Benim gibi düşünüp sonra pişman olan

Gelin ya da kaynananın iyi/ kötü olmalarından bağımsız olarak ikisinin de ayrı karakterleri var, çok genç evlenenlerin adapte olması daha kolaydır ama 25/30 yaşında evlenen bir kadının değismesi çok zor olacaktır, kaynanayı değistirebilme olasılığından bile söz etmeye gerek yok, imkansız.

Hersey kaynananın düzeninde devam edecek, sen bir değisiklik talebinde bulunduğunda oyunbozan olacaksın. Bir süre sonra kimsede kredin de kalmayacak, dikkate de alınmayacaksın, asla kendi düzenin olmayacak. Esinle sadece oda arkadasi iliskiniz olacak. Eş ailesi çok iyiyse bir de ya bu insanları üzeceğim ya da bunu dile getirirsem alınabilirler gibi bir sürü düşünceyle ve vicdan muhasebesiyle boğuşacaksın. Hep ezilen fedakarlik yapan sen olacaksın ve bu durumu kabul ederek esas sorumlu kendin olduğun için kendine saygını da yitireceksin. Herkesin ayri duzeni olsun daha verimli ve sevgi saygı dolu bir iliskiniz olur.

anlasmak birbirini sevmek Ayri birlikte yasamak ayri。benseverim saygida duyarim ilk vlendigimizde kocaman ev yukarida oda cikin bugun burda kalin sabah tekrar tekrar ugrasmayin dedi onabile kalmadim valla。gece evime gittim sabah esim isinin basina tekrar gitti。
dusunsene ayagini uzat evinde keyfine bak。hep hazir kita saygili olmak durumu yok kaynanan yaninda oglunu opup koklayacanmi😊

Canının istediği saatte yemek bile yiyemezsin gerçekten farkında değil misin?
O gün canım yemek yemek istemez yatarsın yatağında mesela, ya da o sabah geç kalkmak istersin her gün farklı saatte yemek yemek istersin, bu bile sorun... en basiti...

-VAR MI ACABA?

Benim gibi genç yaşında ben kaynanamla anlaşırım kaynanam ile yaşayabilirim diyip evlenince pişman olan var mı? Benim için çok erken daha ama ileriye dönük düşünüyorum hep evlenince kendi annem ile yada kaynanamla yaşardım büyük ihtimal burada çok kaynana sorunları var o yüzden merak ediyorum bu gelinler neden kaynanaları ile yaşayamıyor,neden anlaşamıyorlar bu kadar? :KK70: aklıma çook takılıyor
Şu an nişanlıyım kaynanam dünya tatlısı hep biz anne kızız der. Ama nişanlım şakasına birlikte otururuz dediğinde bile yok oğlum ayrı eviniz düzeniniz olsun dedi, ama karşı dairelerini bize kiralamayı düşündüler onu da ben istemedim nişanlımı aldım karşıma konuştum ha aynı ev ha karşı fark etmeyecek ben kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istiyorum dedim haklı buldu ve uzaktan tuttuk evimizi. Burda can alıcı nokta 'kendi ayakları üzerinde durmak' evlenmeyi biliyorsanız ev olmayı da bileceksiniz. Geçen bi konuda arkadaşlardan biri evlenmek bi ailenin korumasından çıkıp ötekine girmek değildir demiş çok haklı. Adı üstünde evlenmek yani nasıl kurulu bir düzenin üstüne gitmeyi kabul edebiliyorsunuz 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
var bir zamanlar hayatimin icine edilmisti..

İyi anlaşmak demek illa beraber yaşamak demek değil ki. :///
Hoş beraber yaşarsan iyi anlaşamazsın o da ayrı konu tabi. 🤷🏼‍♀️

Kendi düzenini kuramayacaksin, kv nasıl hareket ediyorsa ona uymak zorunda kalacaksin, istediğin saatte yatıp istediğin saatte kalkamayacaksin, eşinin kardeşleri varsa 2, 3 gunde bir tepenizde olacaklar, yiyip içip afedersiniz s.....çip gidecekler..

