündüm.sizde bu yönden düşünün ve tadını çıkarın.ben oğlumuda yalnız doğurdum yalnız büyüttüm malesef yakınımda kimse olmadığı için tek başımaydım hep,hamileliklerimde bir o kadar zor geçiyor sağolsun bi eşim az biraz yardımcı oluyor.buna rağmen hiç eyvah demedim,zor yanları olacak ama insanın bi çocuğu olmasının üzülecek bi yanı yok.şoku atlatınca sizde böyle düşüneceksiniz eminim :) Allah tamamına erdirsin ve sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.

canım benim bence bu çok hoş bişey. allahım onu sana verdiyse bi hayır vardır diye düşün bence. bi tanıdıgımın kızı 2 çocugunu böyle bir yaş arayla doğum yapmıştı sonra korunmasına ragmen 3. bebeğin gelecegini ögrendiler ve küçük kızı 2 yaşında falandı. ama onlar 3 ay boyunca hep keşke olmasaydı keşke olmasaydı diyip durdular. sonuç ta 3. ayda yada 4. ayda emin değilim bebek anne karnında çatlayarak ölmüştü.yani küçücükte olsa hissediyor bence. allah esirgesin tatlım böyle düşünme sende rabbim hayırlısını versin inş.

Benim 17 aylık oğlum var, 6 aylık da hamileyim :) Bilerek ve isteyerek bizimki, kısmetse araları 21 ay gibi olacak. Zihinsel olarak çok yoğun çalışmamı gerektiren bir işim olmasına rağmen, en doğru olanın bu olduğuna karar verdik, zaten şu an herşeyimiz çocuğa endeksli, 5 sene sonra sıfırdan başlamaktansa biraz daha dibi görüp sonra topluca çıkışa geçmeyi umuyoruz. Hiç canını sıkma, hayırlı olsun, göreceksin birkaç sene sonra iyi ki böyle olmuş diyeceksin.

çok yakın arkadaşımın 4 yaşında bir kızı vardı.ve hamilelikleri çok zor geçiyordu,devamlı yatması gerekiyordu.ikinci çocuğu 5 aylıkken 3.çocuğuna gebe kaldı.
inanılır gibi değil değil mi?
şuan 3.bebeği4 aylık
Allah kolaylığını verdi.hem bebek uslu hemde hamileliği kolay geçti.
inşallah sizinki de öyle olur.
bence isyan etmeyip sabrettiği için Allah kolaylaştırdı.

ama zor bir durum kolay değil gerçekten,yaşayan bilir...
Allah kolaylık versin.ne olursa olsun bebeğinizi doğurun bence.

keşke ben de bu kadar ara vermeden 2. sini yapsaymışım ama maddi nedenlerle ertelemiştim. Ne güzel hiç aldırmayı falan düşünme. şartların uygunsa 2sinin zorluğunu bir kaç yıl çekersin sonra rahat edersin. Hem aralarında ki yaş farkının az olması çok iyi arkadaş olurlar birbirlerine.

kızım 3,5 yaşın da şuan hamileyim ve keşke daha önce 2. sini yapsaymışım.

bence hiç üzülme.seninki gayet ideal ...
ya ben napiim
şuan oğlum 8.5 yaşında.bebeğim doğduğunda 9 yaşında olacak.
aralarında yaş farkı çok olacak diye üzülüyorum.
benim eşim istemiyordu.zorla ikna ettim.

