Benim gibi Babannesinden nefret eden var mdr?

decemBer

medeniyet bekarların omuzlarında yükselecek
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
5.773
4.341
698
merak ediyorum. bu kadar kaynana eziyetini okuyoruz burada, ama bunların hiç biri yeni değil. bizim annelerimiz de çekti ve hala çekiyorlar. benim anacım gibi. hatta şöyle diyeyim, annemin sırası geçti şimdi babamın kızı olduğum için bana da kaynanalık yapıyor zat. var mı başka böyle manyaklar? hakkından gelmenin yöntemleri var mıdır?

yoksa çok ciddiyim, cinnet geçirip kesicem kadını.

Ben varım.
Benim ailem şu anda darmadağın, anam-babam depresyonlarda ve yıllardır kanlı-bıçaklılarsa, tüm kardeşler hepimiz birbirimize bu denli uzak ve yabancıysak bunun tek sorumlusu babaannemdir.

Hakkından nasıl gelirim diyorsan tek çözümü hayatından tamamen çıkartmak, başka çözümü yok.
Ben öyle yaptım... bir tek onu değil... sülalemin geri kalan tümünü.... şimdi sıkıyosa birisi bi laf etsin.

benim öle bi şansım yok. her haftasonu eşşekler gibi gitcekmişiz oraya.
ama bıçak kemiğe dayandı. çıngarı çıkaracam bu gidişle.
Allah rızası için dedim, babam hatrı için dedim. babam hiç görmedi olsun dedim babam dedim.
bu kadın benimle babamın arasını bozdu şimdi. anneme yeni gelinken yaptıklarının aynısıyla.
iftira attı bana. babam da ona inandı. hiç cevap vermedim. 3 gün sora atladım annemin tarafına gittim. yeni döndüm. babamla annem konuşmuş, babam demişki tamam gelsin özür dilicem. çünkü inan kupkuru iftiraya gittim ve sesim çıkmadı.

şu sıra evde pek konuşmuyorum, babamla muhabbetim yok. o da hiç bişi olmamış gibi davranıyo. çıldırcam.

şimdi babamın sülalesinden biri yazlığına çağırıyor. gitsem mi gitmesem mi bilmiyorum. annem diyoki gitmezsen aralarını bozdum diye babannen sevincek, inan o yapıda bir kadın. defalarca gördüm görmemezlikten geldim ama artık yok, bu kadın böle bir varlık. işte oraya gidip gitmeme konusunda kararsızım. gidersem babamın hiçbişi olmamış tavrının devamında hiçbişi olmamış gibi hayata devam etmesini istemiyorum. konuşmak istiyorum. bir daha annen yüzünden bu evde huzursuzluk çıkarsa ben anamı alıp gitcem dicem. yapcam da bunu. 25 senedir bir huzursuzluk bitti bir huzursuzluk başladı. yeter artık.

ben sizden değilim çok severim babaannemi
ama sağolsun o da bizi sırtında gezdirirdi ufakken
ne zman gitsek oraya hemen o yaşlı hasta haliyle bişeyler yapmaya kalkar
gider birşeyler alır..çok iyidir hemde hiç dedikoducu değildir
23 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç birinin karısı-kızı-kocası vs..hakkında dedikodu yaptığını duymadım
sizler neye kızgınsınız bilmiyorum ama bence onları değiştirmeye kalkmayın
çünkü değişmezler..öyle kabullenin görmezden gelin yaptıklarını..tabırı caizse hiç takmayın
keyfinize bakın..yaşlıların çocuktan farkı yok...zira bizlerde ilerde bir bakarsınız onlar gibi olmuşuz..

Zor bi durum canım..
Babaannenin niyeti ne doğrusu anlamış değilim..:uhm:
Bi tahminde bulunayım insanları bezdirmek sanırım..klova:
Yada psikolojik sorunları var ben başka bir açıklaması olduğunu düşünemiyorum..
İnsan torununa neden iftira atsın kii??lmaz:
Size ne kadar değer verdiği belliÇok üzgünüm çoook
Gidip gitmemen konusunda ise cevap tamamen sana kalmış canım
Hangisi kafana yatıyorsa onu yap..:1hug:

iyi çok güzel. aferin sizin babannenize. zaten ben nefret edenleri sormuştum burda, iyi olanlar elbet var.

ben senelerce annemin ezilmesine şahitlik ettim bu kadın tarafından. babannem bile olsa, bana küçüğüm diye iyi davranmış bile olsa, ben anneme kötülük eden bir insana eyvallah diyemem. babam nasıl anasına toz kondurmuyorsa, ben de annemi müdafa ettim. bana kızmasının sebebi de bu. annemi müdafa etmem. intikam almak için babama benim hiç demediğim bir lafı dediğimi söledi.