Kimi kv gelin değilde hizmetçi almış gibi davranıyor gelinine yüzde 95'i öyle sizinki de mutemelem o 95'in içindedir, 7,24 senden hizmet bekleyecek senin istediğin zaman degil onun istediği zaman yemekler yapılacak, temizlik yapılacak..
Bunları ezbere yazmadım yaşadıklarımı yazdım..

Koloni gibi yaşamaya devam edeceksen niye evleniyosunki o zaman otur babanın evinde. Hakimiyetini alamadığım evi evliliği ne yapayım büyük olan evde misafir bitmez herkes o eve gelir gelin eşek gibi iş yaptırır gider ah hayal dünyasında yaşayan genç kıslar çok tatlısınıs 🤗

.. Bende derdim yaşarım ne olcak diye.. Bizde evlat ayrımı cok oluyor. Dogru cocuga düştünmü şanslısın. Ben yazın gitimde kaynımın kücüklük hayatını dinlerim.. Arkasınada istifimi bozmadan "ya eşim nasıl "derdim.. Kv kaynımı anlatıkca ben eşimi sordum. Davaya cakınca, kaynımı anlatırdı sonra eşimi:KK48:.. Böyle benzer olaylar cok var , şakasına vuruyorum artık kendi kendime güllüyorum.. Eşiminde farkında, allahtan anlayışlı eşim var..

dd5c27a7b6ccd46d0d502f6eab0a9696.webp

-VAR MI ACABA?

Benim gibi genç yaşında ben kaynanamla anlaşırım kaynanam ile yaşayabilirim diyip evlenince pişman olan var mı? Benim için çok erken daha ama ileriye dönük düşünüyorum hep evlenince kendi annem ile yada kaynanamla yaşardım büyük ihtimal burada çok kaynana sorunları var o yüzden merak ediyorum bu gelinler neden kaynanaları ile yaşayamıyor,neden anlaşamıyorlar bu kadar? :KK70: aklıma çook takılıyor bu aralar :kahve:
Bence o kaynanadan kaynaklanıyor kayınvalidenin aile tarzı yetiştirilme şekli kendi kv den gördükleri falan. Benim kayınvalidem ensesine vur ekmeğini al cinsten bir şey isteyelim tamam kızım tamam oğlum kayınpederim de öyle. O yüzden onlara haksızlık yapıldığı zaman ben tahammül edemiyorum. Üstelik kayınvalidem eşimin öz annesi değil ona rağmen kendi çocuklarından ayırmamış gelinlerini de kızlarından ayırmaz. Ben kayınvalidemle yaşarım mesela ama bazıları oğlumu elimden aldı diye düşünüp geline dünyayı dar ediyor. Allah düşmanımın başına vermesin...

Anlaşamamayı bir kenara bırakalım, bir kere evlenmek nedir onu bilelim. İnsan kendi çekirdek ailesini kurmak için evlenir ayrı bir yuva kurar. Peki o çekirdek ailenin içinde anneler babalar olursa çekirdek aile olunur mu??
Ev ev üstüne olmaz diye bir laf var çok doğru. Evlenip kendi evini kurduğunda senin kendine ait bir düzenin olur. Kendi annenle bile evin düzeni hakkında anlaşamayabilirsin ilk zamanlar takmasanda bir yerden sonra dersin ki bu ev benim değil mi neden düzenime saygı duyulmuyor. En azından kendi annenle bile zaman zaman kavga edersin yaşamayan yoktur bunu. Şahsen ben uzun süre ailemle aynı evde yağlı ballı yaşayamam. İlle zaman zaman gerginliklerimiz olur ama o benim öz annem babam bana kin gütmezler ertesi gün unuturlar hiçbir şey olmamış gibi devam edebilir.
Peki sence kayınvalidenle bir gerginlik ya da tartışma yaşadıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edilebilir mi? Hadi birincide uzatılmadı konu kapatıldı ama ikincide üçüncüde? Nereye kadar sana öz annen gibi sabırlı davranacak kayınvaliden?
Biraz mantıklı olun ileriye yönelik düşünün. Ayrı yuva kuramayacaksa neden evleniyor ki zaten insanlar ben anlamıyorum.

