Benim Gibi Eşinin Ailesiyle Aynı Apartmanda Oturan Arkadaşlar YARDIM

hepsade

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
323
41
98
32
Meraßa Kızlar ,

Evleneni nerdeyse 2 yıl olucak . Oturduğum apartman aile apartmanı Kayınvalidem , Kvnin eltisi , Kvnin Kendi kardeşi , Eltim bunun Dışında bi kaç akraba aynı apartmanda oturuyoruz. Yeme - İçme aynı .. Utanmasa Kayıvalidem gelin bizimle yatın diyecek. Şuan kendi işimizde çalışıyorum. 2 hafta sonra doğum İznine ayrılıcam. Artık Yeme - İçme olayını ayırmak evimde dinlenmek isityorum. İlk zamanlar kvnin ev temizliğini falan yapıyodum yapmıyorum artık. 2 senedir bi kere evime gelipde neyin eksik temizlik yapabiliyomusun işin var mı demedi . Hamile olduğum halde de sormadı. Bişi demedi. Kendi İşimi kendim yapan İnsanım Hoş .... En azından sormak Lazımmm diye düşünüyorum. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz. Sabah desen kahvaltı yapmak yok . Eşimi annesi arar Arasıra telde Sabah ' Kalktın mı ? Kahvaltı hazırladım gel Yap der Bize bişi diyen yokkk . Susuyorum Hep. Akşam olunca eve git. Kv 4. Katta Ben 1. katta eve giriyoruz Eşimle ben üstümü deiştiriyorum vs. O sırada durmadan telefon yemek yiycez çabuk gelin bilmem Ne . Aceleyle yukarı çık yemek ye . Sonra kv otursun görümcende ders çalışmaya gitsin sofra toplamak sana kalsın. iyi güzel bu halimle eğil kalk sofrayı kaldır. Mutfakta bulaşıktı Şuydu buydu Bitir. Çay ver meyve ver. Anası bi yerde Eşim bi Yerde yayılsınlar Kanepede Yatıp tv izlesinler. Bende salak gibi Eşimin suratına bakıyım . Oda oturmaya devam etsin. 10 da 11 de evine in hadi bakalım . Uyu ertesi gün yine aynı Şeyler rutin olarak.

Ama Ben artık bunları yaşamak istemiyorum. Yavaş yavaş arama mesafe koymak istiyorum . Akşam olunca eşimi evimde karşılamak , Evimde mis gibi yemek Kokmasını Eşimle güzel bi yemek Sonrasında Muhabbet etmek istiyorum. Bebeğim olduktan sonra huzurlu mutlu bi hayat istiyorumm. Küçücük Bebekle bi aşağıya bi yukarıya çıkmak istemiyorum. Ev kalabalık olunca istediğin gibi hareket edemiyosun.İstediğini giyemiyosun.Çok fazla bişi mi istiyorum . Söyleyin kızlar. Sıkıldım artık . Eşimin ailesi ortada bişi yokken benim ailemle görüşmüyo Yakın olduğum halde kendi aileme ayda bir gidiyorum. Aman laf söylemesinler diye. Evime ne bi arkadaşımı Ne bi akrabamı çağırabiliyorum. Çağırsam napcam misafirin Önüne ne koycam . Malum Doğumum yaklaşıyo Annem gelmek istiyo temizliğini yapıyım Çalışıyosun Bebeğin odasını yapalım diyo Ona dahi bişi diyemiyorum. Bunların hepsine göz yumar oldum.

Eşim benden 6 yaş büyük severek evlendik . Kötü alışkanlığı yok .. Bana bağırıp çağırması vurmuşluğu yok. Onu çok seviyorum Ama . Ailede böyle gelmiş böyle gidiyo . Kayınvalidem kaynanasında gördüğünü eltimle bana yapıyo. Arama bu saatten sonra nası seviye koymalıyım yardım edin Lütfennn yaa Durumum zor Çünküü...
:18::18::18:

nasılsa artık izine ayrılıyosun evindesin yemeğimi yapıyorum desen tepki verirlermi hani laftan sözden anlarlarmı ,

sizin durum böyle gelmiş böyle gider mantığı hiç tepki verdiniz mi eşinize bu durumdan yakındınız mı

ayrıca ne demek laf olmasın diye anneme ayda bir gidiyorum sizce buna müdahale etmeye hakları var mı ? hadi diyelim müdahale ettiler sizde peki deyip susuyor musunuz...

