ama yazıkki olmadı. çünkü dün yine e 2 testi istediler. ve sonuç önceki güne göre yarı yarıya düşmüş 38.5 olmuş hemen gelmelisiniz yumurta çatlamış dediler. anında buraya kızı çağırdık eşim işleri,ni toparladı ve yola çıktık saat 4 gibi baktı doktor ve yumurta çatlamış yok dedi bu durumda ancak aşılama yapabileceklerini söylediler. hemen eşim sperm verdi onlar yıkandı ayrıştırıldı ve aşılama yapıldı 15 dk yattım hastanede ve bir ilaç alarak tekrar yola çıktık bu akşamda birlikte olacakmışız. ve 15 gün bu jeli kullanacakmışım. dönüşte garden diye bir yerde yemek yedik hiç beğenmedim ve yola devam eetik.
ve herşey şimdi beklediğimiz gibi olmadı değişti. şimdi 15 günlük bekleyiş başladı. bu kez duygularım çok farklı allah bu şekilde ol ddiyse olacak. beklemedeyim.
tüp bebek tedavisinin de aşılamanında en zor süreci bu bekleyiş sanırım.
öncelikle umarım tüp bebek diye çıktığınız yol aşılama ile mutlu sona ulaşır. günlüğünle senin arana girmek istemem ama merak ettim, orgalutran
(2-3 ay oldu kullanalı doğru yazılışını unuttum :) ) iğne zaten yumurtanın çatlamasını engellemek için değil mi? nasıl oldu da çatladı ki?
inanın benimde sorularım var bir sürü ama o telaşla doktora soramadım. evet hem çatlamasın diye o iğne yapılıyordu. hemde çatlatma iğnesi yapıldı o gece doktorun söylediği saatte. ve heryerde araştırıp okuyorum 18 36 saat sonra en erken çatlar yazıyor. benim 12 saat sonra e 2 sonucum düşmüştü bu çatladı demekmiş. zaten çok ilaç istemediğimizi söylemiştik bu yüzden tek bir yumurta vardı. bu yüzden hemen çağırdı doktor ama o da gitmiş. benimde anlamadığım çatlatma iğnesi yapılınca zaten çatlayacaktı çatlar çatlamaz mı orada olmalıydık o mu erken oldu. inanın hiç bişi bilmiyorum çatlamadan mı orada olmalıydık bu bir anlık bişey mi daha önceki denemede doktor hiç kaygı duymadı çatlatma iğnesinden 36 saat sonra bizi çağıdı ve e 2 bile bakmadan beni yumurta toplamaya aldı ve topladı.bu kez ben naturel tüp bebek tedavisi (yani hiç ilaçsız kendiliğinden gelişen tek yumurta ile )istedim doktor yumurtayı kaçırabilirz ilaçsız olmaz dedi ama yine kaçırdı. dedğim gibi telaştan sorularımı soramadım bu kez gittiğimde soracağım inşallah gerek kalmaz sormam. bunda da bir hayır vardır belki 3700 tl olacaktı şimdi 650 tl mış bize iade edecekler eğer olmazsa yeniden yine gideceğim gelecek ay. bu iş gerçekten doktorların bile allah bilir bol şanslar dediği ve çaresiz kaldığı birşey. olacaksa oluyor olmayacaksa da olmuyor sanırım. size de bol şanslar yada oldumu sizin üç ay önce denediniz sanırım.
dilerim herşey gönlünce olur.sevgimleaklında hiç soru kalmasın sor bence, gerçi inşallah gerek kalmaz bişey sormana aşılamayla olmuştur. benim 3 ay önce yumurtalarım toplandı döllendi falan ama prpgesteronum yüksek diye transfer bir sonraki aya ertelenmişti, geçen ay oldu tranferim fakat malesef tutmadı, şimdi genetik testlerimi yaptırdım sonuçlarını bekliyorum ona göre yolumuz çizicez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?