bir insanın torununa bunu yapması için artık insanlıktan çıkması gerek arkadaşım.
torununu geçtim, bir insanın evine gelen öksüz geline kötülük yapmasnı da anlayamıyorum ben.
babannendir falan demeyin bana. onun gençliğini de biliyorum ben
o babanneliğini bileydi, öksüz aama kötülük yapmayaydı.
babanneliğini bileydi babamla aramı açmayaydı.

alla alla torununa çektirenide ilk defa duyuyorum, kaç yaşında?

gelinine düşmansa yapar niye yapmasın. gelinini müdafa ettim. gelini benim anam değil ya. 80 falan.

benin babannemde akıl almaz kötülükler yaptı anneme şimdi 97 yaşında ama içimden gelmiyo seviyorum demek

bence gitme, eğlenmiceksen niye kendini üzesinki

haklısın da ben onların yanında kendimi düşünmekten vazgeçeli seneler oldu be forga.
herşey politika burda. iğrenç ya. nasıl anlatılır ki.
annem diyo gitmezsen babannen sevincek eline koz verceksin.
babanı daha da doldurcak niye gitmedi niye gitmedi niye gitmedi diye, babana isyan ettiğine inandırcak diyo. çok defa yaptı bunu. ilk değil babamı üstüme abuk subuk salması. olaylar daha da karışcak falan gel işte diyo annem. anneme sen de gitme deme gibi bi şansım yok, o gitmek ZORUNDA. o yüzden haftasonuna kadar babamı karşıma alıp artık konuşmak istiyorum.

hep diyolar iş erkekte bitiyo diye ama ben yine de babama kızamıyorum. çok zavallı durumda. sanki annesinin sözünden çıkarsa biz onu yicez yutcaz falan die düşünüyo böle öğretilmiş. of.

Gitme bence. Ne diye canını daha çok sıkacaksın.
Kim ne düşünürse düşünsün, nasılsa öyle de laf oluyor böyle de.

gelinine düşmansa yapar niye yapmasın. gelinini müdafa ettim. gelini benim anam değil ya. 80 falan.

Aynen katılıyorum.
Ben evlenirken dışarıya kız verilmez diye kıymetleri kopardı ve sırf annem benim arkamda durdu diye ben beslemeler gibi evlendim. Çünkü onun ültimatonuyla annem-babam ve kardeşlerimin dışında sülaleden tek bir kişi bile gelmedi nikaha. Düşünsenize, evleniyosunuz ve kız tarafından sadece 4 kişi var.. onlar da aileniz... hiç unutamam onların yaşadığı utancı, yazık yazık.. insanın vicdanı sızlar... olmayan şey sızlarsa tabi.

ben de bişeyler yapmazsam sonum böle olcak. beni de hem halam hem babannem bi yabancı gelsin kötülerler. neymiş tekmişim beceriksizmişim. sülalede adam gibi bi okulda okuyan bi ben varım. çalıştım kazandım istediğim bölümü kazandım okuyorum. yediremiyo kendine halam. gidip gelip beceriksizliğimden dem vuruyo. ki beceriksiz değilim ama bölümümün ağırlığından dolayı böle şeylere vaktim kalmadı. hem tekim ben. anam evin bütün işini çekip çevirir genç daha. bana da öğretti ama her işi yıkmadı, kıyamadı da biraz. bunlar hasetlerinden çatlıyo da çatlıyo. her gördüğü yerde alakasız insanların yanında "bu" (o ben oluyom) yapamaz edemez bikbik diye konu açıyo kendi kızı aman bilmemne yaparmış. hakkaten kuzenim de süperdir yani ev işi falan. tamam senin kızın iyi beni ne kötülüyon. hiç bi zmn cevap vermedim kudurup durdular.

şimdi şeyi hatırladım. babanneme bi kadın geldiydi. biz vardık o sırada da evinde. kadın durup durup benim için "ay bu torununu pek sevdim sessiz sakin aman-tatlicadiarzu-" falan diyodu babannem hiç cvp vermiodu. kadının demesinden bana da fenalık geldiydi en sonunda babannem dayanamadı "benim asıl kızımın kızı var sen onu gör" dedi :roflol:ya ben nası anlatiim yaa valla. ben bunlarla alakamı kesmezsem evlenemicem de bu gidişle gelene gidene kötüleniyom ayol-tatlicadiarzu- bak bunun aynısını amcamın kızına da yaptıydı babannem. kendi torunu için "ben kefil olmam bundan hanım olmaz" gibi laflar sölemiş soran arkadaşlarına. kadın nedense kız evladının çocuklarına bayılıyo, erkek evlatlarının çocuklarına bi ısınamadı. çok da tın bu saatten sonra :sinifsinif:

Ya güzelim bırak ya.
Bazen bana kızıyorlar... ne olursa olsun babaenneymiş de, kötülük istemezmiş de..
Kimse bana gelmesin böyle şeylerle...