be mesafeyi evlendiğiniz zaman koyabilirdiniz. 2 yıl geçmiş aradan bebeğiniz olacak diye mi böyle düşüncelere girdiniz.?

bir de eltiniz de aynı apartmanda ama sanırım o ayrı yiyiyor yemeği.

kim ne der diye de kendi ailene ayda 1 gitmen tuhafıma gitti benim. sonuçta senin ailen sen de onların evladısın,ağaç kavuğundan çıkmadın ya.

bence alttan alttan ilk eşine söylemeye başla ,sonra kv'ne. belli alışkanlık olduğu için ilk karşı çıkıp,yadırgar belki kv'den ama alışır.:31::31:

loğusa döneminde zaten evinde olman daha da mantıklı. bu süreci uzatıp , mesafe koyman da yavaş yavaş olur bu süreçten sonra. :34:

şimdiden Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin :emir_bebek::nazar::nazar:

2 seneden sonra aranıza koyacağın mesafe az ve ya çok orasını tam bilemem ama mutlaka sancılı olur.
ailesi tarafından da eşin tarafından da birden ne oldu derler.
hem bebeğin oldu diye onlar sana gelirlr bu sefer en azından 40 çıkana kadar yalnız kalacağını sanmıyorum.
ben 3/3.5 ay sonra mesafe koydum ayağımı kestim hergün yemek yemektende ne sorunlar çıktı.
Allah yardımcın olsun tatlım. ben izne çıktım artık aşağıda yemek yapıcam deme pat diye bence.
gündüzden yemeğini hazırla :d akşama da eşin gelince ben bugün kocama yemek yaptım başbaşa yiyelim diye diyebilirsin. hani iyi niyetli yaklaş sonra ertesi gün çıkarsın kv yersin bi ertesi gün kendi evinde böyle böyle anlarlar gibime geliyor pat diye çekersen elini ayağını tatsızlıklara katlanman gerekir.

Kadınlara çok üzülüyorum bana bağırmışlığı vurmuşluğu yok iyi biridir diyor

çıta ne kadar düşük yarabbim

bunlar olsa kötü olacak

su andada kötü bir eşin var konu sahibi pasif karısının bakışından birşey anlamayan bir adam bu mu iyi eş...

Tek çözümün uzak bir yerden ev tutmak,bu iki yılık verdiği alışkanlık ve rahatlıkla mesafe koyabilmen imkansız gibi,koysan da bu sefer senin tavrından dolayı kayınvaliden eşine seni doldurur ve tatsızlık yaşarsın...

nasılsa artık izine ayrılıyosun evindesin yemeğimi yapıyorum desen tepki verirlermi hani laftan sözden anlarlarmı ,

sizin durum böyle gelmiş böyle gider mantığı hiç tepki verdiniz mi eşinize bu durumdan yakındınız mı

ayrıca ne demek laf olmasın diye anneme ayda bir gidiyorum sizce buna müdahale etmeye hakları var mı ? hadi diyelim müdahale ettiler sizde peki deyip susuyor musunuz...

eşimle çok konuştum anlattım durumu cevap vermiyo ben konuşuyorum o bakıyo napıyım daha :47:

Müdahele etmeye hakları yok ama Aile içinde huzurum bozuluyo bu seferde
:47:

be mesafeyi evlendiğiniz zaman koyabilirdiniz. 2 yıl geçmiş aradan bebeğiniz olacak diye mi böyle düşüncelere girdiniz.?

bir de eltiniz de aynı apartmanda ama sanırım o ayrı yiyiyor yemeği.

kim ne der diye de kendi ailene ayda 1 gitmen tuhafıma gitti benim. sonuçta senin ailen sen de onların evladısın,ağaç kavuğundan çıkmadın ya.

bence alttan alttan ilk eşine söylemeye başla ,sonra kv'ne. belli alışkanlık olduğu için ilk karşı çıkıp,yadırgar belki kv'den ama alışır.:31::31:

loğusa döneminde zaten evinde olman daha da mantıklı. bu süreci uzatıp , mesafe koyman da yavaş yavaş olur bu süreçten sonra. :34:

şimdiden Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin :emir_bebek::nazar::nazar:

Eltim yemeğini ayrı yemiyo kendi dairesinde deil kvnin evinde duruyo orda yatıyo onun durumu benden vahim. 1 hafta bizle aynı apartmandaysa 1 ay kvnin kayınvalidesinin yanında yani köye gidip orda kalıyo .

arkadasim....

bende 2.5 yillik evliyim.bizde aile apartm oturuyoruz.

sen bastan beri taviz vermissin.tamAm esinin ailesi ama sizde artik bir ailesiniz.

