Benim fikirlerime saygı duyulmuyor

BaLPrensesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
158
0
26
Malatya
ben bu yıl üniversiteden mezun oldum. koca kızım ama ailem (annem ve teyzelerim özellikle teyzelerim) her şeyime karışıyor sürekli benim adıma planlar yapıyolar kabul etmezsem baskıyla kabul ettirmeye çalışıyolar. artık gerçekten çok bunaldım. ben 1yıl daha üniversiteye hazırlanacaktım benden habersiz tercih yapıp arayıp haber veriyolar böyle bir şey olabilir mi? :53: ve bir sonraki yıl acaip bir puan düşüşü yaşandı... şimdi mezun oldum polisliğe sokacaklarmış istemiyorum ya kararımı verdim dersaneye yazılcam ama benim fikirlerime saygı duyulmuyor sanki beni adam yerine koymuyolar gecenin bu saatinde uyuyamıyorum. bu yıl düşük puanımdan dolayı polislik şartını sağlamıyorum zaten ama seneye neler neler çıkacak yine karşıma. ben gerçekten çok yoruldum çok bunaldım :5: daha 1-2 ay oldu mezun olalı hemen bir şey olsun bekliyolar. benim kendi ağırlığımı koymam lazım. bu öss tercihi yapmaya benzemez yerleştiğim iş benim hayatım olacak işimi şansa bırakamam ki daha birçok şeyde beni zor duruma sokuyolar hep bi talepleri var benden.

söyleyin kızlar ben nasıl rahata ericem? saygısızlık yapmadan ağırlığımı nasıl koyucam???????

peki bir şey soracağım

daha önce kendi kararını kendin veripte verip büyük bir hata yaptığın oldu mu...:26:

canım benim kendini üzme. sadece ısrarcı ol kendi fikrinin doğruluğuna ınanıyorsan. ben bu sene tercih yapıp gitmek istiyordum ama 1sene dişimi sıkıp istediğim bölüme gitmenin hayatım açısından daha yararlı olduguna ınandım. birde kardesim doğacak simdi bu sene cok zor olacak geceleri uyuyamıycam belki ama elimden gelenin fazlasını yapıcam. sende eger dersaneye gitmek istiyorsan bunu onlara anlat nedenlerini söyle. eger polis olmanı ıstıyorlarsa da onlara o meslekte başarılı olamayacagını anlat. hakkında hayırlısı olsun

peki bir şey soracağım

daha önce kendi kararını kendin veripte verip büyük bir hata yaptığın oldu mu...:26:
hiç hata yapmadım çünkü hiç kendi kararımı vermedim. "hatalar insanlara mahsus herkes hata yapabilir ama insanın kendi kararını vermiş olmanın getirdiği mutluluktan dolayı insan mutsuzsa bile daha rahat göğüs gerebiliyor.." demişti pdr hocamız.

canım benim kendini üzme. sadece ısrarcı ol kendi fikrinin doğruluğuna ınanıyorsan. ben bu sene tercih yapıp gitmek istiyordum ama 1sene dişimi sıkıp istediğim bölüme gitmenin hayatım açısından daha yararlı olduguna ınandım. birde kardesim doğacak simdi bu sene cok zor olacak geceleri uyuyamıycam belki ama elimden gelenin fazlasını yapıcam. sende eger dersaneye gitmek istiyorsan bunu onlara anlat nedenlerini söyle. eger polis olmanı ıstıyorlarsa da onlara o meslekte başarılı olamayacagını anlat. hakkında hayırlısı olsun

dershaneye gitmeme bir şey demiyolar ama o zamana kadar da ne kadar uygun iş varsa beni sokmaya çalışıyolar. bugün psikiyatra gittim o onay vermeden psikologdan randevu alınmıyomuş. çok iyi ilgilendi benle özel konuştu sonra annemi çağırıp onunla konuştu psikolog için de randevuyu onayladı aile eğitimi ve iletişim alanıyla ilgili annemle gidicem yine. umarım her şey yoluna girer...

alliswell ve sumosh ilginiz için teşekkür ederim :16:

Son düzenleme:
kendi kararlarınızın üzerine gitmediğiniz sürece pasif olarak görülmeye devam edeceksiniz.şuana kadar fikirleriniz konusunda ısrarcı,net olamadığınız için hala çocuk olarak görülüyorsunuz.siz beyan etmediğiniz sürece kararlarınızın olduğu hususunda fikre sahip olamazlar.ayaklarınızın üzerinde durabileceğinizi anlatın,gösterin..

hiç hata yapmadım çünkü hiç kendi kararımı vermedim. "hatalar insanlara mahsus herkes hata yapabilir ama insanın kendi kararını vermiş olmanın getirdiği mutluluktan dolayı insan mutsuzsa bile daha rahat göğüs gerebiliyor.." demişti pdr hocamız.

dershaneye gitmeme bir şey demiyolar ama o zamana kadar da ne kadar uygun iş varsa beni sokmaya çalışıyolar. bugün psikiyatra gittim o onay vermeden psikologdan randevu alınmıyomuş. çok iyi ilgilendi benle özel konuştu sonra annemi çağırıp onunla konuştu psikolog için de randevuyu onayladı aile eğitimi ve iletişim alanıyla ilgili annemle gidicem yine. umarım her şey yoluna girer...

alliswell ve sumosh ilginiz için teşekkür ederim :16:
en doğru kararı vermişsin canım konuşmak çözümün yarısıdır. allah sabır versin

kendi kararlarınızın üzerine gitmediğiniz sürece pasif olarak görülmeye devam edeceksiniz.şuana kadar fikirleriniz konusunda ısrarcı,net olamadığınız için hala çocuk olarak görülüyorsunuz.siz beyan etmediğiniz sürece kararlarınızın olduğu hususunda fikre sahip olamazlar.ayaklarınızın üzerinde durabileceğinizi anlatın,gösterin..

düşündüğünüz gibi değil. ben ısrarcıyım hep tartışma çıkıyor dedikleri olana kadar her geldiklerinde tartışıyoruz bunaltıyolar beni. tercih konusunda benden habersiz yapılan bir tercihe ben nasıl engel olabilrim. bunun gibi bir çok şeyy. en son bu polislik olayı çıkınca dayanamadım patladım artık gittim doktora. doktor da annemle konuştu baya

en doğru kararı vermişsin canım konuşmak çözümün yarısıdır. allah sabır versin

amin canım çok sağol

insan hata yapa yapa öğrenir zaten canım. . . benimde böyle bir sorunum vardı ama üniversityi farklı şehirde okuyunca 4 yıl boyunca ailem aşmıştı böyle şeyleri :50:

Back
X