canım allah böyle nasip görmüş sağ salim kucagına alırsın inş sıkma canını herseyde bir hayır vardır

canim öncelikle hayirli olsun bebegin, demekki yiyecek rizki, alacak nefesi varmis ki Rabbim ona hayat bagislamis.. hayat verme bizim elimizde olmadigi gibi, hikmetlerini de bilemeyiz, insallah hayirli bir evlatlar olurlar da kolaycacik büyütürsün ikisini de :) bir arkadasin da dedigi gibi onlar daha anne karninda olumlu olmumsuz her düsünceyi hissedebiliyolar... yavrunu üzme olurmu :)
ayrica gecenlerde cok ilginc bir yazi okudum, cocuklarindan dolayi skinti yasayan bir anneye onlara gösterdigi sabrindan dolayi tahmin edilemeyecek sevaplar yaziliyormus ve o annenin manevi mertebesi artiyomus.. biz onlara Allah'in emaneti gözüyle bakarsak Allah da bizi darda birakmaz insallah...
simdiden kolay gelsin ve hayirli olsun canim...:)

ah canım ya hiç üzülme Allah madden manen yardımcı olur
tabiki zorlukları olacak ama zor olmadanda kolay olamz bunu untma
benim kızım şuanda 17aylık ve nasip olursa 15güne kadar 2.bebegim olacak yani kızımla araları birbuçuk yaş olacak ikinci bebek bizede sürpriz oldu ama hiç üzülmedim çünki Allah bize her türlü yiyecek içecek giyecek saglık huzur gibi nimetleri verince mutlu oluyoruzda bize evlat nimetini hiç aratmadan verdigi için üzülelim
kolay olmayacak kimi zaman biz kami zaman da çocuklarımızı biraz ihmal edecegiz ard arda oldukları için ama tekrar söylüyorum zor olmadan kolay olmazmışş
Allah isteyen herkeze nasip etsin bizlerede kolaylık versin emeklerimizi zayi etmesin hayırlısıylan inşallah

öncelikle teşekkür ederim kıslar desteğiniz için gerçekten çok moral oldu bana yazdıklarınız
ilk duyduğumda akşama kadar ağladım bebeğim çok küçük onla ilgilenenemekten ikinci bebeğim olunca ikisine yetememekten korktum.şimdide her fırsatta tövbe ediyorum hertürlü olumlu düşünmeye çalışıyorum insanların olumsuz sözlerine kulak asmamaya başaldım.kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum ALLAHIN verdiği canı almak bana düşermi haşa...ALLAH bana ve benim gibilerine sabır versin ve tüm anneleree2"12QZ

çok güzel bir karar vermişisn tebrik ederim

Allah kolaylık versin.ki kesinlikle vereceğine inanıyorum.yukarıdaki mesajda yazdığım gibi arkadaşımakolaylık verdiği gibi size de verecektir.

sizin için dua edeceğim ...

Allah kolaylık versin. Benim çevremde de var yaşları birbirine çok yakın olan kardeşler. Anneleri hep memnun, iyi ki böyle olmuş diyorlar. Ben bilmem de g üzel birşeymiş yakın yaşlı kardeşler... Sağlıkla büyütün içinizde ve dışınızda

sen çok iyi anlıyorum canım benimde 12 aylık oğlum var 17 aralıkta yaşına gircek ve ben 5 aylık hamileyim mart ayında doğum olcak allah nasip ederse bende ilk öğrendiğimde resmen şok olmuştum ama oturup mantuklı düşününce allahın vardır bi bildiği deim yıllarca bebek bekleyenler var ama biz ne kadar şanslıyızki bizler istemeden allahım bize verdi saolsun eşimde çok destek oldu asla aldırma konusunu açmadı annemlerde bizler yardımcı oluruz dediler ama ne kadar olabilirlerki sonuçta bütün zorluğu biz cekcez sağlıklı olsunlarda herşey gelir geçer allahımm yardımcımız olsun

Öncelikle tebrik ederim, Allah hayırlısıyla sağasağlim kucağınıza almayı nasip eder İnşallah. Ben de birbirine yakın yaştaki kardeşleri görünce hep ne güzel diye içimden geçirmişimdir. Ben İnşallah Allahın izniyle Mart annelerinden olacam. İlk bebişim olacak.Allah izin verirse arkadaşların da dediği gibi 2. yi çok ara verip tekrar başa dönmektense, birbirine yakın yapmayı tercih ederim. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…