1)dogumum yakin izne cikacam diyorsun o zaman isten geldikten sonra esine yorgun oldugunu dinlenmek istedigini soyle.

2)kvye ciktiginiz zamanlarda sofrayi toplamak yerine wc ye gidin ve biraz bekleyin.

3)izine ciktiginizda kahvaltidan baslayip aksam cayina kadar kv niz sizi yaninda isteyecektir.eger 1 no lu onerimi uygularsaniz beklentisi azalacaktir.esinizin gelmesine yakin kv nin yanina cikin.biraz oturun ve evinize inin.neden indiginizi de sorarsa "x gelecek yemek yapmistim yemegin yanina salatami hazirlayayim" deyiverin.

eger simdiden ayirmazsaniz cocuk olur yok cocuk kucuk yemek yapamazsin drler.anladigim kadariyla gorumce vr kv de hamile halinizle yardim etmezken cocuk olunca da yardim etmez.

işin zor elti k.valide bi sürü akraba aynı ortamda bence zararın neresinden dönsen kardır onun için yavaş yavaş koy mesafeyi 2 sene olmuş bi bakmışsın 5 sonra 10 sene olur hepsiyle yüz göz olursun kendininde sinirleri yıpranır izne çıkınca yemekleri kendin yap eşini alıştır hergün sor bugün ne istersin falan diye tavrını soran merak eden de olursa bebeği bahane et düzenini kur bu arada kendi aileni de o kadar ihmal etme derim

Son düzenleme:
birdenbire araya mesafe koyarsan dikkat çekersin yavaş yavaş kendini geri çek arkadaşlar bazı fikirler sunmuş onları kullanarak evinde daha çok zaman geçirmeye başlayabilirsin.aslında eşin çok pasif davranıyor.sana destek olsa anlasa bu kadar bunalmazsın daha kolay kendi düzenini kurarsın ama şimdi iş sana düşüyor:31:

arkadasim....

bende 2.5 yillik evliyim.bizde aile apartm oturuyoruz.

sen bastan beri taviz vermissin.tamAm esinin ailesi ama sizde artik bir ailesiniz.

1)dogumum yakin izne cikacam diyorsun o zaman isten geldikten sonra esine yorgun oldugunu dinlenmek istedigini soyle.

2)kvye ciktiginiz zamanlarda sofrayi toplamak yerine wc ye gidin ve biraz bekleyin.

3)izine ciktiginizda kahvaltidan baslayip aksam cayina kadar kv niz sizi yaninda isteyecektir.eger 1 no lu onerimi uygularsaniz beklentisi azalacaktir.esinizin gelmesine yakin kv nin yanina cikin.biraz oturun ve evinize inin.neden indiginizi de sorarsa "x gelecek yemek yapmistim yemegin yanina salatami hazirlayayim" deyiverin.

eger simdiden ayirmazsaniz cocuk olur yok cocuk kucuk yemek yapamazsin drler.anladigim kadariyla gorumce vr kv de hamile halinizle yardim etmezken cocuk olunca da yardim etmez.