Bemde bekar iken öyle düşünürdüm. Arkadaşım da evlenene kadar babaannesi ve halasıyla yaşadılar. Çok kötü bişey sakın yapma ilerde kabul etme derdi. Kv çok tatlı rö çok severim. Ama düşünüyorum da arkadaşım çok haklıymış. Ben eşimi sürekli sarılıp öperim. He yakaladığım da. Yemek yeriz önce kanepemize geçer göğsünde yatarım. Sonra çay koyup film açarız.yine sarılarak izlerim. Kv ev de olunca bunların hiçbirini yapmayacaktık.

Ben de bekarken öyle düşünürdüm. Ama evlenince görüyosun evde fıtı fıtı donla bornozla gezmek, sevdiceğinle sarılıp sarmalanıp oturmak uzanmak dötü başı dağıtmak olmasa ne anladım evlilikten.

Çok zor bir durum olmadıkça neden yaşayım ki...
Benim evim, benim düzenim, benim yemeğim, benim temizliğim...
Annenin ve kayınvalidenin aynı söylediği sözler ve etkileri aynı değil... Keza benim verdiğim cevaplar aynı dahi olsa annem ve kayınvalidemde verdiği etki farklı...
Anneler evlatlarının her yaptığını çeker, kırılsa da susar... Kayınvalide neden çeksin... Evet benim kayınvalidem çok şükür çok iyi kızı gibi görür ama gibi diyorum... Ben onun evladı değilim... Kocamla özel bir zamanım olamaz... Onun annesi evde olsa ben ayaklarımı uzatıp yatamam benim annem gelse o yaramaz vs vs vs...
Kısaca ev üstüne ev olmaz...

-VAR MI ACABA?

Benim gibi genç yaşında ben kaynanamla anlaşırım kaynanam ile yaşayabilirim diyip evlenince pişman olan var mı? Benim için çok erken daha ama ileriye dönük düşünüyorum hep evlenince kendi annem ile yada kaynanamla yaşardım büyük ihtimal burada çok kaynana sorunları var o yüzden merak ediyorum bu gelinler neden kaynanaları ile yaşayamıyor,neden anlaşamıyorlar bu kadar? :KK70: aklıma çook takılıyor bu aralar :kahve:
Ben hep derdim ki evlenmeden bunlar ne kotu gelinler Allahin cezalari.ben kocami sevicem kocamin ailesini cok sevicem.onu dogurmuslar onu buyutmusler bana yar etmusler.kaynanami asla yanliz birakmam bende yatsin kalsin.onlara canim feda olacak. Ailesini sevmeyen kocayida sevmez diyordum.ben dillere destan gelin olacagim diyordum.evlendim dillere destan gelin oldum.sirat asan eve almayan huysuz gelin oldum..ne desek bos evlen gor kotu gelin nasil olur nasil zorla kotu gelin olunur.gunde 3 tane antidepresan ilac aliyorum bunlar yuzumden.

aileye çok bağlı biri olarak eşimin ailesine de aynı hassasiyeti göstereceğim derdim hep. evlenmeden önce o şeytan yüzlerini görünce yaşadığım şoku anlatamam. ki benden öte yaşlıya merhamet gösteren, insanların sınırlarına saygı gösteren kimseyi tanımadım. bu gidişle evlenmeme mani olacaklar. şimdi sadece beddua ediyorum kendisine ve görümce adayıma. değil birlikte yaşamak dilerim allahtan benim yaşadığımı yaşamadan ölmezler.

Hiç aklımdan geçmedi kayınvalide ile yaşamak.
Genç ve cahilken de, şimdi de.
Allah da nasip etmesin.

Back
X