Ya ben hangi birini anlatayım.
Annemin üzerine kumalar bulup sen bizim yanımıza geleceksin, oğlum o evde o kadınla yaşayacak demesini mi?
Sırf annemi yıldırmak için abimi 8 yaşında, 2 yıl boyunca bizden ayırıp bilmediğimiz bi yere götürmesini mi?
Yaptığı onca büyüyü mü? Evden topladığımız onlarca muskayı mı?
Hangi birini? Daha onlarca şey var...
Nesini seveyim ben bu kadının?

Bütün ailem onun yüzünden darmaduman oldu... şimdi de biri kalkıp aa olur mu o senin babanın annesi ne olursa olsun dedi mi deliriyorum. Yok arkadaşım saygı da duymam bu kadına sevgi de.

Sen sen ol... dikkatli ol. Ezdirme kendini.
Seninki benimki kadar kötü gibi görünmüyor ama yine de dikkatli ol.
Allah yardımcın olsun.

cnm takma dicem ama babaanne ve gitmek zorundayım diyorsun
maalesef tek yapman gereken he diyip geçmek...

bende anneme kimseye laf söylettirmem ama annen zaten canını kurtarmış bşver...

henüz bana yapamıyor ama çok defa üstüme saldı babamı. ama anama çektirdikleri var ya. senin anlattıklarından da var.. eliyle harama itti kaç defa babamı. sorsan laf ettirmez müslümanlığına ulan bu nasıl dindarlık. kaç defa bağırdım annemin yüzüne niye boşanmıyosun bu kadının oğlundan diye.o yaşarken ben seyretmeye dayanamıyodum ya... saf kötülük dolu içi. of arkadaşım of. bu kadın olmasa ailede hiçbir sorun yok. ama tek başına yetti. 25 senede huzurumuz olan 1 ay bilmiyorum ben. tek müsebbibi bu kadın. bir huzursuzluk bitti diğerini başlattı. abuk subuk şeyler ya varya. başkalarının mutsuzluğuyla besleniyolar bunlar. ama ben gemileri yakacam bu defa. ya cinnet geçirip bu kadını kesecem ya bu iş hallolacak

cnm takma dicem ama babaanne ve gitmek zorundayım diyorsun
maalesef tek yapman gereken he diyip geçmek...

bende anneme kimseye laf söylettirmem ama annen zaten canını kurtarmış bşver...

yok ona da yapıyor. bana bunu yaptığı gün 1 saat uğraştı annemle. annem sözde ona bize gelme demişmiş, bi lafı öyle değiştirip anlamış ki. Allahtan o bahsettiği konuşma sırasında babam da odadaymış. babama diyoki sen diyo inek olmuşsun diyo. karının lafını dinliyosun diyo. babam diyoki yok anne o öle demedi ben vardım orda nası anlıyosun diyo. madem ordaydın nie bişi demedin nie bişi yapmadın diyo kadın. 1 saat aynı laflar döndü gitti, anamın üzerine salamadı babamı kudurdu. sonra hırsını alamayınca hüüü december bana bunu dedi die başladı. o annemi kötülediğinde bana ben ona "benim annem öle şey yapmaz" demiştim, ben sözde ona demişimki sen benim anamın adını ağzına alamazsın da bilmemne de. ya ben öle bişi yapmadımki! die şaşkınlılla sesim yükseldi açıklama yapıyorum, o kadar şaşkınım ki! babam da bişi dedim sanmış bana baardı. ne anam paçayı kurtarmış şu an ne ben. ama dicem, bi daha tekrarlansın anamı alıp gidiyorum ben burdan. öğrenciyim bi dönemim kaldı, bitiririm paşa paşa para kazanırım bakarım anama. hatta şu sıra da dışarıya iş yapıyorum. aciz değilim çok şükür kimseye de muhtaç değilim. babam bu saflığını sürdürecekse ben 25 yaşımdan sonra buna hala katlanacak değilim. annem de yaşlanıyor. kimsenin kahrını çekmicek bundan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…