Önerilerin için teşekkür ederim uygulıycammm

cnm çok taviz vermişsin kendinde demişsin bence bu saatten sonra zor sofralarınız birse evinizde bir olsaydı keşke bütün çocuklarıyla aynı evde otursalardı evleride kiraya verselerdi anlamıyorum bu insanları benim bildiğim evlilikte herkesin kapısı kapanır herkes kendi evinin temizliğini yemeğini yapar haa kayın validenin gücü kuvveti yoktur yardım edersin o ayrı ama sen hamile olduğun halde sana yaptırıyorlar nasıl bi vicdan bu. anneni şimdi evine çağıramıyorsun bişi derler diye çocuğun olunca ne olacak kendi işlerini sana yaptıran insanlar sanmıyorum çocuğun olunca sana yardımcı olsunlar kendi annenin yardımına ihtiyacın olacak. cnm eşin anlayışlıysa onunla konuş gerçi konuşmuşta olabilirsin bişi yazmamışsın ondan konuş diyorum. allah yardımcın olsun...

bence kendi annen artik gelsin canim evin temizlensin dogum yaklasmis hazirliklarin yapilsin bunlara kv ne diyebilir ki sonunda benim evimi sormuyor demissin bunlar normal hazirliklar sen bunlari bugunden tezi yok bissmillah de bir baslat bakalim bu ilk adim olsun tepki alirsan guzelce anlat sakin sert olma deki annecim bebek geliyor misafir cok olacak gelen giden bak bunu mutlak soyle ki alissin artik misafirinde sana gelecegi gercegine bebek gormeye gelirler de boylece kapin misafire de acilsin misafirsiz ev mi olurmus bu ne ya? bu senin miladin olsun canim once ev temizlensin bebek icin hazirliklar yapilsin bu arada anlasilsin ki artik eskisi gibi olmayacak hicbirsey yani sen tavir almis olmayacaksin bebek geliyor durum bunu gerektirmis olacak ve bu donemde konusurken falan sakin sert olma aksilik cikartamazlar boyle boyle duzenini kurarsin evinde yemeklerini yap tabii bunun icin alisverisin falanda olmali ayrica hayirlisiyla bebegin geldiginde de sakin oyle bebekle bir asagi bir yukari yapma isteyen gelip sende gorsun. kendi anneni ve aileni bu asamada icinize kattin kattin yoksa baska firsatin olmaz canim bak cok tatli durumlar bunlar hemen basla derim:) sana rabbimden firsat iyi degerlendir elbette aksakliklar olacak sabirli kararli ol kimseyi kirma heleki esine her zamankinden iyi ol ki farki gorsun soyleme anlatma yasat farki canim allah yardimcin olsun

Aynı binadayım bende..Yemek ayrı ama sürekli yukardaydım gündüz ayrı çıkardım akşam eşim gelir yemeğimizi yerdek daha çıkmadan ararlardı zaten çay diye..Sezaryan ile doğum yaptım..Doğumdan sonra sürekli bendelerdi..Bir süre sonra tekrar yukarı çıkmalar başladı..Kayınbirader kayınpeder evde odada aşağı emzirmeye iniyorum diyordum kıyametler kopuyordu ne var burada emzir arkanı dön emzir diye belki 150 200 defa söylediler belki daha fazla..Her defasında rahat edemem bir alt kattayım uzağa gitmiyorum diyordum..2 aYLIK Bebek 5 dk emmiyor yarım saat emiyor nihayeti ki 5 dk bile olsa uygun muz sizce kayınbiraderler var 2 tane kayınpeder..Bir de müslümanız diye geçinmiyorlar mı deli oluyorum..

Benim öz abim ya odadan çıkardı kapıyı kapatırdı..Ona bile arkamı dönüp emzirmedim..Eşime söylüyordum yarım saatten kimseye bir şey olmaz utanıyorum günah ya söyleye söyleye rahat edemiyorum diye diye şükürler olsun çok çıkmıyorum..22 aylık oğlum şimdi de yemesi içmesi sıkıntı herşeye burunlarını sokuyorlar..Neyi yapma diyorsam inadıma yapıyorlar..Bıktırdılar yemin ederim ya..

Aynı binadayım bende..Yemek ayrı ama sürekli yukardaydım gündüz ayrı çıkardım akşam eşim gelir yemeğimizi yerdek daha çıkmadan ararlardı zaten çay diye..Sezaryan ile doğum yaptım..Doğumdan sonra sürekli bendelerdi..Bir süre sonra tekrar yukarı çıkmalar başladı..Kayınbirader kayınpeder evde odada aşağı emzirmeye iniyorum diyordum kıyametler kopuyordu ne var burada emzir arkanı dön emzir diye belki 150 200 defa söylediler belki daha fazla..Her defasında rahat edemem bir alt kattayım uzağa gitmiyorum diyordum..2 aYLIK Bebek 5 dk emmiyor yarım saat emiyor nihayeti ki 5 dk bile olsa uygun muz sizce kayınbiraderler var 2 tane kayınpeder..Bir de müslümanız diye geçinmiyorlar mı deli oluyorum..

