benim gibi her şeyi umursayan var mı

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
33
26
Benim gibi en gereksiz konuları bile kafasına takıp umursayan var mı cidden çok merak ediyorum...

Biri mesela çok yersiz ve saçma bir şeyden dolayı tavır alıyor kafama takıyorum moralim bozuluyor ve o günüm berbat geçiyor. Geçenlerdede arkadaş dediğim çocuk engellemiş beni her yerden sevgilide yapmış konuşmalarımızda absürt bir durumda yoktu ki ayda 1 anca konuşurduk ben bunada taktım tabi acaba neden engelledi acaba kız arkadaşı beni tehdit olarak mı gördü gördüyse neden gördü vs düşünüp duruyorum stres yaratıyorum kendimce...

Kendimi resmen üzmeye programlamışım hiç bir şeyi umursamamaya çalışıyorum ama beceremiyorum biraz aydınlatın beni

Aynı senin gibiyim bende. Sinek ucsa yanımdan kendime alınacak birşey bulurum mutlaka... Aslında çözümü basit;
Insanlarin yaptıkları kendileri ilgilendirir. Herkes kendi yanında olandan harcar. Karşıdakinde kişinin vereceği bir iyilik yoksa iyilikte yapsan kötülükten harcar... Önemli olan insanların bana karşı olan tavrı değil benim tavrım. Bende sorun yoksa karşıdakinin kendi problemidir. Beni seven yanımda olmak için çabalar,sevmeyende kendisi bilir. Kimseyi sizi sildiği için kafanıza takacak kadar önemsemeyin.

Beeen herşeyı ama herşeyı takıyorum
Benle Hiç alakası olmayan konuları bile bazen acaba benden dolayı mı böyle oldu diye irdeliyorum
Çok kötü bişey
En olmadık zamanda en olmadık seyler aklıma gelıyo kendimi üzüp yıpratıyorım
Ama elimde değil

Bu hem kendinize hem çevrenizdeki insanlara zarar verecek bir davranış biçimi. Her şeyi kafasına takan, neden öyle neden böyle diyen, alakasız şeylere alınıp kırılan insanlara ben nasıl davranacağımı bilmiyorum mesela. Bilmediğim için de uzaklaşıyorum genelde.

Malesef öyle insanın elinde olmuyor ne kadar artık umursamayacağım desemde kendimi yine stresli bir şekilde buluyorum

Bana bir tanıdığı hatırlattın. Her soyledigi söze alınan bir çevresi vardı. Uzaklasmak istiyordu. Ne yapalım doğruları ahirette mi söyleyelim diyordu

Evet bu durum karşı taraf açısından da sorun çünkü bazen gereksiz bir şeye alınınca karşı tarafa bir trip moduna yada hesap sorma moduna geçebiliyorum buda yıpratıyor ve zarar veriyor malesef

Evet bu durum karşı taraf açısından da sorun çünkü bazen gereksiz bir şeye alınınca karşı tarafa bir trip moduna yada hesap sorma moduna geçebiliyorum buda yıpratıyor ve zarar veriyor malesef
Çevrenizde kimse kalmaz böyle devam ederseniz. Bu tip ilişkilere yorucu ilişkiler diyorum ben. Hayat zaten zor, hepimiz bir mücadele içindeyiz sürekli. Daha da zorlaştıran insanları kimse çevresinde tutmak istemez.

Ben varım
Neden böyle dedi , neden böyle davrandı.
Cevabını vermişsem bile sonrasında düşünüp takacak birşey mutlaka bulurum

Ay bende öyleyim dıdısının dıdısı niye bunu dedi diye düşünüp üzülürüm gereksiz Bi biçimde insanı yoruyor

Bende öyleyim gece sabaha kadar uyuyamadıgim olur .
Ama sonra buna sebep olduğu için o kişiyle eskisi gibide olamam

ay bu beeennnn.....

Ben çok umursamam olayları kişiselleştirilmem, eğer bir sorun varsa ortada suç tek taraflı değildir . Bazı arkadaşlarım var öğrencisi düşük not alsa bana tavır yapıyordu soruları zor sorduğumu iddia ederdi . Çok yorardı beni .
Yaşla alakalı bir şey bu . Zaman içinde etrafındaki insanlara ne yaparsan yap yaranamadığını anlıyorsun . Az öz kişi olsun yeter diyorsun .

Aslında uğraşımız olmayınca daha çok takılıyoruz herşeye kuruntu yapıyoruz altında acaba birseyi kastetti diye arıyoruz düşünüyoruz. Bir ilişki koçunun kötü düşünceler vs gibi durumlarda nasıl desem bilmiyorum bir yöntemi 2 3 gün önce galiba okudum cidden çokta faydalı ismini yazmam yasak mı bilemiyorum uygulamayı anlatayım.

Örn. Çok yoğun düşünüyorsunuz içiniz içinizi falan yiyor kuruntu yapıyorsunuz. Gözlerinizi kapatıp rahat bir ortamda boş bir yerde kendinizi hayal edin elinizde siyah bir torba çanta kutu ne isterseniz onu düşünün bütün kötü düşünceleri onun içine koyun hayal edin daha sonra o kutuyu çantayı yaktiginizi düşüncelerinizin bitip gittiğini düşünün cidden çok faydalı oluyor . Ben bir çantaya koyduğumu düşünüyorum hep onları yapıyorum ağzını sıkıca da bağlıyorum hayali olarak bütün düşünceler yanıp gidiyor

Ben genelde olay günü taze tazeyken çok kafama takıyorum, resmen felaket senaryoları kuruyorum ama çok çok rezil bi durum değilse ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi unutuyorum çok şükür

Bir zamanlar ben
Saldım salladım gitti valla, kimsenin beni düşündüğü yok, kimse için gerilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…