Benim öz abim ya odadan çıkardı kapıyı kapatırdı..Ona bile arkamı dönüp emzirmedim..Eşime söylüyordum yarım saatten kimseye bir şey olmaz utanıyorum günah ya söyleye söyleye rahat edemiyorum diye diye şükürler olsun çok çıkmıyorum..22 aylık oğlum şimdi de yemesi içmesi sıkıntı herşeye burunlarını sokuyorlar..Neyi yapma diyorsam inadıma yapıyorlar..Bıktırdılar yemin ederim ya..
bazı insanlarda anlayış kıtlığı var nedense ben kendi babamda olsa yanında emzirmek istemem çok haklısın aslında ya bu ailelerle olabildiğince uzak oturmak lazım

ya işte 50 sene öncesinin görgüsündeler kusura bakma arkadaşım aynı odanın içinde yaşayan aileler gibi...

köy yerinde imkansızlık içinde yaşayan insanlar öyle yaşadılar tek evde 2 aile herkes aynı odada otursun yesin içsin yatsın kalksın yanı bundan ne farkı var sadece cinsel hayatınızı ayrı evde yaşıyorsunuz...

e buda bi gelişme midir yani güya modern zamanda yaşıyoruz hep yalan...

bazı insanlarda anlayış kıtlığı var nedense ben kendi babamda olsa yanında emzirmek istemem çok haklısın aslında ya bu ailelerle olabildiğince uzak oturmak lazım

Maalesef tepemde üst katta oturuyorlar..Daha neler neler var ya insanlık farklı bir şey anlayış farklı bir şey görgü ile okumak ile alakası yok..

ya işte 50 sene öncesinin görgüsündeler kusura bakma arkadaşım aynı odanın içinde yaşayan aileler gibi...

köy yerinde imkansızlık içinde yaşayan insanlar öyle yaşadılar tek evde 2 aile herkes aynı odada otursun yesin içsin yatsın kalksın yanı bundan ne farkı var sadece cinsel hayatınızı ayrı evde yaşıyorsunuz...

e buda bi gelişme midir yani güya modern zamanda yaşıyoruz hep yalan...

aaa onlara sorsan kültür onlarda anlayış onlarda..Şuan çok fazla çıkmıyorum valla..Kayınvalide tek odayı yakıyor soğuk bende hasta oluyorum oğlum da ..Zaten 1 akşam çay a çıktın mı tamam o hafta sürekli ararlar..Olmadı kayınbirader mesaj atar yenge bu akşam gelmiyor musunuz diye oğlumun uyumasına 1 saat yarım saat kala..Anca insanın ömürünü yiyorlar..

İnsanlık göstermezler ama her zaman senden insanlık beklerler..

Bu zamana kadar çok fazla taviz vermişsin. Ama sana da kızdım canım, onlarla hergün dipdibesin seni bu yaşına getiren ailene ayda 1 gidiyorsun. Kayınvalide istediği kadar konuşsun, gerektiği yerde cevabını vermezsen senden saçma sapan bir sürü istediği olur başa çıkamazsın.

Hamile halinle sana hizmet ettirmeleri senin de etmen hiç hoş değil. Eşinle konuş, yemeklerden sonra da illa ki bahanen olsun biraz kendini çek. Bu zamana kadar hizmeti sen yapmışsın ama artık karnın burnunda biraz düşünmeleri gerek. Onlar düşünmüyorsa sen kendini heba etme. Kendimi iyi hissetmiyorum biraz yatacağım de, git uzan evine. Biraz canının kıymetini bil.

Anneni çağır güzelce evinizi temizleyin, annenleri akrabalarını evine çağır. Böyle böyle tepkini anlar kayınvalide.
Çocuk doğunca sana daha da çok karışacaklar buna hazırlıklı ol. Doğduktan bir süre sonra kendine gel önce, bebekte sende toparlanın sonra yemeklerinizi de yavaş yavaş ayırmaya bak.

Back
X